لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۷ حوت ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۴

یک امریکایی افغانی‌الاصل قصه‎های مهاجران را به نیویارک رسانده‎است


یک امریکایی افغانی‌الاصل قصه‎های مهاجران و پناهجویان را به مرکز شهر نیویارک میدان تایمز سکیور رسانده‎است.

امان مجددی، این هنرمند که ابتکار کرده غرفه‎های تیلیفون را در جاده‎های مرکز شهر نیویارک بگذارد و قصه‎ها از چگونگی ورود هر رهگذری به امریکا و به نیویارک را، ثبت کند.

هرچند، امکان دارد این غرفه‎های تیلیفون به‌زودی از سرک و جاده‎های شهر نیویارک برچیده شوند، اما این هنرمند امریکایی افغانی‌الاصل غرفه‎های تیلیفون را در سرک تایمز سکیور (میدان تایمز) گذاشته تا تجربه مهاجرت‎ها به امریکا را به دیگران برساند.

پناهجویان در راه رسیدن به کشور های غربی
پناهجویان در راه رسیدن به کشور های غربی

در حال حاضر، در میدان تایمز نیویارک بیش از ۴ غرفه تیلیفون وجود ندارد.

غرفه‎های تیلیفون که نمایانگر وسیله ارتباط عامه پیش از دوران تیلیفون‎های همراه بود، اما با گذاشتن غرفه‎های تیلیفون بخشی از نمایش‎های امان مجددی بنام (ونس آپان ا پلیس) یا (بود نبود یکجای بود)، شماری این تیلیفون‎ها افزایش یافته‎اند.

رهگذاران در این غرفه‎های تیلیفون می‎توانند که گوشی را بردارند، اما صحبت کرده نمی‎توانند، ولی آن‎ها در این غرفه‎ها حکایت یک مهاجر را می‎شنوند و تجربه مهاجرت خود را چه از راه قانونی و یا غیرقانونی بیان می‎کنند.

امان مجددی از هر یک تقاضا می‎کند که تجارب‌شان را به زبان خود شان بدون ترجمه و کدام پرسشی حد اکثر برای پانزده دقیقه تعریف کنند.

امان مجددی
امان مجددی

اما مجددی به خبرگزاری فرانس پرس گفت:

"حتی اگر شما زبان آن را ندانید، بازهم می‎توانید مانند یک آهنگ احساس آن را درک کنید."

این پروژه هنری دارای یک نوار ضبط شده از حکایت‎های ۷۰ تن شهروند نیویارکی به مدت پنج ساعت است که تا پنجم ماه سپتمبر امسال دوام می‎کند.

امان مجددی کار روی این پروژه را برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز کرد.

یعنی پیش از زمانی‎که رئیس جمهور دونالد ترمپ برای انتخابات ریاست جمهوری کمپایین کند، علیه مهاجران غیر قانونی به امریکا سخنرانی نماید و قیوداتی را برای ورود پناهجویان و مهاجران کشورهای اسلامی وضع نماید.

به نوشته فرانس پرس فضای سیاسی در حال تغییر، باعث توجه بیشتر به این پروژه شده‎است.

امان مجددی راه اندازی این پروژه را در شهرهای دیگر و برگزاری ورکشاپ‎های رسمی را در جوامع مختلف، توسعه داده‎است.

XS
SM
MD
LG