لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۴۲

سومین سالگرد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان؛ مک‌کال:« این کشور به پناهگاه گروه های تروریستی مبدل شده است»


تصویر آرشیف: نیرو های امریکایی در افغانستان
تصویر آرشیف: نیرو های امریکایی در افغانستان

کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا با تکمیل شدن سه سال از خر‌وج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان می گوید با این اقدام امریکا،افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه امن تروریستان مبدل شده است.

مایکل مکال، رئیس این‌ کمیته و یکی از منتقدان سرسخت جو بایدن رئیس جمهور امریکا، به مناسب سه سالگی خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان روز جمعه ۳۰اگست در یک اعلامیه گفته است، با این کار افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه امن تروریستان مبدل شده، جای که به گفتهٔ او زنان مجبور به زندگی تحت اسارت «ظالمانهٔ» طالبان شده‌اند.

در ادامه آمده که امریکا با خروج نیروهای خود از افغانستان ده‌ها هزار متحد افغان خود را درمعرض شکار طالبان قرار داده است.

اما حکومت طالبان همواره اتهامات در مورد گسترش تروریزم از افغانستان را رده کرده و گفته که عفو عمومی در این کشور رعایت می شود.

در اعلامیه به نقل از مکال آمده که ادارهٔ بایدن و هاریس با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، نزدیک به هزار امریکایی را تنها رها کرد، و تجهیزات نظامی امریکا را که بیش از ۷ میلیارد دالر امریکایی ارزش داشت بجا گذاشت،در اعلامیه ادعا شده که طالبان اکنون آن را در بازارهای سیاه به فروش می‌رسانند.

مایکل مک‌کال کمیتهٔ روابط خارجی کانگرس امریکا
مایکل مک‌کال کمیتهٔ روابط خارجی کانگرس امریکا

مکال همچنان افزوده، به تاریخ ۹ سپتمبر گزارش تحقیقات سه سالهٔ خود را در مورد خروج اداره بایدن - هاریس از افغانستان منتشر خواهد کرد.

طالبان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ برای دومین بار بر افغانستان حاکم شدند.

به اساس معلومات قصرسفید، خروج نیروهای امریکایی از افغاستان از ۱۴م اگست ۲۰۲۱ میلادی آغاز و تا ۳۱ اگست در همین سال تکمیل شد.

روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در ۳۱ اگست سال ۲۰۲۱ تکمیل شد

براساس گزارش ها شماری زیادی از متحدان افغان امریکا در افغانستان بی سرنوشت باقی ماندند.

یکی از آن‌ها که به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهد نام ش در گزارش گرفته شود ادعا می‌کند که به خاطر کار با امریکایی‌ها، چندین بار از سوی طالبان بازداشت و شکنجه‌ شده است:

«چندین بار دست‌گیر شده‌ام، شکنجه شده‌ام، و بسیار از جوانان و افراد شکنجه شده‌اند، این‌جا با بسیار مشکلات زندگی خود را سپری می‌کنیم، کار برای ما وجود ندارد، حق خود را خواسته نمی‌توانیم، از حق خود دفاع کرده نمی‌توانیم، زندگی این‌جا بسیار دشوار است.»

او از حکومت امریکا می‌خواهد که از همکاران افغان اش که در افغانستان باقی مانده حمایت کند.

هم‌زمان با این زنان معترض افغان می‌گویند، سه سال زنده گی تحت حاکمیت طالبان مانند یک «خواب وحشتناک» برای زنان افغان بود.

تعدادی از زنان معترض افغانستان
تعدادی از زنان معترض افغانستان

یک زن معترض افغان که نمی‌خواهد نام اش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت:

«تغییرات بسیار منفی در افغانستان ایجاد شد، به ویژه در زندگی زنان، زنان محدود شدند، آزادی‌های شان را از دست دادند، آزادی بیان را از دست دادند، حقوق و کرامت انسانی را از دست دادند، زنان در مجموع محدود شدند و در خانه زندانی هستند.»

حکومت امریکا، در دو هفتهٔ نخست حاکمیت طالبان در ۲۰۲۱ در افغانستان هم‌زمان با اعلام خر‌وج کامل نیروهای امریکایی، نزدیک به ۱۲۴‌هزار تن را از این کشور با طیاره‌های چارتر انتقال داد .

روند انتقال همکاران افغان امریکا از کشور های سوم از طریق ویزه های مهاجرت «اس آی وی» و برخی ویزه های دیگر جریان دارد.

هرچند طالبان پس از حاکمیت دوبارهٔ شان عفو عمومی اعلام کردند، اما در سه سال گذشته سازمان ملل متحد و برخی از سازمان‌های حقوق بشری گزارش‌های مختلفی در مورد نقض حقوق بشر از سوی طالبان منتشر کرده‌ و گفته اند که همکاران افغان امریکا در افغانستان با تهدید از سوی طالبان قراردارند.

XS
SM
MD
LG