نهاد زنان سازمان ملل متحد با تأکید بر حمایت از زنان افغانستان خواستار کمک نقدی به این زنان شده است.
این نهاد در اعلامیهای گفته با اهدای کمک ماهانه امیدی برای یک آینده بهتر به زنان و دختران افغانستان به وجود میآید.
نهاد زنان سازمان ملل متحد در اعلامیه اش گفته است که زنان در افغانستان بیشتر از هر زمانی به حمایت نیاز دارند. در این اعلامیه گفته شده است که "ما را کمک کنید تا ما زنان افغان را کمک کنیم."
در اعلامیه این نهاد آمده که در سال ۱۹۱۹، زنان افغان واجد شرایط رای دهی شناخته شدند در حالیکه در بسیاری از کشورها زنان از این حق برخوردار نبودند.
نهاد زنان سازمان ملل متحد: ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ مرگبارترین سالها برای زنان و دختران
در اعلامیه آمده که اولین مکتب دخترانه در سال ۱۹۲۱ در افغانستان افتتاح شد و قانون اساسی ۱۹۶۴ برابری برای همه ایجاد کرد. در اعلامیه گفته شده که با تغییر وضعیت، این دستاوردهای عظیم ممکن از بین برود.
نهاد زنان سازمان ملل متحد گفته است که سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ مرگبارترین سالها برای زنان و دختران بوده است.
در اعلامیه این نهاد گفته شده که در نیمه سال ۲۰۲۱، زنان و دختران نزدیک به نیمی از تلفات غیرنظامیان را تشکیل میدادند.
در اعلامیه آمده است که ۸۰ درصد از نزدیک به یک چهارم میلیون افغان که در اواخر ماه می مجبور به فرار شده اند، زنان و کودکان هستند.
این نهاد با اشاره به شرایط سخت زنان و دختران افغانستان گفته که متعهد به حمایت از امنیت و مشارکت کامل و آزاد زنان در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور هستند.
در همین حال سمیرا حمیدی، کمپاینر بخش جنوب آسیای سازمان عفو بینالملل به رادیو آزادی گفت که جامعۀ جهانی باید برنامههای مشخصی را که زنان از آن بهره مند شوند تمویل کند: "نگرانی ما از نبود برنامههای مشخص برای زنان است و ما در چند ماه آخر از جامعۀ جهانی خواسته ایم که برنامهریزیها و تمویل برنامههای مشخص و برابر برای زنان در افغانستان داشته تا تلاشهای بیست سال به هدر نرود."
نهاد زنان سازمان ملل متحد: حقوق زنان در افغانستان باید یک مسیر داشته باشد و آن راه رفتن به جلو است.
با این همه ویدا ساغری، یکی از فعالان رسانهای دورۀ جمهوریت میگوید، میکانیزم جمعآوری و مصرف کمکهایی که به نهاد زنان سازمان ملل متحد میشود، باید شفاف باشد: "تا کنون در حالیکه میلیونها دالر پول در اختیار یون وومن قرار داده شد از اینکه چه شمار زنان را حمایت کرد، در زندگی چه شمار زنان تغییر آورده است گزارش نداده است، پرسش این است که آیا این نهاد خود شفاف است؟ "
در بخشی از اعلامیۀ زنان سازمان ملل تأکید شده که حقوق زنان در افغانستان باید یک مسیر داشته باشد و آن راه رفتن به جلو است.
بر بنیاد این گزارش در حالیکه قانون اساسی سال ۱۹۶۴ افغانستان برابری میان زن و مرد را به رسمیت شناخته، اما اکنون با گذشت هر روز این دستاوردهای بزرگ در معرض از بین رفتن است.
حکومت طالبان قبلاً گفته است که متعهد به رعایت حقوق زنان در چوکات شریعت اسلام است اما تا کنون تعریف واضح از آن ارائه نکرده است.
این در حالیست که طالبان پس از حاکمیت دوباره شان بر افغانستان محدودیتهایی را بر کار، آموزش و فعالیت اجتماعی زنان وضع کرده اند. این محدودیتها با واکنشهای گستردهای در داخل و بیرون افغانستان مواجه شده است.