افغانستان
یونیسف: بیش از سه میلیون کودک در افغانستان به خطر ابتلا به سوء تغذیه مواجه اند

صندوق کودکان ملل متحد "یونیسف" بار دیگر میگوید که انتظار میرود حدود سه میلیون و دوصد هزار کودک زیر پنجسال در افغانستان در سالجاری میلادی با سوء تغذیه حاد مبتلا شوند.
این نهاد قبلاً هشدار داده بود که اگر میزان کمکهای بشری افزایش نیابد، بیش از یک میلیون کودک دچار سوء تغذیه جانهایشان را از دست خواهند داد.
با گسترش دامنۀ فقر در افغانستان، سوء تغذیۀ و بحران انسانی رو به افزایش است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
حاصلات انگور در ولایت کندهار کاهش یافته است

دهقانان و تاجران کندهار از کاهش حاصلات انگور در این ولایت نگرانی دارند.
انجنیر عبدالباقی مدیر عامل اتاق تجارت و سرمایهگذاری کندهار امروز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که خشکسالی و مشکلات اقتصادی امسال حاصلات انگور را کاهش داده است.
به گفته وی، سال گذشته در این فصل روزانه حدود ۵۰ موتر انگور از راه سپین بولدک به پاکستان صادر میشد، اما حالا روزانه بین ۵ تا ۶ موتر انگور صادر میشود.
مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری کندهار میگویند، تلاش میکنند که امسال صادرات را از مسیر ولایتهای شمالی به کشورهای آسیایی میانه نیز آغاز کنند و در این مورد با حکومت طالبان نیز صحبت شده است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که خشکسالیهای اخیر و همچنان بحران اقتصادی بر تجارت و بخشهای مختلف دیگر تاثیر منفی گذاشته است.
مسئول سفارت حکومت طالبان در پاکستان خودکشی یک افغان در تورخم را تایید کرد

سردار احمد شکیب، مسئول سفارت حکومت طالبان در پاکستان پذیرفت که دیروز شنبه یک افغان که میخواست از سرحد تورخم عبور کند، به دلیل اجازه ندادن از سوی سربازان پاکستانی خودش را زیر موتر کرده است.
آقای شکیب اواخر دیروز در تورخم به خبرنگاران گفت: "یک افغان که در میان صدها افغان دیگر ایستاده بود و میخواست تذکره اش را نشان دهد، از روی ناچاری و ناامیدی خود را زیر یک موتر کرد و به شهادت رسید."
مسئول سفارت طالبان در پاکستان این را نیز پذیرفت که روز گذشته یک کودک افغان هم زیر موتر افتاده و جان خود را از دست داده است.
سفارت پاکستان در کابل و چندین مقام طالبان دیروز این ادعا را رد کردند و گفتند که یکی از کشته شدگان این رویداد پاکستانی است.
سفارت طالبان در پاکستان نیز سخنان سردار احمد شکیب را در صفحه توییتر خود به نشر رسانده که به وضعیت اسفبار افغانها در تورخم اشاره کرده و از مقامات پاکستانی خواسته است تا این مشکل را حل کنند.
در تورخم و سپین بولدک، مدت هاست که گزارش هایی مبنی بر آزار و اذیت افغان ها از سوی نیروهای پاکستانی به نشر رسیده، اما این کار تا هنوز هم متوقف نشده است.
امارات متحده عربی تجهیزات شفاخانه صحرایی را به مناطق زلزله زدهٔ افغانستان ارسال کرده است

امارات متحده عربی، تجهیزات شفاخانه های صحرایی و ادویه را به سه منطقه زلزله زده افغانستان ارسال کرده است.
خبرگزاری دولتی امارات متحده عربی، به نقل از عیسی سالم الداهیری، سفیر این کشور برای افغانستان گفته که این کمک ها شامل ۷۲ بستر، دو اتاق مجهز عملیات و تعدادی تجهیزات پیشرفته طبی و ادویه را شامل می شود.
به گفتۀ عیسی سالم الداهیری، امارات متحده عربی به کمک با زلزله زدگان افغانستان متعهد است و به همکاری اش ادامه خواهد داد.
ده روز قبل زلزله های شدید، ولایات پکتیکا و خوست و شماری از مناطق جنوب شرق افغانستان را تکان داد. در نتیجۀ این تکان ها و تخریب صد ها منزل رهایشی٬ حداقل ۱۰۰۰ تن کشته و حدود ۳۰۰۰ تن هم زخمی شدند.
ایالات متحده زمینه اعطای بورس های تحصیلی را به دانشجویان افغان فراهم میکند

مقامات ایالات متحدۀ امریکا می گویند که در تلاش اند تا برای دانشجویان افغان، زمینهٔ اعطای بورس های تحصیلی فولبرایت را دوباره فراهم سازند.
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده به صدای امریکا گفته، گرچه وضعیت در منطقه تغییر نکرده، اما آنها روی برنامه فولبرایت سال گذشته و سالجاری برای افغانستان، کار می کنند.
بر اساس معلومات، وزارت امور خارجه امریکا کسانی را در نظر خواهد گرفت که امسال و در سال گذشته به مرحله نیمه نهایی امتحانات بورس فولبرایت، راه یافته اند.
ایالات متحدۀ امریکا، روند بورس فولبرایت را به دلیل تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال گذشته به حالت تعلیق درآورد و امتحانات دانش آموزان افغان به تعویق افتاد.
همه ساله ۴۰۰۰ دانشجو از سراسر جهان برای ماستری و دکتورا، بورس های فولبرایت را در پوهنتون های معتبر ایالات متحدۀ امریکا دریافت می کنند.
از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۱ میلادی به تعداد ۹۵۰ افغان از طریق بورس های فولبرایت در امریکا، تحصیل کرده اند.
یک تبعه پاکستانی در تورخم در یک حادثه جان داد

سفارت پاکستان در کابل از کشته شدن یک تبعه پاکستانی در یک حادثه ترافیکی در سرحد تورخم خبر داده است.
این سفارت به روز شنبه در اعلامیه ای گفت که این تبعۀ پاکستانی زیر یک تریلر شده و جان باخته است.
در اعلامیه جزئیاتی در مورد هویت متوفی ارائه نشده، اما گفته که این شخص پدر یک خبرنگار پاکستانی است.
بر اساس اعلامیه ای سفارت پاکستان، عبور و مرور از سرحد منظم بوده و شایعات دروغ در مورد این رویداد، باعث سردرگمی و بی ثباتی می شود.
پیش از این گزارش هایی منتشر شده بود که گویا در نتیجۀ خشونت نیروهای پاکستانی در تورخم، یک افغان زیر تریلر شده و جان باخته است.
نشست علمای دینی طالبان با صدور یک قطعنامه به پایان رسید

نشست علمای دینی طالبان که از روز پنجشنبه به این طرف در کابل برگزار شده بود٬ عصر روز شنبه با صدور قطعنامهٔ به پایان رسید.
در قطعنامه یازده ماده یی این نشست بیشتر به حمایت از حکومت طالبان در افغانستان و تامین حاکمیت کامل در سراسر افغانستان تاکید گردیده و گفته شده است که ۴۵۹۵ اشتراک کنندهٔ این نشست که همه علمای دینی بودند٬ بیعت خود را از امیر المومنین اعلان کردند.
انتظار می رفت که در این نشست در مورد مسایل عمده چون تامین حقوق اتباع افغانستان و به خصوص بازگشایی مکاتب ثانوی و لیسه دختران نیز تصامیمی اتخاذ گردد٬ اما در قطعنامه در مورد این موضوع اشاره یی نشده است.
در قطعنامه همچنان از کشور های اسلامی و سایر کشور های جهان خواسته شده است تا حکومت طالبان را به عنوان نظام مشروع این کشور به رسمیت بشناسند.
در نشست علمای دینی طالبان از زنان دعوت نشده بود. و همین مسئله منجر به انتقاد های تند و واکنش های جدی داخلی و بین المللی گردید.
بحث های این نشست سه روزه همه در پشت در های بسته و به دور از حضور خبرنگاران برگزار شده بود.
طالبان چندین تن را در پنجشیر به اتهام انجام سرقت های مسلحانه بازداشت کرده اند

مسولان محلی طالبان در پنجشیر بازداشت شماری از افراد وابسته به این گروه را تائید میکنند .
مولوی داد محمد بتار قوماندان امنیه ولایت پنجشیر دراین مورد به روز شنبه به رادیو آزادی گفت که
چند تن از افراد را در این ولایت به اتهام سرقت های مسلحانه و اختطاف بازداشت کرده اند:
« یک تعداد افراد و اشخاص که در سرقت های مسلحانه ، اختطاف و دیگر جنایات دست داشته اند به اساس معلوماتی که خودما در دست داشتیم و از طریق ریاست امنیت ملی و مرکز برای ما گزارش داده بود این افراد بازداشت شده اند. »
وی تاکید میکند که این افراد با اسناد از سوی استخبارت پنجشیر گرفته شدند.
قوماندان امنیه طالبان در پنجشیر درمورد هویت افراد بازداشت شده معلومات نمیدهد.
اما برخی از باشنده گان ولایت پنجشیر میگویند که افراد بازداشت شده از مردمان بومی محل استند که با طالبان همدست شده بودند. بگفته مردم محل بیشتر این افراد از باشنده گان ولسوالی دره این ولایت اند.
گردهمایی علمای دینی طالبان امروز به پایان میرسد

نشست زیر نام «گردهمایی بزرگ علمای دینی افغانستان» در کابل وارد سومین روزش شد.
انتظار می رود که نتایج بحث های اشتراک کنندگان در پایان امروز اعلام شود.
در این نشست ۳ روزه که به گفتۀ طالبان تا سه هزار تن در آن اشتراک کرده اند، زنان حضور ندارند، زیرا طالبان از آن ها دعوت نکرده اند.
این اقدام طالبان و سخن نگفتن هبت الله آخندزاده، رهبر طالبان در این نشست در مورد مشکلات کنونی زنان و دختران در افغانستان، با انتقاد جدی فعالان حقوق زن به همراه شده است.
رادیوی ملی تحت ادارۀ طالبان سخنرانی منصوب به آخندزاده را در دومین روز نشست٬ به گونۀ زنده پخش کرد.
دالر جعلی وارد بازار های مبادله اسعار در کندهار و هلمند شده است

شماری از بازرگانان و صرافان در ولایت های کندهار و هلمند از سرازیر شدن دالرهای جدید تقلبی به بازار نگران هستند.
این صرافان به رادیو آزادی گفته اند که در دو ماه گذشته شماری از افراد اقدام به مبادله پول های تقلبی تازه چاپ شده در بازار کرده اند.
آنان میگویند که این کار اعتبار تبادله پولهای خارجی را در بازار خدشه دار کرده است.
این صرافان میگویند دالر های تقلبی جدید در بازار با تفاوت اندکی از بانکنوتهای اصلی آن چاپ شده است که تفکیک آن آسان نیست.
این درحالیست که پیش از این بانک مرکزی افغانستان به رهبری طالبان نیز از همه مردم افغانستان خواسته بود که در معاملات پولی خود دقت کنند.
بانک مرکزی از گفتگو ها در مورد پول های منجمد شده افغانستان استقبال کرده است

بانک مرکزی افغانستان به رهبری حکومت طالبان از آغار گفتگوهای امریکا در مورد چگونگی غیرمنجمد شدن پولهای افغانستان استقبال کرده است.
این بانک در یک پیام ویدیویی به رسانهها از ایالات متحدۀ امریکا خواسته است تا پولی را که حق مردم افغانستان است، آزاد کند.
این بانک امیدوار است که این گفتگوها بتواند در آینده نزدیک روابط بانکی افغانستان را با سایر کشورها مانند گذشته احیا کند.
در همین حال، توماس ویست، فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در حساب تویتر خود گفت که در این مورد گفتگوهایی با نمایندگان طالبان در دوحه داشته است.
در خبرنامه آمده است که ایالات متحده میخواهد در پهلوی کمک های بشردوستانه به مردم افغانستان٬ در بخش های اقتصادی نیز کمک می کند.
این سخنان در حالی بیان میشود که ایالات متحده و برخی بانک های جهانی هنوز هم پول های منجمد شده افغانستان را آزاد نکرده اند.
در نتیجه پرتاب بم دستی بر یک مدرسه در ننگرهار هشت شاگرد زخم برداشته اند

در نتیجه پرتاب بم دستی بر یک مدرسه دینی در ولسوالی رودات ولایت ننگرهار هشت تن از شاگردان این مدرسه جراحت برداشته اند.
عبدالبصیر زابلی سخنگوی قوماندانی امنیه ولایت ننگرهار با ارسال معلوماتی در مورد این رویداد به رادیو آزادی گفته است که افراد ناشناس شب گذشته در قریه زینو بر مدرسه حضرت عثمان ذوالنورین بم دستی پرتاب کرده بودند که در نتیجه شاگردان مدرسه آسیب دیده اند.
بر اساس معلومات قوماندانی امنیه ولایت ننگرهار٬ زخمیان این رویداد به شفاخانه انتقال داده شده و تحت درمان قرار دارند.
وضعیت یکی از زخمیان این رویداد وخیم گزارش شده است.
مسوولیت این رویداد را تاکنون کس و یا گروهی به عهده نگرفته است٬ اما مسوولین امنیتی گفته اند که تحقیقات به هدف رد یابی عاملین ادامه دارد.
ایالات متحده: طالبان در روند توزیع کمک های بشری مداخله میکنند

وزارت خارجه ایالات متحده امریکا می گوید که طالبان در راستای توزیع کمک های بشری در افغانستان مداخله می کنند و این نگرانی با حکومت طالبان در میان گداشته شده است.
در یک اعلامیه وزارت خارجه ایالات متحده امریکا آمده است که تام ویست نماینده ویژه ایالات متحده برای افغانستان در دیدار با امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در تازه ترین دیدار خود در مورد روند کمک های بشری صحبت کرده است.
در این اعلامیه به کمک ۵۵ ملیون دالری ایالات متحده به زلزله زده گان افغانستان اشاره شده است تا با استفاده از آن نیازمندی های اساسی خانواده های آسیب دیده٬ تهیه گردد.
نگرانی ایالات متحده در خصوص مداخله طالبان در روند توزیع کمک های بشری در حالی مطرح شده است که پیش از این نیز مردم شکایت داشتند که کمک های بشری کشور هاو نهاد های بین المللی به صورت درست به افراد نیازمند توزیع نمی شود.
تایوان در همکاری با سره میاشت ترکیه به زلزله زدهگان افغانستان کمک میکند

تایوان، به زلزله زده های افغانستان از طریق ادارهٔ سره میاشت ترکیه٬ کمک می کند.
وزارت امور خارجه تایوان به روز جمعه در اعلامیه گفت، کشورش با سره میاست ترکیه همکاری می کند تا کمک ها هر چه زود تر به آسیب رسیده گان زلزله افغانستان برسد.
آماری رسمی از تلفات زلزله ماه جون در پکتیکا ٬ پکتیا و خوست، نشان می دهند که در این زلزله ۱۱۵۹ تن جان شان را از دست دادند، حدود ۲ هزار نفر دیگر زخمی شدند و در نتیجه تخریب اضافه تر از سه هزار خانه٬ ۳۵۰ هزار نفر دیگر متضرر شده اند.
تایوان پیش از این برای کمک به آسیب دیده گان زلزله پکتیا٬ پکتیکا و خوست، کمک یک میلیون دالر را اعلام کرده بود.
میشل باچله از رفتار طالبان با زنان در افغانستان به شدت انتقاد کرد

میشل باچله، کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز جمعه از مقامات حکومت طالبان خواست که به حقوق زنان و دختران در افغانستان احترام کنند.
او که در نشست اضطراری شورای حقوق بشر این سازمان در ژینو سخنرانی می کرد گفت که زنان و دختران افغانستان با بزرگترین فرسایش رو به رو اند.
خانم باچله افزود که زنان دچار گرسنی، خشونت خانواده گی، بی کاری و عدم دسترسی به آموزش اند و بر آزادی گشت و گذار و پوشش شان محدودیت وضع شده است.
در این نشست فوزیۀ کوفی عضو هیئت مذاکره کنندۀ صلح نظام مخلوع جمهوری افغانستان گفت که طالبان به وعده های شان در بارۀ رعایت حقوق زنان عمل نکرده اند.
هرچند حکومت طالبان گفته است که به حقوق زنان و دختران در چوکات شریعت اسلامی احترام دارد، نهاد های مدافع حقوق زن می گویند که طالبان زنان و دختران را از حقوق اساسی شان محروم کرده اند.
برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد در مورد دختران و زنان افغانستان

شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد براى بحث در مورد وضعيت حقوق بشرى زنان و دختران افغانستان امروز جمعه در ژینو نشست اضطرارى را آغاز کرد.
این نشست ساعت ۱۲ امروز به وقت ژینو آغاز شد و روان است.
میشل باچله، کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد، ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان و فوزیه کوفی عضو هیئت مذاکره کنندۀ صلح نظام مخلوع جمهوری افغانستان سخنرانی میکنند.
خانم باچله در پانزدهم ماه جون در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژینو، طالبان را به «سرکوب نهادینه شدۀ سیستماتیک» دختران و زنان در افغانستان متهم کرد.
خانم باچله افزود که افغانان تاریکترین لحظات یک نسل را تجربه میکنند.
به گفتۀ او، یک میلیون و یکصد هزار دختر از حق آموزش محروم استند.
هرچند حکومت طالبان گفته است که به حقوق زنان و دختران در چوکات شریعت اسلامی احترام دارد، نهادهای مدافع حقوق زن میگویند که طالبان زنان و دختران را از حقوق اساسیشان محروم کرده اند.