لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۳

خوشبینی بانک جهانی در مورد رشد اقتصادی افغانستان


بانک جهانی می‎گوید، رشد اقتصادی این کشور رو به بهبود است.

این بانک می‎گوید، هرچند نا امنی در افغانستان همه بخش‎ها را متأثر کرده، اما رشد اقتصادی این کشور در سال روان و آینده رو به بهبود خواهد بود.

این بانک با نشر گزارش تازه در مورد وضعیت اقتصادی افغانستان می‎گوید، پیش‌بینی می‎شود که رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۷ از ۲،۲ به ۲،۶ درصد افزایش بیابد و انتظار می‎رود این رقم در سال آینده میلادی نیز بیشتر شود.

شوبهم چوهدری رئیس این بانک در افغانستان، تطبیق پالیسی‎های منظم اقتصادی حکومت وحدت ملی را عامل رشد اقتصادی این کشور دانسته‎است.

چوهدری روز سه شنبه «۳۰ عقرب ۱۳۹۶» با فرستادن پیام صوتی به رسانه‎ها از پالیسی‎های اقتصادی افغانستان ستایش کرده و گفته که به فعالیت‎های زیادی نیاز است.

نشان بانک جهانی
نشان بانک جهانی

او افزود:

"رشد اقتصادی افغانستان در سال‎های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ حدود ۹،۶ درصد بود اما حالا این رقم کمتر شده‎است. با آن‎هم رشد اقتصادی این کشور رو به بهبود است و در سال ۲۰۱۷ ما پیش‌بینی می‎کنیم که رشد اقتصادی افغانستان به ۲،۶ فیصد و در سال ۲۰۱۸ به ۳،۲ درصد برسد."

در گزارش بانک جهانی همچنان آمده که در نتیجه بهتر شدن مدیریت جمع‌آوری مالیات، عواید داخلی افغانستان نسبت به گذشته بیشتر شده‎است.

وزارت مالیه افغانستان هم بارها گفته‎است که عواید داخلی نسبت به گذشته افزایش یافته‎اند.

در گزارش شش ماهه بانک جهانی آمده‎است که کیفیت و افزایش ساحات پوشش خدمات صحی در افغانستان هم یک گام مثبت‎است.

این در حالیست که هنوز هم انتقاد از فساد گسترده در گمرکات کشور موجود است و همچنان گفته می‎شود که عامل بزرگ رفتن افغان‎ها به کشورهای همسایه جهت تداوی، ارائه خدمات بی‌کیفیت صحی و نادرست در کشور است.

با این همه، شماری از کارشناسان اقتصادی می‎گویند که با توجه به وضعیت نادرست اقتصادی، پیش‌بینی‎های بانک جهانی دور از واقعیت است.

بشیری: فکر کنم پیش بینی‎های بانک جهانی بیشتر جنبه تشویقی داشته باشد.
بشیری: فکر کنم پیش بینی‎های بانک جهانی بیشتر جنبه تشویقی داشته باشد.

شبیر بشیری استاد پوهنتون و کارشناس اقتصادی در این باره به رادیو آزادی گفت:

"برای رشد اقتصادی باید سه سکتور عمده رشد داشته باشد، صنعت، زراعت و خدمات سکتوری، اما حالا سکتورهای صنعت و زراعت در وضعیت خوبی نیستند از همین رو فکر کنم پیش‌بینی‎های بانک جهانی بیشتر جنبه تشویقی داشته باشد."

به‌گفته وی، با توجه به میزان روبه افزایش بی‌کاری، فقر و کسر بیلانس تجارت باور ندارد که پالیسی‎های حکومت در بخش اقتصادی نتیجه‌بخش باشد.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG