لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۰ ميزان ۱۴۰۲ کابل ۰۳:۰۸

افغانستان

طراح حمله انتحاری به میدان هوایی کابل کشته شده است

تصویر آرشیف: محل رویداد حمله انتحاری در میدان هوایی کابل

جان کربی سخنگوی شورای امنیت قصر سفید می‌گوید که طالبان طراح حمله مرگبار ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل را کشته اند.

این حمله در ۲۶ اگست در یکی از دروازه‌های میدان هوایی کابل هنگام خروج نیروهای امریکایی و متحدان‌شان صورت گرفت.

در این حمله ۱۷۰ افغان و ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

گروه داعش مسئولیت این حمله را به دوش گرفته بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کربی روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که یکی از اعضای ارشد شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش که مستقیماً در طراحی و اجرای این حمله نقش داشت، به گفته او در عملیات طالبان کشته شده.

کربی اما جزئیات بیشتر در این مورد ارائه نکرد.

جنرال پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون هم ناوقت دیروز سه‌شنبه در بیانیه‌ای تایید کرد که طراح حمله میدان هوایی کابل از سوی طالبان کشته شده است، او افزود که امریکا در عملیات کشته شدن این عضو داعش شامل نبوده.

حکومت طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است، حمله مرگبار میدان هوایی کابل یکی از مرگبارترین حملات بود که انتقادات گسترده‌ای را از اداره جو بایدن رئیس جمهور امریکا در زمینه نحوه خروج نیروهایش از افغانستان به همراه داشت.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

الکوزی: ظرف چند روز ۱۵ هزار تن انار به خارج صادر شده است

حاصلات انار قندهار - عکس از آرشیف

اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان می‌گوید که امسال صادرات انار قندهار خوب بوده و تاکنون ۱۵ هزار تن انار صادر شده است.

خانجان الکوزی عضو هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان دیروز یکشنبه به رادیو آزادی گفت:
"امسال حاصل انار بسیار خوب بوده و صادرات آن تازه آغاز شده است. حدود ۷ میلیون دالر مطابق احصائیه صادرات به ویژه به پاکستان و هندوستان صورت گرفته. حاصلات فصل خوب است و اگر به این ترتیب پیش رود از این هم بهتر می‌شود."

دهقانان و باغداران قندهار از حکومت سرپرست طالبان می‌خواهند که در کنار تلاش‌های‌شان برای حل مشکل مالیات در پاکستان زمینه صادرات این میوه افغانستان را به بازار‌های دیگر کشور‌ها هم فراهم کند.

ریاست زراعت و مالداری قندهار نیز می‌گوید که امسال نسبت به سال گذشته در محصولات انار در این ولایت ۱۰ درصد افزایش به میان آمده است.

جنبش تحفظ پشتون حکومت پاکستان را متهم به آزار و اذیت پناهجویان افغان کرد

شماری از پناهجویان افغان که از سوی پولیس پاکستان در شهر کراچی بازداشت شده اند - عکس از آرشیف

جنبش تحفظ پشتون، حکومت پاکستان را به آزار و اذیت پناهجویان افغان در مرز‌های تورخم و سپین بولدک متهم کرده.

شماری از اعضای این جنبش، امروز (اول اکتوبر) در برابر سفارت پاکستان در دنمارک، اعتراضی را بر پا و اسلام آباد را متهم کردند که پناهجویان افغان را در هر دو مرز مورد آزار و اذیت قرار می دهد، با آنها از کراچی گرفته تا اسلام آباد بد رفتاری می کند و به ادعای شان، از پناهجویان افغان پول می گیرد و شماری از آنها را زندانی می کند.

در بیانیۀ که از سوی جنبش تحفظ پشتون به رادیو آزادی فرستاده شده، اعتراض کننده‌ها از اردوی پاکستان خواسته اند که اعضای این جنبش و پناهجویان افغان را از زندان‌ها رها کند.

بر اساس گزارش ها، حکومت پاکستان روند اخراج و بازداشت افغان‌های بدون سند را در آنکشور آغاز کرده و در نظر دارد تا ۱.۱ میلیون تن از پناهجویان افغان را از آنکشور اخراج کند.

استرالیا برای فراهم کردن کمک های بشری به افغانستان ۸ میلیون دالر کمک کرد

توزیع مواد غذایی به افراد بی بضاعت در افغانستان

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) از کمک‌های بشری تازه استرالیا به افغانستان خبر می‌دهد.

اوچا دیروز یکشنبه (اول ماه اکتوبر) در صفحه ایکس خود گفت که استرالیا ۸ میلیون دالر استرالیایی که بیش از ۵ میلیون ۱۱۵ هزار دالر امریکایی می‌شود، به صندوق کمک‌های بشردوستانه افغانستان کمک کرده است.

اوچا از این کمک‌ها ابراز امتنان کرد.

این اداره گفته که این کمک‌ها مصرف فعالیت‌های حیاتی در افغانستان می‌شود.

اداره هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد استرالیا را اولین کشور کمک کننده به این صندوق خوانده.

اوچا گفت که استرالیا در چند سال متواتر پس از افتناح، به این صندوق ۶۹ میلیون دالر استرالیایی کمک کرده است.

شمار کودکان و نوجوانان پناهجوی بی همراه افغان در اتحادیه اروپا افزایش یافته است

بیرق اتحادیه اروپا

بر اساس گزارش ها، تعداد کودکان و نوجوانان افغان بدون همراه در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال جاری افزایش یافته که از راه‌های غیرقانونی وارد اروپا شده اند.

به نوشته روزنامه تایمز اروپایی، تنها در ماه جون بیش از ۸۳ هزار نفر به طور رسمی به عنوان پناهجو در کشور‌های عضو این اتحادیه ثبت نام کرده اند که نسبت به ماه قبل آن (می) ۲۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

در جمع این پناهجویان نزدیک به سه هزار آن کودکان و نوجوانان اند.

افغانها در اروپا، دومین گروه بزرگ از پناهندگان را پس از سوری ها تشکیل می‌دهند.

بر اساس گزارش ها، از ابتدای سال جاری میلادی ورود مهاجران غیرقانونی به اتحادیه اروپا سرعت گرفته است که افغانها بخش اعظم از آن را تشکیل می‌دهند.

یوناما: در کنار خانواده‌های قربانیان حمله مرکز آموزشی کاج می‌ایستد

مرکز آموزشی کاج پس از حمله انتحاری

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان یوناما به مناسبت یک سالگی حملۀ مرگبار به مرکز آموزشی کاج در غرب کابل می‌گوید که در کنار خانواده‌های قربانیان و کسانی که از این رویداد متاثر شده اند می‌ایستد.

یوناما در شبکۀ اکس دیشب نوشت که یک سال پیش در هشتم ماه میزان سال ۱۴۰۱ در حمله به این مرکز، عمدتاً زنان و دختران هزاره کشته و زخمی شدند.

بر اساس ارقام ملل متحد، این حمله ۵۴ کشته و ۱۱۴ زخمی برجای گذاشته بود.

شماری از اعضای خانواده‌های قربانیان این رویداد به رادیو آزادی به روز شنبه گفتند که طالبان هنوز نتایج بررسی‌های خود در بارۀ حمله به مرکز آموزشی کاج را با آنان شریک نکرده اند.

هرچند طالبان ادعا می‌کنند که این حمله از سوی داعش انجام شده بود؛ اما داعش مسئولیت رویداد را نپذیرفته است.

جنازهٔ میرویس ظاهر در کابل به خاک سپرده شد

میرویس ظاهر پسر محمد ظاهر پادشاه سابق افغانستان که در کابل درگذشت و به خاک سپرده شد

جنازۀ میرویس ظاهر فرزند محمد ظاهر شاه، پادشاه سابق افغانستان روزشنبه(۳۰ سپتمبر) در تپۀ مرنجان در کابل به خاک سپرده شد.

میرویس کوچکترین پسر محمد ظاهرشاه، روز جمعه در سن ۶۶ سالگی در شهر کابل چشم از جهان پوشید.

کمیسیون سیاسی حکومت طالبان به روز شنبه در اعلامیه ای به خانوادۀ میرویس ظاهر تسلیت گفته، پیش از این شماری زیادی از سیاسیون افغان در پیوند با درگذشت وی ابراز تأسف کردند.

میرویس ظاهر، پس از کودتای سردار محمد داود علیه نظام سلطنتی در سال ۱۳۵۲ شمسی با خانواده اش به ایتالیا رفت و در سال ۱۳۸۱ شمسی برگشت و در کابل زندگی می کرد.

سرپرست وزارت خارجه طالبان با نماینده گان پاکستان و چین در روسیه دیدار کرده است

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان

وزارت خارجۀ حکومت طالبان می گوید که امیرخان متقی سرپرست این وزارت، با یوشیانگ نمایندۀ خاص چین و آصف درانی نماینده ویژۀ پاکستان برای افغانستان، روی مورد منافع و تهدیدات مشترک، گفتگو کرده است.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان، روزشنبه(۳۰ سپتمبر) در شبکۀ ایکس نوشته که این دیدار در حاشیۀ نشست فارمت مسکو، صورت گرفته است

به گفتۀ حافظ ضیا احمد، در این ملاقات، آصف درانی تاکید کرده که مشکلات باید از طریق دیپلوماتیک حل شود و جانب چین اطمینان داده که آماده است کمک های خود را در بسیاری از زمینه ها با افغانستان، افزایش دهد.

فارمت مسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد، دو نشست آن در دور حکومت جمهوری مخلوع و سه نشست دیگر آن پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان، دایر شد.

در دو نشست قبلی، نمایندگان طالبان دعوت نشده بودند، اما روز جمعه، امیرخان متقی وزیر خارجۀ طالبان در راس هیئت این گروه در سومین نشست فارمت مسکو، اشتراک داشت.

سفارت ایران در کابل از اشتراک یک هیئت طالبان در کنفرانس همبستگی اسلامی خبر داد

تصویر آرشیف: سفارت ایران در کابل

سفارت ایران در کابل از شرکت یک هیئت حکومت طالبان در کنفرانس بین المللی همبستگی اسلامی خبر داد.

خبرگزاری"مهر" به نقل از سفارت ایران خبر داده که این کنفرانس به روز یکشنبه( اول اکتوبر) در تهران آغاز و تا عصر سه شنبه ادامه خواهد یافت، اما در خبر گفته نشده که کدام مقامات طالبان در این هیئت حضور دارند.

براساس خبرگزاری"مهر" در سی و هفتمین کنفرانس بین المللی همبستگی اسلامی، علمای اهل سنت و شیعه از فرانسه، سوریه، لبنان، مصر، مالیزیا، پاکستان، هند و شماری از کشورهای دیگر، روی تامین وحدت بین مسلمانان جهان، نزدیک ساختن علمای دینی و علمای معاصر و یافتن راه های حل مشکلات جهان اسلام، گفتگو خواهند کرد.

حکومت طالبان در مورد اینکه در چه سطحی، مقامات شان را به کنفرانس تهران فرستاده، چیزی نگفته است.

رینا امیری خواهان ادامه حمایت جهانی از زنان و دختران افغانستان شد

رینا امیری نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور زنان و حقوق بشر برای افغانستان

رینا امیری نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور زنان و حقوق بشر برای افغانستان بار دیگر روی ادامۀ حمایت جهانی از زنان و دختران در این کشور تاکید کرده است.

بانو امیری می گوید که به تازگی در دیدار ها میان او و نمایندگان کشور های با جمعیت اکثریت مسلمان توافق شد که همبستگی بین المللی در زمینۀ حمایت از افغانستان دوام کند و از طریق تلاش های دیپلوماتیک و ملموس به حمایت شان از زنان و دختران در داخل افغانستان ادامه دهند.

وی دیشب در شبکۀ ایکس نوشت که این دیدار ها در حاشیۀ ۷۸ مین نشست مجمع عمومی ملل متحد صورت گرفته است.

رینا امیری همچنان نوشته است که زنان افغان در همه نشست ها در بارۀ افغانستان به خصوص در نشست های که طالبان اشتراک دارند حضور یابند.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در بیش از دو سال اخیر ، یک سلسله محدودیت ها را بر زنان و دختران وضع کرده اند.

دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب و محصلان دختر از رفتن به پوهنتون منع شده اند.

طالبان همچنان ، کارِ زنان در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی و دفتر های ملل متحد در افغانستان و رفتن زنان به پارک های تفریحی و حمام های زنانه را منع کرده اند.

بانو محبوبه سراج در فهرست نهایی نامزدان جایزه صلح نوبل قرار گرفت

بانو محبوبه سراج

محبوبه سراج، فعال حقوق دختران و زنان و حقوق بشر افغانستان به عنوان نامزد نهایی جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ توسط موسسه تحقیقات صلح اسلو (PRIO) "Peace Research Institute Oslo" قرار گرفت.

این موسسه روز جمعه فهرست نهایی خود را برای دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ در وب سایت خود اعلام کرد و فعالان حقوق بشر در راس آن قرار دارند.

انستیتیوت تحقیقات صلح اسلو، محبوبه سراج را یک قهرمان در عرصه صحت اطفال، آموزش، مبارزه با فساد و پیشگیری از خشونت خانگی خوانده و می گوید که وی در سال ۲۰۰۳ پس از ۲۶ سال تبعید به افغانستان بازگشت و اکنون در کابل زندگی می کند.

در کنار خانم محبوبه سراج، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و روزنامه نگار ایرانی نیز نامزد دریافت این جایزه شده است. انستیتیوت تحقیقات صلح اسلو می افزاید که خانم محمدی برای حقوق زنان و لغو مجازات اعدام در ایران کمپاین کرده است.

جایزه صلح نوبل هر سال توسط کمیته نوبل ناروی به افراد یا سازمان هایی اعطا می شود که در زمینه صلح و حمایت از حقوق بشر تلاش کرده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG