لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۷

اوچا: بیش از نیمی از جمعیت افغانستان در ۲۰۲۴ نیازمند کمک‌های بشردوستانه خواهند بود


زنان نیازمند در صف نشسته اند تا مواد غذایی که از سوی ملل متحد به نیازمندان توزیع می شود دریافت کنند. عکس از آرشیف
زنان نیازمند در صف نشسته اند تا مواد غذایی که از سوی ملل متحد به نیازمندان توزیع می شود دریافت کنند. عکس از آرشیف

پلان تازه برای رفع نیازهای بشری افغانستان در سال نو میلادی.

در این پلان که از سوی دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) تهیه شده، آمده است که در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۳.۷ میلیون افغان در اولویت نیازمندی به کمک‌های بشردوستانه قرار خواهند داشت که از این میان ۱۷.۳ میلیون نفر تحت پوشش برنامه‌های کمک‌رسانی قرار خواهند گرفت.

بر اساس یافته‌های اوچا، مواد خوراکی، آب آشامیدنی، امکانات صحی و آموزشی از اولویت‌های نیازمندان در سال ۲۰۲۴ در افغانستان خواهد بود که برای تأمین کمک به این افراد نیازمند به ۳.۶ میلیارد دالر نیاز است.

به گفته اوچا، افغانستان در حال حاضر درگیری پیامد‌های چهار دهه جنگ، فقر، بحران تغییرات اقلیمی و موانع موجود بر مشارکت زنان در زندگی عمومی است.

در گزارش اوچا آمده است، تغییرات سیاسی در سال ۲۰۲۱ در شهر و قریه‌جات، فرصت‌های معیشتی زندگی مردم را محدود کرده است و اقتصاد ضعیف افغانستان که وابسته به کمک‌های بشردوستانه است، پس از محدودیت در فعالیت اقتصادی زنان با مشکلات روبه‌رو شده است.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد با اشاره به محدودیت‌های شدید حکومت‌ طالبان در مورد دختران و زنان نوشته است که وضع محدودیت‌ها بر زنان، دسترسی آنان به کمک‌ها، خدمات را محدود کرده است و در کنار آن بر روند کمک‌های بشردوستانۀ نهادهای مختلف بر افغانستان تاثیر منفی گذاشته است.

محمد ابراهیم: من اطفال خرد سال دارم، یک وعده غذایی نمی‌توانم برایشان تهیه کنم

اوچا بیجاشدگان داخلی، بازگشت مهاجرین به افغانستان، تغییرات اقلیمی و کمبود بودجه را از چالش‌های عمده‌ای خوانده که نیازهای بشردوستانه را در این کشور افزایش داده است و اما دسترسی افراد آسیب‌پذیر به کمک‌ها را کاهش داده است.

در این گزارش آمده است، با وجود پایان یافتن درگیری‌ها، همچنان خطر مهمات منفجر ناشده، شمار زیاد بیجاشدگان داخلی و بازگشت کنندگان، تغییرات اقلیمی به ویژه خشکسالی، محدودیت سفر، خشونت جنسیتی، کار کودکان، ازدواج زیرسن و مشکلات در بخش صحت روانی افغانستان را درجه اول وضعیت بحرانی قرار داده است.

مواد غذایی که در ولایت ارزگان برای خانواده های نیازمند توزیع شده است - عکس از آرشیف
مواد غذایی که در ولایت ارزگان برای خانواده های نیازمند توزیع شده است - عکس از آرشیف

اوچا در پایان گزارش خود کمک‌های بشردوستانه را ضروری دانسته، اما ایجاد نهادهای غیرنظامی برای حل دائمی مشکلات را مهم خوانده است.

در همین حال برخی از افغان‌ها از وضعیت بد زندگی‌شان در زمستان سرد شکایت دارند.

عبدالرحمن، یکی از آنان به رادیو آزادی می‌گوید که نمی‌داند چگونه خانوادش را در زمستان سرد، گرم‌ نگهدارد:
"به خدا در این زمستان، آرد، چای و هیچ چیزی دیگری نداریم."

محمد ابراهیم نیز به همین سرنوشت دچار است:
"من اطفال خرد سال دارم، یک وعده غذایی نمی‌توانم برایشان تهیه کنم، کچالو را می‌‌جوشانم و به بازار می‌فروشم. در خانه ده نفر هستیم."

اوچا در حالی بر ارائۀ کمک‌های بشردوستانه به بیش از نیمی از جمعیت افغانستان در سال ۲۰۲۴ تأکید می‌کند که برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) و شمار دیگر از سازمان‌های کمک‌رسان گفته اند که کمک‌های خود را به دلیل کمبود بودجه و ممنوعیت کار دختران و زنان توسط حکومت طالبان کاهش داده اند و یا کاملاً متوقف کرده اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG