ریاست مبارزه علیه مواد مخدر ولایت هلمند از کاهش کشت کوکنار و تولید تریاک در این ولایت خبر میدهد.
بیشتر از یک سال از آغاز حملات هوایی نیروهای مشترک افغان و خارجی بر کارخانه های تولید مواد مخدر میگذرد که نقطه آغاز آن نیز ولایت هلمند بود، اما حال این حملات به شمال، غرب و شرق افغانستان نیز گسترش یافته است.
سید احمد ورور رئیس مبارزه علیه مواد مخدر ولایت هلمند به رادیو آزادی گفت، حملات هوایی بالای کارخانههای تولید مواد مخدر که در سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز شده بود، باعث گردید تا هم زمان با کاهش در تولید تریاک، تمایل دهاقین به کشت کوکنار نیز کمتر شود.
آقای ورور میگوید، به اساس ارزیابی های آنان، در سال ۲۰۱۸ میلادی کشت کوکنار در هلمند ده فیصد کاهش یافته است.
وی گفت:
"کارخانه هاییکه از سوی نیروهای خارجی و افغان از بین برده شدند، با تخریب آنها در قیمت تریاک درهلمند کاهش به وجود آمد و مردم کوکنار را کمتر کشت کردند. اکثریت کارخانه های تولید مواد مخدر در مناطقی فعالیت دارند که در آنجا دولت حاکمیت ندارد و مناطق کوهستانی است. همین حملات هوایی باعث کاهش در کشت کوکنار و تولید تریاک در سال ۲۰۱۸ میلادی گردید. تأثیر این حملات بر کاهش در تولید تریاک در افغانستان زیاد است."
رئیس مبارزه علیه مواد مخدر هلمند افزود، در حال حاضر در پنج ولسوالی ولایت هلمند کوکنار کشت میشود و از ۱۸ ماه به اینسو، در ولسوالیهای واشیر، باغران، کجکی، سنگین، موسی قلعه و منطقه هلمند بر کارخانه های تولید مواد مخدر حملات هوایی صورت گرفته است.
وزارت امور داخله میگوید، حملات هوایی بر کارخانه های تولید مواد مخدر که در سال ۲۰۱۷ در ولایت هلمند آغاز شده بود، اکنون به ولایات فراه، نیمروز، بدخشان، لوگر، ننگرهار و پکتیا نیز گسترش یافته و اکثریت این عملیات به گونه مستقل از سوی پولیس مبارزه علیه مواد مخدر به همکاری قوای هوایی افغان انجام میشود.
رنا ترین کارشناس و عضو پیشین کمیسیون مبارزه علیه مواد مخدر مشرانو جرگه میگوید، در کنار ادامه حملات هوایی، حکومت افغانستان باید راه حل دایمی برای جلوگیری از کشت کوکنار را جستجو کند.
وی میگوید:
" جنگ هلمند یعنی جنگ مواد مخدر. در ولایاتی که کشت کوکنار صورت میگیرد، دولت باید فصل کشت کوکنار را تشخیص داده و جلو آن را بگیرد تا زمین داران در همکاری با دولت بدیل کوکنار را دریابند و دولت کشت بدیل را در اختیار مردم قرار دهد. به نظر من تا زمانی که تاجران و قاچاقبران بزرگ در قاچاق مواد مخدر دخیل باشند، هرگونه فعالیت دولت بیفایده است و نمیتواند جلو آن را بگیرد."
ادارههای امنیتی دولت افغانستان در شش ماه گذشته بیش از پنجصد قاچاقبر مواد مخدر را هنگام قاچاق مواد مخدر در داخل کشور دستگیر کردهاند.
خانم ترین به این باور است، تا زمانیکه قاچاقبران بزرگ مواد مخدر به همکاری کشورهای همسایه دستگیر نشوند، تلاشها برای جلوگیری تولید و قاچاق مواد مخدر عملی نخواهد بود.
گزارش: مرسلین ارسلا
Your browser doesn’t support HTML5