جهان
ترمپ و کمالا هریس در ایالت ویسکانسین گردهمایی هایی انتخاباتی برگزار کردند
کمالا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده و نامزد حزب دموکرات و دونالد ترمپ، نامزد حزب جمهوریخواه و رئیس جمهور سابق امریکا ناوقت روز جمعه میزبان جلسات انتخاباتی در منطقۀ میلواکی ایالت ویسکانسین، در حدود ۱۰ کیلومتری یکدیگر بودند.
ویسکانسین از جمله ایالتهای است که هیچ یک از احزاب در آن پایگاه رای دهندگان پایداری ندارند و هر دو نامزد آخرین تلاش خود را برای کسب آرا در این ایالت انجام میدهند.
شمار زیادی از طرفداران حزب دموکرات در میلواکی مستقر هستند، اما در بسیاری از مناطق دورافتادۀ ویسکانسین طرفداران حزب جمهوریخواه وجود دارند و ترمپ تلاش میکند که رای بیشتری در این ایالت بدست آورد. او در انتخابات ۲۰۱۶ با اختلاف آرای اندکی در این ایالت برنده شد، اما در سال ۲۰۲۰ شکست خورد. یکی از دلایل شکست او در میلواکی افزایش تعداد هواداران حزب دمکرات در این منطقه خوانده شده بود.
هیلاری دلئون، نمایندۀ حزب جمهوریخواه در میلواکی گفت که هر دو نامزد میدانند که مسیر مستقیم به کاخ سفید از طریق جامعۀ میلواکی میگذرد.
انتخابات ریاست جمهوری امریکا سهشنبۀ آینده یعنی به تاریخ 5 نوامبر برگزار خواهد شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سخنگوی قوۀ قضائیۀ ایران از صدور حکم اعدام برای سه نفر در ارتباط با قتل محسن فخریزاده خبر داد
سه تن در ایران به ارتباط قتل یک دانشمند اتومی به اعدام محکوم شدند.
اصغر جهانگیری، سخنگوی قوۀ قضائیۀ ایران، امروز در تهران به خبرنگاران گفت این حکم به ارتباط قتل سال ۲۰۲۰ محسن فخریزاده، دانشمند اتومی معروف، از سوی محکمه انقلابی شهر ارومیه برای این سه تن که از آنها نام گرفت، صادر شد و این دوسیه به محکمه استیناف محول شده است.
حکومت ایران اسرائیل را مسئول قتل فخریزاده میداند.
ارومیه در شمال غرب ایران، در نزدیکی سرحدات آذربایجان، ترکیه و عراق موقعیت دارد.
صدور حکم اعدام این سه نفر در حالی اعلان میشود که روابط ایران و اسرائیل نسبت به هر وقت دیگر تیرهتر شده است.
کانادا: موضوع نقض حقوق بشر در افغانستان را به لاهه راجع میکنیم
نماینده خاص کانادا برای افغانستان میگوید کانادا، جرمنی، هالند و آسترالیا به حکومت طالبان رسما خبر داده اند که موضوع نقض حقوق بشر خصوصا نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان را میخواهند مطرح بحث کرده به محکمه بین المللی عدالت راجع کنند.
دیوید سپرول در گفتگو با روزنامه گلوب ایند میل که دیروز نشر شد گفته که طالبان هنوز در مورد پاسخی نداده اند.
آقای سپرول میگوید اقدام آنها هنوز هم چند مرحله دیگر پیشرو دارد ولی می افزاید که اگر پالیسی طالبان در مورد زنان تغییر نکند آنها قضیه را به محکمه بین المللی عدالت در لاهه راجع خواهند ساخت.
این چهار کشور در طرح خود با اشاره به کنوانسیون جهانی محو هرگونه تبعیض علیه زنان، به حکومت طالبان شش ماه مهلت داده اند که پالیسی خود را تغییر دهند.
اما درحالیکه یک ماه از اعلان این طرح میگذرد علائم هیچگونه تغییر در سیاست طالبان در قبال زنان دیده نمی شود.
در اثر تیراندازی در کراچی پاکستان دو شهروند چینی زخمی شدند
پولیس کراچی گفت که این واقعه صبح امروز در یک فابریکه نساجی پس از مشاجره میان یک محافظ امنیتی واین چینی ها و تیراندازی اندازی محافظ به سوی آنها به و قوع پیوست.
پولیس بدون جزئیات بیشتر گفته که زخمیان به شفاخانه انتقال داده شدند و فرد مظنون از محل فرا ر کرده است.
در اثر حملات هوایی دیروز اسرائیل بر غزه ۱۶ نفر کشته شدند
ساکنان غزه بیم دارند که شاید حملات بیشتر هوایی و زمینی برای تخلیه نواحی مسکونی در شمال غزه انجام شود.
UNRWA اداره ملل متحد برای پناهجویان فلسطینی گفت اسرائیل تعداد لاریهای را که به نوار غزه مواد کمکی میرسانند کاهش داده که کمبود مواد غذایی، ادویه ودیگر مواد ضروری را افزایش میدهد اما اسرائیل این موضوع را رد کرده است.
به گفته منابع صحی در حملۀ هوایی اواخر دیروز اسرائیل چندین نفر در بیت لاهیا کشته و زخمی شدن.
درحمله هوایی اوایل دیروز بردو خانه در این شهر هفت نفر کشته شدند.
این منابع به خبرگزاری رویترز گفته اند که در یک حمله هوایی دیگر اسرائیل برناحیه زوایده در مرکز غزه ۴ نفر و در حملات جداگانه دربخشهای مرکزی وجنوبی غزه ۵ نفر دیگر کشته شدند.
امریکا روسیه و ایران را به تشدید حملات سایبری در انتخابات این کشور متهم کرد
مقامات استخباراتی و امنیتی ایالات متحده، روسیه و ایران را به تشدید حملات سایبری و کمپاینهای پخش معلومات نادرست برای ایجاد اختلاف در پیوند به انتخابات ایالات متحده، متهم کرده اند.
این در حالیست که امریکاییها برای گزینش رئیس جمهور جدید، در پنجم نومبر به پای صندوقهای رایدهی میروند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، دفتر استخبارات ملی، ادارۀ تحقیقات فدرال، یا FBI و ادارۀ امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده در این مورد دیروز بیانیهای را منتشر کردند.
در بیانیه آمده است که عناصر مرتبط با روسیه برای تضعیف مشروعیت انتخابات، ایجاد ترس در میان رای دهندگان در مورد روند انتخابات و اینکه گویا امریکاییها به دلیل ترجیحات سیاسی از خشونت علیه یکدیگر کار میگیرند، در حال تولید ویدئوها و انتشار مقالههای جعلی استند.
در بیانیه آمده است که این تلاشها خطر تحریک خشونت، از جمله علیه مقامات امور انتخابات را به همراه داشته میتواند.
ادارههای استخباراتی ایالات متحده از ماهها به اینسو از تلاشهای تحت حمایت حکومت روسیه برای تأثیرگذاری بر روند رایگیری در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده هشدار داده اند.
امریکاییها امروز پای صندوق های رایدهی می روند
امریکاییها امروز سهشنبه، پنجم ماه نومبر در یک انتخابات ریاست جمهوری «تاریخی» به پای صندوق های رایدهی می روند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، رایدهندگان در این انتخابات هم به سطح ملی و هم در ۷ ایالت کلیدی به دو دوسته تقسیم شده اند.
انتظار میرود که این ۷ ایالت نتیجۀ رقابت میان کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترمپ، نامزد حزب جمهوریخواه، را تعیین کنند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، قرار است که مراکز رایدهی حوالی ساعت ۵ در شماری از ایالتهای شرقی باز شوند و رایدهی در سراسر ایالات متحده بشمول آلاسکا و هاوایی، ایالتهای غربی تا شام ادامه یابد.
کامالا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده و دونالد ترمپ، رئیس جمهور پیشین این کشور دیروز آخرین تلاش خود را برای تشویق و ترغیب رای دهندگان در ایالت پنسلوانیا انجام دادند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، پنسلوانیا یکی از ۷ ایالت کلیدی است که انتظار میرود در مورد سرنوشت انتخابات ایالات متحده تصمیمگیری کنند.
هریس و ترمپ، تقریباً هم زمان در ریدنگ و الینتون، دو شهر کوچک در جنوب شرق پنسلوانیا، یک روز پیش از انتخابات پنجم نومبر، حضور یافتند.
هریس و ترمپ، هر دو در جریان کمپاین انتخابات هرآنچه در توان داشتند برای بدست آوردن ۱۹ رای هیئت انتخاباتی یا الکتورل کالج پنسلوانیا، انجام دادند.
هریس و ترمپ در روز پایانی کمپاین انتخاباتی به پنسلوانیا سفر کردند
کامالا هریس، معاون رئیس ایالات متحده و دونالد ترمپ، رئیسجمهور پیشین این کشور دیروز آخرین تلاش خود را برای تشویق و ترغیب رایدهندگان در ایالت پنسلوانیا انجام دادند.
به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، پنسلوانیا یکی از ۷ ایالت کلیدی است که انتظار میرود در مورد سرنوشت انتخابات ایالات متحده تصمیمگیری کنند.
هریس، نامزد حزب دموکرات و ترمپ، نامزد حزب جمهوریخواه، تقریباً همزمان در ریدنگ و الینتون، دو شهر کوچک در جنوب شرق پنسلوانیا، یک روز پیش از انتخابات پنجم نوامبر، حضور یافتند.
هریس و ترمپ، هر دو در جریان کمپاین انتخابات هرآنچه در توان داشتند برای بهدستآوردن ۱۹ رای هیئت انتخاباتی یا الکتورل کالج پنسلوانیا، انجام دادند.
آیتالله سیستانی: مداخله خارجی در عراق باید خاتمه یابد
آیتالله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در عراق، بر لزوم جلوگیری از مداخله خارجی در امور داخلی این کشور تأکید کرده است. این اظهارات پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر احتمال حمله ایران به اسرائیل از طریق خاک عراق بیان شده است.
وبسایت رسمی آیتالله سیستانی روز دوشنبه به نقل از ایشان نوشت: «اسلحه باید تنها در اختیار حکومت باشد و مداخله خارجی در عراق در همه ابعاد آن باید خاتمه داده شود.»
آیتالله سیستانی همچنین تأکید کرد که عراقیان باید از تجارب گذشته درس بگیرند و برای خارج ساختن کشور از بحران و دستیابی به پیشرفت و کامیابی تلاش کنند.
وی افزود که برای پیشرفت و موفقیت عراق، باید نقشه راهی بر اساس معیارهای شایستهسالاری، حاکمیت قانون، مبارزه با فساد و جلوگیری از همه اشکال مداخله خارجی تهیه شود.
آیتالله سیستانی تصریح کرد که به نظر میرسد عراقیان برای رسیدن به این اهداف، راه طولانی در پیش دارند.
در پی سقوط یک بس به یک دره در منطقه هیمالیای هند ۳۶ نفرجان باختند
دهها نفر در نتیجۀ افتادن یک بس به یک درۀ عمیق در منطقۀ هیمالیای هند جان باختند.
دیپک راوات یک مقام ارشد در ایالت اوتاراکند در شمال هند به خبرنگاران گفت که تا حال مرگ ۳۶ نفر تایید شده است.
به گفتۀ او، سه فردی که شدیداً زخم برداشته اند توسط هلیکوپتر به شفاخانه منتقل شدند.
به دنبال این رویداد، تیمهای نجات به محل حادثه فرستاده شدند.
علت رویداد هنوز مشخص نشده و وزیراعلی ایالت اوتارکند دستور داده که در این باره تحقیق شود.
صدها هزار نفر سالانه در رویدادهای سرک در هند جان میدهند.
تصادم یک لاری و یک بس در ایالت اوتارپرادش هند در ماه جولای جان ۱۸ نفر را گرفته بود.
رعد و برق جان ۱۴ نفر را در یک کمپ پناهجویان در اوگاندا گرفت
مقامها میگویند که دستکم ۱۴ نفر در نتیجۀ رعد و برق به دنبال طوفان در یک کمپ پناهجویان در اوگاندا جان باختند.
مقامهای محلی روز یکشنبه (۱۳ عقرب) از این رویداد خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، حدود پنجاه نفر در این کمپ در شمال اوگاندا پناه گرفته بودند.
ویلیام کومچ، یک مقام محلی به این خبرگزاری گفته است که ۵ دختر و ۹ پسر بین ۱۴ تا ۱۸ سال شامل جان باختگان اند.
پولیس گفته است که ۳۴ زخمی این رویداد در یک مرکز صحی نزدیک درمان شده اند.