رزمی فاروقی رئیس بخش آسیا و کمکهای بشری مؤسسهٔ اکشناید میگوید، از زمانیکه طالبان به قدرت رسیدهاند، او شاهد تخریب تدریجی حقوق بشری زنان در افغانستان است.
این مؤسسه در صفحهٔ توییترش ویدیوی را از رزمی فاروقی به نشر رسانده که وی از وضعیت زنان و دختران افغان زیر حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کردهاست.
رزمی فاروقی هشدار میدهد که افغانستان در بخش برابری جنسیتی در آغاز مبارزهٔ جهانی قرار دارد و جامعهٔ جهانی نمیتواند خاموش باشد.
خانم فاروقی میافزاید، طالبان به علت اجازه ندادن دختران و زنان به آموزش، نهتنها حقوقشان را زیر پا میکنند، بلکه آیندهٔ ملت را با خطر روبهرو میکنند:
"زنان و دختران زیر نظارت شدید مردان قرار دارند و اکنون تلاش میشود که زنان قوانین سخت طالبان را بپذیرند، پس از کمتر از یک ماه از حاکمیت طالبان، آنها زنان را از کار کردن در هر نوع پستهای کابینه منع کردند و حق مشارکت در سیاست و تصمیمگیری را از آنها گرفتند، در حکومت طالبان، دختران بالای ۱۱ و ۱۲ سال اساسیترین حقشان، به مکتب رفتن را از دست دادند."
از طالبان در مورد انتقادهای یاد شده پرسیدیم، اما به شمول سخنگویشان، برخی دیگر از مقامهایشان نیز پاسخ ندادند، اما پیش از این گفته اند، حقوق همهٔ افغانها در چوکات شریعت اسلام در افغانستان تأمین است.
- نگرانی ایران و پاکستان از وضعیت کنونی افغانستان
در بیرون از افغانستان نیز وضعیت جاری در این کشور محور اصلی گفتوگوها است، به ویژه ایران و پاکستان که پیش از این متهم به حمایت از طالبان شدهاند و ادعا میشود روابط بسیار نزدیک و پنهانی با آنها دارند.
وزیران خارجهٔ پاکستان و ایران روز جمعه در صحبت تلفونی در مورد وضعیت کنونی افغانستان نگرانی نشان دادهاند.
وزارت امور خارجهٔ ایران در یک اعلامیه نوشته است، حسین امیر عبداللهیان از محدودیت در بخش آموزش دختران نگرانی نشان داده و خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شدهاست.
در اعلامیه همچنان گفته شده است که بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجهٔ پاکستان نیز بر ادامهٔ تحصیل دختران و زنان افغان و ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان تأکید کردهاست.
اعلامیه افزوده، در این گفتوگوها همچنان خواسته شده تا با هراسافگنی مبارزه صورت گیرد.
اما طالبان همیشه گفته اند که حکومت سرپرست فعلی ایجاد شده از سوی این گروه فراگیر است و در مبارزه با هراسافگنی متعهد هستند.