لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۸

افغانستان

اوتونبایوا: کشورهای عضو سازمان ملل وظیفه دارند از حقوق اقلیت‌های مذهبی حمایت کنند

روز جهانی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریزم و بزرگداشت قربانیان خشونت مبتنی بر مذهب یا عقیده برگزار شد.
روز جهانی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریزم و بزرگداشت قربانیان خشونت مبتنی بر مذهب یا عقیده برگزار شد.

روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، امروز چهارشنبه ۳۱ اسد، تأکید کرد که کشورهای عضو سازمان ملل متحد وظیفه دارند که از حقوق بشر، به ویژه حقوق اقلیت‌های مذهبی، حمایت و آنها را ترویج کنند.

به گفته او، این پیام به‌طور مداوم به حکومت طالبان در افغانستان منتقل می‌شود.

خانم اوتونبایوا این اظهارات را در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریزم و روز جهانی بزرگداشت از قربانیان اعمال خشونت‌آمیز مبتنی بر مذهب یا عقیده بیان کرد.

او افزود که از این روزها به منظور یادبود از افغان‌هایی که در چندین دهه درگیری جان باخته‌اند، گرامیداشت به عمل می‌آید.

روز جهانی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریزم در ۲۱ آگست و روز جهانی بزرگداشت از قربانیان اعمال خشونت‌آمیز مبتنی بر مذهب یا عقیده در ۲۲ آگست برگزار می‌شود.

در بیانیه خانم اوتونبایوا همچنین تأکید شده که سازمان ملل متحد به مناسبت این روزها بر تقویت گفت‌وگو و تلاش‌ها برای تأمین صلح تأکید می‌کند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

هشدار رئیس مایکروسافت دربارۀ تهدیدات خارجی در انتخابات ۲۰۲۴ در امریکا

اسمیت: روسیه، ایران و چین با منافع مشترک در بی اعتبار ساختن دموکراسی در چشم رای دهندگان، در ایالات متحدۀ امریکا هستند.
اسمیت: روسیه، ایران و چین با منافع مشترک در بی اعتبار ساختن دموکراسی در چشم رای دهندگان، در ایالات متحدۀ امریکا هستند.

برد سمیت، رئیس شرکت مایکروسافت، از تلاش‌های خارجی برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر هشدار داد.

سمیت روز چهارشنبه (۱۸ سپتمبر) اعلام کرد که خطرناک‌ترین لحظه، ۴۸ ساعت قبل از انتخابات خواهد بود. او همچنین اشاره کرد که رقابت برای قصر سفید ممکن است بین دونالد ترمپ، نامزد جمهوری‌خواه، و کامالا هریس از حزب دموکرات باشد. اما این انتخاباتی است که در آن روسیه در مقابل هاریس و ایران در برابر ترمپ قرار دارند.

رئیس مایکروسافت تأکید کرد که در این انتخابات، کشورهای روسیه، ایران و چین با منافع مشترک در بی‌اعتبار ساختن دموکراسی در چشم رأی‌دهندگان آمریکایی حضور دارند.

تیم انتخاباتی کامالا هریس شبکه‌های محلی را به انتشار پیام‌های کمپاین خود تشویق کرد

تماس ملی هاریس با حامیان امریکایی-پولندی برای حمایت از کمپاین
تماس ملی هاریس با حامیان امریکایی-پولندی برای حمایت از کمپاین

در حالی که کامالا هریس و دونالد ترمپ نامزدان حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا برای حمایت از جامعه‌ای که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در رقابت‌های ایالتی ایفا کند، تلاش می‌کنند، کامالا هریس امیدوار است که از خصومت تاریخی امریکایی‌های پولندی‌الاصل با روسیه و تردید دونالد ترمپ در حمایت از اوکراین استفاده کند.

تیم انتخاباتی کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و نامزد حزب دموکرات، روز چهارشنبه (۱۸ سپتمبر) یک تماس ملی با حامیان امریکایی-پولندی خود را ترتیب داد، تا شبکه‌های محلی را به انتشار پیام‌های کمپاین خود تشویق کند.

قرار است دونالد ترمپ به نوبه خود، در ۲۲ سپتمبر از زیارتگاه امریکایی‌های پولندی‌الاصل در پنسیلوانیا برای رونمایی از بنای یادبود جنبش همبستگی ضد کمونیستی، بازدید کند. این نامزد جمهوری‌خواه همزمان با آندری دودا، رئیس جمهور پولند در آنجا حضور خواهد داشت.

گوترش: نقض حقوق بشر در افغانستان «هولناک‌ترین جنبۀ رژیم طالبان» است

گوترش ابراز نگرانی کرد که تبعیض و تروریسم از افغانستان به دیگر کشورها صادر می‌شود.
گوترش ابراز نگرانی کرد که تبعیض و تروریسم از افغانستان به دیگر کشورها صادر می‌شود.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل از تدویر یک نشست فوق‌العاده در مورد افغانستان خبر داد، اما در مورد تاریخ دقیق آن چیزی نگفته است.

گوترش روز چهارشنبه (۱۸ سپتمبر) در یک کنفرانس خبری در حاشیۀ نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان گفت که این نشست روی "نقض فاحش حقوق بشری، به ویژه حقوق زنان و دختران افغان" متمرکز خواهد بود. سرمنشی سازمان ملل آن را "هولناک‌ترین جنبۀ رژیم طالبان" توصیف کرد.

گوترش همچنین در مورد تبعیض علیه گروه‌های قومی و صدور تروریسم از افغانستان به سایر کشورها ابراز نگرانی کرده است.

اما امیر خان متقی سرپرست وزیر خارجهٔ حکومت طالبان امروز (پنجشنبه ۱۹ سپتمبر) در یک نشست خبری زیر نام "حساب‌دهی حکومت به ملت" اظهارات آقای گوتیرش را رد کرده، او را به کمبود اطلاعات متهم کرد.

در نشست روز چهارشنبه (۱۸ سپتمبر) شورای امنیت سازمان ملل متحد، همه کشورها به غیر از چین و روسیه که از متحدان طالبان هستند، وضعیت افغانستان را نگران‌کننده توصیف کرده و تصویب قانون "امر به معروف و نهی از منکر" این گروه را محکوم کردند.

ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و آموزش زنان و دختران افغان در پوهنتون‌ها، منع کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همه موسسات و نهادهای غیر دولتی، ممنوعیت ورزش زنان و دختران، ممنوعیت رفتن زنان به حمام‌های زنانه، پارک‌ها و تفریح‌گاه‌ها، سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی، محدودیت استفاده از حمل و نقل عمومی، رعایت حجاب اجباری تعریف شده از سوی حکومت طالبان و منع فعالیت آرایشگاه‌های زنانه از موارد عمدۀ نقض حقوق بشری زنان و دختران از سوی طالبان به شمار می‌رود.

دعوت روسیه از وزیر خارجۀ طالبان برای شرکت در نشست فارمت مسکو

امیرخان متقی به دعوت روسیه برای اشتراک در نشست فارمت مسکو پاسخ مثبت داده است.
امیرخان متقی به دعوت روسیه برای اشتراک در نشست فارمت مسکو پاسخ مثبت داده است.

روسیه از امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان دعوت کرده است تا در نشست بعدی فارمت مسکو اشتراک کند.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی این وزارت شام گذشته در شبکه ایکس (تویتر سابق) خبر داد که دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، در دیدار دیروزش با آقای متقی، دعوتنامه فارمت مسکو را پیشکش کرد.

به گفته آقای احمد، امیرخان متقی نشست بعدی فارمت مسکو را فرصتی دیگر خوانده که طی آن با مقام‌های عالی‌رتبه روسیه و نمایندگان کشورهای منطقه دیدار و گفتگو خواهد کرد.

هنوز تاریخ دقیق برگزاری نشست بعدی فارمت مسکو روشن نیست، اما سلسله این نشست‌ها در ۲۰۱۷ آغاز شد که در آن نمایندگان روسیه، افغانستان، چین، پاکستان، ایران و هند دیدار و روی موضوعات مشترک گفتگو می‌کنند.

روسیه پیش از این هم مقام‌های طالبان را برای اشتراک در نشست فارمت مسکو و چندین نشست دیگر دعوت کرده است.

سفیر امریکا در سازمان ملل متحد به تعیین نماینده ویژه برای افغانستان تاکید کرد

 لیندا توماس گرینفیلد، نماینده ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد.
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد.

در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده امریکا تاکید کرد که باید یک نماینده ویژه برای افغانستان تعیین شود.

باربارا وود وارد نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد سخنان خانم گرینفیلد را تایید کرد و گفت که تعیین نماینده ویژه برای افغانستان ضروری است.

در آغاز سال جاری، واشنگتن تعیین نماینده ویژه برای افغانستان را مطرح کرد و به دنبال آن متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، گفت که چنین نماینده ای تعیین شود تا تعامل بین المللی را با افغانستان تنظیم کند.

تعامل که سازمان ملل متحد به خاطر دستیابی به آن ، در قطعنامه های خود ارایه کرده است.

طالبان در آن زمان گفته بودند که نماینده ویژه سازمان ملل متحد در کشورهایی که در بحران هستند تعیین می شود و افغانستان از بحران خارج شده است.

سازمان عفو بین الملل: رفتار طالبان با زنان افغانستان باید به عنوان جنایت علیه بشریت بررسی شود

طالبان به طور گسترده متهم به نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان اند.
طالبان به طور گسترده متهم به نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان اند.

سازمان عفو بین الملل می گوید که رفتار طالبان با زنان و دختران افغان باید به عنوان جنایت علیه بشریت و آزار جنسیتی مورد بررسی قرار گیرد.

عفو بین الملل این مطلب را روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) در شبکه اجتماع ایکس (تویتر سابق) به مناسب سومین سال منع دختران بالاتر از صنف ششم مکتب، بیان کرده است.

این سازمان در ادامه پُست خود نوشته که جامعه جهانی باید از همه انواع فشار بر طالبان کار بگیرد تا آنها را مجبور به رعایت و حفاظت از حقوق زنان و دختران کنند، به آزار و اذیت جنسیتی آنها پایان دهند، فضای را برای دختران ایجاد کنند تا آنها دو باره به مکتب بروند و برای زنان فضای مشارکت معنادار در بخش های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را به میان آورند.

طالبان پس از به قدرت رسیدن دوباره در افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند، زنان را از تحصیل و کار در ادارات داخلی و بین المللی محروم ساختند و سایر حقوق اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زنان را از آنها گرفتند.

روزا اوتونبایوا: در نتیجه کاهش کمک های جهانی، مردم افغانستان با بحران بشری مواجه اند

 روزا اوتونبایووا، نماینده ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان
روزا اوتونبایووا، نماینده ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان

روزا اوتونبایووا، نماینده ویژۀ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفته است، در حالی که بودجۀ جهان برای افغانستان کاهش یافته، مردم این کشور با بحران جدی بشری و انکشافی رو به رو استند.

او امروز هنگام ارائه گزارش خود در مورد وضعیت کنونی افغانستان به شورای امنیت ملل متحد گفت که از مجموع ۳ میلیارد دالر تقاضا شده از جامعۀ جهانی برای رساندن کمک های بشری، تنها ۳۰ درصد یعنی حدود ۹۰۰ میلیون دالر اختصاص داده شده است.

او افزود که نشانه هایی وجود ندارد که در سال روان، منابع مالی چشم‌گیر دریافت کرده بتوانند.

نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، با اشاره به قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان گفت که ایجاد این قانون پیام سیاسی منفی در مورد تعامل مثبت طالبان و جهان می فرستد، پیامی که به گفته اش نادیده گرفته نمی توانند.

در این قانون که در ۲۱ ماه اگست اعلام شد، صدای زنان عورت توصیف شده و آمده است که در بیرون از خانه تمام بدن زنان به‌شمول صورت‌شان باید پوشیده باشد.

بنیت: هیچ بهانه‌ای نمی‌تواند محرومیت آموزش دختران افغان را توجیه کند

ریچارد بینت
ریچارد بینت

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، می‌گوید که هیچ بهانه‌ای نمی‌تواند محرومیت آموزش دختران و زنان افغان را توجیه کند.

آقای بنیت امروز ۲۸ سنبله در شبکه ایکس (تویتر سابق) نوشت که به مناسبت سه سالگی بسته شدن مکاتب بالاتر از صنف ششم در افغانستان، به کمپاین جهانی "صدای دختران افغان، آموزش نمی‌تواند منتظر بماند" پیوسته است.

او همچنین افزود که همه زنان و دختران افغان حق آموزش دارند.

طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ خورشیدی، دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دختران دانش‌آموز بسته و چند ماه بعد دروازه‌های پوهنتون‌ها نیز به روی دانشجویان دختر در افغانستان بسته شد.

مسابقۀ حساس تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل ارجنتاین امشب برگزار می‌شود

افغانستان امشب برای صعود به دور حذفی مقابل ارجنتاین قرار می‌گیرد
افغانستان امشب برای صعود به دور حذفی مقابل ارجنتاین قرار می‌گیرد

ملی‌پوشان فوتسال افغانستان امروز چهارشنبه ۲۸ سنبله ساعت ۰۷:۳۰ شام به وقت کابل در سالون ورزشی هومو در ازبکستان مقابل ارجنتاین قرار می‌گیرند.

ارجنتاین قهرمان سال ۲۰۱۶ فوتسال جهان و نائب قهرمان دورۀ قبلی جام جهانی است و در رده‌بندی فیفا مکان پنجم را در اختیار دارد، این تیم در دیدار نخست‌اش موفق شد که تیم اوکراین را ۷ بر ۱ شکست سنگین بدهد و با سه امتیاز و تفاضل گول بهتر نسبت به افغانستان در صدر جدول گروپ «C» قرار دارد.

اما تیم افغانستان در جام فوتسال آسیا در سال روان میلادی که در تایلند برگزار شده بود، با به‌دست آوردن مقام پنجم جواز حضور به جام جهانی را به‌دست آورد. تیم‌هایی مانند استرالیا با هفت بار حضور در جام جهانی و جاپان با پنج بار حضور از صعود به این دور جام جهانی باز ماندند و در عوض تیم‌های افغانستان و تاجیکستان تاریخ‌سازی کردند و حضورشان در این دورۀ جام جهانی قطعی شده است.

تیم افغانستان در دیدار نخست‌اش به روز یکشنبه ۲۵ سنبله توانست که در برابر آنگولا نائب قهرمان آفریقا یک پیروزی ارزشمند و تاریخی را کسب کند و ثابت ساخت که توانایی رویارویی مقابل تیم بزرگ مثل آرجنتین را نیز دارا است.

مسابقه فردا برای هردو تیم افغانستان و ارجنتاین از اهمیت زیاد برخوردار است، هرگاه افغانستان مقابل ارجنتاین به پیروزی برسد و یا یک مساوی به‌دست بیاورد، صعودش به دور بعدی قطعی خواهد شد و در صورت شکست از این تیم، باید مقابل تیم اوکراین یک پیروزی و یا یک مساوی به‌دست بیاورد تا صعودش به دور حذفی قطعی شود.

مسابقه با اوکراین نیز آسان نخواهد بود، زیرا این تیم شش بار به جام جهانی راه یافته و یک‌بار به مقام چهارم دنیا دست یافته است، اما این را باید علاوه کرد که نسبت به تیم آرجنتین، رقابت با اوکراین برای افغانستان آسان‌تر به نظر می‌رسد.

رینا امیری: امیری: زنان افغان در داخل و خارج از کشور برای حقوق خود تلاش می‌کنند

 امیری تأکید کرد که طالبان به آزار جنسیتی زنان ادامه می‌دهند و زنان افغان در مقابل ایستادگی می‌کنند.
امیری تأکید کرد که طالبان به آزار جنسیتی زنان ادامه می‌دهند و زنان افغان در مقابل ایستادگی می‌کنند.

نمایندۀ خاص امریکا برای حقوق بشر و حقوق زنان و دختران در افغانستان، رینا امیری، از آن زنان افغان ستایش کرد که در افغانستان و کشورهای دیگر جهان صدای خود را برای حقوق خود بلند می‌کنند.

خانم امیری امروز در اعلامیه‌ای در صفحۀ ایکس (تویتر سابق) خود نوشته است که در زمانی که طالبان، به گفتۀ او، راه آزار و اذیت جنسیتی زنان را ادامه می‌دهند، زنان افغان در داخل کشور و جاهای مختلف دیگر جمع می‌شوند تا از حقوق خود دفاع کنند و از جامعۀ جهانی حساب و کتاب بخواهند.

خانم امیری از کدام اجلاس مشخصی یاد نکرده و نام کسی را هم نگرفته است، اما او بعد از آن در این مورد سخن می‌گوید که یک گروه از زنان افغان دیروز در یک اجلاس پارلمان اروپا در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان صحبت کردند.

سیاستمدار و دیپلمات سابق افغان، شکریه بارکزی، که در این اجلاس اشتراک داشت، از جامعۀ جهانی خواست که به وضعیت کنونی افغانستان، به‌ویژه حقوق بشر، توجه خاص نماید.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG