جهان
دیدبان حقوقبشر سوریه: شورشیان سوری به حومه شهر حما رسیدهاند
دیدبان حقوقبشر سوریه میگوید که شورشیان سوری به حومه شهر حما رسیدهاند و باعث بیجاشدن ساکنان این شهر شدهاند.
این شورشیان به رهبری اسلامگرایان بهسرعت به سمت چهارمین شهر بزرگ سوریه پیشروی کرده و شماری از مناطق شمالی این کشور را تحت تصرف خود درآوردهاند.
دیدبان حقوقبشر سوریه شب گذشته اعلام کرد که شورشیان در حالحاضر به دروازههای شهر حما رسیده و برخی مناطق این شهر را مورد شلیک قرار دادهاند.
به گفته این نهاد که در بریتانیا مستقر است، به دلیل درگیریهای شدید در اطراف شهر حما، مردم سراسیمه شده و مجبور به ترک خانههایشان شدهاند.
درگیری در سوریه هفته پیش بعد از آن آرامی نسبی چهارساله این کشور را برهم زد که شورشیان مسلح سوریه بر نیروهای رژیم بشار اسد، رئیسجمهور این کشور، در شهر حلب حمله کردند و آنها را از بسیاری مناطق عقب راندند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
مردم دراسرائیل خواستار رهایی گروگانان شدند
هزاران اسرائیلی در یک راهپیمایی خواستار توافق برای آزادی گروگان های باقی مانده شدند.
این درخواست در حالی مطرح می شود که بیش از ۱۴ ماه است که جنگ بین حماس و اسرائیل در نوار غزه ادامه دارد.
ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا گروه حماس را یک سازمان تروریستی می دانند.
لیور اشکنازی بازیگر سرشناس سینمای اسرائیل روز گذشته به جمعی از مردم در تل ابیب گفت: «ما قبول داریم که تاکنون شکست خوردهایم و اکنون میتوانیم بر سر یک توافق به نتیجه برسیم.»
پیش از این نیز در چندین شهر اسرائیل راهپیماییهایی مشابه برگزار شده بود که در آنها آزادی گروگانهای باقیمانده نزد حماس خواسته شده بود.
در حمله گروه حماس به اسرائیل به تاریخ ۷ اکتوبر ۲۰۲۳، حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر گروگان گرفته شدند.
از این تعداد، ۹۶ نفر همچنان در غزه هستند، اما اردوی اسرائیل میگوید احتمالاً ۳۴ نفر از اسیران باقیمانده جان باختهاند.
واشنگتن با شبه نظامیان برسراقتدار در سوریه درتماس است
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده می گوید که مقامات امریکایی با گروه تندرو شورشیان سوری که یکشنبه گذشته رژیم بشار اسد را در سوریه سرنگون کردند، در تماس مستقیم هستند.
گروه هیئت تحریر الشام که عملیات سرنگون ساختن رژیم بشار اسد را رهبری کرد ازسوی چندین کشور یک سازمان تروریستی می شناسند.
بلینکن دیروز در جریان سخنرانی در کنفرانسی در اردن این موضوع را بیان کرد و او اولین مقام امریکایی است که به طور علنی تماس مستقیم بین حکومت بایدن و هیئت تحریر الشام را تایید می کند.
بازداشت پرستو احمدی و دو نوازندهی «کنسرت فرضی» او از سوی پولیس ایران
پرستو احمدی، آوازخوان، و دو همکارش از سوی پولیس ایران بازداشت شدهاند.
وکیل مدافع این آوازخوان روز شنبه، ۲۴ ماه قوس، به رسانهها گفته است که خانم احمدی، پس از نمایش کنسرت فرضی بازداشت شده است.
پرستو احمدی ۲۱ ماه قوس، بدون حجاب اجباری، نمایش کنسرت فرضی را در شبکه یوتیوب خود منتشر کرد که در نزدیک به سه روز یک و نیم میلیون بار دیده شده است.
بهاساس گزارش رادیو فردا، بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، قوهٔ قضاییهٔ ایران علیه پرستو احمدی و افراد دیگر دخیل در این «کنسرت فرضی» پرونده تشکیل داده بود.
بهگفته وکیل مدافع پرستو احمدی، سهیل فقیه نصیری، گیتارنواز، و احسان بیرقدار، پیانونواز او، روز شنبه بازداشت شدهاند.
وکیل مدافع پرستو احمدی میگوید مکان این سه فرد بازداشتشده مشخص نیست و انتظار میرود که روند قضایی بهگونه درست پیش برده شود.
پیش از این نیز فعالان و آوازخوانانی که بر ضد رژیم ایران و حجاب اجباری صدا بلند کردهاند، بازداشت شدهاند.
در ایران، پولیس گشت ارشاد مسئولیت تطبیق قانون حجاب اجباری را دارد.
۴ مهاجر افغان به دلیل استفاده از پاسپورتهای جعلی در تایلند بازداشت شدند
تایلند چهار مهاجر افغان را به علت استفاده از پاسپورتهای جعلی بازداشت کرده است.
اداره مهاجرت تایلند در میدان هوایی بینالمللی پوکت سه مرد و یک زن افغان را هنگامی که قصد داشتن با مدارک جعلی قزاقستان از بخش بررسی پاسپورتها عبور کنند، شناسایی و بازداشت کرد.
این اداره با انتشار عکس این چهار نفر گفته است که آنها در ۱۰ دسمبر ۸:۵۰ صبح به وقت محلی بازداشت شدهاند.
در ماه اگست سال روان نیز اداره مهاجرت پوکت یک شهروند افغانستان را به علت داشتن پاسپورت جعلی بازداشت کرده بود.
این درحالی است که حکومت تایلند اعلام کرده، قرار است از اول جنوری ۲۰۲۵ عرضهی خدمات ویزای الکترونیکی برای افغانستان ارائه شود.
به گفته این کشور، متقاضیان باید از طریق یک پلتفرم جدید ویزه آنلاین موجود در ویبسایت تعیینشده درخواست دهند.
محکوم شدن یک مرد افغان به زندان به اتهام قاچاق هیروئین به ایالات متحده
ایالات متحده یک مرد افغان را به اتهام قاچاق هیروئین به این کشور به ۳۰ سال زندان محکوم کرد.
وزارت عدلیه امریکا روز جمعه ۱۳ دسمبر با نشر اعلامیهای گفته است که حاجی عبدالستار عبدالمناف ۵۹ ساله که به حاجی عبدالستار بارکزی نیز معروف است، قصد داشت هیروئین را در شهر نیویارک برای منافع شبکه حقانی عرضه کند.
به گفته این وزارت، عبدالمناف، در حالیکه منتظر محاکمه در نیویارک بود، به اعضای خانوادهاش در افغانستان دستور داد تا یک منبع اداره مبارزه با مواد مخدر امریکا را که در برابر او شهادت داده بود، اختطاف و تهدید کنند.
در ادامه گفته شده در اگست سال ۲۰۱۸، عبدالمناف یک محمولهی ۱۰ کیلویی هیروئین را در افغانستان به یک مامور مخفی اداره مبارزه با مواد مخدر امریکا فروخت، با این باور که هیروئین به ایالات متحده منتقل میشود.
عبدالمناف مدعی شده که برای تسهیل تولید هیروئین به طالبان پول داده و گفته که طالبان از انتقال محمولهها در آینده محافظت خواهند کرد.
این شخص پس از سپری شدن دورهی زندان، پنج سال را تحت نظارت بهسر خواهد برد.
این درحالیست که در سال ۲۰۱۲ نیز وزارت مالیه امریکا عبدالمناف را به اتهام نگهداری، انتقال و فرستادن هزاران دالر به طالبان بهخاطر فعالیت آنها در افغانستان نیز تحریم کرده بود.
این شخص پس از سپری شدن دورهی زندان، پنج سال را تحت نظارت بهسر خواهد برد.
نیروهای امنیتی ایران همسر نسرین ستوده، فعال حقوق بشر را دستگیر کردند
نیروهای امنیتی ایران همسر نسرین ستوده، فعال برجسته حقوق بشر را بازداشت کردند. مهرآوه خندان دخترآن ها دیروز در صفحه اینستاگرام خود نوشت که پدرش رضا خندان، صبح از خانه شخصی اش در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
در همین حال خانم ستوده به رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی گفت که همسرش در سال ۱۳۹۷ در پیوند به یک قضیه بازداشت شده بود، اما وی افزود که آقای خندان در آن پرونده مورد عفو قرار گرفته بود.
خانم ستوده این اقدام مقامات ایران را غیرقانونی خواند.
سران"جی هفت" امروز در مورد وضعیت جاری در سوریه گفتگو می کنند
سران هفت کشور صنعتی جهان یا G7 امروز در نشست مجازی درباره وضعیت کنونی سوریه گفتگو خواهند کرد.
پس از سرنگونی رژیم بشار اسد در سوریه، حکومت موقت قول داده است که حاکمیت قانون را تقویت کند.
این رهبران گفته اند که از روند انتقال به سمت ایجاد یک حکومت فراگیر وغیر فرقه ای در سوریه حمایت می کنند.
آنها در کنار درخواست حمایت از حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و اقلیت ها، تاکید کرده اند که رژیم مخلوع بشار اسد باید در قبال جنایات انجام شده پاسخگو باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، بیش از 500 هزار نفر در جنگ داخلی نزدیک به 14 ساله در سوریه کشته شده اند.
فرانس پریس همچنان گزارش میدهد که میلیون ها نفر در این مدت آواره و هزاران نفر از مخالفان رژیم بشار اسد زندانی و یا کشته شده اند.
حاکمان جدید به رهبری گروه افراطی هیئت تحریر الشام وعده داده اند که عدالت را برای قربانیان حکومت اسد تامین خواهند کرد.
ابومحمد الجُولانی، رهبر گروه هیئت تحریر الشام که اکنون از نام اصلی خود احمد الشرع استفاده می کند، از کشورها خواسته تا جنایتکاران فراری را برای تامین عدالت به آنها تحویل دهند.
ایالات متحده محدودیتهای بیشتر ویزه بر مقامات گرجستان وضع کرد
ایالات متحده محدودیتهای بیشتری را برای صدور ویزه برای مقامات گرجستان وضع کرده است.
همزمان با ادامه اعتراضات مردمی علیه اقدام حزب حاکم گرجستان برای بهتعویقانداختن مذاکرات این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا، ایالات متحده محدودیتهای بیشتری در صدور ویزه را برای مقامات گرجستان به دلیل "تضعیف دموکراسی" اعمال کرده است.
وزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۲ قوس گفت که "صدور ویزه را برای کسانی که مسئول، یا شریک در تضعیف دموکراسی در گرجستان هستند، ممنوع خواهد کرد."
پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه اکتبر در گرجستان، حزب رویای گرجستان ادعای پیروزی کرد، اما معترضان نتایج انتخابات را نپذیرفتند و ادعا کردند که تقلب صورت گرفته است.
اعتراضکنندهها خواستار برگزاری انتخابات دوباره شدهاند.
سالومی زورابیشویلی، رئیسجمهور طرفدار اروپا، که در کنار معترضان قرار دارد، گفته است که انتخابات با کمک روسیه دستکاری شده است.
از زمان آغاز تظاهرات در پایان ماه نومبر، خشونت علیه مخالفان و خبرنگاران در گرجستان شدت یافته است.
این اقدامات از سوی ایالات متحده و اتحادیهٔ اروپا محکوم شده است.
ایالات متحده تأکید کرده که واشنگتن "بهشدت خشونت دوامدار و غیرقابلتوجیه حزب رویای گرجستان علیه شهروندان این کشور از جمله معترضان، اعضای رسانهها، فعالان حقوق بشر و شخصیتهای مخالف را محکوم میکند."
روسیه در مورد پایگاههایش در سوریه، با هیئت تحریر الشام گفتوگو کرد
معاون وزیر خارجۀ روسیه از تماس با هیئت تحریر الشام خبر داد.
همزمان، بلومبرگ گزارش داده که دو طرف به توافقی در بارۀ حفاظت از پایگاههای نظامی روسیه در سوریه نزدیک شده اند.
بلومبرگ به نقل از یک منبع روسی گزارش داد که دو طرف به "تفاهم غیررسمی" در بارۀ حفاظت از پایگاههای نظامی روسیه دست یافتند، اما تأکید کرد که "این وضعیت ممکن است به دلیل بیثباتی در سوریه تغییر کند."
از سوی دیگر، بر اساس گزارش خبرگزاری اینترفاکس، میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجۀ روسیه گفته که مسکو با هیئت تحریر الشام در دمشق تماس گرفته و امیدوار است که این گروه به تعهدات خود مبنی بر تأمین امنیت دیپلوماتهای خارجی عمل کند.
او افزوده است که روسیه میخواهد پایگاه های خود را در سوریه حفظ کند، زیرا "مبارزه با تروریسم و بقایای داعش پایان نیافته است."
روسیه دو پایگاه نظامی در سوریه دارد که شامل پایگاه دریایی طرطوس واقع در سواحل مدیترانه و پایگاه هوایی حمیمیم در نزدیکی بندر لاذقیه میشود.
وزیر خارجهی ایالات متحده در سفرش به شرق میانه، با رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد
انتونی بلنکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده در سفرش به شرق میانه، روز پنجشنبه از اردن وارد انقره شد و با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار کرد.
به گزارش دفتر رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان در این دیدار تاکید کرد که کشورش برای «امنیت ملی» خود، اقدامات پیشگیرانه را علیه تمامی سازمانهایی که در سوریه تروریست میداند، انجام خواهد داد.
اردوغان همچنین از جامعۀ جهانی خواست تا برای بازسازی نهادهای سوریه با یکدیگر همکاری کنند.
از سوی دیگر، وزارت خارجۀ امریکا اعلام کرده که انتونی بلنکن در مورد منافع مشترک دو کشور و انتقال قدرت در سوریه گفتوگو کرده و گفته اند که باید در سوریه یک دولت پاسخگو و فراگیر تشکیل شود.
قرار است وزیر خارجۀ امریکا امروز به گفتوگو با هاکان فیدان، همتای ترکیهای خود ادامه دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هم امریکا و هم ترکیه از مخالفان دولت بشار اسد حمایت میکنند، اما اختلافات دو طرف بر سر کردها، موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه" همچنان ادامه دارد.