لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۹

کمیسیون حقوق بشر: حقوق کودکان در مذاکرات صلح مصون بماند


کودکان افغان بر روی بقایای یک تانک دوران شوروی در حومه جلال آباد
کودکان افغان بر روی بقایای یک تانک دوران شوروی در حومه جلال آباد

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید که در هر گونه مذاکره برای صلح، باید حقوق کودکان مصون بماند و آن‌ها آسیب‌پذیر نشوند.

به‌گفتۀ این کمیسیون: "تا جائی که کودکان در جریان جنگ‌ها خیلی زیان‌مند شده‌اند، باید در مذاکرات حقوق و مصونیت آن‌ها در اولویت قرار داشته باشد."

شکرالله مشکور کمیشنر و سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر
شکرالله مشکور کمیشنر و سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌خواهد برای حفاظت از حقوق بشر در مذاکرات صلح، از مذاکرات بین‌الافغانی نظارت جدی داشته باشد.

شکرالله مشکور، سخنگوی این کمیسیون روز چهارشنبه (۲۸ حوت) به رادیو آزادی گفت اگرچه این کمیسون علاقمند نیست که در ترکیب هیئت مذاکره‌کننده باشد، اما از این مذاکرات نظارت خواهد کرد.

آقای مشکور همچنین گفت که در ترکیب هیئت مذاکره‌کننده نظر این کمیسیون دخیل نبوده است.

او افزود: "کودکان قشری در جامعه استند که متاسفانه در نتیجۀ جنگ‌ها، نا امنی‌ها، فقر و سایر نابسامانی‌ها، خیلی آسیب‌پذیر شده می‌توانند. خواست ما همین است که برای مصئونیت کودکان، حمایت و محافظت از آن‌ها، اقدام شود، تا بتوانیم مسئولیت ما را برای بهبود وضعیت بشری کودکان ادا کرده باشیم".

تا حالا در جریان گفتگوها برای حل بحران فعلی افغانستان، کمتر به‌بحث مصئونیت حقوق کودکان در افغانستان پرداخته شده‌است.

اما نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد در امور کودکان و درگیری‌های مسلحانه، به نیاز برای مصئونیت حقوق کودکان در جریان مذاکرات میان افغان‌ها تاکید کرده‌است.

"ویرجینیا گمبا" دوشنبه گذشته در یک اعلامیه گفت که بحران افغانستان در سطح جهانی، برای کودکان خیلی مرگ‌بار دانسته می‌شود. به گفتۀ او: "در مراحل ابتدایی آغاز مذاکرات بین‌الافغانی، اقدام همه‌جانبه برای مصئونیت حقوق کودکان در برقراری صلح پایدار و ثبات، اهمیت ستراتیژیک دارد و به وسیلۀ آن زندگی میلیون‌ها کودک در افغانستان هم بهتر شده می‌تواند."

آرشیف، شفاخانه کندز
آرشیف، شفاخانه کندز

یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد می‌گوید که سال ۲۰۱۹ میلادی، برای کودکان در افغانستان خیلی خطرناک بود و در نه ماۀ نخست این سال روزانه به صورت حد اوسط ۹ کودک در این کشور کشته یا معلول شده‌اند.

سازمان ملل در اکتوبر پارسال گفت که نا امنی‌ها در چهار سال گذشته باعث شد که ۱۴ هزار مرتبه تخطی جدی در برابر کودکان در افغانستان صورت گیرد.

آنتونیو گوترش منشی عمومی سازمان ملل متحد
آنتونیو گوترش منشی عمومی سازمان ملل متحد

انتونیو گوتریش منشی عمومی سازمان ملل متحد، تخطی‌های جدی از سوی تمامی جانب‌های درگیر جنگ بر ضد کودکان را نکوهش کرده‌است.

به گزارش سازمان ملل، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ میلادی، نزدیک به ۳۵۰۰ کودک در افغانستان کشته شده‌اند و حدود ۹۰۰۰ تن دیگر هم زخم برداشته‌اند.

XS
SM
MD
LG