کمیته ملی المپیک بار دیگر از لوی سارنوالی افغانستان میخواهد که بررسیها در مورد ادعاهای آزار و اذیت جنسی دختران در فدراسیون فوتبال را با مردم در میان بگذارد.
با گذشت حدود دو ماه از ادعاها در مورد آزار و اذیت جنسی دختران در فدراسیون فوتبال تا هنوز لوی سارنوالی افغانستان بررسیها در این زمینه را تکمیل نکردهاست.
حفیظ الله ولی رحیمی رئیس کمیته ملی المپیک افغانستان نیز تأخیر در این زمینه را نگران کننده میداند و میگوید که نتایج کار لوی سارنوالی در رابطه به این موضوع باید هر چه زودتر همه گانی شود.
وی میگوید:
"فیصله لوی سارنوالی و فدراسیون فیفا در این زمینه تا هنوز با ما در میان گذاشته نشدهاست،خواست ما این است که این قضیه باید با جدیت بررسی گردد، چون فوتبال از ورزشهای مهم و محبوب در افغانستان است و باید به آن زیان نرسد."
حدود دو ماه پیش محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان پس از نشر گزارشها در مورد آزار و اذیت جنسی دختران در فدراسیون فوتبال، لوی سارنوالی را مؤظف ساخت تا در این زمینه بررسی کند.
خالده پوپل مدیر پیشین تیم ملی فوتبال دختران، کیلی لیندسی مربی این تیم و برخی از فوتبالران دیگر چندی پیش رئیس و چند تن از مسئولان فدراسیون فوتبال را به آزار و اذیت جنسی دختران در این فدراسیون متهم کردند.
خانم پوپل گفتهاست که اسناد و مدارک در مورد ادعایش در اختیار دارد و آنرا به لوی سارنوالی و فدراسیون جهانی فوتبال نیز در میان میگذارد.
لوی سارنوالی با آغاز بررسیها در این مورد و ظیفه کرام الدین کریم رئیس و چند تن از مسئولان دیگر فدراسیون فوتبال را تعلیق ساخت و آنان را ممنوع الخروج اعلان کرد.
فدراسیون جهانی فوتبال یا فیفا نیز پس از تحقیقات ابتدایی در این زمینه هر نوع فعالیت کریم الدین کریم در بخش فوتبال را برای سه ماه منع قرارداد و خواست کریم پس از چند روز در مورد اجازه فعالیت به وی را نپذیرفت.
در این حال جمشید رسولی سخنگوی لوی سارنوالی افغانستان میگوید که بررسیها در مورد این قضیه ادامه دارد و به زودی نتایج آن با مردم در میان گذاشته خواهد شد:
وی گفت:
"قضیه برخورد نادرست و آزار و اذیت جنسی دختران فوتبالیست را همکاران ما با جدیت بررسی میکنند، در این بخش پیشرفتهای مهمی صورت گرفته است، هرگاه یافتههای ما به حد تصمیمگیری رسید حتماً معلومات را با شما و مردم در میان خواهیم گذاشت."
ادعاها در مورد آزار و اذیت جنسی دختران در فدراسیون فوتبال از یکسو اگر تأثیرات منفی بر ورزش دختران در افغانستان گذاشت از طرف دیگر واکنشهای تند ورزشکاران، کمیسیون حقوق بشر، شبکه زنان افغان و خانوادههای اعضای تیم ملی فوتبال دختران را نیز به همراه داشت.
مردم و ورزشکاران از نهادهای عدلی و قضایی این کشور پیش از این خواستهاند تا این قضیه را با جدیت بررسی کرده و عاملین آنرا به پنجه قانون بسپارد.
نسیم شفق