لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۴

واشنگتن: شورای امنیت روی توافق‌نامه امریکا با طالبان رأی‌گیری کند


مراسم عقد توافق‌نامه آوردن صلح میان امریکا و گروه طالبان در قطر. 29 فبروری 2020
مراسم عقد توافق‌نامه آوردن صلح میان امریکا و گروه طالبان در قطر. 29 فبروری 2020

ایالات متحده امریکا از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا امروز دهم ماه مارچ برای تایید توافق‌نامه میان واشنگتن و گروه طالبان رأی‌گیری کند.

آژانس خبری فرانس پرس به نقل از دیپلومات‌ها گزارش داده که گفته اند، درخواست رأی‌گیری پس از مذاکرات دشواری که یک هفته پیش آغاز شد، مطرح گردید.

بر اساس گزارش فرانس پرس، چین خواستار گنجانیده شدن" همکاری منطقه‌یی" در متن نهایی این قعطنامه شده است.

در مسوده این فیصله نامه که به دسترس خبرگزاری فرانس پرس قرار گرفته روی "جمهوریت اسلامی افغانستان" تأکید شده است که انتظار می‌رود گفت‌وگو‌های بین الافغانی را با گروه طالبان به پیش ببرد.

در این مسوده از حکومت افغانستان خواسته شده تا در هئیت که برای گفت‌وگو‌های بین‌الافغانی ایجاد می‌شود، سیاسیون افغان، اعضای جامعه مدنی، بزرگان قومی و زنان شامل باشند.

آرشیف، نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد
آرشیف، نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد

دیپلومات‌هایی که نخواسته اند نام‌های شان گرفته شود به فرانس پرس گفته اند، در صورتی که شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه به توافق‌نامه میان یک کشور خارجی و یک گروه مسلح رأی تأیید بدهند، یک اقدام بی‌سابقه خواهد بود.

خبرگزاری فرانس پرس به نقل از دیپلومات‌ها این را هم نوشته که آن‌ها متعجب اند که توافق‌نامه میان امریکا و طالبان دو ضمیمه محرم در مورد مبارزه علیه تروریزم دارد که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، بدون آگهی از ماهیت آن باید توافق را تصویب کنند.

یک دیپلومات به آژانس خبری فرانس پرس گفته که این یک کار باور نکردنی است.

توافق‌نامه آوردن صلح میان ایالات متحده و طالبان در ۲۹ فبروری در قطر امضاء شد که براساس آن واشنگتن توافق کرده که روی خروج اعضای گروه طالبان از لیست تحریم‌های سازمان ملل متحد تا ۲۹ ماه می کار خواهد کرد.

امریکا همچنان تعهد کرده که الی ۲۷ ماه اگست امسال تحریم‌های وضع شده از سوی این کشور بر طالبان را هم رفع کند.

گرفتن رای تأیید توافق‌نامه میان امریکا و طالبان از سوی شورای سازمان ملل متحد، برای طالبان چه اهمیت دارد؟

نصرالله ستانکزی استاد پوهنتون کابل بدین باور است که با این اقدام گروه طالبان تضمین بین‌المللی حاصل خواهند کرد و از همین‌رو طالبان می‌خواهند تأیید و امتیاز از سوی جامعه جهانی داشته باشند.

او گفت: "طالبان می‌خواهند به این ترتیب نه تنها به عنوان یک گروه بلکه به عنوان یک دولت در مهمترین سازمان جهانی که سازمان ملل متحد است مطرح شود."

تا هنوز موقف روسیه در رابطه به مسوده این قطعنامه‌ای شورای امنیت سازمان ملل در پیوند به توافق‌نامه میان امریکا و واشنگتن روشن نیست.

اما مسکو روز جمعه گذشته و بعد از اینکه واشنگتن توافق‌نامه آتش‌بس در سوریه را که میان روسیه و ترکیه صورت گرفت تأیید نکرد اشاره نمود که امکان دارد با این مسوده مخالفت کند.

XS
SM
MD
LG