خبر ها
تیم کریکت افغانستان در برابر سریلانکا به پیروزی دست یافت
افغانستان در اولین بازی در جام آسیا ، سریلانکا را شکست داد.
این بازی حوالی ساعت شش و نیم شام جمعه در ورزشگاه کریکت دُبی آغاز شد.
نحست سریلانکا به بیتنگ آغاز کرد و ۱۰۶ دوش به افغانستان هدف تعیین کرد.
تیم افغانستان این هدف را در اووره یازدهم تکمیل کرد و با تفاوت ۸ ویکت برنده شد.
بازی دیگر افغانستان پس فردا سه شنبه در برابر بنگلادش است.
یک بازی مهم دیگر این جام ، شام یکشنبه میان پاکستان و هند برگزار خواهد شد.
بر اساس گزارش ها تمام تکت های این بازی فروخته شده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
گروه حافظ گل بهادر مسئولیت حملۀ انتحاری بر یک پوستهٔ نیروهای امنیتی پاکستان را برعهده گرفت
گروه حافظ گل بهادر، جناح انشعابی تحریک طالبان پاکستان، مسئولیت حملۀ انتحاری و تیراندازی شب گذشته بر یک پوستهٔ تلاشی نیروهای امنیتی این کشور را برعهده گرفت.
این گروه ادعا کرده که در این رویداد ۲۳ نیروی پاکستانی کشته شدهاند؛ ارقامی که بهصورت مستقل هنوز تأیید نشدهاند.
پیش از این، اردوی پاکستان با نشر اعلامیهای اعلام کرده بود که در نتیجهٔ انفجار موتر بمبگذاریشده و تیراندازی مهاجمان، ۱۲ تن از اعضای نیروهای امنیتی این کشور کشته شدهاند.
در اعلامیهٔ اردوی پاکستان آمده است که این رویداد در منطقهٔ مالیخیل بنو، ولسوالی نارام ایالت خیبرپختونخوا رخ داده است.
باشندگان محل به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی، گفتهاند که صدای تیراندازی تا ناوقتهای شب ادامه داشته است.
این حمله در حالی رخ داده است که مقامات سیاسی و نظامی پاکستان برای گفتوگو در مورد راههای مقابله با افزایش ناامنیها در این کشور، نشستی را در اسلامآباد برگزار کردهاند.
سفارت امریکا در کییف به دلیل احتمال حملۀ هوایی موقتاً تعطیل شد
سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کییف، پایتخت اوکراین، بهگونه موقت تعطیل شد.
براساس اعلامیۀ این سفارت که امروز چهارشنبه (۳۰ عقرب) منتشر شد، این اقدام بهخاطر احتمال یک حملۀ بزرگ هوایی اتخاذ شده است.
سفارت امریکا در کییف در این اعلامیه گفته که در صورت هشدار حملۀ هوایی، به کارمندانش و شهروندان امریکا در این شهر توصیه کرده که خود را به جاهای امن برسانند و سفارت نیز بهخاطر احتیاط فراوان مسدود خواهد ماند.
سفارت امریکا جزئیات بیشتری نداده است.
اما در حال حاضر، مقامهای اوکراینی از حملات گستردۀ طیارههای بیسرنشین روسیه به مناطق مختلف این کشور، از جمله شهر کییف، پایتخت اوکراین، هشدار دادهاند.
این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، با ارسال ماینهای ضد پرسونل به اوکراین موافقت کرده است.
مقامهای امریکایی هدف این اقدام را کند کردن پیشروی نیروهای روسی در جنگ علیه اوکراین خواندهاند.
ایبک عثمانوف، سفیر جدید ازبیکستان، اعتبارنامۀ خود را به امیرخان متقی سپرد
ایبک عثمانوف، سفیر جدید ازبیکستان برای افغانستان، امروز چهارشنبه (۳۰ عقرب) اعتبارنامۀ خود را به امیرخان متقی، وزیر خارجۀ حکومت طالبان، سپرد.
این در حالی است که حکومت طالبان از سوی هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده است. اما برخی از کشورها، به شمول ازبیکستان، روابط نزدیکی با طالبان داشتهاند.
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان، با نشر تصاویری از این دیدار در ایکس (توییتر سابق)، نوشت که در دیدار میان سفیر جدید ازبیکستان و آقای متقی، بر روابط نزدیک دیپلماتیک و فعالیت سفارتخانههای دو کشور تأکید شده است.
پیش از این، یک رسانۀ مربوط به وزارت خارجۀ ازبیکستان به نام "دنیا" گزارش داده بود که ایبک عثمانوف، ۶۲ ساله، در کنار دیگر پستهای دیپلماتیک، از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ بهعنوان معاون وزیر خارجۀ این کشور کار کرده است و همچنان اخیراً بهعنوان سفیر ازبیکستان برای پاکستان و مصر هم ایفای وظیفه کرده است.
نمایندۀ ویژۀ امریکا: پایان جنگ میان اسرائیل و حزبالله ممکن شده است
نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا برای صلح شرق میانه میگوید که پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزبالله اکنون ممکن شده است.
اموس هوکشتاین، که دیروز به بیروت رسید، دربارۀ طرح آتشبس که لبنان تا حد زیادی آن را تأیید کرده، با مقامات لبنانی گفتوگو کرد.
هوکشتاین همچنین با نبیه بیری، رئیس پارلمان لبنان، که از جانب حزبالله در مذاکرات شرکت کرده بود، دیدار کرد.
پس از این دیدار، هوکشتاین اظهار داشت که "فرصتی واقعی" برای پایان دادن به جنگ به وجود آمده است.
ایالات متحده و فرانسه تلاشهایی را برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حزبالله آغاز کردهاند.
حزبالله که ادارۀ مناطق جنوبی لبنان را بر عهده دارد، علاوه بر یک حزب سیاسی، دارای شاخۀ نظامی نیز هست.
ایالات متحده حزبالله را یک سازمان تروریستی میداند، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی این گروه را در فهرست سیاه خود قرار داده است.
یک سال پیش، جنگ میان حزبالله و اسرائیل پس از آن آغاز شد که گروه حماس به اسرائیل حمله کرد.
در واکنش، اردوی اسرائیل عملیات نظامی در نوار غزه را آغاز کرد و حزبالله نیز در حمایت از حماس به شلیک راکت به سمت اسرائیل اقدام کرد.
طی یک سال گذشته، ۶۵۱ نفر در افغانستان قربانی انفجار ماین شدهاند
براساس گزارشی تازه، طی یک سال گذشته در افغانستان، بیش از ۶۵۰ نفر بر اثر انفجار ماینها کشته و زخمی شدهاند.
کمپاین بینالمللی ممنوعیت ماینهای زمینی (ICBL) در گزارش تازه خود که امروز منتشر شد، آمار قربانیان ماینها در کشورهای مختلف جهان طی یک سال گذشته را ارائه کرده است.
طبق این آمار، ماینها بیشترین آسیب را در میانمار (برما سابق) وارد کردهاند که شمار قربانیان آن به یک هزار و سه نفر رسیده است.
پس از میانمار، سوریه با ۹۳۳ قربانی در جایگاه دوم، افغانستان با ۶۵۱ قربانی در جایگاه سوم، و اوکراین با ۵۸۰ قربانی در جایگاه چهارم قرار دارند.
براساس گزارش ICBL، در سال ۲۰۲۳ میلادی، شمار قربانیان انفجار ماینها در سراسر جهان به پنج هزار و هفتصد و پنجاه و هفت (۵۷۵۷) نفر رسیده است که از این میان یک هزار و ۹۸۳ نفر جان خود را از دست دادند و ۳۶۶۳ نفر دیگر زخمی شدهاند.
اسرائیل برای آزادی هر گروگان اسرائیلی ۵ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است
صدراعظم اسرائیل برای آزادی گروگان های اسرائیلی که توسط گروه حماس اسیر شدند، برای هر نفر ۵ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است.
بنیامین نتانیاهو همچنین وعده داده که هر فردی که در نجات این اسیران کمک کند، به همراه خانوادش توسط حکومت اسرائیل از قلمرو محاصره شده غزه خارج خواهد شد.
این خبر روز گذشته توسط دفتر نتانیاهو اعلام شد.
حماس، گروهی که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را یک سازمان تروریستی میدانند، پیشتر پیشنهادهای مشابه اسرائیل را رد کرده بود.
این گروه که از حمایت ایران برخوردار است، اعلام کرده تنها در صورتی اسیران باقی مانده را اسرائیلی را آزاد میکند که توافقی برای پایان جنگ، رفع محاصره غزه و بازسازی این منطقه جنگ زده حاصل شود.
انفجار انتحاری در یک پوسته امنیتی در شمالغرب پاکستان منجر به کشته شدن ۱۱ عسکر شد
در نتیجۀ انفجار انتحاری در یک پوسته تلاشی در شمال غرب پاکستان، ۱۱ عسکر کشته شدند.
یک مقام استخباراتی پاکستان که از افشای نامش خودداری کرده، روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که یک مظنون انتحاری، در ایالت خیبر پختونخوا در نزدیک سرحد با أفغانستان، موتر مملو از مواد منفجره خود را با پوستۀ جانی خیل در بنو تصادم داد، در نتیجه ۱۱ عسکر کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند.
به گفتۀ این مقام استخباراتی، این رویداد حوالی ساعت هفت شام دیروز به وقت محلی صورت گرفته است.
تا هنوز کسی یا گروهی مسولیت این رویداد را بر عهده نگرفته، اما تحریک طالبان پاکستان در آن منطقه فعال است.
قطع کیبل طویل مخابراتی در بحیرهٔ بالتیک منجر شده است که مقامات اروپایی تحقیقات جدی را آغاز کنند
دو کیبل مخابراتی که اخیراً در بحیره بالتیک قطع شده، مقامات اروپایی را روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) وادار ساخت تا بگویند که آنها به "خرابکاری" و "جنگ ترکیبی" مرتبط به حمله روسیه بر اوکراین مشکوک هستند.
پولیس فنلند و سویدن گفته اند که تحقیقات را در مورد قطع این کیبل ها آغاز کرده اند، در حالیکه سارنوالان لیتوانیایی گفته اند که در حال جمع آوری معلومات هستند.
براساس گزارش شرکت مخابرات فنلند"سینیا" کیبل سی لاین یک(C-Lion1) که شهر هلسنکی و بندر روستوک جرمنی را با هم وصل می کند، در جنوب جزیره اولند در آب های سویدن، در حدود ۷۰۰ کیلومتری شهر هلسنکی، قطع شده است.
یک سخنگوی سینیا گفته"همچو قطع کیبل در این آب ها، بدون عامل بیرونی اتفاق نمی افتد."
وزرای خارجه جرمنی و فنلند، گفته اند که قطع این کیبل مخابراتی به یک"بازی نادرست" اشاره می کند.
صدراعظم جرمنی تحت فشار های فزاینده قرار گرفته است تا در انتخابات بعدی نامزد نشود
اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) تحت فشار فزاینده ای قرار گرفت تا از نامزدی در انتخابات زودهنگام ماه فبروری کناره گیری کند، زیرا گفته میشود که حزب او به سمت یک شکست تاریخی پیش می رود.
اعضای ارشد حزب سوسیال دموکرات جرمنی، روز گذشته به صداهایی پیوستند که از او می خواستند راه را برای نامزدی بوریس پیستوریوس وزیر دفاع محبوب آن کشور باز کند.
یک نظرسنجی نشان می دهد که محبوبیت شولتز در بین مردم جرمنی به شدت کاهش یافته و پس از فروپاشی ائتلاف سه حزبی او در اوایل ماه جاری، قرار است که انتخابات در جرمنی هفت ماه زودتر از موعد آن دایر شود.
اولاف شولتز، که در حال حاضر در نشست سران گروه جی ۲۰ در ریو دو ژانیرو شرکت دارد، علایمی را نشان داده که می خواهد، برای دومین بار به حیث صدراعظم جرمنی نامزد شود.
برنامهٔ افغانستان عاری از پولیو به تلاشها در زمینه محو بیماری فلج اطفال تاکید کرد
برنامۀ «افغانستان عاری از بیماری پولیو» (فلج اطفال) به روز سه شنبه (۱۹ نوامبر) در آستانۀ روز جهانی کودک در شبکۀ اکس(تویتر سابق ) خواستار کار مشترک در زمینۀ ایجاد یک جهان عاری از بیماری پولیو برای کودکان شده است.
چهارشنبه ۲۰ نوامبر، روز جهانی کودک در حالی فرا رسید که افغانستان و پاکستان تنها دو کشور جهان هستند که تا هنوز این بیماری در آنها ریشه کن نشده است.
بر علاه پولیو، شماری زیادی از کودکان افغان از سو تغذی رنج می برند، با عدم مصونیت غذایی روبرو هستند و به دلایل مختلف از مناطق اصلی شان، بی جا شده اند.
موسسۀ حفاظت از کودکان(سیف دچلدرن) روز یکشنبه، گفت که در ماه های اول سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۳۸ تن که بیش از نصف آنها کودک هستند، به دلیل شرایط سخت اقلیمی در أفغانستان، از خانه هایشان به سایر مناطق آواره شده اند.