لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۱ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۸

خبر ها

برخی منابع محلی از وقوع انفجار در تخار و تیرباران شش نفر در این ولایت خبر داده اند

ولایت تخار در نقشه افغانستان
ولایت تخار در نقشه افغانستان

منابع محلی در ولایت تخار از وقوع یک انفجار نیرومند در مربوطات حوزه دوم امنیتی شهر تالقان مرکز این ولایت خبر می‌دهند.

به گفته منابع ، این انفجار ، شام امروز جمعه ۳۰ سنبله رخ داده است .

تاحال معلومات در مورد نوع انفجار و تلفات ناشی از این رویداد در دست نیست. مقام های طالبان در تخار تاحال دراین باره ابراز نظر نکرده اند .

از سوی هم چند منبع دیگر در ولایت تخار به رادیو آزادی میگیوند که طالبان امروز شش تن را به اتهام دزدی در حضور مردم تیر باران کردند.

به گفته منابع محلی این رویداد ها در ولسوالی های خواجه غار و ولسوالی بهارک این ولایت رخ داده است .

طالبان دراین باره تاحال چیزی به رسانه ها نگفته اند.

حزب الله لبنان ده‌ها راکت را به قلمرو اسرائیل شلیک کرد

تصویر آرشیف: جریان شلیک راکت ها از لبنان به قلمرو اسرائیل
تصویر آرشیف: جریان شلیک راکت ها از لبنان به قلمرو اسرائیل

اردوی اسرائیل می گوید که ده ها راکت امروز جمعه از لبنان به قلمرو این کشور شلیک شده است.

پیش از این حزب الله که از سوی ایالات متحده امریکا یک سازمان تروریستی خوانده شده است، گفته بودکه با این راکت ها پایگاه های نظامی اسرائیل را هدف قرار داده است.

یک سخنگوی اردوی اسرائیل به خبرگزاری فرانسه گفت که «حدود ۱۴۰ راکت از لبنان ظرف یک ساعت» شلیک شد.

این راکت پراگنی پس از آن رخ داد که اردوی اسرائیل اعلام کرد ، ده ها راکت انداز را در طول شب هدف گرفت که آماده استفاده علیه اسرائیل بودند.

در ادامه رقابت‌های جام جهانی فوتسال، تیم افغانستان فردا شنبه مقابل تیم اوکراین وارد میدان می‌شود 

گوشه یی از یک رقابت تیم ملی فوتسال افغانستان در ازبکستان.
گوشه یی از یک رقابت تیم ملی فوتسال افغانستان در ازبکستان.

تیم های ملی فوتسال افغانستان و اوکراین فردا شنبه ۳۱سنبله در شهر اندی جان ازبکستان مقابل هم به میدان می روند، هردو تیم به یک پیروزی و یا یک مساوی جهت صعود به دور حذفی نیاز دارند.

افغانستان اگر در بازی فردا مقابل اوکراین به یک پیروزی و یا یک مساوی دست یابد، به عنوان تیم دوم از گروپ "C" به دور حذفی صعود خواهد کرد.

تیم افغانستان حتی اگر رقابت اش را ببازد، امکان صعود به دور حذفی به عنوان تیم سوم وجود دارد، زیرا از میان شش گروپ حاضر، از چهار گروپ که تیم های سوم آن امتیازات لازم جهت صعود به دور حذفی را داشته باشند، صعود آنان امکان پذیر است.

تیم افغانستان در اولین دیدار اش موفق شده است که در برابر تیم آنگولا ۴ بر ۴ به پیروزی برسد و اما در بازی دوم اش مقابل تیم ارجنتاین ۲ بر ۱ شکست خورده است.

تا به حال صعود تیم های پاراگوای، برازیل، تایلند، ارجنتاین، پرتگال، مراکش، ایران و فرانسه به دور حذفی قطعی شده اند و الی دو شنبه شب دوم میزان تمامی شانزده تیم دور حذفی کامل خواهد شد.

سازمان عفو بین الملل: دوسیهٔ احمد فهیم عظیمی به محکمه امنیت عامه کابل راجع شده است

احمد فهیم عظیمی
احمد فهیم عظیمی

سازمان عفو بین الملل می گوید که احمد فهیم عظیمی فعال آموزش در افغانستان به جرمی که مرتکب نشده ، از ۱۱ ماه به طرف زندانی است.

فهیم عظیمی، در ماه اپریل از سوی یک محکمۀ حکومت طالبان به یک سال حبس محکوم شد، اما او این حکم را نپذیرفت و تقاضای استیناف کرد.

سازمان عفو بین الملل امروز جمعه (۲۰ سپتامبر) در پیامی روی صفحۀ اکس، تویتر سابق، گفت دوسیۀ عظیمی به محکمه امنیت عامه کابل راجع شده و او هنوز در زندان است.

فهیم عظیمی مسئول نهاد «فکر بهتر» همراه با همکارش صدیق‌الله افغان در ۱۷ اکتوبر سال ۲۰۲۳ میلادی از سوی طالبان بازداشت شد.

صدیق‌الله افغان در این اواخر آزاد شد؛ اما آقای عظیمی هنوز هم در زندان طالبان به سر می‌برد.

حکومت طالبان از علمای دینی خواست از بحث در مورد موضوعات اختلافی خودداری کنند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

ریاست‌الوزرای حکومت طالبان از علمای دینی خواسته است که از بحث در مورد موضوعات اختلافی در رسانه‌ها و مکان‌های عامه خودداری کنند.

در اعلامیه که در شبکه اکس یا تویتر سابق ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان نشر شده آمده است که علما از بیان مسایلی که مردم در مورد آن درک کافی ندارند، در مکان‌های عامه پرهیز کنند.

پیش از این شماری از علمای دینی و مدافعان حقوق بشر، در بحث های رسانه یی و نشستهای متعدد، فرمان‌های صادر شده از سوی رهبر طالبان برای اعمال محدودیت بر تحصیل، کار و سایر فعالیت‌های اجتماعی دختران را در تضاد با شریعت دانسته و آن را مورد انتقاد قرار داده اند.

مقامات طالبان بر این باورند که تمام دستورات آنها طبق ارشادات فقه حنفی صادر میشود، اما برخی از دانشمندان فقه حنفی بر این باورند که شمار زیادی از اقدامات حکومت طالبان موازی با اصول فقه حنفی نیست.

هفت عضو تحریک طالبان پاکستان و ۸ سرباز پاکستانی در نزدیکی مرز با افغانستان کشته شدند

 برخی از اعصای تحریک طالبان پاکستان که عمدتا در مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان فعالیت می کنند.
برخی از اعصای تحریک طالبان پاکستان که عمدتا در مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان فعالیت می کنند.

مقامات پاکستانی امروز جمعه گفتند که حداقل هشت سرباز پاکستانی و هفت جنگجوی افراطی در چندین حمله در نزدیکی مرز افغانستان کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری دی پی ای جرمنی، منابع استخباراتی پاکستان به این خبرگزاری گفته اند که شب گذشته گروهی از طالبان پاکستانی با سلاح های سنگین به یک پوسته نظامی در وزیرستان جنوبی حمله کردند که در نتیجه آن شش سرباز کشته و ده سرباز دیگر مجروح شدند.

به گفته این منابع، درگیری پس از حمله به پوسته نظامی تا چند ساعت ادامه داشت. مقامات می گویند که در یک حادثۀ جداگانه دو سرباز پاکستانی در نتیجۀ برخورد بین نیروهای مرزی پاکستان و طالبان افغانستان کشته شدند.

مقامات پاکستانی همچنین مدعی شده اند که شب گذشته هفت تن از اعضای گروه طالبان مسلح که قصد عبور از مرز افغانستان را داشتند، توسط سربازان پاکستانی به قتل رسیدند.

پیش از این نیز بارها از سوی مقامات پاکستانی ادعاهای مبنی بر عبور جنگجویان از خاک افغانستان به پاکستان مطرح شده است، اما حکومت طالبان همواره این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان برای حمله به دیگران استفاده شود.

کمیته حفاظت از خبرنگاران جایزه بین المللی آزادی مطبوعات را به السو کورما شیوا، اهدا می‌کند

 السو کورما شیوا خبرنگار رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی
السو کورما شیوا خبرنگار رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی

خبرنگار رادیو اروپای آزاد-رادیو آزادی السو کورما شیوا یکی از چهار خبرنگار زنی است که توسط کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، CPJ، شایسته دریافت جایزه بین‌المللی آزادی مطبوعات در سال ۲۰۲۴ شناخته شده‌ است.

خانم کورماشیوا که در روسیه زندانی بود، در ماه اگست گذشته در یک معامله تبادله زندانیان بین روسیه و غرب آزاد شد.

جودی گینزبورگ، مدیر اجرایی CPJ، در بیانیه‌ای گفت که برندگان جوایز بین‌المللی آزادی مطبوعات نمونه‌هایی از کار حیاتی هستند که خبرنگاران برای کشف حقیقت در جایی که تلاش برای پنهان کردن آن وجود دارد، انجام می‌دهند

وی افزود که در چنین سالی که برای خبرنگاران و آزادی مطبوعات ویرانگر بود، ایستادن در کنار خبرنگاران باعث افتخار است.

کورماشیوای ۴۷ ساله این جایزه را در ماه نوامبر همراه با سه خبرنگار دیگر به نام های شروق العیله خبرنگار فلسطینی، قویمی دی لئون خبرنگار گواتیمالا و سمیرا سباو خبرنگار نایجریایی دریافت خواهد کرد.

مشاورین سازمان ملل خواهان ایجاد یک نهاد برای تنظیم بهتر تکنالوژی « هوش مصنوعی» شدند

تصویر آٰرشیف
تصویر آٰرشیف

یک گروه عالی مشاورین سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کردند که لازم است یک نهاد اجرایی بین المللی برای هوش مصنوعی یا AI ایجاد شود و از سازمان ملل متحد خواست تا برای تنظیم اصول برای این تکنالوژی که به سرعت در حال رشد است، یک بنیاد بین المللی ایجاد کند.

این گروه گفته است که هوش مصنوعی "دنیای ما را تغییر می دهد"، فرصت های جدید قابل توجهی را در زمینه های جدید علم ایجاد می کند، اقتصاد را برای بهبود صحت عمومی و زراعت و شبکه های انرژی را بهبود می بخشد.

به گفته آنها، اگر هوش مصنوعی تنظیم نشود، تنها کشورها، شرکت ها و افراد محدودی از آن بهره می برند و این سیستم های قدرتمند که وابستگی بیشتری به سیستم های فعلی خواهند داشت، می توانند در دنیا به حدی ارتقا نمایند که در نتیجه می توان در آن سلاح هایی ساخت که به تنهایی کار می کنند و صلح و امنیت جهان را با خطر روبرو خواهند کرد.

زلینسکی: مسکو۴۰ هزار سرباز را برای جنگ با نیروهای اوکراینی به منطقه کورسک روسیه اعزام کرده

 ولودیمیرزلینسکی رئیس جمهور اوکراین
ولودیمیرزلینسکی رئیس جمهور اوکراین

رئیس جمهور اوکراین می گوید که به دلیل حمله اوکراین به منطقه کورسک در جنوب روسیه، روسیه مجبور به اعزام ۴۰ هزار نیرو به این منطقه شده است.

ولودیمیرزلینسکی این اظهارات را روز پنجشنبه پس از اظهارات ضد و نقیض مسکو و کیف درباره وضعیت منطقه کورسک بیان کرد.

اردوی روسیه دیروز مدعی شد که در جنگ برای بیرون راندن نیروهای اوکراینی از منطقه، پیشرفت هایی داشته است، اما اردوی اوکراین اعلام کرد که حمله تهاجمی روسیه را دفع کرده اند.

نیروهای اوکراینی در اوایل ماه اگست سال روانی میلادی به کورسک حمله کردند و هنوز مناطق وسیعی از منطقه را تحت کنترل دارند.

رئیس جمهور اوکراین گفت که کیف قصد ندارد این منطقه را حفظ کند، اما می تواند به پیروزی اوکراین در مذاکرات احتمالی صلح کمک کند.

ینس ستولتنبرگ: خروج نیروهای ناتو از افغانستان بهترین تصمیم بود

 ینس ستولتنبرگ، سرمنشی پیمان ناتو
ینس ستولتنبرگ، سرمنشی پیمان ناتو

ینس ستولتنبرگ، سرمنشی پیمان ناتو که دوره کاری اش به پایان رسیده، می گوید که ملت سازی بالاترین هدف نیروهای بین المللی در افغانستان بود و سقوط فوری دولت افغانستان نشان داد که خروج نیروهای ناتو از آن کشور بهترین تصمیم بود.

ستولتنبرگ روز پنجشنبه(۱۰ سپتمبر) در مراسمی که به مناسبت خداحافظی با او ترتیب شده بود همچنین گفت که ماموریت ناتو در افغانستان خیلی طولانی شد و حتی بعد از ۲۰ سال جنگ، آنها در جنگ پیروز نشده بودند و در افغانستان هم متحدی وجود نداشت که بعد از خروج نیروهای ناتو مسؤلیت را بپذیرید.

ینس استولتنبرگ در ده سال گذشته سرمنشی پیمان ناتو بود و حالا که دوره کاریش به پایان رسید، مارک روته، صدراعظم سابق هالند به جای او تعیین شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG