لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۶

بسیاری از جوانان دانش‌آموز در بادغیس از ادامه تحصیل دست کشیده اند


دانش آموزان به خصوص دختران در افغانستان نسبت به آینده نا امید شده اند.
دانش آموزان به خصوص دختران در افغانستان نسبت به آینده نا امید شده اند.

با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، شمار زیادی از دختران و پسران محصل در ولایت بادغیس تحصیل را به دلایل متعدد٬ ترک کرده اند.

مسئولان در پوهنتون خصوصی حنظله میگویند، بیشتر این محصلان دختران هستند که به خاطر محدودیت های طالبان، چالش های اقتصادی و ناامیدی نسبت به آینده از ادامه تحصیل دست کشیده اند.

بیشتر این محصلان برای پیدا کردن کار و فرار از تهدیدهای طالبان از افغانستان بیرون شده اند.

عبدالستار سیرت می خواست حقوقدان شود، اما بازگشت طالبان به قدرت در تابستان پارسال، رویای او را به هم زد. سیرت محصل سال سوم پوهنتون خصوصی حنظله در قلعه نو مرکز ولایت بادغیس بود.

او اندکی پس ازبازگشت طالبان به قدرت مجبور شد ترک تحصیل کند و برای یافتن کار از راه های غیرقانونی به ایران برود. اوبه رادیوآزادی گفت:

" پس از سقوط کشور به دست طالبان مجبور شدم که تحصیل را ترک کنم. فعلآ در ایران مصروف کارهای شاقه استم و به خاطر مسافرت و نیمه ماندن تحصیلات زنده گی بر من بسیار سخت می گذرد. به خاطر مشکلات اقتصادی، ترس از طالبان و نا امیدی نسبت به آینده ترک تحصیل کردم و کشور را ترک کردم."

تعدادی زیادی از دختران دانش آموز در موسسات تحصیلات عالی و حتی مکاتب به دلیل مشکلات اقتصادی و هم محدودیت های وضع شده نمیتوانند دروس خود را دنبال کنند.
تعدادی زیادی از دختران دانش آموز در موسسات تحصیلات عالی و حتی مکاتب به دلیل مشکلات اقتصادی و هم محدودیت های وضع شده نمیتوانند دروس خود را دنبال کنند.

عبدالعلی حسنی مسئول پوهنتون خصوصی حنظله در بادغیس می گوید که تنها عبدالستار مجبور به ترک تحصیل نشده بلکه بیش از پنجصد تن از یک هزار محصل این پوهنتون در ماه های اخیر از ادامه تحصیل دست کشیده اند.

حسنی می گوید که بیشتر این جوانان که تحصیل را ترک کرده اند، دختران و زنان استند.

" فعلا زمینه برای کار زنان در ادارات دولتی به شدت کاهش یافته است. در نتیجه انگیزه زنان را برای ادامه تحصیل از بین رفته و در نتیجه می بینیم که شمار محصلان زن که ترک تحصیل کرده اند بیشتر است."

به گفته حسنی، تا پیش از سقوط حکومت مخلوع افغانستان، بیش از سه هزار و پنجصد محصل در موسسه تحصیلات عالی دولتی و دو پوهنتون خصوصی در ولایت بادغیس مصروف تحصیل بودند.

اما با برگشت طالبان به قدرت در کمتر از یکسال گذشته، نزدیک به ۶۰ درصد این محصلان ترک تحصیل کرده اند.

با برگشت طالبان به قدرت در کمتر از یکسال گذشته، نزدیک به ۶۰  درصد محصلان در بادغیس ترک تحصیل کرده اند.

آگاهان امور هشدار می دهند که دست کشیدن جوانان از تحصیل برای آینده افغانستان فاجعه بار است.

به باور احسان الله بارز استاد پوهنتون در بادغیس، دست کشیدن جوانان از تحصیل سبب افزایش بی سوادی و افراط گرایی در جامعه می شود.

او به رادیو آزادی می گوید که حکومت طالبان با انحصار قدرت و جا به جایی افراد این گروه به جای کادرهای تحصیل کرده در اداره های دولتی، سبب ناامیدی جوانان شده است.

"محصلان بسیار بی انگیزه استند. محصلانی را که آموزش می دهیم می گویند که فردا پس از فراغت از پوهنتون چه کار کنیم؟ حتی یک معلم شده نمی توانیم، قاضی شده نمی توانیم، سارنوال شده نمی توانیم و سیاست مدار شده نمی توانیم.»

با بازگشت طالبان به قدرت، کمک های جهانی به افغانستان تا حد زیادی قطع شده است و به اساس گزارش های نهادهای بین المللی مثل سازمان ملل متحد فقر و بیکاری در این کشور افزایش یافته است.

بارز به این باور است که وقتی بازار برای کار فارغ تحصیل های پوهنتون ها وجود نداشته باشد، افغانستان از بخش عمده نیروی کار با مهارت بی بهره خواهد شد.

XS
SM
MD
LG