حزب جنبش ملی افغانستان میگوید، عطا محمد نور درخواست دیدار با عبدالرشید دوستم رهبر این حزب را کردهاست.
بشیر احمد تهینج سخنگوی جنبش ملی میگوید، به زودی این دیدار صورت خواهد گرفت و احتمال شکلگیری یک ائتلاف میان عطا محمد نور و عبدالرشید دوستم، به دور از امکان نیست.
تهینج روز دو شنبه به رادیو آزادی گفت:
"تقاضای دیدار از جانب آقای نور مطرح شده و ما از آن استقبال کردهایم و در تلاش این هستیم که زمینهسازی کنیم تا والی بلخ با جناب معاون اول رئیس جمهور ببیند، رهبران دو حزب (جنبش اسلامی و جمعیت اسلامی) برای شکلگیری یک ائتلاف خیلی علاقهمند هستند."
با این حال فرهاد عظیمی عضو ولسی جرگه و فرد نزدیک به والی بلخ در صحبت با رادیو آزادی میگوید، هیچ درخواستی برای ملاقات با عبدالرشید دوستم از جانب عطا محمد نور مطرح نشدهاست.
اما وی تائید میکند که اطرافیان والی بلخ و معاون اول رئیس جمهور تلاش میکنند تا آقای نور و دوستم با هم از نزدیک ببینند.
آقای عظیمی در پاسخ به سؤال رادیو آزادی در مورد اینکه آیا به همین زودیها دیدار میان والی بلخ و معاون اول رئیس جمهور صورت خواهد گرفت؟
او افزود:
"تا هنوز تصمیمی گرفته نشده و قراری هم گذاشته نشده، دوستان و نزدیکان دو رهبر در تلاش این هستند که دو رهبر با هم از نزدیک بحث و تبادل نظر کنند."
حزب جنبش به رهبری عبدالرشید دوستم و عطا محمد نور والی بلخ، اخیراً با هم روابط چندان خوبی نداشتند.
حتی اینکه پیش از این از برخوردهای مسلحانه میان طرفداران جنبش و جمعیت در ولایت شمالی فاریاب خبر داده شده بود.
عطا محمد نور که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ یکی از حامیان عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه بود، با آغاز مذاکراتش در اواخر سال گذشته میلادی با ارگ، با رئیس اجرائیه مقاطعه سیاسی کرد.
نزدیکان عطا محمد نور، رئیس اجرائیه را یک شخص ناتوان خوانده و گفتهاند به همین دلیل عطا محمد نور برای به دست آوردن سهم جمعیت اسلامی با رئیس جمهور وارد مذاکره شدهاست.
فرهاد عظیمی در صحبت با رادیو آزادی گفتهاست، میان عطا محمد نور و عبدالله عبدالله مقاطعه سیاسی صورت گرفته نه مقاطعه شخصی.
بهگفته وی، در آینده هم عطا محمد نور با عبدالله عبدالله وارد بحث و تفاهم سیاسی نخواهد شد.
از سوی دیگر، برخی کارشناسان سیاسی میگویند، اگر عطا محمد نور به دیدار جنرال دوستم برود، نشان دهنده این است که مذاکرات وی با رئیس جمهور، بینتیجه ماندهاست.
خالد سادات یکی از این کارشناسان در این باره میگوید:
"با یک بخش دیگر حکومت که حالا تقریبا وظیفهاش به تعلیق در آمدهاست، دیدار با وی در این شرایط حساس این معنی را میدهد که خواستهای عطا محمد نور به جای نرسیده و حالا میخواهد بر اساس یک آله فشار دیگر خود را به ارگ نشان دهد."
اما فرهاد عظیمی در مصاحبه روز دو شنبه با رادیو آزادی این ادعاها را رد کرد.
بهگفته وی، عطا محمد نور در سفر فعلی که به کابل آمده، تصمیم گرفته تا مذاکراتاش با رئیس جمهور را نهایی کند.
گزارش: نصرت پارسا