مرکز مطالعات استراتژیک منطقهیی افغانستان میگوید تفاهم منطقهیی برای پایان دادن به بحران کشور یگانه راه حل نیست، بلکه باید روی جستجوی راه حلهای داخلی نیز تمرکز شود.
عبدالباقی امین رئیس این مرکز روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت گمانها مبنی بر این که از طریق فشارهای منطقهیی میتوان صلح در کشور را تأمین کرد، بینتیجه اند.
او گفت، حکومت افغانستان باید راه های را جستجو کند که از طریق آن بتواند با مخالفین مسلح روی منافع مشترک ملی صحبت کند و به تفاهم برسد.
وی افزود:
"اگر به راه حلهای امنیتی تمرکز کنیم و این که فکر کنیم از طریق فشارهای منطقهیی میتوانیم صلح را در افغانستان تامین بکنیم، نتیجهیی نخواهد داد، حکومت اول باید به این مسئله تمرکز کند که چگونه رابطه را با مخالفین ایجاد کند، اگر نیاز باشد که تغییراتی در قانون اساسی و یا نظام سیاسی ایجاد شود، باید افغانها روی آن تفاهم بکنند و کشورهای منطقه از آن حمایت کند."
این سخنان پس از آن بیان میشوند که بر بنیاد خبرنامه ارگ ریاست جمهوری، رئیس جمهور محمد اشرف غنی در سخنرانیاش در هفدهمین نشست سازمان همکاریهای شانگهای در قزاقستان گفت: "افغانها انتظار دارند که اقدامات اساسی و مشترک که از سوی کشورهای منطقه در مبارزه علیه تروریزم شکل میگیرد، اطمینان خاطر همه را فراهم کند."
از سوی هم هیئت اداری مشرانو جرگه افغانستان از پالیسی خارجی حکومت افغانستان حمایت کرده و آن را موفق میخواند.
محمدآصف صدیقی معاون دوم این جرگه به رادیو آزادی گفت، حکومت افغانستان نیاز دارد تا برای مبارزه با تروریزم و سرکوب هراس افگنان از فشارهای منطقهیی استفاده کند.
وی افزود:
"از موقف رئیس جمهور در رابطه به پالیسی خارجی به خصوص در رابطه موقفگیری جدیاش در پیوند به برخی همسایهها حمایت میکنیم، در کنار آن اسنادی که با همکاران منطقهیی افغانستان شریک ساخته شده از آن خواسته شود تا آنرا به شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشکش کنند و در این رابطه با ما همکار باشند."
رئیس جمهور اشرف غنی همچنان در نشست سازمان همکاریهای شانگهای پیشنهاد کرده که کشورهای منطقه بر اساس یک میکانیزم مشخص، کشورهای حامی تروریزم و تروریزم فرامنطقهیی را تعریف کنند.
آقای غنی تأکید کرده که لازم است تا در مقابل تروریزم که کشورهای منطقه را به شمول افغانستان به گونۀ جدی تهدید میکند، اقدامات جدی و عملی اتخاذ گردد.
سحرلیوال