لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۴۱

انتقاد دیدبان حقوق بشر از بدرفتاری پولند و بلاروس در برابر پناهجویان


شماری از پناهجویان در مرز میان بلاروس و پولند
شماری از پناهجویان در مرز میان بلاروس و پولند

دیدبان حقوق بشر از تخطی‌های جدی در برابر پناهجویان در مناطق مرزی میان پولند و بلاروس خبر می‌دهد و هر دو کشور را به بدرفتاری در برابر پناهجویان متهم می‌کند.

گزارش این نهاد مستقر در نیویارک امروز چهارشنبه (۲۴ نوامبر۲۰۲۱) نشر شد و در آن از پناهجویان نقل شده که گفته اند، در برخی موارد به اخراج اجباری از سوی پولیس پولند مجبور شده اند و برخورد خشونت آمیز هم با آنها صورت گرفته.

در گزارش دیدبان حقوق بشر آمده است، بلاروس هم با پناهجویان برخورد غیرانسانی و اهانت آمیز کرده.

در ادامۀ گزارش، از تهدید برای اخراج اجباری پناهجویان از سوی محافظان مرزی بلاروس هم خبر داده شده است.

از ماه اگست به اینسو، هزاران پناهجو که بیشتر‌شان شهروندان سوریه، عراق و یمن استند، وارد مینسک پایتخت بلاروس شده اند تا خود را به کشورهای اروپای غربی برسانند.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید که اکثریت پناهجویان به بهانه گذرانیدن تعطیلات تابستانی، تلاش کرده‌اند خود شانرا به کشورهای اروپایی برسانند.

اتحادیه اروپا، مینسک را متهم کرده که پناهجویان را به زور و فشار به پولند و دو کشور دیگر اروپایی، لتویا و لیتوانیا رانده است تا به این ترتیب منطقه را بی‌ثبات سازد.

از این اقدام بلاروس به عنوان واکنش پس از سرکوب اعتراض‌ها از سوی رژیم الکساندر لوکاشنکو دیکتاتور مستبد اینکشور و به دنبال وضع تحریم‌ها از سوی اتحادیه اروپا بر مینسک، خبر داده شده.

پولیس پولند پناهجویان را با موترهای آبپاش متفرق می سازد
پولیس پولند پناهجویان را با موترهای آبپاش متفرق می سازد


لیدیا گال پژوهشگر ارشد دیدبان حقوق بشر در امور اروپا و آسیای میانه می‌گوید، در حالی که بلاروس بدون درک پیامدها، وضعیت را برای پناهجویان دشوار ساخته، پولند مسئولیت دارد تا جلو چالش بیشتر در مناطق مرزی را بگیرد.

به گفته گال، مردان، زنان و کودکان هم مانند توپ پنگ پانگ به دو سوی مرز فرستاده می شوند و آب و هوای سرد در روز‌های اخیر به مشکل آنها افزوده است. او به رسانیدن کمک‌های فوری برای پناهجویان در مناطق مرزی تاکید کرده.

از آغاز بحران در مناطق مرزی پولند و بلاروس، حداقل ۱۳ پناهجو جان باخته اند.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید، دو کشور باید جلو مرگ‌ومیر بیشتر را در مناطق مرزی بگیرند و اطمینان دهند که دسترسی مردم به خدمات اساسی زندگی در این مناطق، آسیب پذیر نمی‌شود.

مرتبط

XS
SM
MD
LG