افغانستان
مرکز خبرنگاران افغانستان از ناپدید شدن مهدی انصاری خبرنگار فعال در کابل، ابراز نگرانی کرد
مرکز خبرنگاران افغانستان از ناپدید شدن مهدی انصاری یکتن از خبرنگاران در شهر کابل ابراز نگرانی کرده است.
در اعلامیه ای که امروز سه شنبه ( ۱۷ میزان) در ویب سایت این مرکز منتشر شد، آمده است که انصاری در کابل ناپدید شده اما منابع نزدیک به انصاری ادعا می کنند که شواهدی دارند که او از سوی استخبارات طالبان بازداشت شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان از حکومت طالبان خواسته که با مشخص کردن وضعیت انصاری، زمینه پیوستن فوری او با خانواده اش را فراهم کند.
این مرکز به نقل از ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گزارش داده است که استخبارات طالبان مهدی انصاری را بازداشت نکرده است.
پیش از این رویداد، مهدی انصاری از حدود دو سال به این طرف به عنوان خبرنگار با آژانس خبری افغانستان در کابل کار می کرد.
این آژانس خبری در سال ۱۳۸۸ خورشیدی به فعالیت آغاز کرده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران: ۱۸ عامل انتحاری افغان و تاجیک در یک عملیات کشته شدند
محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران، ادعا میکند که ۱۸ شهروند افغانستان و تاجیکستان که انتحاری بودند، کشته شدند.
خبرگزاری تسنیم ایران امروز گزارش داد که پاکپور در همایشی در زاهدان گفت، این افراد که تحت پوشش انتقالدهندگان مواد سوخت از مرز عبور میکردند، در جریان عملیات در راسک، چابهار و پارود کشته شدند.
دربارۀ زمان راهاندازی این عملیات چیزی گفته نشده است.
خبرگزاری ایرانی حالوش که عمدتاً رویدادهای ولایت سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، روز چهارشنبه هفتۀ گذشته از تیراندازی بین نیروهای مرزی ایران و طالبان گزارش داده بود.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، درگیری پس از آن آغاز شد که نیروهای ایرانی مستقر در روستای ساسولی ولسوالی هیرمند ایران به گروهی از بلوچهایی تیراندازی کردند که در بخش انتقال تیل از مرز کار میکنند و دستکم یک تن کشته شد.
حالوش گفته که فرد کشتهشده نعیم ریگی نام داشت و ۲۶ ساله بود.
ایران یک شهروند یهودی این کشور را به جرم قتل اعدام کرد
ایران امروز دوشنبه ۱۴ عقرب یک شهروند یهودی این کشور را به جرم قتل اعدام کرد.
اعدام یک شهروند یهودی در ایران که اکثریت شهروندانش مسلماناند، یک رویداد نادر است.
به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوۀ قضائیه ایران، حکم اعدام آروین قهرمانی ۲۳ ساله در اوائل سال گذشته صادر شده بود.
حمیدرضا کریمی، سارنوال کرمانشاه، گفته است که آروین به دنبال «یک اختلاف مالی» یک نفر را با چندین ضربه چاقو به قتل رسانده بود.
اعدام یک شهروند یهودی در ایران در حالی صورت میگیرد که تنشها بین این کشور و اسرائیل بالا گرفته است.
اوچا: ۶.۷ میلیارد دالر کمک مالی بشردوستانه به افغانستان صورت گرفته است
دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا ) میگوید که از آگست سال ۲۰۲۱، با افغانستان ۶.۷ میلیارد دالر کمک مالی بشردوستانه صورت گرفته است.
این اداره در گزارشی که روز یکشنبه ۱۳ عقرب منتشر شد گفته که افغانستان تنها در سال ۲۰۲۲ حدود ۳.۳ میلیارد دالر دریافت کرده است.
با وجود این کمکهای مالی میزان نیازمندی به کمکهای بشری در افغانستان افزایش یافته و بر اساس ارقام اوچا، شمار نیازمندان به بیش از ۲۹ میلیون نفر میرسد.
پیش از این، برنامۀ جهانی غذا، (دبلیو ایف پی) گفته بود که بیش از ۱۲ میلیون نفر در افغانستان با عدم مصونیت غذایی رو به رو اند.
به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، در نتیجۀ کمبود بودجه دستکم ده میلیون تن در افغانستان طی یک سال گذشته کمک غذایی دریافت نکرده اند و از آن عمدتاً زنان و کودکان متاثر شده اند.
جبهۀ مقاومت ملی افغانستان: در حمله به کاپیسا یک عضو نیروی طالبان کشته شده است
یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» ادعا میکند که در حملۀ افرادش در کاپیسا، یک عضو نیروی طالبان کشته شد و یکی دیگر زخمی شده است.
این جبهه در خبرنامهای امروز دوشنبه ۱۳ عقرب گفت که این حمله شب گذشته در ساحۀ «درۀ کلان» ولسوالی نجراب صورت گرفت.
پیش از این، جبهه مقاومت ملی افغانستان ادعا کرده بود که در حملۀ این جبهه در ولسوالی نهرین ولایت بغلان سه عضو نیروی استخبارات طالبان شنبه شب ۱۲ عقرب کشته و دو تن دیگر آنان زخمی شدند.
طالبان در بارۀ این ادعاها هنوز چیزی نگفته اند و رادیو آزادی نمیتواند که این ادعاها را به طور مستقل تایید کند.
طالبان:بازگشت اجباری افغانها از کشورهای همسایه افزایش یافته است
یک مقام طالبان گفته که بازگشت اجباری افغانها از کشورهای همسایه افزایش یافته است.
مولوی عبدالرحمن راشد معین وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان طالبان روز یکشنبه ۱۳ عقرب در دیدار با مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزرایی این گروه افزوده است که اسکان افغانهای بازگشته را مدیریت کرده اند.
در خبرنامۀ که ارگ در کنترل طالبان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) منتشر کرده آمده است که راشد گزارش کاری کمیته اسکان موقت کمیسیون رسیدگی به مشکلات مهاجرین را به حنفی ارائه کرد.
در همین حال شماری از افغانهای بازگشته از پاکستان و ایران میگویند، طوری که وعده داده شده بود با آنها کمک صورت نگرفته است و آنان با مشکلات متعدد رو به رو اند.
پاکستان روند اخراج یک میلیون و هفتصد هزار افغان فاقد اسناد مهاجرت را در اول ماه نوامبر سال گذشته آغاز کرد.
ایران هم در این اواخر برای اخراج اجباری مهاجرین افغان بیاسناد اقدام کرده است.
مقامهای ایرانی گفته اند که تا ماه مارچ سال ۲۰۲۵ دومیلیون افغان غیرمجاز را اخراج خواهند کرد.
طالبان یک زن را در ننگرهار شلاق زدند
سترۀ محکمۀ طالبان میگوید که یک زن به اتهام «فرار از خانه» در ولسوالی کوزکنر ولایت ننگرهار ۳۹ شلاق زده شد.
این محکمه در خبرنامهای امروز دوشنبه ۱۴ عقرب گفت که حکم سزای تعزیری بالای این زن بر اساس حکم محکمۀ ابتدائیه ولسوالی کوزکنر دیروز در ملاءعام تطبیق شد.
ستره محکمۀ طالبان روز یکشنبه گفته بود که یک زن و یک مرد در ولسوالی بهسود ننگرهار و یک مرد در ولایت غزنی به اتهام آنچه طالبان «روابط نامشروع" و "زنا» میخوانند دره زده شدند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز پنجشنبه هفتۀ گذشته در گزارشی سه ماههاش گفت که از اول جولای تا ۳۰ سپتمبر، مجازات بدنی دستکم ۱۱۱ نفر شامل ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر را در افغانستان مستند کرده است.
طالبان، مجازات بدنی را در این اواخر در حالی افزایش داده اند که سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری به تکرار از حکومت طالبان خواسته اند که این نوع مجازات را توقف دهد.
جبهۀ مقاومت از کشته شدن ۳ نیروی استخبارات طالبان در بغلان خبر داد
یک گروه مخالف سیاسی و نظامی طالبان به نام جبهۀ مقاومت ملی ادعا کرده که در یک حمله در ولایت بغلان ۳ نیروی استخبارات طالبان را کشته و ۲ تن دیگرشان را زخمی کرده است.
این جبهه ناوقت دیروز (یکشنبه) در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته است، افرادش ناوقت شنبهشب در ولسوالی نهرین، یک مرکز هماهنگی استخبارات طالبان را با استفاده از راکت هدف قرار داده اند.
مقامهای طالبان تا به حال در این باره چیزی نگفته اند و رادیو آزادی هم به تنهایی نمیتواند این موضوع را تأیید کند.
موارد بیماری سرخکان در میان کودکان افزایش یافته است
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان تأیید میکند که امسال موارد بیماری سرخکان در میان کودکان افزایش یافته است.
شرافت زمان، سخنگوی این وزارت، روز گذشته در پیامی تصویری به رسانهها گفته است که امسال در میان کودکان شش هزار مورد مثبت سرخکان ثبت شده است.
او افزود: «چون سرخکان یک بیماری ویروسی و ساری است، گاهی در افغانستان موارد این بیماری در میان کودکان افزایش مییابد. امسال نسبت به سال گذشته، گراف موارد مشکوک سرخکان اندکی بالا رفته است. به همین اساس، تیمهای نظارتی ما از میان نمونهها که گرفتند، امسال نزدیک به شش هزار مورد مثبت به این بیماری را ثبت کردند.»
آقای زمان افزود که پلان دارند که برنامۀ ملی واکسین سرخکان را تطبیق کنند.
از سوی دیگر، سازمان جهانی صحت چند روز پیش نسبت به افزایش موارد سرخکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و اعلام کرده بود که موارد مجموعی سرخک در این کشور به بیش از ۵۲ هزار مورد رسیده است.
ادارۀ ملی امتحانات طالبان از آغاز ثبتنام امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ خبر داد
ادارۀ ملی امتحانات حکومت طالبان از آغاز روند ثبتنام امتحان کانکور برای سال ۱۴۰۴ هجری شمسی خبر داده است.
این اداره روز یکشنبه، سوم نومبر، با نشر اعلامیهای گفته است که داوطلبان در مکاتب و مدارس دینی میتوانند فورم درخواست امتحان را خانهپُری کنند.
در این اعلامیه آمده است که داوطلبان این امتحان تا پایان ماه جدی سال روان هجری خورشیدی فرصت دارند تا برای شرکت در این امتحان درخواست بدهند.
در این اعلامیه در مورد اشتراک دختران داوطلب برای این آزمون چیزی گفته نشده است.
این در حالی است که با روی کار آمدن حکومت طالبان، دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش محروم هستند و دختران حق رفتن به پوهنتون و اشتراک در امتحان کانکور را ندارند.
هرچند سازمانهای بینالمللی و فعالان حقوق زنان از طالبان خواستند که محدودیتها بر آموزش دختران را بردارند، اما با آن هم طالبان پاسخ مثبت به این درخواست ندادهاند.
شلاق زدن سه تن در غزنی و ننگرهار توسط طالبان
ستره محکمۀ حکومت طالبان اعلام کرده است که سه تن، به شمول یک زن، در ولایتهای غزنی و ننگرهار شلاق زده شدهاند.
این ادارهٔ طالبان روز یکشنبه در دو اعلامیۀ جداگانه گفته است که یک زن و یک مرد در ولسوالی بهسود ننگرهار و یک مرد در ولایت غزنی به اتهام آنچه طالبان "روابط نامشروع" و "زنا" میخوانند، شلاق خوردهاند.
این در حالی است که یوناما در گزارش سهماههٔ خود که روز پنجشنبه، ۳۱ اکتوبر نشر شد، اعلام کرده است که از اول جولای تا ۳۰ سپتمبر سال روان میلادی، دستکم ۱۱۱ مورد مجازات بدنی، شامل ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر، در افغانستان مستند شده است.
نهادهای بینالمللی و حقوق بشری بارها از طالبان خواستهاند که مجازات بدنی را متوقف کنند.