لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۶ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۴۹

افغانستان

رییس جمهور افغانستان و هیات مجلس سنای امریکا دیدار کردند

رییس جمهور افغانستان و هیات مجلس سنای امریکا به رهبری جان مک کین در مورد کمک های امریکا و حضور نظامی آن کشور در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.

دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان با انتشار اعلامیه یی خبر داده است که در این دیدار که آیکن بیری سفیر ایالات متحده امریکا نیز حضور داشت، در مورد دوام کمک های امریکا به افغانستان و همچنان مبارزه با فساد اداری در این کشور صحبت شده است.

در خبر آمده است که سناتور جان مک کین به ادامه کمک های امریکا حتی پس از خروج نیروهای امریکایی در افغانستان نیز تاکید کرده است.

همچنان حامد کرزی رییس جمهور افغانستان خواستار پیگیری مذاکرات و بحث های استراتیژیکی شده است که چندی قبل وی با همتای امریکایی خود بارک اوباما گردیده است.

سناتور جان مک کین در راس یک هیات سه نفری سنای امریکا برای دیدار دو روزه وارد افغانستان گردیده بود، امروز به سفرش پایان داد.

هیات مجلس سنای امریکا در این جریان به ولایت قندهار در جنوب افغانستان نیز سفر کرده بود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

عفو بین الملل: طرح اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان، نقض آشکار حقوق بشر است

لوگوی سازمان عفو بین الملل
لوگوی سازمان عفو بین الملل

سازمان عفو بین الملل می‌گوید که طرح اخراج اجباری پناهجویان افغان از سوی پاکستان، نقض آشکار حقوق بین المللی بشر است و اسلام آباد باید در این مورد بازنگری کند.

در اعلامیه‌ای که این سازمان چهارشنبه ۶ حمل در وب سایت خود منتشر کرده آمده است، این که پاکستان پناهجویان افغان را تهدیدی برای شهرهای اسلام آباد و راولپندی خوانده، غیرصادقانه است و تنها پناهجویانی را متاثر می‌کند که سال‌ها از حقوق خود محروم بوده و از آزار و اذیت فرار کرده‌اند.

حکومت پاکستان ۳۱ مارچ تا پنج روز دیگر را آخرین مهلت برای پناهجویان افغان تعیین کرده تا از شهرهای اسلام آباد و راولپندی بیرون شوند.

عفوبین الملل از پاکستان خواسته است که هرچه زودتر این تصمیم خود را لغو کند و حقوق پناهجویان افغان را نقض نکند.

ناامیدی‌ نمایندۀ‌ سرمنشی‌ ملل‌ متحد در افغانستان نسبت‌ به‌ ممنوعیت‌ آموزش‌ دختران‌ بالاتر‌ از‌ صنف‌ ششم

روزا اتونبایووا، نمایندۀ‌ سرمنشی‌ سازمان‌ ملل‌ متحد در افغانستان (عکس آرشیف)
روزا اتونبایووا، نمایندۀ‌ سرمنشی‌ سازمان‌ ملل‌ متحد در افغانستان (عکس آرشیف)

دفتر‌ هیئت‌ معاونت‌ سازمان‌ ملل‌ متحد در افغانستان، یوناما، ناامیدی‌ عمیق‌ خود‌ را نسبت‌ به‌ ممنوعیت‌ آموزش‌ دختران‌ بالاتر‌ از‌ صنف‌ ششم، برای‌ چهارمین‌ سال‌ پیهم‌ در افغانستان، ابراز‌ کرده‌ و می‌گوید‌ که طالبان‌ همچنان‌ خواسته‌های‌ مردم‌ افغانستان‌ را نادیده‌ می‌گیرند.

یوناما‌ چهارشنبه، ۶ حمل، در‌ بیانیه‌ای‌ در‌ وب‌سایت‌ خود، به‌ نقل‌ از‌ روزا اتونبایووا، نمایندۀ‌ سرمنشی‌ سازمان‌ ملل‌ متحد و رئیس‌ هیئت‌ معاونت‌ این‌ سازمان‌ در افغانستان نوشت‌ که ممنوعیت‌ آموزش‌ دختران‌ از‌ سوی‌ طالبان، بحران‌های‌ حقوق‌بشری، انسانی‌ و اقتصادی‌ افغانستان‌ را‌ بیشتر‌ تشدید‌ خواهد‌ کرد.

به‌ گفتۀ‌ خانم‌ اتونبایووا، ممنوعیت‌ آموزش‌ دختران‌ نه‌ تنها‌ بر‌ آینده‌ این دختران، بل‌که‌ بر‌ صلح‌ و‌ رفاه‌ تمامی‌ مردم‌ افغانستان‌ تأثیر‌ منفی‌ می‌گذارد.

در‌ بیانیۀ‌ یوناما‌ همچنان‌ آمده‌ است‌ که بسته‌ ماندن‌ دروازه‌های‌ مکاتب‌ بالاتر‌ از‌ صنف‌ ششم، به‌ روی‌ دانش‌آموزان‌ دختر، یکی‌ از‌ دلایل‌ اصلی‌ انزوای‌ افغانستان‌ از‌ جامعه‌ بین‌المللی‌ است.

طالبان، پس‌ از‌ بازگشت‌ به‌ قدرت، در‌ تابستان‌ ۱۴۰۰، دروازه‌های‌ مکاتب‌ بالاتر‌ از‌ صنف‌ ششم‌ را‌ به‌ روی‌ دختران‌ مسدود‌ کردند.

براساس‌ معلومات‌ صندوق‌ کودکان‌ سازمان‌ ملل‌ متحد، یونیسف، ممنوعیت‌ آموزش‌ دختران‌ در‌ افغانستان‌ تا‌ حال‌ بیش‌ از‌ ۲‌ میلیون‌ دختر‌ افغان‌ را‌ متأثر‌ ساخته‌ که‌ ۴۰۰‌ هزار‌ دختر، در‌ سال‌ جاری، به‌ این‌ جمع‌ پیوسته‌اند.

به‌ گفتۀ‌ این‌ سازمان، اگر‌ ممنوعیت‌ آموزش‌ دختران‌ در‌ افغانستان، تا‌ ۲۰۳۰‌ ادامه‌ یابد، بیش‌ از‌ چهار‌ میلیون‌ دختر‌ متأثر‌ خواهند‌ شد.

دیدار روزا اتونبایووا و امیرخان‌ متقی‌ در کابل؛ رئیس یوناما در مورد سخنرانی اخیرش در شورای امنیت به متقی معلومات داد

دیدار وزا اتونبایووا، رئیس‌ هیئت‌ معاونت‌ سازمان‌ ملل متحد در افغانستان با امیرخان‌ متقی، سرپرست‌ وزارت خارجۀ حکومت طالبان
دیدار وزا اتونبایووا، رئیس‌ هیئت‌ معاونت‌ سازمان‌ ملل متحد در افغانستان با امیرخان‌ متقی، سرپرست‌ وزارت خارجۀ حکومت طالبان

وزارت‌ خارجه‌ حکومت‌ طالبان می‌گوید که روزا اتونبایووا، نمایندۀ سرمنشی‌ سازمان‌ ملل‌ متحد و رئیس‌ هیئت‌ معاونت‌ این‌ سازمان‌ در افغانستان، در دیدار با امیرخان‌ متقی، سرپرست‌ وزارت خارجۀ حکومت طالبان، گفته‌ است که ملل‌ متحد تلاش‌ می‌کند تا چالش‌های‌ بانکی‌ و سکتور‌ خصوصی‌ افغانستان‌ را حل‌ کند.

حافظ‌ ضیاء احمد، معاون‌ سخنگوی‌ این‌ وزارت، به روز چهارشنبه ۶ حمل، با نشر‌ تصویری‌ از این‌ دیدار‌ در شبکه‌ ایکس‌ نوشت‌ که دو‌ طرف‌ در مورد‌ مبارزه‌ با مواد‌ مخدر‌ هم‌ گفت‌وگو‌ کردند.

آقای‌ احمد به‌ نقل‌ از امیرخان‌ متقی‌ نوشته‌ که گفته‌ است: «در‌ صورت‌ رعایت‌ نظر‌ طالبان»، آنها‌ با ملل‌ متحد‌ در بخش‌های‌ مختلف‌ همکاری‌ خواهند‌ کرد.

همچنان‌ گفته‌ شده‌ که خانم‌ اتونبایووا‌ در این‌ دیدار‌ در مورد‌ سخنرانی‌اش‌ در نشست‌ اخیر‌ شورای‌ امنیت‌ سازمان‌ ملل‌ و تمدید‌ مأموریت‌ یوناما‌ در افغانستان‌ نیز‌ معلومات‌ داده‌ است.

یوناما‌ تا هنوز‌ در مورد‌ این‌ دیدار‌ چیزی‌ نگفته‌ است.

شورای‌ امنیت‌ سازمان‌ ملل‌ متحد‌ در ۲۷ حوت‌ مأموریت‌ دفتر‌ یوناما‌ در افغانستان‌ را برای‌ یکسال‌ دیگر‌ تمدید‌ کرد.

حکومت طالبان‌ در واکنش‌ به‌ این‌ اقدام، از یوناما‌ خواست‌ که روی‌ تقویت‌ روابط‌ میان‌ افغانستان‌ و کشورهای‌ دیگر‌ تمرکز‌ کند.

یونیسف: ۱۱.۶ میلیون کودک افغان سال گذشته واکسین پولیو دریافت کردند

یک کودک افغان پس از دریافت واکسین
یک کودک افغان پس از دریافت واکسین

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف می‌گوید که در سال گذشته میلادی ۱۱.۶ میلیون کودک زیر پنج سال در سرتاسر افغانستان واکسین بیماری فلج کودکان (پولیو) را دریافت کردند.

داکتر تاج‌الدین اویواله «Tajudeen Oyewale» روزگذشته سه شنبه ۵ حمل، در شبکه ایکس، نوشت که مبارزه برای محو پولیو در افغانستان پایان نیافته و نیاز به کار بیشتر دارد.

او ابراز امیدواری کرد که هر کودک در افغانستان واکسین پولیو دریافت کند.

اما آقای اویواله در مورد دسترسی واکسین پولیو به تمامی کودکان در افغانستان تاکید کرد و گفت که یونیسف و شرکایش در این باره تلاش‌های شان را ادامه خواهند داد.

این در حالیست که براساس مقررات طالبان، کمپاین های تطبیق واکسین پولیو از چندی از خانه به خانه لغو شده و به جای آن طالبان به مردم دستور داده اند تا کودکان شان را برای تطبیق واکسین ضد بیماری فلج به مساجد بیاورند.

بسیاری از خانواده ها در نقاط مختلف افغانستان شکایت دارند که به دلیل این اقدام طالبان کودکان شان از تطبیق واکسین پولیو باز می‌مانند.

افغانستان و پاکستان تنها دو کشوری در جهان اند که هنوز هم ویروس پولیو در آنها از بین نرفته است.


گفتگوی طالبان با قطر درباره ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر در قندهار

یک شفاخانه در افغانستان
یک شفاخانه در افغانستان

وزارت صحت عامه حکومت طالبان می‌گوید که در مورد ساخت یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در ولایت قندهار با قطر گفتگو کرده است.

این وزارت روزگذشته سه شنبه ۵ حمل در خبرنامه‌ای که در شبکه ایکس منتشر کرده گفت که نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه طالبان در این مورد در دیدار با مردف القاشوطی شارژدافیر سفارت قطر گفتگو کرده است.

براساس این خبرنامه، در کنار ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی قطر در قندهار در این دیدار همچنان در مورد تجهیز برخی از شفاخانه ها و ارتقای ظرفیت کارمندان صحی افغان نیز گفتگو شده است.

این در حالیست که دفتر سازمان صحی جهان در افغانستان در گزارش دو هفته قبل خود گفت که با کمبود بودجه امکان دارد که هشتاد فیصد از خدمات مراقبت های صحی اساسی که این سازمان از آنها حمایت میکند، متوقف شوند.

هشدار از بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت افغانستان

بارندگی شدید در کابل، افغانستان، آرشیف
بارندگی شدید در کابل، افغانستان، آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال بارندگی های شدید در ۲۹ ولایت افغانستان خبر داده است.

در اعلامیه‌ای این ریاست که در شبکه ایکس منتشر شده آمده است که امروز چهارشنبه ۶ حمل، در ولایت های بدخشان، تخار، کندز، بغلان، کونر، بلخ، پروان، پنجشیر، کاپیسا، کابل، لوگر، پکتیا، نورستان، لغمان، ننگرهار، خوست، پکتیکا، زابل، ارزگان، دایکندی، غور، بادغیس، سرپل، بامیان، میدان وردک، غزنی، سمنگان، جوزجان و فاریاب بازندگی های شدید تخمین شده است.

باران های شدید از سه شنبه در نقاط مختلف افغانستان جریان دارد که سبب سرازیر شدن سیلاب ها در برخی از ولایت ها از جمله کابل هم شده است.

برنامۀ جهانی غذا در افغانستان ماه پیش گفت که سیلاب ها در مناطق مختلف این کشور همه ساله زمین های زراعتی و خانه ها را ویران می کند و خانواده ها را بدون غذا و سرپناه می گذارد.

شورای مهاجرین ناروی می‌گوید کاهش کمک‌ها زندگی میلیون‌ها افغان را متاثر می‌کند

گروهی از مردم در حال دریافت کمک‌های بشردوستانه- تصویر از آرشیف
گروهی از مردم در حال دریافت کمک‌های بشردوستانه- تصویر از آرشیف

شورای مهاجرین ناروی می گوید با کاهش شدید کمک‌های بین المللی با افغانستان تلاش های موسسات امداد رسان متاثر و زندگی ملیون ها فرد آسیب پذیر با خطر مواجه خواهد شد.

سوزی وان میگن مسول این سازمان در افغانستان در اعلامیه روز سه شنبه خود گفت درحالیکه زنان ، مردان و اطفال در افغانستان به کمک های فوری مالی و حمایت جهانیان نیاز دارند کمک ها با این سازمان ودیگر موسسات امداد رسان به گونه قابل ملاحظه کاهش یافته است.

شورای مهاجرین ناروی می گوید که با درنظرداشت این وضعیت جزء اینکه خدمات خود را کاهش دهد چاره دیگری نمی بیند.

حکومت امریکا به رهبری دونالد ترمپ درماه جنوری گذشته کمک های خود با کشورهای نادار را تعلیق کرد وکشورهای بلجیم، فرانسه، جرمنی، هالند، سویدن، سویس و بریتانیا هم گفتند که کمک های بین المللی خود را درسالهای آینده کاهش می دهند.

برنامه جهانی غذا گفته که حدود ۲۳ ملیون نفر درافغانستان درسال جاری ۲۰۲۵به کمک های بشری نیاز دارند.


وزیر خارجه‌ی پاکستان: مشکلات با طالبان از راه تفاهم و دیپلماتیک حل شود

اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان - تصویر از آرشیف
اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان - تصویر از آرشیف

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه‌ی پاکستان تأکید کرده است که مشکلات با طالبان از طریق تفاهم و از راه‌های دیپلماتیک حل شود.

وزیر خارجه‌ی پاکستان گفته است که در گفت‌وگوها با طالبان نگرانی‌های پاکستان بررسی و روابط دو کشور تقویت شود.

آقای دار این سخنان را در نشستی بیان کرده که محمد صادق نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، گزارش سفر اخیر خود به کابل را ارائه کرده است.

نماینده ویژه پاکستان در سفر به کابل با مقام‌های بلندرتبه طالبان از جمله امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ و نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دیدار و گفت‌وگو کرد.

او در مورد روابط دوجانبه و مسائل مرزی و تجاری با مقام‌های طالبان گفت‌وگو کرد.

دریافت ویروس پولیو در نمونه های فاضلاب حداقل 18 منطقه در پاکستان

واکسیناسیون پولیو در پاکستان
واکسیناسیون پولیو در پاکستان

مقامات درپاکستان روز دوشنبه گفتند که ویروس پولیو یا فلج اطفال در نمونه های فاضلاب حداقل 18 منطقه دراین کشور دریافت شد که تلاش های ریشه کن ساختن این بیماری را تهدید میکند.

خبرگزاری dpaجرمنی از قول یک سخنگوی برنامه امحای پولیو گزارش میدهد که ویروس نوع 1 (WPV1) این بیماری در 18 شهر بزرگ از جمله اسلام آباد شناسایی شده است.

وی گفته که در نمونه های فاضلاب از پارامترهای اساسی برای شناسایی ویروس و ارزیابی نتایج کمپین های واکسیناسیون استفاده می شود.

سال گذشته، پاکستان شاهد ظهور مجدد این بیماری فلج کننده بود و 74 مورد جدید در مقایسه با 6 مورد در سال 2023 ثبت کرد. به گفته وزارت صحت عامه ، حداقل شش مورد جدید در سال جاری تاکنون گزارش شده است.

پاکستان و افغانستان تنها دوکشور جهان اند که بیماری پولیو یا فلج اطفال درآن ریشه کن نشده است.

سازمان جهانی صحت (WHO) تایید کرده که ۲۵ مورد مثبت پولیو در جریان سال گذشته در افغانستان ثبت شده است.

سل یا توبرکلوز یک چالش جدی دربرابر صحت عامه درافغانستان

سازمان صحی جهان می گوید مرض سل یا توبرکلوز یک چالش جدی دربرابر صحت عامه درافغانستان است.

این سازمان روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی مبارزه علیه مرض سل گفت که درسال 2024 ، بیش از 50 هزار مورد این بیماری درافغانستان گزارش شده است.

سازمان صحی جهان افزود که علیرغم اینکه بیش از 875 مرکز تشخیص ، علاج و مراقبت رایگان سل درافغانستان موجود است ولی بازهم ابتلا به این بیماری ادامه دارد.

داکتر ادوارد سنیزا سلوادور نماینده و رئیس دفتر سازمان صحی جهان درافغانستان گفت هیچ کسی نباید در خاموشی رنج ببرد ، سل یک بیماری قابل علاج ووقایه است و این سازمان با همکاری شرکای خود متعهد است تا برنامه توبرگلوز درافغانستان را تقویت بخشد.

از روزجهانی مبارزه با مرض سل یا توبرکلوز امسال تحت شعار" بلی، ما می‌تواینم مرض سل را با تعهد، سرمایه گذاری و اقدام خاتمه بدهیم." تجلیل شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG