در کنار نگرانیها از موجودیت فقر، بیکاری و بحران اقتصادی در افغانستان، اخیراً افزایش انفجارها و حملات انتحاری باشندهگان پایتخت و ولایات را نسبت به امنیتشان نگران کرده است.
آنان با اشاره به رویدادهای اخیر در هرات و کابل به رادیوآزادی گفتند، اکنون در یک حالت ترس و ناامیدی قرار دارند و نگران امنیت خود و خانوادههای شان هستند.
احمد ظهور باشندۀ کابل گفت:
"حملات اخیر بهخصوص حمله دیروز ما را زیاد نگران کرده است، این انفجارها و حملات روز به روز بیشتر شده میرود و برنگرانی مردم افزوده میشود. ما از امارت اسلامی میخواهیم که مسئولیت خود را در قسمت تأمین امنیت مردم درست ادا کند."
اصیلا باشندۀ ولایت هرات نیز نگرانی مشابهی دارد. او با اشاره به حملات اخیر در مسجد جامع گازرگاه هرات و نزدیکی سفارت روسیه در کابل میگوید، با خاطر آرام به مسجد، مکتب و اماکن عمومی رفته نمیتوانند.
"درکل اوضاع افغانستان در حالت خوب قرار ندارد، خانوادۀ خود ما پس از حملات بر مساجد دیگر مسجد نمیروند، چون نگران اند و ترس دارند، من خودم نیز وقتی به مکانهای عمومی میروم امنیت ذهنیام برهم میخورد، نگران استم که باز حمله انتحاری نشود."
در همین حال وزارت داخلۀ حکومت طالبان به مردم اطمینان میدهد که نگران امنیتشان نباشند.
عبدالنافع تکور، سخنگوی این وزارت در پاسخ به نگرانیهای مردم به رادیوآزادی چنین گفت:
"ما به مردم خود به گونۀ کامل اطمینان میدهیم و برایشان میگویم که نیروهای امنیتی شما شب و روز زحمت میکشند تا برای شما فضای امن را فراهم کنند. ما به هیچ کسی اجازه نمیدهیم که به امنیت مردم ما تهدید را ایجاد کند."
مردم : ما با خاطر آرام به هیچ جای رفته نمیتوانیم. تهدیدات امنیتی پریشانی های زیادی ایجاد کرده است
این اظهارات درحالی صورت میگیرد که دیروز دوشنبه یک حملۀ انتحاری در نزدیکی سفارت روسیه در کابل رخ داد.
به گفته مسئولان فرماندهی امنیه طالبان در کابل، در این رویداد شش تن به شمول دو کارمند سفارت روسیه کشته و بیش از ده تن زخمی شده اند. اما گواهان رویداد گفتند که تلفات این رویداد بیشتر از آن است که گزارش داده شده است.
این حمله حوالی ساعت یازده قبل از چاشت روز گذشته در محلی رخ داد که مردم برای اخذ ویزۀ روسیه به سفارت این کشور در کابل رفته بودند.
رویترز گزارش داده که مسوولیت این رویداد را گروه داعش برعهده گرفته است.
روز جمعۀ هفته گذشته انفجاری در مسجد جامع گازرگاه هرات رخ داد که به شمول مولوی مجیب الرحمن انصاری خطیب این مسجد که حامی طالبان به شمار میرفت، 20 تن کشته شدند.
مردم از جامعۀ جهانی و حکومت طالبان میخواهند که برای تامین امنیت دست به کار شوند؛ زیرا به گفتۀ آنان، حالا نسبت به هر زمان دیگری با فقر و وضعیت بد اقتصادی روبهرو هستند و دیگر تحمل ناامنی را ندارند.