لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۵

یونیسف تعداد صنوف محلی برای کودکان را در افغانستان افزایش می‌دهد


تعدادی از اطفال که در جنوب افغانستان شامل برنامه های آموزشی هستند
تعدادی از اطفال که در جنوب افغانستان شامل برنامه های آموزشی هستند

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) به روز دوشنبه(۱۵ می) با منتشر کردن عکس یک صنف درسی محلی در بامیان گفت که شاگردان این صنوف، دو سال تحصیلی را در یک سال به پایان می رسانند.

به گفته یونیسف، این دانش آموزان با اشتیاق فراوان به صنف های خود می روند و این بخشی از برنامه آموزشی سریع یونیسف است که در افغانستان به ویژه در مناطقی که مکاتب دولتی دور است و دختران و پسران از آموزش محروم هستند، اجرا می شود.

این برنامه یونیسف، توسط بانک آسیایی، بانک جهانی آسیای جنوبی و برنامه کمک های بشری اتحادیه اروپا، تمویل می شود.

به گفتۀ یونیسف اخیراً ۴۶۶ صنف درسی محلی در بامیان ایجاد شده که براساس گزارش ها ۹۴۰۰ دختر و پسر در آنها مصروف آموزش اند.

طالبان درماه اپریل امسال صنوف محلی را در ولایات هلمند و قندهار تعطیل کردند

یونیسف در اعلامیه خود وعده کرده که تا پایان سال جاری میلادی، تعداد اینگونه صنوف محلی را به ۲۱ هزار صنف افزایش خواهد داد.

طالبان بیشتر از ششصد روز میشود که به دختران دانش آموز بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب نداده اند
طالبان بیشتر از ششصد روز میشود که به دختران دانش آموز بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب نداده اند

سازمان ملل متحد در حالی از افزایش صنوف محلی صحبت می کند که طالبان حاکم بر افغانستان همۀ مکاتب متوسطه و لیسه ها، موسسات تحصیلات عالی و پوهنتون ها را بروی دختران و زنان افغان مسدود نگهداشته اند.

طالبان از اگست سال ۲۰۲۱ میلادی محدودیت هایی شدید را بر آموزش دختران وضع نموده و از تحصیلات عالی دختران در پایان سال ۲۰۲۲ میلادی ممانعت کردند.

با وصف انتقادات و واکنش های شدید بین المللی، طالبان روی موضع خود در مورد آموزش دختران افغان پافشاری کرده می گویند، این مکاتب و پوهنتون ها تا زمانی که به گفته آنها "محیط شرعی و اسلامی" فراهم نشود، مسدود خواهند ماند.

طالبان در ماه اپریل در جنوب افغانستان در ولایات قندهار و هلمند، صنف های محلی را که توسط نهادهای غیردولتی حمایت می شدند، نیز تعطیل کردند.

بر اساس گزارش ها، یونیسف به تنهایی حدود ۱۶۰۰ صنف درس محلی در قندهار ایجاد کرده بود و از طریق آنها حداقل ۵۰ هزار دختر و پسر در مناطق دور افتاده ای این ولایت، مصروف آموزش بودند.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG