لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۰

کلیفلند: طالبان به سیستم بایومیتریک نیروهای افغان دسترسی ندارند


مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان ادعا های را رد می‎کند که گویا طالبان مسلح به سیستم بایومیتریک نیروهای امنیتی افغان دسترسی دارند.

مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان تائید می‎کند که طالبان حین سقوط شهر کندز برخی وسایل تکنالوژیکی را بدست آورده‎، اما این را نمی‎پذیرد که این وسایل توان مشخص ساختن خصوصیات نیروهای امنیتی افغان را داشته باشد.

جنرال چارلز کلیفلند سخنگوی و معاون روابط عامه قوماندانی این مأموریت در یک مصاحبه اختصاصی به روز دوشنبه با رادیو آزادی با تأکید بر اینکه طالبان می‎خواهند با این گونه ادعا های‎شان ذهنیت مردم را مغشوش سازند گفت، طالبان پس از جنگ در کندز، بغلان و هلمند حالا پلان‌شان را تغییر داده، دست به اختطاف‌ها می‌زنند.

کلیفلند: طالبان پلان‌شان را تغییر داده‌اند و دست به اختطاف‌ها می‌زنند.
کلیفلند: طالبان پلان‌شان را تغییر داده‌اند و دست به اختطاف‌ها می‌زنند.

کلیفلند می‌گوید پس از اختطاف مسافرین در کندز آنان نیز این ادعا را شنیده‌اند که طالبان به سیستم بایومیتریک دسترسی پیدا کرده‌اند ،اما وی می‌گوید این ادعا ها حقیقت ندارد.

آقای کلیفلند افزود:

"ما این خبر را در اخبار خواندیم که طالبان به سیستم بایومیتریک نیروهای امنیتی افغان دسترسی پیدا کرده‌اند، اما باید حرف حقیقت را بزنیم که این ادعا واقعیت نیست، طالبان بخشی از وسایل را بدست آورده‌اند، اما این وسایل فعالیت را انجام داده نمی‌تواند این وسایل طوریست که یک کس مبایل داشته باشد اما بطری نداشته باشد، با انترنت وصل نشود و با آن زنگ هم زده نشود."

طالبان زمانیکه به تاریخ دهم جوزا سال جاری شماری از مسافرین را در کندز از موتر پائین کرده و تعدادی را کشتند و برخی را هم با خود بردند ادعا کردند که با استفاده از سیستم بایومیتریک دریافته اند که این افراد کارمندان ارگان‌های امنیتی هستند.

اما پس از آن وزارت داخله و دفاع افغانستان مسافرین اختطاف شده را افراد ملکی خوانده و ادعای را رد کردند که گویا طالبان مسلح به سیستم بایومیتریک دسترسی پیدا کرده‌اند.

در بیش از ده روز گذشته رویداد اختطاف افراد یکبار دیگر در ولایات کندز و همچنان غزنی تکرار گردید.

سخنگوی مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان می‎گوید که آنان برای جلوگیری از اختطاف‎ها یک سلسله پیشنهادات را به حکومت افغانستان مطرح کرده‎اند ، اما به لحاظ محرم بودن نمی‎توانند آنرا با رسانه‎ها شریک سازند.

در عین‎حال عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه می‎گوید که دلیل گروگان گیری‎ها از سوی طالبان این است تا شکست را که در جبهات جنگ خورده‎اند جبران کنند.

عبدالله: این عمل خفت و زلت شکست خوردگان در جبهات جنگ را نشان می‌دهد.
عبدالله: این عمل خفت و زلت شکست خوردگان در جبهات جنگ را نشان می‌دهد.

آقای عبدالله می‌گوید:

"یک مسئله که در این اواخر شدت گرفته گروگان گیری است تدابیر لازم و هدایت مشخص برای جلوگیری از این چنین واقعات به نیروهای امنیتی داده شده، این خفت و زلت کسانی را نشان می‌دهد که می‌خواهند شکست شان را در جبهات جنگ جبران کنند."

پیش از این شورای امنیت ملی افغانستان گفته‌است، روی طرحی کار می‌کنند که بر اساس آن زنده‌گی مسافرین در شاهراه‌ها مصون گردد.

تا حال مشخص نیست که حکومت افغانستان با ایجاد چگونه یک طرحی می‌خواهد راه‌های مصون ساختن مسافرین در شاهراه‌ها را جستجو کند، اما مأموریت حمایت قاطع و رئیس اجرائیه می‎گویند که مردم افغانستان باید در عملی شدن این پلان با حکومت افغانستان همکاری کنند.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG