هیئتهای مذاکره کننده امریکا و طالبان هنوز نگفته اند که نهمین دور گفتگوهای دو طرف چه زمانی به پایان خواهد رسید.
سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به رادیو آزادی گفت که نمایندگان طالبان و امریکا روز جمعه وقفه گرفتند و امروز گفتگوها را دوباره آغاز میکنند.
نهمین دَور گفتگوها میان دو طرف در ۲۲ ماه آگست یعنی ده روز پیش آغاز شد.
شماری از رسانه های معتبر غربی اخیراً به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که واشنگتن تلاش میکند تا پیش از اول ماه سپتمبر، یک توافق صلح با طالبان نهایی شود.
پیش از این، مایک پامپیو وزیر خارجه امریکا در ماه جون در سفر به کابل ابراز امیدواری کرده بود که قبل از اول ماه سپتمبر یک توافق صلح به دست آید.
فردا یکشنبه اول سپتمبر است.
در همین حال حاجی سید داوود کارشناس مسایل سیاسی در کابل به این باور است که امریکا و طالبان میخواهند تا در مورد جزئیات یک توافق احتمالی، از دقت بیشتر کار بگیرند.
او دیشب به رادیو آزادی در این باره گفت: "امریکاییها فکر کردهاند که فرضاً اگر افغانستان را در ۱۴ ماه، ۱۲ ماه یا ۱۸ ماه ترک میکنند و بالاخره بار دیگر در اینجا یک بی نظمی ایجاد میشود جهان این را میپرسد که امریکاییها چرا آمده بودند که حالا بیرون میشوند و وضعیت چرا اینطور شد، دوم در بخش طالبان هم تقریباً استدلال یک کمی مسلکی تر شده و من فکر میکنم که آنها میخواهند جزئیات را قسمی ترتیب و تنظیم کنند که پس از امضای تفاهم و توافقنامه در کابل و در افغانستان مشکلات ایجاد نشود."
طالبان مسلح گفته اند که موضوع خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، مسئله اساسی در گفتگوهای شان با امریکا است.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدهروز پنجشنبه در گفتگو با رادیوی فاکس نیوز گفت که حتی در صورت توافق با طالبان، ۸۶۰۰ تن از نیروهای امریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند.
ایالات متحده حالا حدود چهارده هزار سرباز در افغانستان دارد.
یک منبع طالبان در قطر روز جمعه به رادیو آزادی گفت، این اظهارات دونالد ترمپ، بالای فضای گفتوگوهای دوحه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
این منبع که بنابر حساسیت موضوع نخواست نامش گرفته شود افزود که هدف از این گفتگوها، پایان حضور نظامی امریکا در افغانستان است نه کاهش شمار نیروها.