عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی هشدار داده که سیاستمداران افغان دچار اختلاف شدهاند و این امر موضع آنان را در گفتوگوهای صلح تضعیف میکند.
آقای عبدالله به روز یکشنبه (۱۷ حوت) در نشستی به مناسب هشتم مارچ، روز جهانی زن گفت که طرح مطرح شده در پیوند به تسریع روند صلح را با تمام سطوح در میان میگذارد: "طرحی که برای تسریع صلح مطرح شده است، به عنوان رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی تعهد میسپارم که با تمام سطوح مطرح میکنم."
در همین حال، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری در یک نشست خبری گفت طرحی را که زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان با مقامات افغانستان به اشتراک گذاشته، تمرکزش بر چگونگی پایان جنگ و توزیع قدرت است.
آقای محب همچنین گفت که هیئتهای مذاکراتی دولت افغانستان و طالبان امروز در دوحه با هم دیدار کردند که او آن را ستود.
از سوی دیگر نادر نادری، عضو هیئت مذاکراتی دولت افغانستان در نشستی در انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان گفت که این طرح نیز به این هیئت هم رسیده است.
این در حالی است که یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا به رادیو آزادی گفته که آقای خلیلزاد طرحی برای تسریع روند صلح به حکومت افغانستان سپرده است.
حکومت انتقالی و یا مشارکتی نیز مشمول این طرح است، اما به این موضوع به گونۀ رسمی تأیید نشده است.
آقای نادری گفت که گفتوگوهای سه ماه گذشته پراگنده بوده و بحثهای معنیداری صورت نگرفته است.
آقای نادری یکی از دلایل تأخیر در روند گفتوگوهای صلح را دفاع از مجموعه ارزشهای چون حقوق شهروندان، انتخابات و حقوق زنان عنوان میکند.
در همین حال حسینه صافی، سرپرست وزارت امور زنان افغانستان در نشستی به مناسبت روز جهانی زن بر تأمین خواستهای زنان در روند گفتوگوهای صلح تأکید کرد: "من از جامعه جهانی میخواهم که اگر آنها واقعاً میخواهند از زنان افغان در این برهه تاریخی حمایت کنند، از ایدههایی که زنان یکحا با دولت تهیه کردهاند، حمایت کنند و ضمانتهای اجرایی را بگیرند."
از طرف دیگر، نشست دو روزهای زیر نام "امن و ثبات" در وزارت سرحدات اقوام و قبایل در کابل برگزار شده است.
در این نشست شماری از رهبران سیاسی و فرهنگی خیبر پشتونخواه اشتراک کردهاند که گفته شده آنها در مورد دلایل جنگ و ناامنی در افغانستان و منطقه گفتوگو میکنند تا راهحلی برای آن بیابند.