لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۸ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۰

افغانستان

سیما باهوس: افغانستان بزرگترین بحران حقوق زنان است

شماری از زنان معترض در کابل.
شماری از زنان معترض در کابل.

سیما باهوس به روز سه‌شنبه در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که در نشستی با اشتراک شماری از نماینده‌های زنان افغان تأکید کرده که اقدامات برای بازکردن فضا برای مشارکت زنان افغان در اتخاذ تمامی تصمیم‌هایی که بر اوضاع افغانستان تاثیر گذار است، باید دومدار باشد.

مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد می‌گوید که افغانستان همچنان بزرگترین بحران حقوق زنان است.

سیما باهوس به روز سه‌شنبه در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که در نشستی با اشتراک شماری از نماینده‌های زنان افغان تأکید کرده که اقدامات برای بازکردن فضا برای مشارکت زنان افغان در اتخاذ تمامی تصمیم‌هایی که بر اوضاع افغانستان تاثیر گذار است، باید دومدار باشد.

از سوی هم نمایندگی امارات متحدۀ عربی در سازمان ملل متحد در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته است که با بریتانیا، زنان سازمان ملل متحد و دو نهاد دیگر به روز دوشنبه میزبان این نشست بودند.

این نشست زیر عنوان "بازنگری امنیت از دیدگاه زنان و دخترانی که تحت حاکمیت طالبان در افغانستان زندگی می‌کنند" در نیویارک برگزار شده است.

در ادامه آمده که در این نشست به تأثیر فقر بر زندگی زنان و دختران و پیامدهای آن نیز پرداخته شده است.

نمایندگی دایمی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد افزوده است، بدون شک فقر خانواده‌ها را مجبور می‌کند تا انتخاب‌های غیرممکنی برای پیدا کردن غذا انجام دهند و این مسئله زنان و دختران را بیشتر به موقعیت‌های آسیب‌پذیر سوق می‌دهد.

همچنان این نمایندگی در صفحۀ ایکس ( توییتر سابق) خود به نقل از لانا نصیبه، سفیر و نمایندۀ دائمی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد نوشته که او در این نشست تأکید کرده است که رفاه جوامع از آموزش زنان و دختران حاصل می‌شود و صلح و امنیت هم به کمک آنها تامین می‌شود.

او تأکید کرده که محرومیت از حقوق زنان نباید اشتباهاً به دین نسبت داده شود و به گفتۀ او، این محدودیت‌ها ربطی به اسلام ندارد.

خانم‌ها در این حکومت سخت در عذاب هستند، به صفت یک خانم افغان اصلاً از آن رضایت ندارم، زیرا ما همیشه در تهدید هستیم

حکومت طالبان با آنکه آموزش بالاتر از صنف ششم و تحصیلات عالی زنان و دختران و کار آنان را در بیشتر اداره‌های دولتی و تمام اداره‌های غیردولتی ممنوع ساخته، اما همواره مدعی است که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام در افغانستان تأمین است.

در این حال شماری از زنان در افغانستان می‌گویند که تمامی حقوق اساسی‌شان سلب شده و با مشکلات زیادی روبه‌رو اند.

دو بانو از ولایت‌های تخار و بغلان که نخواستند نام‌های شان در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفتند:
"خانم‌ها در این حکومت سخت در عذاب هستند، به صفت یک خانم افغان اصلاً از آن رضایت ندارم، زیرا ما همیشه در تهدید هستیم، بخاطر این که زن هستیم حق کار و تحصیل نداریم، تا شهر می‌رویم راحت نیستیم، آزادی نداریم، یعنی در شرایطی قرار داریم که سازمان ملل باید با خانم‌های افغان همکاری جدی کند."

"نقش یا حضور زنان در حکومت فعلی نه تنها کمرنگ است بلکه اصلاً وجود ندارد، اما اگر به گذشته‌ها ببینیم خانم‌ها در سطوح مختلف و بخش‌های سیاست مشارکت فعالانه داشتند، اما حالا هر روز از حق و حقوق‌شان کاسته می‌شود."

از سوی هم اخیراً جنبش شنبه‌های ارغوانی به دلیل محدودیت‌های طالبان بر زنان خواستار به محاکمه کشانیدن رهبران طالبان شده است.

اعضای این جنبش با نشر ویدیوهایی در صفحۀ ایکس این جنبش ادعا کرده اند که حکومت طالبان زیر نام تطبیق احکام اسلام زنان افغان را از تمامی حقوق اسلامی و انسانی‌شان محروم و در خانه‌های شان محبوس ساخته است.

با وجود واکنش‌های گستردۀ داخلی و بین‌المللی به محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های طالبان بر زنان، حکومت آنان تا به حال هیچ یک از محدودیت‌هایش را برنداشته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

طالبان و نیروهای مرزی پاکستان بار دیگر در ولسوالی ځاځی میدان ولایت خوست درگیر شدند

ولایت خوست در مرز با پاکستان موقعیت دارد.
ولایت خوست در مرز با پاکستان موقعیت دارد.

گزارش ها می رساند که طالبان و نیروهای مرزی پاکستان بار دیگر در ولسوالی ځاځی میدان ولایت خوست باهم درگیر شدند و درگیری هنوز ادامه دارد.

شبکۀ خصوصی طلوع نیوز و خبرگزاری پژواک گزارش داده اند که درگیری حوالی ساعت چهار امروز آغاز شد.

منابع گفته اند که در جریان این درگیری از اسلحه سنگین نیز استفاده شده است. تا هنوز دلیل اصلی این درگیری و تلفات و خسارات احتمالی آن، روش نیست.

مقامات طالبان و پاکستان تا کنون در این مورد تبصره نکرده اند.

دو طرف ناوقت چهارشنبه نیز در ولسوالی ځاځی میدان باهم درگیر شده بودند.

یک افسر پولیس در ولسوالی کُرم ایالت خیبر پختونخوا که بخاطر حساسیت موضوع نخواست نامش افشا شود، به رادیو آزادی گفت که جنگ ساعت هشت آغاز شد و پس از ۴ ساعت پایان یافت.

به گفتۀ این افسر، جنگ میان دو طرف بر سر ایجاد یک پوسته از سوی طالبان در منطقه مرزی تربلکی آغاز شد.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، نیروهای مرزی طالبان و پاکستان چندین بار در سرحد درگیر شده اند.

ریچارد بنیت گزارش تازهٔ خود را در ارتباط به وضعیت افغانستان به شورای حقوق بشر ارائه می‌کند

 ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان به روز دوشنبه گزارش‌ خود را در هفتاد و پنجمین نشست نوبتی شورای حقوق بشر این سازمان ارائه خواهد کرد.

ریچارد بنیت درحالی در بارۀ وضعیت حقوق بشری افغانستان گزارش تهیه کرده که حکومت طالبان وی را از سفر به افغانستان ممنوع کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان گزارش‌های ریچارد بنیت را پر از مبالغه دانسته و گفته است که از موضوعات کوچک بزرگ‌نمایی می‌کند و به همین دلیل سفر او به افغانستان را ممنوع کرده اند.

آقای بنیت هفتۀ گذشته به ترکیه و قطر سفر کرد و در این کشورها با شماری از افغانها در بارۀ وضعیت بشری افغانستان گفت‌وگو کرده است.

ملل متحد: تا ماه اکتوبر امسال حدود ۱۲ و نیم میلیون افغان‌ با نا امنی غذایی مواجه خواهند شد

تعدادی از زنان و کودکان فقیر در کابل .
تعدادی از زنان و کودکان فقیر در کابل .

برنامه جهانی غذا (WFP) در افغانستان پیشبینی می کند که از ماه می امسال تا ماه اکتوبر، نزدیک به دوازده و نیم میلیون افغان با ناامنی شدید غذایی رو به رو خواهند شد.

بر اساس گزارشی که به روز جمعه در ویب سایت اداره هماهنگی کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) منتشر شد، از این جمع، نزدیک به دونیم میلیون تن آنها به کمک مواد غذایی، نیاز فوری دارند.

بر اساس گزارش WFP، در حال حاضر حداقل چهار میلیون نفر در افغانستان از سوء تغذیه شدید رنج می برند که بیش از نصف آنها را کودکان زیر پنج سال تشکیل می دهند.

طالبان ۲۸ پناهجوی اخراج شده از جرمنی را با اخذ ضمانت در کابل رها کردند

طیاره که پناهجویان اخراج شده از جرمنی را به افغانستان منتقل کرد.
طیاره که پناهجویان اخراج شده از جرمنی را به افغانستان منتقل کرد.

طالبان روز جمعه(۱۶ سنبله) اعلام کردند که پناهجویان مجرم را که هفته گذشته از جرمنی اخراج شده بودند، آزاد کرده اند.

سهیل شاهین، رئیس دفتر طالبان در دوحه، پایتخت قطر، به خبرگزاری دی پی ای جرمنی گفت که این پناهجویان «پس ازآن آزاد شدند که خانواده های شان ضمانت کتبی دادند که دیگر مرتکب هیچ جنایتی نخواهند شد».

جرمنی روابط دیپلماتیک رسمی با طالبان ندارد، اما شبکه تلویزیونی الجزیره گفت که قطر در این مورد با حکومت جرمنی و طالبان میانجیگری کرده است.

با این حال، ۲۸ پناهجویان زندانی افغان محکوم به جنایات در جرمنی، روز جمعه در یک پرواز به افغانستان فرستاده شدند.

این اولین اخراج پناهجویان افغان از اروپا به کابل از زمان بازگشت دو باره طالبان به قدرت می باشد.

پس از کشته شدن یک پولیس جرمنی توسط پناهجوی افغان در شهر منهایم ، از سرگیری اخراج پناهجویان به کابل در ماه های اخیر به موضوع داغ در جرمنی مبدل شده است.

منتقدان ابراز نگرانی کرده اند که اخراج مهاجرین و فرستادن آنان به افغانستان می تواند منجر به نقض جدی حقوق بشر شود.

حکومت قرغیزستان، طالبان را از فهرست سازمان های تروریستی حذف کرد

تصویر آرشیف: طالبان در کابل
تصویر آرشیف: طالبان در کابل

حکومت قرغیزستان طالبان را از فهرست سازمان و گروه های تروریستی آن کشور، خارج کرده است.

جان بیگ کولوبایف وزیر امور خارجه قرغیزستان روز جمعه (۱۶ سنبله) گفت که بیشکیک به گفتهٔ او برای تامین ثبات منطقه ای و توسعه بیشتر گفتگو ها با حکومت طالبان، دست به این اقدام زده است.

یک روز پیش از آن، وزارت خارجه حکومت طالبان از بیشکیک به خاطر حذف این گروه از فهرست گروه ها و سازمان های تروریستی، ابراز امتنان کرد.

دفتر سارنوالی عمومی قرغیزستان اوایل این هفته فهرستی از ۲۰ گروه را منتشر کرد که به عنوان سازمان های تروریستی شناخته شده اند.

اما نام گروه طالبان شامل آن نمی شد.

قزاقستان در اوایل ماه جون امسال هم طالبان را از فهرست سازمان ها و گروه های تروریستی کشورش حذف کرد.

حکومت طالبان روابط نزدیکی با کشورهای آسیای مرکزی و منطقه دارد، اما با وجود این، هنوز از سوی همسایگان و دیگر کشورها به رسمیت شناخته نشده است.

جاپان در نظر دارد ۱۶۵ مکتب ابتدایی را در افغانستان اعمار کند

در تعداد زیادی از شهر ها و روستا های افغانستان مکاتب ساختمان ندارنذ و دانش آموزان در فضای باز درس میخوانند.
در تعداد زیادی از شهر ها و روستا های افغانستان مکاتب ساختمان ندارنذ و دانش آموزان در فضای باز درس میخوانند.

براساس گزارشها، سفیر جاپان برای افغانستان گفته است که کشورش در نظر دارد در ۹ ولایت افغانستان ۱۶۵ مکتب ابتدائی اعمار کند.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان خبر داده که تاکایوشی کورومایا سفیر جاپان در کابل در ملاقات با مولوی عبدالکبیر معاون رئیس الوزری حکومت طالبان در این مورد سخن گفته است.

در این مورد که این مکاتب ابتدائی در کدام ولایات افغانستان ساخته میشوند و یا اینکه مکاتب ابتدائی دختران هم شامل آن میباشند یا خیر ؟ چیزی گفته نشده است.

جاپان در یک زمانی در مورد کمکها در بخش تعلیم به افغانستان سخن می گوید که به روز پنجشنبه در ولایات گرمسیر افغانستان سال تعلیمی نو آغاز شد ولی دختران بالاتر از صنف ششم هنوز هم از رفتن به مکتب محروم میباشند.

سازمان دیدبان حقوق بشر از اقدام جرمنی برای اخراج مهاجرین افغان، ابراز نگرانی کرد

طیارهٔ که مهاجرین اخراج شده را از جرمنی به افغانستان را به روز جمعه گذشته به افغانستان منتقل کرد.
طیارهٔ که مهاجرین اخراج شده را از جرمنی به افغانستان را به روز جمعه گذشته به افغانستان منتقل کرد.

دیده بان حقوق بشر از اقدام اخیر جرمنی برای اخراج تعدادی از پناهجویان افغان ابراز نگرانی کرده است.

دیده بان حقوق بشر روز پنجشنبه ۱۶ سنبله در بیانیه ای از این اقدام جرمنی انتقاد کرد و گفت که این کشور از بحران فزاینده و وضعیت وحشتناک حقوق بشر در افغانستان چشم پوشی کرده است.

این گروه حقوق بشری به حکومت جرمنی گفته است که هیچکس در افغانستان در امن نیست و نباید کسی را به این کشور بازگرداند.

روز جمعه گذشته حکومت جرمنی ۲۸ افغان را که به گفته مقامات آن کشور مرتکب جنایات مختلف شده بودند، با طیاره چارتر به کابل فرستاد.

این اولین بار پس از حاکمیت دوباره طالبان در اگست ۲۰۲۱ بر افغانستان است که جرمنی به طور دسته جمعی افغان ها را اخراج و به افغانستان میفرستد.

اخیراً در جرمنی بحث ها در مورد اخراج پناهجویانی که مجرم شناخت میشوند، داغ شده است.

جرمنی پس از کشته شدن یک پولیس در شهر منهایم در غرب این کشور توسط یک پناهجوی افغان، تصمیم به این اقدام گرفت.

ریچارد بنیت در دیدار با افغان‌ها و دیپلومات‌ها در ترکیه و قطر در مورد وضعیت افغانستان بحث کرد

 ریچار بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچار بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچار بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، گفته است که در جریان سفر به شهر های انقره و استانبولِ ترکیه و دوحه، پایتخت قطر، با بسیاری از زنان و مردان افغان، دیپلومات ها و استادان پوهنتون، در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، ملاقات های عمیقی داشته است.

آقای بنیت ناوقت روز پنجشنبه در شبکه ایکس ( تویتر سابق) از پایان سفرش به این سه شهر خبر داده است.

او افزوده است که چشم به راه اشتراک در نشست شورای حقوق بشر ملل متحد است.

قرار است در این نشست به روز دوشنبه وضعیت کنونی حقوق بشر در افغانستان ارزیابی شود.

این در حالی است که دفتر کمیشنری عالی حقوق بشر ملل متحد می گوید که وضعیت حقوق بشر در افغانستان همچنان بسیار نگران کننده است.

در گزارش این اداره در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان که در سوم سپتمبر منتشر شد، آمده است که زنان و دختران با محدودیت های شدید، فضای مدنی و آزادی رسانه ها به شدت محدود شده و حاکمیت قانون و حفاظت بنیادی از حقوق بشری، از معیار های بین المللی بسیار عقب مانده است.

طالبان تا کنون در این مورد واکنش نشان نداده اند، اما گزارش های مشابه را رد کرده و آن را تبلیغ علیه حکومت خود دانسته اند.

انتظار می رود که این گزارش در نشست پیش روی شورای حقوق بشر پیشکش شود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله روز دوشنبه کابل را محکوم کرد

تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد.
تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله روز دوشنبه در کابل را یک رویداد تروریستی خواند و آن را به شدت محکوم کرد.

در اعلامیه ای مطبوعاتی شورای امنیت آمده که این حمله تلفات زیادی داشت.

اعلامیه که شام روز پنجشنبه (۱۵ سنبله) منتشر شد، می گوید که کشور های عضو شورای امنیت تاکید کردند که همه اشکال تروریزم جدی ترین تهدید برای صلح و امنیت افغانستان و جهان است.

پیش از این، ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان، این حمله انتحاری در کابل را محکوم کرده و گفته بود که هیچ چیز نمی تواند این حمله را توجیه کند.

این حمله انتحاری روز دوشنبه در مقابل ساختمان سابق لوی څارنوالی که اکنون به نام ریاست پیگیری فرامین و احکام رهبر طالبان یاد می شود، در هنگام رخصتی کارمندان آن رخ داد.

طالبان از کشته شدن ۶ تن و جراحت ۱۳ تن در این رویداد خبر داده اند، اما برخی گزارش ها از تعداد تلفات تا ۱۶ تن خبر داده اند.

شاخه ولایت خراسان گروه دولت اسلامی یا داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

یک مقام طالبان خواهان تامین روابط نزدیک حکومت طالبان با جرمنی شد

تصویر آرشیف: طالبان در کابل
تصویر آرشیف: طالبان در کابل

پس از اینکه برلین برای اولین بار پناهجویان به گفته حکومت جرمنی جنایتکار را به افغانستان اخراج کرد، یک مقام بلند پایه طالبان روز پنجشنبه(۱۵ سنبله) گفت، آنها امیدوار اند که در مذاکرات مستقیم با حکومت جرمنی، شرکت کنند.

این مقام طالبان به خبرگزاری دی پی ای جرمنی گفت که این به نفع مردم و حکومت هر دو کشور است تا روابط تاریخی خود را از سرگیرند و متعهد بمانند.

اما در خبر از این مقام ارشد طالبان نام گرفته نشده است.

جرمنی با طالبان که متهم به نقض گسترده حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران است، روابط دیپلماتیک رسمی ندارد.

پیش از این حکومت جرمنی، یک پرواز حامل ۲۸ زندانی محکوم به جنایات در این کشور را روز جمعه گذشته به افغانستان فرستاد.

پس از کشته شدن یک پولیس در شهر منهایم در غرب جرمنی توسط یک پناهجوی افغان ، از سرگیری اخراج پناهجویان افغان به کابل در ماه های اخیر به موضوع داغ گفتگو در جرمنی، مبدل شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG