لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۳

خبر ها

روسیه حملات گسترده‌ای را بر مهم ترین منطقه تأسیسات صنعتی اوکراین انجام داد

حملات جدید روسیه بر اوکراین.
حملات جدید روسیه بر اوکراین.

روسیه در اوایل صبح امروز (۲۱ نوامبر) حمله گسترده ای را بر منطقه جنوب شرقی دنیپروپتروفسک، مهم ترین منطقۀ صنعتی اوکراین آغاز کرد.

سرهی لیساک والی منطقه در شبکۀ تلگرام نوشته که از صبح زود، به طور گسترده بر این منطقه حمله شده و اطلاعات ابتدایی نشان می‌دهد که یکی از تأسیسات صنعتی در شهر دنیپرو مرکز دنیپروپتروفسک، آسیب دیده و در آن دو آتش‌سوزی رخ داده است.

به گفتۀ لیساک از انفجارهایی در شهر کرمنچوک در منطقه پولتاوا نیز گزارش شده است.

در اوایل صبح امروز همۀ اوکراین برای چندین ساعت در معرض هشدار حملات هوایی قرار داشت، زیرا نیروهایی هوایی اوکراین گزارش داد که روسیه چندین راکت را به سمت اهداف مختلف پرتاب کرده است.

انتظار می‌رفت که سفارت ایالات متحده امریکا یک روز پس از تعطیلی موقت به دلیل آنچه که یک حمله گسترده بالقوه خوانده شده، امروز در شهر کیف پایتخت اوکراین بازگشایی شود.

یک اثر هنری مفهومی کیله چسپانده شده به دیوار به قیمت ۶.۲ میلیون دالر فروخته شد

اثر هنری مفهومی ساخته شده از یک کیله.
اثر هنری مفهومی ساخته شده از یک کیله.

یک اثر هنری مفهومی (conceptual art) متشکل از یک کیلۀ ساده، چسپانده شده به دیوار، به قیمت ۶.۲ میلیون دالر، روز چهارشنبه (۲۱ نوامبر) در یک لیلام در نیویورک، فروخته شد.

اثر موریزیو کاتیلان (Maurizio Cattelan) هنرمند ایتالیایی که "کمدین" نامیده شده، در سال ۲۰۱۹ در ساحل"آرت بازل" در میامی به نمایش گذاشته شد و پدیده بود که تماشاگران جشنواره تلاش می‌کردند تا بفهمند که آیا این میوه زرد رنگ که با نوار نقره ای به دیوار سفید چسپانیده شده، یک شوخی است یا خیر. عاقبت طوری شد که یک هنرمند دیگر آن کیله را از دیوار برداشت و خورد. این اثر به قدری توجه را به خود جلب کرد که سه نسخه آن از ۱۲۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ دالر فروخته شد.

اکنون پنج سال بعد از آن جاستین سان، بنیانگذار پلتفرم اسعار دیجیتال(TRON)، بیش از ۴۰ برابر قیمت آن را در لیلام"مزایدۀ ساتبی" پرداخت، به عبارت دقیق‌تر، آقای سان تصدیق اصالت این اثر را خریده است که به او این اختیار را می‌دهد که یک کیله را به دیوار بچسباند و آن را "کمدین" بنامد.

کرن دکر؛ محدودیت‌ها دختران افغان را از مشارکت در آیندۀ کشورشان محروم می‌کند

کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان.
کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان.

کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان که از شهر دوحه پایتخت قطر فعالیت می‌کند، با تأکید بر تأثیر محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان بر آموزش در افغانستان، می‌گوید که این محدودیت‌ها زنان و دختران افغان را از مشارکت در آیندۀ کشورشان محروم می‌کند.

خانم دکر روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در شبکۀ اکس (توئیتر سابق) نوشته که ایالات متحدۀ امریکا از دسترسی مساوی به آموزش در افغانستان حمایت می‌کند و افغانستان، بدون زنان نمی‌تواند به خود کفایی و پیشرفت دست یابد.

در حالیکه هفته بین المللی آموزش (۱۸-۲۲ نوامبر) ادامه دارد، امروز (۲۱ نوامبر) امتحانات سالانۀ شاگردان صنف چهارم تا دوازدهم سر از در مناطق سردسیر افغانستان آغاز شد و تا پنجم دسمبر ادامه خواهد داشت.

یکسال دیگر از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش در افغانستان گذشت و دخترانی که در سال آینده به صنف ششم می‌روند، با دلهره در این امتحانات شرکت می‌کنند، امیدوار هستند که این آخرین امتحانات سالانۀ آنها نباشد و در آینده اجازه ادامۀ تحصیل را پیدا کنند.

نماینده یو ان دی پی در افغانستان از جامعه جهانی خواست بر مشکلات زنان و دختران افغان تمرکز کند

دختران افغان با پلاک‌های اعتراضی.
دختران افغان با پلاک‌های اعتراضی.

استفان رودریکس(Stephen Rodriques) نماینده مقیم ادارۀ انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) در افغانستان، از جامعه جهانی خواسته تا بر مشکلات زنان و دختران افغان تمرکز کند.

رودریکز روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در گفتگو با رسانه جاپانی (NHK) با اشاره به فرمان اخیر طالبان که زنان را مجبور به پوشانیدن صورت در محضرعام می‌کند، هشدار داد که احتمال دارد این"سرکوب‌ها"بدتر شود. او این محدودیت‌های متداوم را بخشی از حذف سیستماتیک حضور و صدای زنان در جامعۀ افغانی توصیف کرد.

استفان رودریکس همچنین گفت در حالی که جامعه بین‌المللی همچنان روی بحران‌ها در اوکراین و شرق میانه متمرکز است، کمک‌ها به افغانستان از سال ۲۰۲۱ به اینسو به‌طور قابل توجه کاهش یافته است.

طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون‌ها منع شدند، کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد.

ممنوعیت رفتن زنان به حمام‌های زنانه، پارک‌ها و تفریح‌گاه‌ها، سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی، از موارد دیگر نقض‌ حقوق بشری زنان و دختران افغان از سوی طالبان به شمار می‌رود.

در حملات اسرائیل به سوریه ۳۶ نفر کشته شدند

حملات روز گذشته اسرائیل در شهر پالمیرای سوریه.
حملات روز گذشته اسرائیل در شهر پالمیرای سوریه.

وزارت دفاع سوریه می گوید که در حملات هوایی روزگذشته اسرائیل به شهر پالیمرا حداقل ۳۶ نفر کشته و پنجاه نفر دیگر زخمی شده اند.

شهر پالمیرا برای یادبود‌های تاریخی و میراث اش مشهور است.

اما دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا ارقام متفاوت از تلفات منتشر کرده و گفته که در این حملات ۶۱ نفر کشته شده اند.

اسرائیل در مورد حمله هوایی به سوریه هنوز چیزی نگفته است و در گذشته هم در مورد این حملات معلومات ارائه نمی‌کرد اما همواره گفته که به ایران اجازه نخواهد داد که گروه‌های نیابتی اش را گسترش دهد.

جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده ۸۲ ساله شد

جوبایدن ریئس جمهور امریکا.
جوبایدن ریئس جمهور امریکا.

در تاریخ امریکا این نخستین بار است که یک رئیس جمهور برحال و سرقوماندان اعلی این کشور به ۸۲ سالگی رسیده و هنوز هم کار می‌کند.

بایدن از انتخابات ریاست جمهوری امسال امریکا که در پنجم نومبر برگزار شد، ظاهراً به خاطری افزایش سن و عدم اعتماد رای دهندگان به او، کناره گیری کرد.

او معاونش کمالا هریس را به عنوان نامزد حزب دیموکرات معرفی کرد که در انتخابات ریاست جمهوری به حریفش دونالد ترمپ از حزب جمهوریخواه باخت.

گفته می‌شود که دونالد ترمپ در جنوری ۲۰۲۹ در هنگام پایان دوره دوم ریاست جمهوریش در آستانه ۸۳ سالگی قرار خواهد داشت.

امریکا قطعنامه سازمان ملل در مورد درخواست آتش بس در غزه را ویتو کرد

جلسه شورای امنیت سازمان ملل.
جلسه شورای امنیت سازمان ملل.

ایالات متحده امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد درخواست آتش بس در نوار غزه را ویتو کرد.

خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشته است که ایالات متحده این قطعنامه را به خاطری رد کرده که در آن به رهایی فوری گورگان‌های اسرائیلی اشاره نشده است.

در میان پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، تنها امریکا این قطعنامه را ویتو کرد در حالی که بریتانیا و فرانسه دو متحد عمده امریکا به این قطعنامه رای مثبت دادند.

گروه حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، در اکتوبر ۲۰۲۳ با حمله بر بخش‌های از اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

ده‌‍‌ها تن از این گروگان‌ها طی یک آتش بس موقت با زندانی‌های فلسطینی مبادله شدند و شماری دیگری در نتیجه عملیات نظامی آزاد شدند اما بیش از صدتن این گروگان‌ها هنوز هم در نزد حماس اند.

حامد کرزی از کشور های منطقه خواست برای حل مشکلات افغانستان تلاش کنند

 حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان.

حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان در دیدار با حسن کاظمی قمی نماینده خاص ایران برای افغانستان و سفیر این کشور در کابل تاکید نمود که کشورهای منطقه برای حل مشکلات افغانستان تلاش نموده و ابتکار را بدست بگیرند.

آقای کرزی در جریان ملاقات روز چهارشنبه خود با آقای قمی در کابل در این مورد سخن گفت. اما به گفته رسانه های ایرانی آقای کرزی در مورد این تلاشها و ابتکار جزئیات نداده است.

کاظمی قمی روز چهارشنبه با یک تعداد از مقامات حکومت طالبان به شمول سرپرست وزارت های دفاع و امور خارجه حکومت طالبان در کابل نیز دیدار نمود.

بانک جهانی از کاهش میزان صادرات محصولات تولیدی افغانستان خبر داد

یکی از مشکلات در مسیر کاهش صادرات افغانستان افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه این کشور است.
یکی از مشکلات در مسیر کاهش صادرات افغانستان افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه این کشور است.

بانک جهانی در یک گزارش خود گفته است که صادرات افغانستان از ماه جنوری تا ماه سپتمبر سال جاری میلادی در مقایسه با عین مهلت در سال گذشته ۱۴ درصد کمتر شده است.

این بانک در گزارشی خود که به روز چهارشنبه با رسانه ها شریک ساخت یکی از علت های کم شدن صادرات افغانستان را افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه و سبزیجات افغانستان خوانده است.

آخند زاده عبدالسلام جواد سخنگوی وزارت تجارت و صنعت حکومت طالبان در این اواخر گفته بود که در پنج ماه اول سال جاری صادرات افغانستان به پاکستان ده درصد کاهش یافته است.

نظر به گزارش بانک جهانی از آغاز سال جاری تا ماه سپتمبر مقدار صادرات افغانستان به ۹۲ عشاریه پنج میلیون دالر رسید.

نمایندگی های قونسلی ایران در شهر های هامبورگ، مونشن و فرانکفورت جرمنی مسدود شدند

 در حال حاضرصرف سفارت ایران در برلین باز است تا بتواند به سه صد هزار ایرانی که در جرمنی زندگی می کنند خدمات قونسلی فراهم کند.
در حال حاضرصرف سفارت ایران در برلین باز است تا بتواند به سه صد هزار ایرانی که در جرمنی زندگی می کنند خدمات قونسلی فراهم کند.

وزارت خارجه جرمنی به روز چهارشنبه خبر داد که قونسلگری های ایران در هامبورگ، مونشن و فرانکفورت رسما بروی مراجعین بسته شده اند.

جرمنی در اعتراض به اعدام سه هفته قبل جمشید شارمهد توسط حکومت ایران که تابعیت دوگانه جرمنی و ایران را داشت، دستور بستن تمام قونسلگری های این کشور را صادر کرد.

سفارت ایران در برلین باز خواهد بود تا خدمات قونسلی را به تقریبا ۳۰۰ هزار ایرانی که در جرمنی بسر میبرند، انجام دهد.

مقامات قضائی ایران روز ۲۸ اکتوبر در مورد اعدام شارمهد خبر داده بودند.

شارمهد در سال ۱۹۵۵ در ایران به دنیا آمده و به سن هفت سالگی به آلمان غرب رفت. او در بهار سال ۲۰۲۳ بعد از یک محاکمه سوال برانگیز در رابطه با تروریزم به اعدام محکوم شد.

حکومت جرمنی، اعضای خانواده شارمهد و فعالان حقوق بشر اتهامات علیه وی را رد کردند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG