افغانستان
معاون وزیر خارجهٔ هند در کابل با ملایعقوب مجاهد وزیر دفاع حکومت طالبان دیدار کرد
هیئتی به رهبری جیپی سینگ، معاون وزیر امور خارجه هند، به روز چهارشنبه در کابل با ملا محمد یعقوب مجاهد وزیر دفاع طالبان دیدار کرد.
بر اساس اعلامیه وزارت دفاع حکومت طالبان، در این دیدار در مورد توسعه روابط دو جانبه گفتگو شده است.
در این اعلامیه آمده است که آقای مجاهد از هیئت هندی خواست تا در بخش امداد بشردوستانه به افغانها کمک کنند.
پس از آنکه طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ کابل را تصرف کردند، هند سفارت خود را تعطیل کرد، اما حکومت هند در بیش از سه سال گذشته در زمینه های بشردوستانه به افغانستان کمک کرده است.
حکومت طالبان گزارش ملل متحد در مورد افزایش کشت کوکنار در افغانستان را رد کرد
حکومت طالبان گزارش سازمان ملل متحد را که در آن گفته شده، کشت کوکنار در افغانستان امسال نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد افزایش یافته، رد کرد.
وزارت امور داخله طالبان در اعلامیهٔ که روز چهارشنبه منتشر شد، گفته است که ممکن است این بررسی سازمان ملل متحد در اوایل سال و قبل از آغاز مبارزه طالبان با مواد مخدر انجام شده باشد.
این وزارت ادعا دارد که در یک سال گذشته، کشت و تولید کوکنار در افغانستان به طور قابل توجهی نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در گزارشی که روز گذشته با رسانه ها به اشتراک گذاشت، اعلام کرد که در افغانستان در مساحت دوازده هزار و هشت صد هکتار زمین، کوکنار کشت شده است.
بازی کرکت پنجاهآوره میان تیمهای ملی کرکت افغانستان و بنگلادیش جریان دارد
بازی کرکت پنجاهآوره میان تیمهای ملی کرکت افغانستان و بنگلادیش جریان دارد.
افغانستان با برندهشدن قرعه، بتنگ یا توپزنی را انتخاب کرد و هدف ۲۳۶ دوش را به تیم حریفش بنگلادیش تعیین کرد.
تیم افغانستان توانست که در این بازی ۲۳۵ دوش را با از دستدادن همهٔ بازیکنانش در آور ۴۹م از آنِ خود کند.
این بازی به سلسلهٔ سه مسابقهٔ یکروزه یا پنجاهآوره است که در شهر شارجهٔ امارات متحدهٔ عربی برگزار شده است.
افغانستان بازی دومش را به تاریخ ۱۹ عقرب و همچنین بازی نهاییاش را در ۲۱ عقرب با بنگلادیش خواهد داشت.
طالبان ۲۵ نفر را در سه ولایت مختلف افغانستان شلاق زدند
طالبان ۲۲ نفر به شمول ۹ زن را بگونه دسته جمعی در ولایت جوزجان شلاق زدند.
ستره محکمه طالبان امروز با نشر اعلامیه ای گفت که این افراد به جرم آنچه طالبان زنا، سرقت و فروش شراب خوانده است، شلاق زده شدند.
دو نفر به شمول یک زن در ولایت پروان به اتهام آنچه زنا خوانده اند، شلاق زده شدند.
ستره محکمه طالبان میگوید که هر یک از متهمان به سهسال زندان هم محکوم شده اند.
براساس یک اعلامیه دیگر این محکمه، یکتن دیگر امروز در ولسوالی ده بالا ولایت ننگرهار شلاق زده شد.
براساس فیصله ستره محکمه، این فرد به اتهام آنچه طالبان روابط نا مشروع میخوانند، ۳۹ شلاق زده شد.
مجازات بدنی از سوی طالبان نهادهای حقوق بشری را نگران کرده است.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز پنجشنبه هفتۀ گذشته در گزارشی سه ماههاش گفت که از اول جولای تا سی سپتمبر، مجازات بدنی دستکم ۱۱۱ نفر شامل ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر را در افغانستان مستند کرده است.
یک شهروند افغان در مشهد ایران اعدام شد
حالوش، یک سازمان حقوق بشری ایران میگوید که شش زندانی به شمول یک شهروند افغانستان در زندان شهر مشهد ایران اعدام شده اند.
براساس این سازمان، این شش تن سهشنبه ۵ نومبر به اتهامهای مرتبط با قاچاق مواد مخدر به دار آویخته شدند.
حالوش، هویت شهروند اعدام شده افغان را ظاهر صفری باشنده مشهد ایران اعلام کرده است.
اعدام شهروندان افغانستان در ایران افزایش چشمگیری داشته است.
سازمان حقوق بشر ایران به تازگی گزارش داد که در ماه اکتوبر ۱۶۶ تن به شمول ۱۳ افغان در ایران اعدام شدند.
نهادهای حقوق بشر، ایران را متهم میکنند که روند رسیدگی به دوسیههای متهمان عادلانه نیست و اکثر آنها به وکیل مدافع دسترسی ندارند.
اوچا: مداخلات طالبان روند رساندن کمکهای بشری در افغانستان را با آزمونهای بیشتری مواجه میکند
دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد(اوچا) در افغانستان میگوید که مداخلات طالبان، رسانیدن کمکهای بشری در افغانستان را با آزمونهای بیشتر مواجه میکند.
این ادارۀ سازمان ملل متحد به خبرگزاری دی. پی. ای جرمنی گفته که در ماه سپتمبر سالجاری، نهاد های کمک های بشری ۱۷۳ مورد را گزارش داده اند که طالبان از رسانیدن کمک ها مانع شده اند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد(اوچا) همچنین گفته که این مداخله در امور کاری شرکای تمویلکننده، بیشتر در بخشهای اداری و دفتری صورت میگیرد.
به گفتۀ اوچا در نتیجه این موانع، سازمان ها کار ۸۳ پروژه را موقتاً به حالت تعلیق در آورده اند، محل فعالیت شان را تغییر داده و یا هم کارهای شان را محدود کرده اند.
حکومت طالبان تا هنوز در مورد اظهارات تازۀ اوچا چیزی نگفته، اما قبل از این از جامعه جهانی خواسته بود که موضوع کمکهای بشری را سیاسی نسازد.
طالبان دو تن را در ولایت پکتیکا به جرم فساد اخلاقی دُره زدند
ستره محکمه طالبان از مجازات چهار تن در محضر عام، در ولایات پکتیکا و تخار خبر داده است.
ستره محکمه دیروز(۵ نوامبر) در اعلامیه ای گفت که بر اساس فیصله محکمه ابتدایی ولسوالی خوشامند ولایت پکتیکا، یک زن و یک مرد به اتهام فساد اخلاقی، در محضر عام ۳۹ دره زده شدند و هر کدام به یک سال و هشت ماه حبس تعزیری نیز محکوم شدند.
پیش از این، روز سه شنبه، در ولسوالی فرخار ولایت تخار نیز یک زن و یک مرد به اتهام روابط نامشروع به ۳۹ دره در ملاء عام محکوم شدند.
مجازات های مشابه اخیراً در چندین ولایت دیگر افغانستان تطبیق شده است.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) در گزارش اخیر خود که پنجشنبه گذشته منتشر شد، گفته که حکومت طالبان از اول جولای تا سپتمبر ۱۱۱ مجازات بدنی را بر ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر تطبیق کرده است.
سازمان ملل متحد و گروه های حقوق بشر با تاکید از طالبان خواسته اند که همچو مجازات ها را که توهین به کرامت انسانی تلقی شود، متوقف سازند.
شارژافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان بار دیگر به حمایت از خبرنگاران افغان تاکید کرد
کرن دکر، شارزدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان می گوید که خبرنگاران افغان اطلاعات در مورد مردم افغانستان را در اختیار جهان قرار می دهند و رهبران را به پاسخگویی مجبور می سازند.
خانم دکر روز جهارشنبه(۵ نوامبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) در اعلامیه ای همچنین گفته که حق دسترسی به اطلاعات یک حق بشری به رسمیت شناخته شده بین المللی است و برای تصمیم گیری آگاهانه در همۀ زمینه های زندگی ضروری تلقی می شود. به گفتۀ او، خبرنگاران و کارمندان رسانه باید در امان باشند و بتوانند بدون ترس از انتقام یا ترس به فعالیت خود ادامه دهند.
از دوم نوامبر به حیث روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات برای جنایات علیه خبرنگاران تجلیل شد. سفارت امریکا در افغانستان یکشنبه گذشته گفته بود که خبرنگاران افغان در جستجوی حقیقت مورد تهدید، خشونت و اجبار قرار می گیرند.
گفته می شود که افغانستان یکی از کشورهای جهان است که پس از تسلط دوبارۀ طالبان، خبرنگاران با وضعیت بسیار بدی روبرو هستند. بر اساس آخرین شاخص کمیته حمایت از خبرنگاران (CPJ) در یک دهه گذشته 18 خبرنگار در افغانستان کشته شده اند.
باران های شدید و سیلاب ها در برخی از نقاط افغانستان پیش بینی شده است
ادارۀ هواشناسی وزارت انرژی و آب حکومت طالبان می گوید، امروز چهارشنبه و فردا پنجشنبه خطر افزایش سطح آب دریاها در حوزه های متعدد دریایی افغانستان و خطر جاری شدن سیلاب ها در برخی مناطق وجود دارد.
این ادارۀ روز چهارشنبه(۵ نوامبر) در اعلامیهای، از دریاهای هریرود، مرغاب و آمو به حیث حوزه های دریایی نام برده که در اثر بارندگیهای نسبتاً شدید، احتمال سیلابها در آن زیاد است.
ادارۀ هواشناسی وزارت انرژی و آب حکومت طالبان از باشندگان این حوزه های دریایی خواسته که به خطرات ناشی از سیلاب ها توجه کنند و در صورت وقوع سیلاب ها به سایر مردم اطلاع دهند.
بر اساس اعلامیه در ولایات سرپل، فاریاب، بادغیس، بدخشان، هرات و برخی مناطق دیگر احتمال وقوع سیلاب های آنی وجود دارد.
در سالجاری صدها تن بر اثر سیلاب ها در افغانستان جان خود را از دست داده و خسارات مالی هنگفت را متحمل شده اند.
نارضایتی ایران از تحقیقات طالبان در مورد واقعه تیراندازی بر مهاجران افغان
وزارت خارجه ایران از نتایج تحقیقات حکومت طالبان درمورد واقعه مظنون تیراندازی نیروهای سرحدی ایران به سوی مهاجران افغان در استان سیستان -بلوچستان ابراز نارضایتی کرد.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران دیروز به خبرنگاران گفت که ایران از گزارش هئیت طالبان در مورد کشته و زخمی شدن شماری از شهروندان افغانستان در اثر تیراندازی و انفجار در مرز ایران و پاکستان "متعجب و ناخشنود" شده است.
آقای بقایی افزود که طالبان اخبار بی اساس را در مورد حادثهای که به گفته وی وجود خارجی نداشت جدی گرفتند.
حکومت طالبان روز پنجشنبه گذشته با تأیید واقعه تیراندازی بر گروهی از افغانها در ساحۀ کلگان ایران گفت که دو جسد و ۳۴ زخمی این رویداد به افغانستان منتقل شدهاند.
هیئت تحقیقاتی حکومت طالبان در اعلامیهای خود افزود که برخی قربانیان دیگر در ایران و پاکستان باقی مانده اند.