جهان
داماد حسن نصرالله رهبر پیشین حزب الله لبنان در یک حمله هوایی در سوریه کشته شد
حسن جعفر قصیر، داماد حسن نصرالله رهبر پیشین گروه حزب الله در یک حمله اسرائیل در سوریه کشته شد.
خبرگزاری دی پی ای جرمنی به نقل از نهاد نظارت بر حقوق بشر سوریه مستقر در لندن گزارش داده که قصیر در جمع سه نفری است که در حمله هوایی اسرائیل بر یک تعمیر مسکونی در دمشق پایتخت سوریه کشته شدند.
منابع به این نهاد گفته اند که این حمله در منطقه المزه شهر دمشق رخ داد.
گفته شده که تعمیر هدف قرار داده شده از سوی اعضای حرب الله استفاده می شد.
امریکا، گروه حزب الله تحت حمایت ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسد و اتحادیه اروپا تنها شاخه نظامی این گروه را در فهرست سیاه قرار داده است اما نه حزب سیاسی آنرا.
شاخهٔ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان کرسی هایی را هم در اختیار دارد.
اسرائیل اخیراً حملات بر اعضای گروه حزب الله را شدت بخشیده است و حملات گسترده این کشور در لبنان علیه این گروه از چند هفته به این سو ادامه دارد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
دیدبان حقوق بشر تغییرات پلان شده در قانون ضد جاسوسی ترکیه را مانع کار فعالان مدنی دانست
دیدبان حقوق بشر(هیومن رایتس واچ) می گوید که تغییرات پلان شده در قانون ضد جاسوسی ترکیه، فعالیت مدافعان حقوق و خبرنگاران را تهدید می کند.
براساس خبرگزاری فرانسپرس، هیومن رایتس واچ روز شنبه(۲ نوامبر) گفت که این تعدیل"در تلاش است تا تعریف جاسوسی را به شیوه مبهم گسترش دهد که می تواند کار مشروع مدافعین حقوق بشر، خبرنگاران و سایر فعالان جامعه مدنی را جرم تعریف کند."
هیو ویلیامسن(Hugh Williamson) متخصص اروپا و آسیای مرکزی در دیدبان حقوق بشر دیروز گفت که این تغییر"به حکومت ترکیه صلاحیت می دهد تا سازمان های قانونی حقوق بشر، رسانه ها و سایر جامعه مدنی را به حیث جاسوسان یا دشمنان دولت علامت گزاری کرده، کار آنها را بی اعتبار و حتی جرم بی انگارد."
متنی که قانون ضد جاسوسی ترکیه را تعدیل می کند، قرار است به زودی در پارلمان آن کشور مورد بحث قرار گیرد و بر افرادی که به کار برای منافع خارجی گناهکار شناخته شوند، تا هفت سال حبس در زندان را اجازه خواهد داد.
درگیری های تازه در سودان جان حداقل ۱۲ تن را گرفت
کمیته مقاومت محلی در سودان که یکی از صدها گروه داوطلب است که کمکها را در سراسر آن کشور هماهنگ میکند، می گوید که روز شنبه(۲ نوامبر) حداقل ۱۲ تن در شمال منطقه دارفور کشته شدند.
به گفتۀ فعالان، دیروز در اثر بمباران نیروهای حمایت سریع که از ماه اپریل سال گذشته با اردوی سودان میجنگند، پنج تن نیز زخمی شدهاند.
در این حال مقامات ملل متحد نگرانی فزاینده ای را در مورد شرایط وخیم در شهر دارفور و در سراسر سودان ابراز کرده اند.
انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد در اواخر ماه اکتوبر به شورای امنیت این سازمان گفت که "مردم سودان در یک کابوس خشونت زندگی می کنند، با کشته شدن هزاران فرد ملکی، با ظلم های غیرقابل بیان، به شمول تجاوز جنسی و حملات گسترده جنسی روبرو هستند."
از ۱۵ اپریل ۲۰۲۳ میلادی که درگیری بین اردوی سودان و نیروهای حمایت سریع آغاز شد، بیش از ۱۲ هزار تن کشته شده اند.
وزارت خارجه امریکا اقدام مسکو برای محکومیت یک کارمند سابق قونسلگری ایالات متحده در روسیه را تقبیح کرد
ایالات متحده، تصمیم مقامات روسیه را در مورد محکوم کردن یک کارمند سابق قنسولگری امریکا در منطقۀ ولادی وستوک به حبس طولانی، به شدت محکوم کرد.
وزارت امور خارجۀ امریکا، روز شنبه(۲ نوامبر) در اعلامیهای گفت که ایالات متحده، محکومیت رابرت شونوف، کارمند سابق مأموریت این کشور در روسیه را به شدت محکوم می کند.
در اعلامیه، اتهامات علیه شونوف، بی اساس و محکومیت او بی عدالتی فاحش خوانده شده است.
محکمۀ منطقه ای پریموریه در شرق دور روسیه، در اول نوامبر شونوف را به اتهام "همکاری محرمانه با یک کشور خارجی" به چهار سال و ۱۰ ماه حبس در زندان و پرداخت یک میلیون روبل معادل بیش از ۱۰ هزار دالر امریکایی جریمه، محکوم کرد.
رابرت شونوف پس از ختم دوران حبس، یک سال و چهار ماه دیگر را باید تحت محدودیتهای آزادی مشروط بگذراند.
خبرنگاران مهاجر افغان در تهران خواهان رسیدهگی به وضعیت خبرنگاران و فعالین مدنی در ایران شدند
شماری از فعالان جامعه مدنی و خبرنگاران افغان، روز شنبه(دوم نوامبر) در نشستی که از سوی سازمان جامعۀ مدنی و خبرنگاران افغان مقیم ایران در شهر تهران دایر شده بود، خواستار رسیدگی به وضعیت خبرنگاران افغان در ایران شدند.
نوید عزیزی مسول مطبوعاتی و عضو رهبری این سازمان شام گذشته به رادیو آزادی گفت که در این نشست بیش از ۵۰ خبرنگار و فعال جامعۀ مدنی به شمول زنان و دختران اشتراک داشتند:
"هدف از نشست سازمان جامعۀ مدنی و خبرنگاران افغانستان مقیم ایران این بود که هیچ توجه ای از سوی نهاد های جامعۀ بین المللی صورت نگرفته، داد خواهی ما اینست که حد اقل به وضعیت خبرنگاران و فعالان جامعۀ مدنی، توجه داشته باشند. اگر اینبار توجۀ صورت نگرفت، ما دست به تحصن و اعتراضات گسترده خواهیم زد."
با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، فعالیت بیش از نصف رسانه های این کشور به دلایل مختلف متوقف شد و هزاران خبرنگار از کار بیکار شدند. شماری از خبرنگاران مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، صد ها خبرنگار و کارمند رسانه ای هم مجبور به ترک افغانستان گردیده، به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان و ایران مهاجر شده اند، که با مشکلات زیاد مواجه اند و شکایت دارند که از سوی نهاد های بین المللی هیچ توجه به وضعیت آنها نشده است.
یک افغان و پنج ایرانی در زندان قزل حصار شهر کرج ایران اعدام شدند
سازمان حقوق بشر ایران می گوید که شش تن، بهشمول یک افغان توسط رژیم ایران اعدام شده اند.
این سازمان روز شنبه(۲ نوامبر) گفت که این پنج تن در دوسیههای جداگانه به اتهامات مرتبط با "مواد مخدر"، "محاربه» و یا "قتل عمد" به اعدام و یا قصاص محکوم شده بودند و حکم اعدام بر آنها روز چهار شنبه گذشته در زندان قزل حصار در شهر کرج، تطبیق شده است.
سازمان حقوق بشر ایران که در شهر اسلو در ناروی مستقر است، همچنین در گزارشی گفته که با افزایش تنش ها بین ایران و اسرائیل، حداقل ۱۶۶ تن در ماه اکتبر سالجاری میلادی، توسط جمهوری اسلامی اعدام شده اند.
از زمان ثبت اعدامها توسط سازمان حقوقبشر ایران در سال ۲۰۰۷ میلادی، این بلندترین تعداد اعدام های گزارش شده در یک ماه است. به گفتۀ این سازمان ۱۳ افغان، شش زن و یک شهروند ایرانی- جرمنی شامل اعدامشدگان در این ماه بوده اند.
برای نخستین بار یک بانوی سیاهپوست رهبر حزب محافظه کار بریتانیا شد
کمی بیدناک، امروز شنبه رهبر جدید حزب محافظهکار بریتانیا شد.
او نخستین زن سیاهپوست است که رهبری یک حزب سیاسی بزرگ در آنکشور را به عهده گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بیدناک پس از رقابت بر سر رهبری این حزب، جانشین ریشی سوناک شد.
بیدناک ۴۴ ساله وعده کرده که حزب را به اصول بنیادی اش بر میگرداند.
کییر استارمر، صدراعظم بریتانیا از پیروزی خانم بیدناک استقبال کرد و گفت که نخستین رهبر سیاهپوست حزب ویستمنستر لحظۀ افتخاربخش برای بریتانیا است.
دو مورد تازهٔ ابتلا به بیماری پولیو یا فلج اطفال در ایالت خیبر پختونخوا ثبت شد
دو مورد جدید بیماری پولیو یا فلج کودکان در ولسوالی های لکی مروت و دیره اسماعیل خان ایالت خیبرپختونخوا پاکستان ثبت شده است.
مسئولان برنامه پیشگیری از فلج اطفال پاکستان می گویند که با ثبت این موارد جدید، تعداد موارد مثبت این بیماری در سال جاری در این کشور به ۴۵ مورد افزایش یافته است.
به گفتۀ آنها، تعداد زیادی از این واقعات در خیبرپختونخوا و بلوچستان ثبت شده که نسبت به سال گذشته چندین برابر شده است.
در حالی از ثبت موارد جدید پولیو در پاکستان خبر داده شده که به گفته مقامات سکتور صحت این کشور در جریان کمپاین تطبیق واکسین پولیو به تازگی ۴۵ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین شدند.
پاکستان و افغانستان دو کشور جهان اند که تا هنوز واقعات بیماری پولیو را دارند.
در نتیجه راکتهای شلیک شده از لبنان، ۱۱ تن در اسرائیل زخمی شدند
ادارۀ خدمات اضطراری اسرائیل گفته است که در پی شلیک چند راکت از لبنان ۱۱ نفر زخمی شدند. این اداره امروز گفت که راکتها به یک خانه اصابت کرده است.
این حمله پس از آن صورت می گیرد که احتمال آتشبس بین اسرائیل و گروه حزب الله کاهش یافته است.
حزب الله هم گروه ملیشه و هم حزب سیاسی است که بر بخش بزرگ جنوب لبنان کنترل دارد.
از سوی دیگر مقامات صحی لبنان اعلام کردند که در حملات روز گذشته اسرائیل ۵۲ نفر کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.
ایالات متحده حزب الله را به عنوان گروه تروریستی می شناسد.
اتحادیۀ اروپا شاخۀ نظامی حزب الله را در فهرست سیاه شامل کرده است نه حزب سیاسی اش را. شاخۀ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان، چند کرسی دارد.
حزب الله لبنان: با طیاره های بدون سرنشین به یک پایگاه هوایی در اسرائیل حمله کردیم
گروه حزب الله لبنان گفته است که امروز با استفاده از طیارههای بی سرنشین، پایگاه هوایی «پالماخیم» اسرائیل در جنوب تلابیب را هدف قرار داد.
حزب الله هم گروه ملیشه و هم حزب سیاسی است که بر بخش بزرگ جنوب لبنان کنترل دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اسرائیل تا هنوز در این مورد به گونۀ فوری تبصره نکرده است. رویترز جزئیات بیشتر نیز در این مورد ارائه نکرده است.
ایالات متحده حزب الله را به عنوان گروه تروریستی می شناسد، اما اتحادیۀ اروپا شاخۀ نظامی حزب الله را در فهرست سیاه شامل کرده است نه حزب سیاسی اش را.
شاخۀ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان، چند کرسی دارد.
سرمنشی ملل متحد از دولتهای جهان خواست تا برای پیگرد عاملان قتلهای خبرنگاران گام بردارند
در روز جهانی پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیۀ خبرنگاران، ملل متحد گفته است که بین ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۴، بیش از یکهزار و هفتصد ژورنالیست در سراسر جهان کشته شده اند.
این سازمان امروز با پخش بیانیه ای گفته است که حدود ۸۵ درصد پروندههای کشته شدن این خبرنگاران به محکمه راجع نشده است.
در بیانیه ی ملل متحد به نقل از پیام انتونیو گوترش، سرمنشی این سازمان به مناسبت این روز آمده است که بیشترین آمار کشته شدن خبرنگاران و کارمندان رسانهیی در هر جنگ در چندین دهه، در غزه ثبت شده است.
او از حکومتها خواسته است که برای حفاظت از ژورنالیستان، تحقیق در مورد جنایات علیه آنها و تحت پیگرد قرار دادن عاملان، گامهای فوری بردارند.
امروز دوم نومبر برابر است با روز جهانی پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیۀ خبرنگاران.
مرکز خبرنگاران افغانستان نیز به روز جمعه به مناسبت این روز گفت که در بیش از دو دهۀ اخیر ۱۲۸ خبرنگار و کارمند رسانهای بشمول ۲۰ زن در افغانستان جان باخته اند.
این مرکز در اعلامیهای گفته که به دلیل فرهنگ معافیت از مجازات، عدالت در قسمت بیش از ۲۰ درصد این قربانیان تأمین نشده است.
این مرکز با نگرانی از افزایش محدودیتها بر خبرنگاران در افغانستان زیر حاکمیت طالبان گفته که همچنان در ۳ سال نخست حاکمیت دوبارۀ طالبان، دست کم ۴۴۷ رویداد نقض حقوق خبرنگاران و کارمندان رسانهای را ثبت کرده است.