جهان
یک مقام ایرانی: عامل حملۀ انتحاری اخیر در این کشور یک پاکستانی بود
یک قوماندان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران میگوید، عامل حمله انتحاری هفته گذشته در این کشور، یک پاکستانی بود.
خبرگزاری تسنیم این مطلب را از قول جنرال محمد پاکپور قوماندان نیروهای زمینی سپاه پاسداران بیان کرده است.
جنرال پاکپور تصریح کرد:
"عامل انتحاری فردی به نام حافظ محمد علی از پاکستان بود و یک فرد دیگر نیز از پاکستان در این گروه حضور داشته است."
این قوماندان ارشد سپاه همچنین اعلام کرد:
"سه نفر دیگر از عوامل تیم تروریستی از منطقه سیستان و بلوچستان ایران بودند که دو نفر از آنها دستگیر شده و یک تن هم فراری است."
بمبگذار انتحاری در ۱۳م ماه فبروری یک بس حامل اعضای سپاه پاسداران در مسیر خاش-زاهدان را هدف گرفت که در نتیجۀ آن ۲۷ تن اعضای سپاه کشته شدند.
به نظر میرسد که سخنان امروز جنرال پاکپور اولین باریست که تهران به طور مستقیم اتباع پاکستان را به دخالت در حملات در قلمرو ایران متهم مینماید.
ایران همچنان پاکستان را به پناه دادن جنگجویان افراطی در مناطق مرزی میان دو کشور متهم میکند.
ایران عربستان سعودی را نیز به تحریک اقلیتهای سنی به خشونت در این کشور متهم میکند.
پاکستان و عربستان سعودی هر گونه نقش در حمله بر ایران را رد میکنند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
درگیریهای فرقهای در خیبر پختونخوا: شمار کشته شدهگان به ۸۵ نفر رسید
به گزارش منابع محلی، شمار کشتهشدگان درگیریهای فرقهای پس از حمله مسلحانه به کاروان موترهای مسافربری در منطقه کرم در ایالت خیبر پختونخوای پاکستان، در چند روز گذشته به ۸۵ نفر رسیده است.
مسئولان صحت، بزرگان و ساکنان منطقه میگویند که در خشونتهای دیروز ۲۳ نومبر، ۱۰ نفر دیگر جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۵۰ نفر از هر دو طرف مجروح شدهاند.
افراد مسلح به کاروان موترهای مسافربری در ۲۱ نومبر حمله کردند. مسئولیت آن حمله را هنوز هیچ گروهی بر عهده نگرفته است.
بزرگان و ساکنان منطقه گفته اند که شب ۲۳ نومبر، درگیریهای تازهای بین شیعیان و سنیها در بخشهای مختلف منطقه رخ داد، اما شدت این درگیریها در مقایسه با ۲۲ نومبر کمتر بوده است.
بر اساس گزارشها، در این حوادث خشونتآمیز، تعدادی از افراد همچنان ناپدید شده اند.
به گفته بزرگان و مردم محلی، بیشتر قربانیان درگیریهای ۲۳ نومبر در قبرستانهای محلی دفن شدند. آنان همچنین تأکید کردهاند که بیشترین خسارات جانی و مالی در مناطق «بگن» و «تالوکنج» رخ داده، در این مناطق به گفته بزرگان، بیش از ۷۰۰ دکان، بازار و خانه غارت شده و به آتش کشیده شدهاند.
بگن، یکی از مناطق مهم در کرم پایین، است که در آن قبیله وتیزی زندگی میکند و دارای بازاری بزرگ با صدها دکان است.
در فاصله تقریباً دو کیلومتری از بگن، منطقه علیزی قرار دارد که جمعیت آن عمدتاً از شیعیان تشکیل شده است.
همچنین گزارش شده است که بسیاری از ساکنان مناطق آسیبدیده از خشونت به مکانهای امنتر پناه بردهاند.
در اثر تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در عمان یک تن کشته شد
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک منبع امنیتی و رسانۀ دولتی امروز یکشنبه (۴ قوس) گفتند که در این رویداد یک مرد مسلح کشته شد و سه پولیس زخمی شدند.
خبرگزاری دولتی اردن Petra به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داده که پولیس پس از آن به یک مرد مسلح گلوله باری کرد که او به یک گزمۀ پولیس در منطقۀ رابعه آتش گشود.
شاهدان گفته اند که پولیس اردن بعد از شنیده شدن صدای تیراندازی، ساحۀ نزدیک سفارت را که در آنجا پولیس حضور گسترده دارد مسدود کرد.
این ساحه یک مکان شعله ور شدن تظاهرات مکرر علیه اسرائیل بوده است.
لغزش زمین در کانگو منجر به هلاکت ۹ نفر به شمول یک مادر و هفت فرزندش شد
مقام ها روز شنبه (۳ قوس ) گفتند که ۹ نفر به شمول یک مادر و هفت کودکش بر اثر لغزش زمین به دنبال باران های شدید در جمهوری دموکراتیک جنگ زدۀ کانگو جان باختند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس ، مقام ها همچنان گفته اند که در این رویداد در شهرک نکوبی به خانه ها آسیب رسیده ، یک ساختار متعلق به کوپراتیف زراعتی محلی تخریب شده است و چندین مزرعه ویران شده اند.
توماس باکینگا یک مقام محلی گفته است که یک مادر و هفت طفل اش زمانی جان باختند که خانۀ آنها در نتیجۀ جاری شدن گل و لای تخریب شد.
باران های شدید در ساحۀ اطراف شهرک نکوبی که در دامنۀ یک تپه سبز موقعیت دارد روز جمعه ( ۲ قوس ) آغاز شد.
به دلیل مردن و زنده شدن یک هندو، کار سه داکتر در هند به تعلیق در آمد و تحقیقات آغاز شد
جسد یک مرد هندی لحظاتی قبل از آتش زدن دوباره زنده شد.
روهیتاش کومار، ۲۵ ساله، در یک شفاخانه در راجستان بخاطر"صرع" یا مرگی منتقل شده بود. یک داکتر مرگ اورا هنگام ورود به شفاخانه تایید کرده بود.
داکتران به جای کالبد شکافی لازم برای مشخص کردن علت مرگ، او را به سردخانه فرستادند تا طبق آیین هندو سوزانده شود.
دی سینگ سرطبیب شفاخانه به خبرگزاری فرانسه گفت که "اندکی قبل از روشن شدن آتش، بدن روهیتاش شروع به حرکت کرد" و افزود که "او زنده بود و نفس می کشید".
کومار برای بار دوم به سرعت به شفاخانه منتقل شد، اما روز جمعه در حین تداوی واقعا چشم از جهان بست و مرگش تایید شد.
مقامات کار سه داکتر را به تعلیق آورده و پولیس تحقیقات را آغاز کرده است.
رئیس جمهور اوکراین اوضاع در منطقه کورسک روسیه را متشنج توصیف کرد
ولودیمیر زلینسکی، رئیسجمهور اوکراین میگوید روسیه در تلاش است تا قبل از روی کار آمدن اداره دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب، منطقه کورسک را از اوکراین پس بگیرد، اما وی همچنین خاطرنشان کرد که وضعیت نظامی جاری در منطقه دونتسک اوکراین بسیار متشنج است.
آقای زلینسکی به روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت او مطمئن است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می خواهد قبل از مراسم تحلیف ترمپ در۲۰ جنوری ۲۰۲۵ فشار بر اوکراین را افزایش دهد.
در آگست سال جاری، اوکراین مساحتی در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مربع در منطقه کورسک روسیه را گرفت.
با توجه به اینکه ترامپ وعده پایان دادن به جنگ در اوکراین را داده است، اگر مسکو به زودی نیروهای اوکراینی را از کورسک خارج نکند، مجبور خواهد شد سرزمین های اشغالی اوکراین را با کورسک مبادله کند.
اردوی سودان یک منطقه استراتیژیک را از کنترول شورشیان خارج کرد
اردوی سودان امروز گفت که یک مرکز مهم ایالت خرطوم را از دست ملیشه های شورشی دوباره تصرف نموده است. این منطقه از پنج ماه به این سو در کنترول ملیشه های مخالف اردو قرار داشت.
سنجه مرکز ایالت سِنار در جنگ ۱۹ ماهه جاری بین اردو و طرفداران ملیشه های موسوم به « وو» بنام قوای حمایت سریع یک ارزش استراتیژیک داشت .
این شهر در امتداد سرک مهمی موقعیت دارد که مناطق تحت کنترول اردو را با غرب سودان مرکزی وصل میکند.
اردوی سودان همچنان گفته که سنجه از دست ملیشه های تروریستی وو آزاد شده است.
از ۱۵ ماه اپریل سال ۲۰۲۳ در جنگ بین اردوی سودان و ملیشه های بنام قوای حمایت سریع هزاران نفر کشته شده اند.
وزیر دفاع امریکا به حل دیپلوماتیک بحران جاری در لبنان تاکید کرد
لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده امریکا می گوید که واشنگتن به حل دیپلوماتیک بحران جاری در لبنان متعهد است. همزمان با این او از اسرائیل خواسته که برای بهتر ساختن وضعیت ناگوار در غزه اقدام کند.
درگزارش رسانه ها آمده که آستین امروز شنبه در صحبت تلفومی با همتای اسرائیلی خود اسرائیل گتز در این مورد سخن گفته است.
سخنگوی وزارت دفاع امریکا یا پنتاگون گفته که آستین در این صحبت تاکید نموده که ایالات متحده امریکا به حل دیپلوماتیک بحران لبنان متعهد میباشد.
به گفته او در این صحبت تلفونی وزیر دفاع امریکا خواهان اقدامات عملی اسرائیل برای بهبود وضعیت غزه شده است.
در برخوردهای تازه بین شیعهها و سنیها کُرم پاکستان ۲۵ نفر کشته شده اند
قام کُرم اجنسی خیبر پختونخواه میگویند که در برخوردهای تازه بین شیعهها و سنیها دست کم ۲۵ نفر کشته شده اند.
جاویدالله مسید معاون کمیشنر کرُم شام دیروز به بخش مشعل رادو آزادی گفت که برخوردها در اول در مناطق جلامئه چاردیوال و تالوکونج آغاز شده و بعد به دیگر مناطق ادامه پیدا کرد.
آقای مسید میگوید که در این برخوردها دو طرف تلفاتی نیز داشته اند، مقامات تا حال کشته شدن ۲۵ نفر را تأئید کرده اند اما نه گفته اند که در بین آنها چند نفر شیعه و چند نفر سنی بوده است.
معاون کمیشنر جاویدالله مسید گفته که برخورد ناگهانی آغاز شد و وضعیت منطقه به اندازه خراب است که قوای انتظامی برای جلوگیری آن وسايل نداشتند.
هشت تن به شمول زنان و کودکان در حملات اسرائیل به غزه کشته شدند
به اساس گزراشهای رسانههای فلسطینی در حمله دیروز اسرائیل بر غزه زنان و اطفال کشته شده اند.
خبرگزاری وافا تعداد کشتههای این حمله را هشت نفر گفته است. این آژانس خبری میگوید در منطقه شجاعیه پ شمال شهر غزه در حمله بر یک خانه نیز تلفات وارد شده است. این اطلاعات توسط منابع مستقل تأئید نشده و اسرائیل گفته که در مورد ادعاها در رابطه با این حملات تحقیق میکند.
خبرگزاری وافا همچنان خبر داده که در مناطق دیگر نوار غزه هم در نتیجه حملات اسرائیلی به مردم تلفات وارد شده و یک تعداد هم زخمی شده اند.
از سوی دیگر وزارت صحت غزه که تحت کنترول گروه حماس است هشدار داده است که در نتیجه کمبود نفت تا ۴۸ ساعت دیگر شاید شفاخانهها از کار باز مانند و یا فعالیت آنها محدود شود.
اوچا از ربودن، آزار و اذیت و فشار بر کارمندان خیریه آنها در کشورهای مختلف خبر میدهد
دفتر هماهنگی کمکهای بشری ملل متحد اوچا میگوید در بعضی از کشورهای جهان به شمول افغانستان در مورد ربودن، اذیت، فشار و زخمی شدن بعضی از کارمندان خیریه آن خبرها نشر شده است.
جینس لیرکه (Jens Laerke) سخنگوی اوچا در ژنیو دیروز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت که در سال ۲۰۲۴ نسبت به هر سال دیگر کارمندان بشری، صحی و پروسونل کمک رسانی و مامورین دیگر امور بشری بیشتر کشته شده اند.
او تعداد کشته شده گان این مامورین را در سطح جهانی بیش از ۲۸۱ نفر خوانده است که نسبت به هر سال دیگر بیشتر بوده است.
سخنگوی اوچا میگوید خارج از غزه هم تهدیدها به کارمندان بشری وجود داشته است. به گفته او در افغانستان، جمهوریت کانگو، سودان جنوبی، اوکرائین، یمن و دیگر کشورها فشار، موارد اختطاف، زخمی شدن، آزار و اذیت عمدی و بازداشت کارمندان رخداده است.
سازمان جهانی تشخیص نا امنی در یک گزارش خود در ماه عقرب گفت که کارمندان صحی در افغانستان هنوز هم با آزار اذیت و محدودیتها رو به رو میباشند. قبل از این یک تعداد نهادهای جهانی شکایت کرده بودند که حکومت طالبان در کارهای آنها در افغانستان دخالت میکند.