هیئتهای مذاکرهکننده حکومت افغانستان و طالبان در قطر با هم گفتوگو کردند.
آنها دیروز دوشنبه (۱۱ حوت) در باره موضوعهای مذاکرات صلح با هم گفتوگو کردند.
فوزیه کوفی عضو هیئت مذاکرهکننده حکومت افغانستان به رادیو آزادی گفت که تلاش میشود روی مسایلی به توافق برسند که بر زندگی افغانها تاثیرگذار باشد.
خانم کوفی گفت: "پس از آغاز مرحله دوم گفتوگوها نشستها به طور روزانه ادامه داردِ. تلاشها بر این است تا روی اجندای موافقه شود که بر زندگی افغانها تاثیر داشته و تغییر بیاورد."
اما فاروق مجروح، عضو دیگر هیئت مذاکرهکننده حکومت به رادیو آزادی گفت که در این دیدار در باره موضوعات مورد بحث مذاکرات گفتوگوهای مفصل صورت گرفت، اما بینتیجه پایان یافت.
آقای مجروح گفت که انتطار میرود دو طرف امروز یا فردا باز هم برای رسیدن به نتیجه دیدار کنند.
ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح به رادیو آزادی گفت که نشستهای دو طرف ادامه خواهد یافت: "نشستها میان دو طرف جریان دارد. شام روز گذشته نشست برگزار شد. در آن روی ساخت اجندا بحثهای مفصل صورت گرفت. این نشستها ادامه دارد."
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در پیامی به رادیو آزادی گفت که این نشست به ادامه نشستهای قبلی برای بحث در باره برنامه گفتوگوها برگزار شد.
هیئتهای جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در حالی با هم دیدار کردند که زلمی خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان قرار است امروز یا فردا در مورد موضوعات مربوط به صلح با برخی از رهبران سیاسی در کابل دیدار کند.
آقای خلیلزاد به ادامه سفرهای منطقهای خود دیروز دوشنبه (۱۱ حوت) با محمداشرف غنی رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی، حامد کرزی رئیس جمهور پیشین و شماری دیگر از رهبران سیاسی افغانستان در مورد روند جاری صلح و تسریع روند صلح گفتوگو کرده است.
اما سفارت امریکا در کابل گفته که آقای خلیلزاد پس از دیدار با سیاسیون افغان به قطر و کشورهای منطقه سفر میکند.
اما به ادامه تلاشها برای صلح افغانستان، رهبری طالبان مستقر در قطر بار دیگر مخالفتش را با حکومت آقای غنی نشان داده است.
امیرخان متقی رئیس کمیسیون فرهنگی و عضو هیئت مذاکرهکننده طالبان در قطر در نشستی به مناسبت یکسالگی امضای توافقنامه صلح امریکا و طالبان گفت که مذاکرات و ادامه حکومت فعلی همزمان ممکن نیست.
اما ریاست جمهوری افغانستان میگوید که یگانه راه انتقال قدرت انتخابات است.
دواخان مینه پال معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت: "مردم افغانستان قانون اساسی دارد و مراحل انتقال قدرت در این قانون واضح شده است که همانا رای مردم و اراده ملت است و به اساس همین اراده، انتقال قدرت از یک رئیس جمهور به رئیس جمهور دیگر صورت میگیرد."
این در حالی است که پیش ازاین محمد اشرف غنی رئیس جمهورافغانستان مخالفت اش را با ایجاد حکومت موقت ابرازکرده است.