در حالی که بسیاری از نهادها، از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواسته اند که به زنان و دختران افغان توجه کنند، بخش زنان سازمان ملل نیز صدای خود را بلند کرده و دیروز در شبکه اکس نوشته که با وصف اینکه افغانستان در اجندای کاری هفتاد و هشتمین اسامبلۀ عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفته، اما زنان افغان هنوز هم مورد بیتوجهی قرار دارند.
به گفتۀ سازمان ملل متحد، بسیاری از زنان افغان در این نشست حضور ندارند و نمایندگی از آنها کمرنگ است.
بخش زنان سازمان ملل متحد در افغانستان گفته که با بیش از ۵۰۰ زن در افغانستان به کمک سازمان بین المللی مهاجرت و نمایندگی سیاسی این سازمان صحبت کرده و همۀ این زنان افغان از جامعۀ جهانی خواسته اند که به زندگی آنها توجه کند.
این در حالی است که "مرکز جهانی مسئولیت حفاظت" گفته که از جوامع باز عدالتخواه حمایت می کند و از لوکزامبورگ، جرمنی، کاستریکا، البانیا، کرویشیا و سایر کشورها می خواهد که در مجمع عمومی ملل متحد، با سیاستها و گامهای عملی برای بهبود وضعیت زنان و دختران افغان همگام شوند.
شماری از زنان و دختران در افغانستان در مورد نشست جاری اسامبلۀ عمومی سازمان ملل متحد که روز دوشنبه آغاز شد و تا جمعه ادامه خواهد داشت، ابراز نا امیدی کرده اند.
گلنور، یک زن ۲۸ ساله از ولایت ننگرهار، به شبکه خبری هندی جهان در یک خبر (WION) گفته که از سازمان ملل متحد کاملاً ناامید شده است.
به گفتۀ گلنور، افغانستان در اجندای بحثها قرار دارد، گفتگوهایی در این مورد می شود، اما تا اکنون یک تصمیم عملی هم به نفع زنان افغان گرفته نشده است.
گلنور از سازمان ملل خواسته که دو سال می شود، آموزش دختران در افغانستان ممنوع شده، بسیاری از زنان از کار اخراج شده اند و طالبان می گویند که زنان برای مرگ، یا آشپزخانه هستند.
گلنور می پرسد که آیا سازمان ملل متحد از همه اینها آگاه نیست؟
انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد گفته که حقوق دختران و زنان افغان یکی از نگرانیهای اصلی آنها است و این موضوع در اجندای کاری هفتاد و هشتمین اسامبلۀ عمومی این سازمان، قرار دارد.
در بیش از دو سال گذشته، حکومت طالبان بارها از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به نقض حقوق بشر، به ویژه حقوق دختران و زنان افغان متهم شده، اما حکومت طالبان این اتهاماتها را نپذیرفته و بارها ادعا کرده که حقوق همگان در چوکات شریعت اسلام در افغانستان مصون است.