افغانستان
یوناما: اعدام ۶ تن از زندانیان در کابل تأسف آور است
یوناما یا دفتر معاونت ملل متحد برای افغانستان، تأسف اشرا به سبب اعدام شش تن از زندانیانی ابراز نموده است که دیروز به جرایم تروریستی در کابل به دار آویخته شدند.
یوناما با نشر اعلامیهء گفته است، سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه هیچ شواهد نهایی معتبر در رابطه با جزای اعدام وجود نداشته به این نظر است که اعمال سزای اعدام به امنیت مردم کمک نمیکند.
این بیانات در حالی ایراد شده است که ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان عصر دیروز با نشر اعلامیهء نامهای شش فردی اعدام شده را اعلان کرده گفت، این افراد اعضای گروه طالبان و شبکه حقانی بودند.
از سوی دیگر طالبان با نشر اعلامیهء گفته اند انتقام اعدام این شش تن را خواهند گرفت.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
رینا امیری: زنان و دختران افغان اجازه نمی دهند امیدهایشان بمیرد
نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان از ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی برای دریافت جوایز بین المللی استقبال کرد.
رینا امیری روز گذشته در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود نوشت که با وجود همه چالش ها، زنان افغان اجازه نمی دهند امیدهایشان بمیرد.
خانم امیری می افزاید که شجاعت این دو نشانه ی از عزم و اراده زنان و دختران افغانستان است.
ژولیا پارسی فعال حقوق زن جایزهٔ سالانه«مارتین انالز » برای مدافعان حقوق بشر دریافت کرد و نیلا ابراهیمی، دختر افغان ۱۷ ساله، از سوی بنیاد حقوق کودکان (کیدس رایت) از میان ۱۶۵ نامزد از ۴۷ کشور برندۀ جایزۀ بینالمللی «صلح کودکان» شد.
ادارهٔ انکشاف بین المللی ایالات متحده کشاورزان افغان را در زمینه مواجه با تغییرات اقلیمی کمک میکند
اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده (USAID) وعده داده است که با تعدادی از کشاورزان افغان برای مواجهه با تغییرات اقلیمی کمک خواهد کرد.
یو ایس آی دی به روز جمعه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که افغانستان یکی از آسیب پذیرترین کشور های جهان از تغییرات اقلیمی است.
یو ایس آی دی می گوید، در آینده نزدیک ۲۰۰ کشاورز افغان را آموزش خواهد داد تا خود و محصولاتشان را با تغییرات اقلیمی عیار کنند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، افغانستان در میان ده کشور جهان قرار دارد که با تاثیرات شدید تغییرات اقلیمی روبرو است.
مجلس نمایندگان ایالات متحده قانون « محافظت از هم پیمانان افغان» را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" را تصویب کرد.
این لایحه توسط یکی از نمایندگان کنگره به مجلس پیشنهاد و با دریافت ۳۳۴ رای موافق تصویب شد.
تصویب لایحه "محافظت از هم پیمانان" بر تعهد دولت ایالات متحده برای محافظت از افرادی که در طول ماموریت بیست ساله آمریکایی ها در افغانستان در کنار نیروهای آمریکایی خدمت کردند، تأکید می کند.
پیش از این ایالات متحده آمریکا، تعدادی از هم پیمانان خود را در سال ۲۰۲۱ به آمریکا انتقال داد اما تعدادی از این متحدان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان یا در کشورهای همسایه بسر می برند.
تعداد کشته شدگان حمله مرگبار به کاروان زائران شیعه در پاکستان به ۴۸ نفر افزایش یافته است
مقامات ایالت خیبر پختونخوا میگویند تعداد کشته شدگان حمله مرگبار به کاروان زائران شیعه در منطقۀ کوزه کورمۀ به ۴۸ نفر افزایش یافته است.
به گفتۀ پولیس این حمله بعد از ظهر روز پنجشنبه در حالی رخ داد که کاروانی متشکل از حدوود ۲۰۰ موتر حامل زایران شیعه از پیشاور به سمت پاره چنار در حرکت بود.
به گفته پولیس کشته شدهها از قبیله مندوزی اند و تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است
اما آفتاب اسلم، وزیر قانون خیبر پختونخوا، این حمله را "تروریستی" خوانده و گفته که هیچ گروه محلی در آن دخیل نبوده است.
مقامات پولیس خیبر پختونخوا گفته اند که در این حمله ۱۱ تن به شمول سه زن زخمی شده اند.
پولیس افزوده است که افراد مسلح ناشناس نزدیک به یک ساعت به روی کاروان زائران از کوههای اطراف این منطقه تیراندازی کردند.
در حمله افراد مسلح ناشناس به یک زیارتگاه در بغلان ده تن کشته شدند
عبدالمتین قانع سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان به خبرگزارش فرانسه گفته است که در حمله افراد مسلح ناشناس به یک زیارتگاه در ولسوالی نهرین ولایت بغلان حد اقل ده تن از کسانی که برای زیادت آمده بودندکشته شدند.
این حمله روز پنجشنبه به زیارت سید پادشاه که به زیارت شاه پادشاه نیز مشهور است رخ داده است و صوفیان مورد هدف قرار گرفته اند.
تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
اما پولیس بغلان به خبرگزاری اسلامی گفته است که در حال بررسی این موضوع است.
پیش از این شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش مسئولیت بسیاری از حملات علیه صوفیان و اهل تشیع در افغانستان را بر عهده گرفته بود.
پولیس ترکیه ۳۰ پناهجوی افغان و ۴ قاچاقچی انسان را دستگیر کرد
پولیس ترکیه روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر) در جریان تلاشی یک موتر باربری در شهر آغری ۳۰ پناهجوی افغان و ۴ قاچاقچی انسان را دستگیر کرد.
پولیس همچنین از دستگیری ۲۹ پناهجوی افغان و یک پناهجوی پاکستانی در یک خانه کهنه و متروک در شهر آغری خبر داده است.
بر اساس گزارش رسانههای ترکیه، بطور مجموعی ۵۹ افغان و یک پاکستانی در دو منطقه مختلف این شهر دستگیر و به مراکز اخراج اتباع خارجی، انتقال داده شدند.
ترکیه در سالجاری بسیاری از پناهجویان افغان را که تلاش دارند از طریق ترکیه به اروپا بروند، دستگیر نموده و به افغانستان فرستاده است.
کمیسار های طالبان و پاکستان در تورخم در مورد جستجوی راه های حل مشکلات مرزی، دیدار کردند
کمیساری های افغانستان و پاکستان درباره حل مشکلات موجود در تردد کاروانهای تجاری و مردم عادی در دروازه تورخم گفتگو کردند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان، به روز پنجشنبه از دیدار در تورخم خبر داده است.
هرچند در این خبر گفته شده که کمیسارافغانستان از پاکستان خواستار ایجاد سهولت در تردد مسافران و بیماران و انتقال موتر های باربری و اموال تجارتی شده است اما جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
این درحالی است که ازسال های گذشته بدینسو مشکلات ایجاد شده از سوی پاکستان در تورخم و دیگر دروازه های مرزی، مانعی بر سر راه انتقال کالاهای تجاری افغانستان و تردد مردم عادی بوده است.
تاجران افغان میگویند که پاکستان در فصل میوه افغانستان، به بهانههای مختلف این دروازهها را میبندد، که باعث خسارات مالی سنگین به تاجران افغان و باغداران میشود.
وزارت معارف مالیزیا دیدار با هیئت وزارت معارف طالبان را تلاش برای کمک به افغانستان خواند
وزارت معارف مالیزیا از سفر یک هیئت طالبان به این کشور و دیدارهای انجامشده با آنان دفاع کرد.
این وزارت به روز پنجشنبه در یک اعلامیه گفته از میزبانی و گفتگو با هیئت تحت رهبری طالبان دفاع می کند زیرا این گفتگو مطابق سیاستهای مالیزیا با هدف کمک به افغانستان انجام شده است.
بر اساس این اعلامیه، حکومت مالیزیا آماده همکاری با افغانستان در زمینه نظارت صحی و کمکهای بشردوستانه است.
پیش از این، لیم گوان انگ، رئیس حزب اقدام دیموکراتیک مالیزیا و عضو پارلمان، از دیدار وزیر معارف مالیزیا با هیئت طالبان انتقاد کرده و خواستار وضاحت درباره آن شده است.
هیئت طالبان به ریاست شهابالدین ثابت، رئیس دفتر عمومی وزارت معارف طالبان، با مقامات مالیزیا در آن کشور دیدار کرده است.
در همین حال، تلویزیون ملی افغانستان که تحت کنترول حکومت طالبان روز پنجشنبه اعلام کرده است که شیخ نورمحمد ثاقب، سرپرست وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان، «در دیدار با مولوی نقیبالله احمدی، سرپرست سفارت طالبان در مالیزیا، در مورد نیازمندی روابط دوستانه بین افغانستان و مالیزیا بر اساس ارزشهای اسلامی تاکید کرده است.»
کرن دکر؛ محدودیتها دختران افغان را از مشارکت در آیندۀ کشورشان محروم میکند
کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان که از شهر دوحه پایتخت قطر فعالیت میکند، با تأکید بر تأثیر محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر آموزش در افغانستان، میگوید که این محدودیتها زنان و دختران افغان را از مشارکت در آیندۀ کشورشان محروم میکند.
خانم دکر روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در شبکۀ اکس (توئیتر سابق) نوشته که ایالات متحدۀ امریکا از دسترسی مساوی به آموزش در افغانستان حمایت میکند و افغانستان، بدون زنان نمیتواند به خود کفایی و پیشرفت دست یابد.
در حالیکه هفته بین المللی آموزش (۱۸-۲۲ نوامبر) ادامه دارد، امروز (۲۱ نوامبر) امتحانات سالانۀ شاگردان صنف چهارم تا دوازدهم سر از در مناطق سردسیر افغانستان آغاز شد و تا پنجم دسمبر ادامه خواهد داشت.
یکسال دیگر از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش در افغانستان گذشت و دخترانی که در سال آینده به صنف ششم میروند، با دلهره در این امتحانات شرکت میکنند، امیدوار هستند که این آخرین امتحانات سالانۀ آنها نباشد و در آینده اجازه ادامۀ تحصیل را پیدا کنند.
نماینده یو ان دی پی در افغانستان از جامعه جهانی خواست بر مشکلات زنان و دختران افغان تمرکز کند
استفان رودریکس(Stephen Rodriques) نماینده مقیم ادارۀ انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) در افغانستان، از جامعه جهانی خواسته تا بر مشکلات زنان و دختران افغان تمرکز کند.
رودریکز روز چهارشنبه (۲۰ نوامبر) در گفتگو با رسانه جاپانی (NHK) با اشاره به فرمان اخیر طالبان که زنان را مجبور به پوشانیدن صورت در محضرعام میکند، هشدار داد که احتمال دارد این"سرکوبها"بدتر شود. او این محدودیتهای متداوم را بخشی از حذف سیستماتیک حضور و صدای زنان در جامعۀ افغانی توصیف کرد.
استفان رودریکس همچنین گفت در حالی که جامعه بینالمللی همچنان روی بحرانها در اوکراین و شرق میانه متمرکز است، کمکها به افغانستان از سال ۲۰۲۱ به اینسو بهطور قابل توجه کاهش یافته است.
طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتونها منع شدند، کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد.
ممنوعیت رفتن زنان به حمامهای زنانه، پارکها و تفریحگاهها، سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی، از موارد دیگر نقض حقوق بشری زنان و دختران افغان از سوی طالبان به شمار میرود.