مقامات محلی بامیان روز سهشنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی نگرانی خود را از احتمال وقوع خشکسالی شدید در سالجاری ابراز کردند.
بهگفته این مقامات، در زمستان گذشته میزان بارش برف ۵۳ فیصد کاهش داشته که این امر باعث وقوع خشکسالی در سالجاری خواهد شد.
طاهر زهیر والی بامیان در این مورد گفت:
"طبق آمار تخمینی به دست آمده بالاتر از ۱۵۰۰ قریه در سطح ولایت بامیان در معرض خشکسالی شدید قرار دارند و در حدود ۵۰ هزار فامیل در معرض اثرات منفی ناشی از خشکسالی در این ولایت قرار دارند که این مسئله باعث نگرانی ما شدهاست و حکومت محلی از دولت مرکزی، اداره ملی مبارزه با حوادث، مؤسسات کمک کننده و جامعه بینالمللی میخواهد تا برای مقابله با این مشکل ادارۀ محلی بامیان را کمک کنند تا بتوانیم این مشکل را حل بسازیم."
بهگفته والی بامیان، ولسوالیهای پنجاب، ورس و سیغان در معرض شدید کم آبی قرار دارند که اگر این امر ادامه پیدا کند باعث مهاجرت مردم خواهد شد.
به همین دلیل حکومت محلی بامیان در تلاش است تا با حمایت نهادهای کمک کننده تدابیری را برای حل این مشکل اتخاذ کند.
ریاست زراعت ولایت بامیان نیز اعلام کرد که به دلیل خشکسالی امکان دارد برای بسیاری از مواشی دهقانان بامیان علف کافی وجود نداشته باشد و به همین دلیل این ریاست از وزارت زارعت و مالداری کشور درخواست کمکهای اضطراری کردهاست.
انجنیر عبدالوهاب محمدی رئیس زراعت ولایت بامیان در این مورد گفت:
"به صورت کلی در سال جاری ۵۰ فیصد ولایت بامیان در معرض کمبود بارندهگی مواجه است. در صورت عدم بارندهگیهای بهاری به دلیل نبود علفچرهای کافی بیشترین آسیب را مواشی خواهند دید. ما ارقام و درخواستهای خود را به وزارت زراعت فرستادهایم تا در هنگام ضرورت بتوانیم برای دهقانان از علوفه حالت اضطرار توزیع کنیم. این تدابیری است که وزارت زراعت در تلاش فراهم کردن آن است."
این در حالیست که بهگفته مقامات محلی بامیان در این ولایت هیچگونه مواد کمکی در حالت اضطرار وجود ندارد و از دو سال به اینطرف کمکهای حالت اضطرار به بامیان ارسال نشدهاست.
در حالیکه طبق برآورد ریاست مبارزه با حوادث بامیان این ولایت برای مقابله با خشکسالی به بیش از ۱۰ هزار تُن گندم ضرورت دارد و اگر این کمکها به موقع به آسیب دیدهگان نرسد، مشکلات خطرناک را به باور خواهد آورد.
گزارش: عباس نادری