جهان
WHO: در جنگ جاری در طرابلس ۱۲۱ تن کشته شدهاند
سازمان صحی جهان میگوید در جنگ جاری در طرابلس پایتخت لیبیا حداقل ۱۲۱ نفر کشته شدند.
این سازمان امروز گفت از هنگامیکه نیروهای خود خوانده اردوی ملی لیبیا به رهبری خلیفه حفتر ده روز پیش عملیات عمده خود برای تصرف پایتخت را آغاز کردند ۵۶۱ تن دیگر در این جنگ زخمی شدهاند.
سازمان صحی جهان در حساب تویتر خود در حالیکه حملات دوامدار به کارمندان صحی و موترهای آنها را محکوم میکند گفته است که اکمالات و پرسونل طبی بیشتر به طرابلس میفرستند.
در لیبیا دو حکومت در شرق و غرب این کشور وجود دارد که شبه نظامیان از آنها حمایت میکنند.
قوتهای زیر فرماندهی خلیفه حفتر در برابر نیروهای حامی حکومت طرابلس که از سوی ملل متحد به رسمیت شناخته شدهاست، درگیر هستند.
مصر ، روسیه وکشورهای عربی خلیج فارس از خلیفه حفتر پشتیبانی می کنند .
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
اردوی اسرائیل از فعال شدن زنگ خطر در مناطق مرکزی این کشور خبر میدهد
اردوی اسرائیل اعلام کرده است که زنگ خطر امروز یکشنبه ۴ قوس در مناطق مرکزی و شمالی این کشور فعال شده است.
اردو افزوده که ۵۵ راکت از سوی لبنان شلیک شده که قبلاً رهگیری شده است.
در بیانیه اردو همچنان آمده است که زنگ خطر در تعدادی از مناطق مرکزی اسرائیل و در مناطق مختلف شمالی این کشور به صدا درآمده است.
بر اساس دو خبرنامه جداگانه اردو، ۱۸ راکت از لبنان به سمت بخش مرکزی اسرائیل و حدود ۳۰ راکت به سمت شمال این کشور شلیک شده است.
به گفته اردو اسرائیل برخی از راکتها در هوا رهگیری و از بین برده شدند.
گروه حزب الله لبنان نیز روز یکشنبه اعلام کرد که دهها راکت طیاره بی سرنشین را به سمت اسرائیل شلیک کرده است.
حزب الله از سوی امریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود و اتحادیه اروپا شاخه نظامی آنرا در لیست سیاه قرار داده است نه شاخه سیاسیاش را که در پارلمان این کشور کرسی هایی دارد.
این گروه که مورد حمایت ایران است در بیانیهای اعلام کرد که برای اولین بار به پایگاه دریایی در جنوب اسرائیل حمله کرده و در این حمله از طیارههای بی سرنشین کار گرفته است.
حزب الله در بیانیه دیگری از حمله به یک هدف نظامی به تل ابیت نیز خبر داده و گفته که از راکتهای پیشرفته استفاده کرده است.
اتحادیه اروپا حمله به زیارت صوفیان در بغلان را به شدت محکوم کرد
اتحادیه اروپا حمله به زیارت صوفیان در ولسوالی نهرین بغلان را به شدت محکوم کرد و خواستار حمایت بیشتر از جوامع آسیب پذیر شد.
مسئولیت این حمله را که پنجشنبه شب ۲۱ نوامبر رخ داد و ۱۰ تن در آن کشته شدند گروه داعش بر عهده گرفت.
در بیانیهای هیئت اتحادیه اروپا در کابل که در صفحه اکس تویتر سابق منتشر شده حمله به غیرنظامیان در حین عبادت در ولایت بغلان را محکوم و با قربانیان و خانوادههای آنها ابراز همدردی کرده است.
در بیانیه همچنان گفته شده که مردم باید از خشونت در امان باشند.
پیش از این دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز روز شنبه این حمله را محکوم کرد و از طالبان خواست که در مورد آن تحقیق کامل را انجام دهند.
شاخۀ ولایت خراسان داعش از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در بیش از سهسال گذشته، مسئولیت چندین حملۀ پرتلفات را در این کشور به عهده گرفته است.
واقعات مثبت پولیو در پاکستان به ۵۵ مورد رسیده است
سه مورد مثبت دیگر مثبت پولیو یا فلج اطفال در پاکستان به ثبت رسیده است که با ثبت این سه مورد واقعات مثبت پولیو در سال جاری در این کشور به ۵۵ مورد رسیده است.
رسانههای پاکستانی امروز یکشنبه ۴ قوس اعلام کردند که این موارد جدید در ایالتهای خیبر پختونخوا و بلوچستان ثبت شده است.
از میان این ۵۵ مورد ثبت شده، ۲۵ مورد از بلوچستان، ۱۵ مورد از خیبر پختونخوا و سایر موارد مربوط به ایالتهای سند و پنجاب این کشور هستند.
پاکستان و افغانستان دو کشور در جهان اند که تا هنوز واقعات بیماری پولیو را دارند.
امریکا، بریتانیا، فرانسه و جرمنی از آخرین قطعنامه اداره بینالمللی انرژی اتمی استقبال کردند
ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و جرمنی از آخرین قطعنامه اداره بینالمللی انرژی اتمی استقبال کردند، اما از اینکه ایران به جای پاسخگویی و همکاری، برنامه هستهای خود را گسترش داده، به شدت ابراز نگرانی کردند.
این چهار کشور قدرتمند غربی در یک اعلامیه مشترک که روز شنبه ۳ قوس منتشر شد از ایران خواستند مسیر گفتگو و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را تعقیب کند.
در اعلامیه این چهار کشور غربی که در ویب سایت وزارت خارجه امریکا منتشر شده آمده است که آنها به شدت نگران اظهارات اخیر تهران هستند و یادآور شده اند که ایران به جای همکاری و پایبندی به قطعنامه، میخواهد برنامه هسته ای خود را گسترش دهد.
ایران پنجشنبه شب، اندکی پس از صدور قطعنامه اداره بین المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که سرعت و ظرفیت برنامه غنی سازی یورانیم خود را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد و سانترفیوژهای جدید و پیشرفته را نصب میکند.
کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در آذربایجان به پایان رسید
کنفرانس تغییرات اقلیمی تحت نام ۲۹ COP که از سوی سازمان ملل متحد در آذربایجان برگزار شده بود، در وقت اضافه با تصویب توافق ۳۰۰ میلیارد دالر به پایان رسید.
در این توافق که صبح روز یکشنبه ۴ قوس به تصویب رسید، کشورهای ثروتمند متعهد شدند تا سال ۲۰۳۵ هر سال حداقل ۳۰۰ میلیارد دالر به کشورهای توسعه نیافته برای مبارزه با تغییرات اقلیمی کمک کنند.
این نشست که از بیش از دو هفته پیش در باکو آغاز شده بود، پس از تشدید اختلافات بر سر بودجه به روز شنبه تمدید شد.
پس از برآمدن نمایندگان خشمگین چند کشور از تالار جلسات، احتمال شکست این توافق افزایش یافت، اما صبح روز یکشنبه اعلام شد که توافق ۳۰۰ میلیارد دالر تصویب شده است.
کشورهای ثروتمند در ابتدا ۲۵۰ میلیارد دالر پیشنهاد کرده بودند، اما کارشناسان میگویند که به بیش از یک تریلیون دالر نیاز است.
درگیریهای فرقهای در خیبر پختونخوا: شمار کشته شدهگان به ۸۵ نفر رسید
به گزارش منابع محلی، شمار کشتهشدگان درگیریهای فرقهای به شمول حمله مسلحانه به کاروان موترهای مسافربری در منطقه کرم در ایالت خیبر پختونخوای پاکستان، در چند روز گذشته به ۸۵ نفر رسیده است.
مسئولان صحت، بزرگان و ساکنان منطقه میگویند که در خشونتهای دیروز ۲۳ نومبر، ۱۰ نفر دیگر جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۵۰ نفر از هر دو طرف مجروح شدهاند.
افراد مسلح به کاروان موترهای مسافربری در ۲۱ نومبر حمله کردند که ده ها تن در آن حمله کشته شدند. مسئولیت آن حمله را هنوز هیچ گروهی بر عهده نگرفته است.
بزرگان و ساکنان منطقه گفته اند که شب ۲۳ نومبر، درگیریهای تازهای بین شیعیان و سنیها در بخشهای مختلف منطقه رخ داد، اما شدت این درگیریها در مقایسه با ۲۲ نومبر کمتر بوده است.
بر اساس گزارشها، در این حوادث خشونتآمیز، تعدادی از افراد همچنان ناپدید شده اند.
به گفته بزرگان و مردم محلی، بیشتر قربانیان درگیریهای ۲۳ نومبر در قبرستانهای محلی دفن شدند. آنان همچنین تأکید کردهاند که بیشترین خسارات جانی و مالی در مناطق «بگن» و «تالوکنج» رخ داده، در این مناطق به گفته بزرگان، بیش از ۷۰۰ دکان، بازار و خانه غارت شده و به آتش کشیده شدهاند.
بگن، یکی از مناطق مهم در کرم پایین، است که در آن قبیله وتیزی زندگی میکند و دارای بازاری بزرگ با صدها دکان است.
در فاصله تقریباً دو کیلومتری از بگن، منطقه علیزی قرار دارد که جمعیت آن عمدتاً از شیعیان تشکیل شده است.
همچنین گزارش شده است که بسیاری از ساکنان مناطق آسیبدیده از خشونت به مکانهای امنتر پناه بردهاند.
در اثر تیراندازی در نزدیک سفارت اسرائیل در عمان یک تن کشته شد
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک منبع امنیتی و رسانۀ دولتی امروز یکشنبه (۴ قوس) گفتند که در این رویداد یک مرد مسلح کشته شد و سه پولیس زخمی شدند.
خبرگزاری دولتی اردن Petra به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داده که پولیس پس از آن به یک مرد مسلح گلوله باری کرد که او به یک گزمۀ پولیس در منطقۀ رابعه آتش گشود.
شاهدان گفته اند که پولیس اردن بعد از شنیده شدن صدای تیراندازی، ساحۀ نزدیک سفارت را که در آنجا پولیس حضور گسترده دارد مسدود کرد.
این ساحه یک مکان شعله ور شدن تظاهرات مکرر علیه اسرائیل بوده است.
لغزش زمین در کانگو منجر به هلاکت ۹ نفر به شمول یک مادر و هفت فرزندش شد
مقام ها روز شنبه (۳ قوس ) گفتند که ۹ نفر به شمول یک مادر و هفت کودکش بر اثر لغزش زمین به دنبال باران های شدید در جمهوری دموکراتیک جنگ زدۀ کانگو جان باختند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس ، مقام ها همچنان گفته اند که در این رویداد در شهرک نکوبی به خانه ها آسیب رسیده ، یک ساختار متعلق به کوپراتیف زراعتی محلی تخریب شده است و چندین مزرعه ویران شده اند.
توماس باکینگا یک مقام محلی گفته است که یک مادر و هفت طفل اش زمانی جان باختند که خانۀ آنها در نتیجۀ جاری شدن گل و لای تخریب شد.
باران های شدید در ساحۀ اطراف شهرک نکوبی که در دامنۀ یک تپه سبز موقعیت دارد روز جمعه ( ۲ قوس ) آغاز شد.
به دلیل مردن و زنده شدن یک هندو، کار سه داکتر در هند به تعلیق در آمد و تحقیقات آغاز شد
جسد یک مرد هندی لحظاتی قبل از آتش زدن دوباره زنده شد.
روهیتاش کومار، ۲۵ ساله، در یک شفاخانه در راجستان بخاطر"صرع" یا مرگی منتقل شده بود. یک داکتر مرگ اورا هنگام ورود به شفاخانه تایید کرده بود.
داکتران به جای کالبد شکافی لازم برای مشخص کردن علت مرگ، او را به سردخانه فرستادند تا طبق آیین هندو سوزانده شود.
دی سینگ سرطبیب شفاخانه به خبرگزاری فرانسه گفت که "اندکی قبل از روشن شدن آتش، بدن روهیتاش شروع به حرکت کرد" و افزود که "او زنده بود و نفس می کشید".
کومار برای بار دوم به سرعت به شفاخانه منتقل شد، اما روز جمعه در حین تداوی واقعا چشم از جهان بست و مرگش تایید شد.
مقامات کار سه داکتر را به تعلیق آورده و پولیس تحقیقات را آغاز کرده است.
رئیس جمهور اوکراین اوضاع در منطقه کورسک روسیه را متشنج توصیف کرد
ولودیمیر زلینسکی، رئیسجمهور اوکراین میگوید روسیه در تلاش است تا قبل از روی کار آمدن اداره دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب، منطقه کورسک را از اوکراین پس بگیرد، اما وی همچنین خاطرنشان کرد که وضعیت نظامی جاری در منطقه دونتسک اوکراین بسیار متشنج است.
آقای زلینسکی به روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت او مطمئن است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می خواهد قبل از مراسم تحلیف ترمپ در۲۰ جنوری ۲۰۲۵ فشار بر اوکراین را افزایش دهد.
در آگست سال جاری، اوکراین مساحتی در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مربع در منطقه کورسک روسیه را گرفت.
با توجه به اینکه ترامپ وعده پایان دادن به جنگ در اوکراین را داده است، اگر مسکو به زودی نیروهای اوکراینی را از کورسک خارج نکند، مجبور خواهد شد سرزمین های اشغالی اوکراین را با کورسک مبادله کند.