لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۱

ناتو: آغاز مذاکرات بین افغان‌ها نسبت به هر زمان دیگر نزدیک‌تر شده است


ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو
ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو

سرمنشی ناتو می‌گوید همه می‌دانند که وضعیت در افغانستان دشوار است و خشونت و حملات در این کشور ادامه دارد.

ینس ستولتنبرگ به دنبال ویدیو کنفرانس دو روزه وزیران دفاع ناتو روز پنج‌شنبه از بروکسل بگونه آنلاین به خبرنگاران گفت که این پیمان از تلاش‌های صلح در افغانستان حمایت می‌کند.

او گفت که فکر می‌کند آغاز یک گفت‌وگوی واقعی بین افغان‌ها نسبت به هر زمان دیگر نزدیک‌تر شده است: "ما می‌بینیم که به صلح و ثبات دایمی در افغانستان راه طولانی پیشرو است. ولی ما از تلاش‌ها و این واقعیتی که به آن نزدیک شده‌ایم استقبال می‌کنیم و ما با صراحت تاکید می‌کنیم که طالبان به تعهدات توافق‌نامه خود با امریکا پابند بمانند."

از سوی دیگر آژانس خبررسانی رویترز از قول منابع متعدد گزارش می‌دهد که مخالفت حکومت با رها ساختن صد‌ها زندانی طالبان که بسیار خطرناک پنداشته می‌شوند روند صلح را کُند ساخته است.

گزارش می‌افزاید این زندانیان که به دست داشتن در حملات مرگبار متهم اند، گروه طالبان رهایی آن‌ها را پیش‌شرط برای آغاز گفت‌وگو قرار داده است و اگر این مانع برداشته شود زمینه برای آغاز هر چه زودتر گفت‌وگوی بین افغان‌ها در قطر فراهم خواهد شد.

شماری از زندانیان گروه طالبان که از سوی حکومت افغانستان در ولایت هرات رها شده اند. June 17, 2020
شماری از زندانیان گروه طالبان که از سوی حکومت افغانستان در ولایت هرات رها شده اند. June 17, 2020

رویترز از قول منابع که نام نگرفته گزارش می‌دهد که کشورهای غربی از موضع‌گیری حکومت مبنی بر رها نساختن زندانیان خطرناک پشتیبانی می‌کنند.

یک مقام ارشد افغان به رویترز گفته است که جنجال اکنون بر سر مسئله این زندانیان است.

رهایی زندانیان خطرناک عبور از خط سرخ خواهد بود.


آژانس خبررسانی رویترز می‌گوید که دو دیپلومات اروپایی و یک دیپلومات آسیایی و همچنین یک مقام دیگر افغان این سخن را تأیید کرده اند.

در گزارش از قول یک دیپلومات غربی گفته شده در فهرستی که طالبان به حکومت سپرده اند نام‌های زندانیان خطرناک شامل است و رهایی آن‌ها عبور از خط سرخ خواهد بود.

این دیپلومات گفته برای برخی کشورهای عضو ناتو بسیار ناراحت کننده است تا از رهایی کسانی حمایت کنند که در حملات وسیع بر اقلیت‌ها و کارمندان خارجی دست داشته اند.

هنگامی که از سرمنشی ناتو در بارۀ مشکلات اخیر آزادی زندانیان پرسیده شد گفت که تبادله زندانیان یک بخش از توافق‌نامه طالبان و امریکا و پیش‌شرط آغاز گفت‌وگوهای بین افغان‌ها می‌باشد.

ینس ستولتبرگ یکبار دیگر تاکید کرد که روند صلح به مالکیت و رهبری افغان‌ها یگانه راه حل مسالمت آمیز نزاع و تأمین ثبات در افغانستان است و به همین خاطر گفت‌وگوی بین افغان‌ها بسیار مهم می‌باشد.

سرمنشی ناتو گفت: "در مورد اینکه دقیقاً کدام زندانیان رها ساخته شوند من فکر نمی‌کنم که درست باشد که من در این باره تبصره کنم، من صرف آرزومندم که ما خواهیم توانست، جوانب در افغانستان خواهند توانست که پیشرفت کنیم و سپس گفت‌وگوی بین افغان‌ها آغاز شود."

امضای توافق‌نامه آوردن صلح به افغانستان میان نماینده های امریکا و گروه طالبان مسلح در دوحه پایتخت قطر.
امضای توافق‌نامه آوردن صلح به افغانستان میان نماینده های امریکا و گروه طالبان مسلح در دوحه پایتخت قطر.

به اساس توافق‌نامۀ که در ۲۹ ماه فبروری میان امریکا و طالبان در قطر امضا شد قبل از آغاز گفت‌وگوهای بین افغان‌ها حکومت افغانستان ۵ هزار زندانی گروه طالبان و این گروه حدود هزار زندانی دولت را باید رها سازند. حکومت افغانستان تاکنون بیش از سه هزار زندانی طالبان را رها ساخته است.

گزارش آژانس خبررسانی رویترز از قول منابع می‌گوید حکومت افغانستان آماده است همۀ این زندانیان را بدون چند صد نفر رها سازد.

این منابع که نخواسته نام‌های شان ذکر شود گفته اند که رهایی همه زندانیان به شمول کسانی‌که در حملات مرگبار بر غیر نظامیان متهم اند با آغاز گفت‌وگو چنین یک انطباع را خلق خواهد کرد که طالبان گویا دست بالا دارند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان روز پنج‌شبه یک‌بار دیگر تاکید کرد که آن‌ها رهایی همۀ ۵،۰۰۰ زندانی خود را می‌خواهند تا زمینه برای آغاز گفت‌وگو مساعد شود.

هر چند سفارت امریکا در کابل در بارۀ جنجال جاری بر سر رهایی زندانیان چیزی نگفته ولی یک منبع امنیتی و دیگری دیپلوماتیک حکومت افغانستان به رویترز گفته اند که ایالات متحده نیز در بارۀ رهایی برخی از زندانیانی که حکومت افغانستان و ناتو با آزاد ساختن آن‌ها مخالفت دارند، ملاحظات خود را ابراز داشته است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG