با گذشت یکونیم ماه از حمله مهاجمان انتحاری به شفاخانه دشت برچی، هنوز وضعیت این شفاخانه به حالت عادی بازنگشته است.
۴۵ روز پیش دستکم سه مهاجم انتحاری به بخش زایشگاه شفاخانه صد بستر برچی، در غرب کابل حمله کردند. در پی این حمله مرگبار، داکتران بدون مرز به فعالیت خود در این شفاخانه پایان داد.
حالا عتیقالله قاطع، رئیس این شفاخانه میگوید که تنها چند داکتر و پرستار در این بخش کار میکنند.
آقای قاطع گفت: "خوشبختانه تمام بخشهای شفاخانه بازسازی شده و خدمات از سر گرفته شده است. بیگمان امکانات بهتر در اختیار داکتران «اماساف»، که اینجا کار میکردند، وجود داشت. ما از حدود ۵ شفاخانه داکتران و کارمندان صحی را بهگونه خدمتی استخدام کردهایم. امید داریم که کارمندان از سوی وزارت صحت استخدام شوند، چون نیاز بخش حمایه طفل و مادر است."
رقیه بیماری است که میگوید، در حال حاضر داکتران خدمات خوبی ارائه میکنند، اما شماری از داکتران در این شفاخانه میگویند که در ارائه خدمات با چالشهایی روبهرو هستند.
شریفه حِصارنایی، داکتر این شفاخانه به رادیو آزادی میگوید که نمیتواند مانند گذشته بیماران زیادی را بپذیرد، زیرا با کمبود کارمند و داکتر روبهرو است.
خانم حصارنایی افزود: "بدون شک نبود داکتران «اماساف» تاثیر خود را داشته است. ما آماده پذیرش مسئولیت هستیم. اما بسته ماندن شفاخانه در این مدت سبب کاهش مراجعه بیماران شده است. ما تمام بخشها را پوشش داده نمیتوانیم."
شماری دیگر از کارمندان این شفاخانه میگویند که هیچ تهدیدی مانع فعالیتهای آنان نخواهد شد.
فوزیه رئوف، قابله این شفاخانه میگوید: "هیچ تهدیدی مانع خدمات ما نخواهد شد. این تعهد ما است."
با این همه مریم عطایی سخنگوی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد از داکتران بدون مرز میخواهد که خدمات خود را در این شفاخانه از سرگیرد.
خانم عطایی گفت: "متأسفانه حملات به افراد ملکی و شفاخانهها سبب شده که کارمندان صحی و تمویلکنندگان بخشهای بشردوستانه از ادامه خدماترسانی دلسرد شوند. بسته شدن چنین شفاخانه در زمانی که مردم نیازمند عرضه خدمات هستند، مایه نگرانی است. امیدوار هستیم که اماساف در این باره تجدید نظر کند."
مهاجمان انتحاری یکونیم ماه پیش به بخش زایشگاه این شفاخانه حمله کردند و ۲۷ نفر از جمله ۱۶ مادر، دو کودک بین هفت و هشت سال، از کارمندان این شفاخانه را کشتند و ۱۶ نفر دیگر را زخمی کردند.
مسئولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفت.
این حمله واکنشهای گستردهی جهانی را برانگیخت و داکتران بدون مرز ۱۱ داکتر و ۳۶۰ کارمند خود را از این شفاخانه بیرون کرد.
حالا بزرگترین چالش در برابر خدمات این شفاخانه کمبود داکتر است.
مسئولان وزارت صحت عامه در بارۀ وضعیتِ پس از حمله در این شفاخانه، حاضر به اظهار نظر نشدند.