لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۹

یک مقام ملل متحد: جهان از کمک‌های بشری به مردم افغانستان دست نکشد


آرشیف - توزیع مواد غذایی برای خانواده های بی بضاعت در کابل
آرشیف - توزیع مواد غذایی برای خانواده های بی بضاعت در کابل

همزمان با اعلام پلان پاسخدهی بشری برای سال ۲۰۲۳ در افغانستان، یک مقام سازمان ملل متحد می‌گوید که این پلان آماده شده و جهان در را به روی مردم افغانستان باید نبندد.

رامز الاکبروف معاون فرستادۀ ویژۀ ملل متحد در افغانستان و هماهنگ کنندۀ امور بشری این سازمان در توییتی دیروز پنجشنبه گفت که تمویل کنندگان کمک فراهم می‌کنند تا آنها میزان گرسنگی، بیماری و سوء تغذیه را در این کشور کاهش دهند.

در پلان پاسخدهی بشری برای سال ۲۰۲۳ میلادی، در زمینۀ رسیدگی به ۲۳.۷ میلیون تن از افراد نیازمند در افغانستان، ۴.۶ میلیارد دالر درخواست شده است.

رامز الاکبروف معاون فرستادۀ ویژۀ ملل متحد در افغانستان و هماهنگ کنندۀ امور بشری این سازمان
رامز الاکبروف معاون فرستادۀ ویژۀ ملل متحد در افغانستان و هماهنگ کنندۀ امور بشری این سازمان

الاکبروف گفته است که با وجود چالش‌های زیاد، شریکان‌شان آماده اند که فعالیت‌های خود را گسترش بدهند.

ادارۀ هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد در افغانستان "اوچا" گفته است که در مجموع ۲۸.۳ میلیون نفر در سال جاری در افغانستان به کمک نیاز دارند.

در پلان پاسخ‌دهی بشری که دیروز در صفحۀ اینترنتی "ریلیف وب" مربوط به اوچا منتشر شد آمده که روی این پلان بین آگست تا دسمبر سال گذشتۀ میلادی کار شده بود و قرار بود که در ماه جنوری سال ۲۰۲۳ نشر شود.

در ادامه گفته شده که پس از آنکه وزارت اقتصاد طالبان در ۲۴ دسمبر گذشته زنان را از کار کردن در موسسات غیردولتی در افغانستان منع کرد، هیئت مدیره کمیتۀ دایمی بین ادارات، برنامه‌های بشری را که خیلی مهم نبود تعلیق کرد.

اوچا می‌گوید که یک هیئت این کمیته از ۲۲ تا ۲۶ جنوری از افغانستان دیدن کرد تا خطرات توقف برنامه‌های عملیاتی و فرصت‌ها را ارزیابی کند.

اوچا افزوده که براساس پیشنهاد این کمیته، تعلیق عملیاتی به یک دورۀ آزمایشی عملیاتی مبدل شد.

ادارۀ هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که ممنوعیت مشارکت زنان در برنامۀ پاسخدهی بشردوستانه عواقب مخرب و درازمدت برای همه افراد نیازمند، به ویژه زنان و دختران که آسیب پذیرترین بخشی جامعه هستند، خواهد داشت.

این اداره تاکید کرده که زنان حق دارند کار کنند و بخش جدایی ناپذیر از اقدامات بشردوستانه هستند و مشارکت آنها ضروری است.

پیش از این رُزا اوتونبایوا نمایندۀ وِیژۀ سازمان ملل متحد در افغانستان هشدار داد که محدودیت‌های شدید طالبان بر زنان و دختران باعث کاهش کمک‌های بشری با افغانستان خواهد شد.

او که روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارۀ افغانستان صحبت می‌کرد گفت که اقدامات طالبان علیه زنان درخواست این سازمان برای ۴.۶ میلیارد دالر کمک از سوی جامعۀ جهانی را با خطر رو به رو خواهد کرد.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ میلادی به شمول ممنوعیت آموزش دختران و کار زنان در موسسات غیردولتی محدودیت هایی زیادی را بر زنان و دختران وضع کردند.

این اقدامات طالبان مانع بزرگ در برابر به رسمیت شناخته شدن حکومت‌شان از سوی جامعۀ جهانی به حساب می آید.

XS
SM
MD
LG