خبر ها
دونالد ترمپ حدود ۱۶۰۰ تن را که به جرم حمله بر کانگرس محکوم شده بودند، عفو کرد
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در حدود ۱۶۰۰ نفری را عفو کرد که در ششم ماه جنوری سال ۲۰۲۱ به جرم حمله بر کانگرس محکوم و زندانی شده بودند.
به اساس فرمان آقای ترمپ، از جملهی ۱۵۹۰ نفر تنها ۱۴ نفر آنها مستثنا شدهاند و دیگران همه از زندانهای فدرالی امریکا آزاد میشوند و تعقیب قضائی آنها خاتمه پیدا میکند.
آقای ترمپ در کمپاینهای انتخاباتی خود تعهد کرده بود که محکومین حمله بر کانگرس در ششم ماه جنوری سال ۲۰۲۱ را عفو میکند.
در این روز، هزاران طرفدار آقای ترمپ بر ساختمان کانگرس حمله کردند و با پولیس درگیر شدند که دستکم ۱۷۴ نفر بهشمول افراد پولیس در آن زخمی شدند.
طرفداران ترمپ در آن وقت میخواستند که اجلاس مشترک مجلس نمایندگان و مجلس سنای کانگرس امریکا را برای تصویب پیروزی جو بایدن بهحیث رئیسجمهور امریکا مختل کنند.
لیندسی گراهام از ترمپ خواستار حمله بر تاسیسات اتمی ایران شد
لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه ومتحد دیرینه ترمپ از رئیس جمهور ترمپ خواست که بر تاسیسات اتمی ایران حمله کند.
آقای گراهام درگفتگو با شبکه خبری CBS گفت که فرصت ازبین بردن برنامه اتمی ایران از طریق تلاش های سیاسی یک در تریلیون است. اما احتمال ازبین بردن آن با حمایت امریکا و اقدام نظامی اسرائیل نود فیصد است.
آقای گراهام وعده نمود که با رئیس جمهور ترمپ مشوره خواهد کرد تا از وضعیت کنونی برای ازبین بردن برنامه اتومی ایران استفاده شود چون به گفته وی حکومت ایران درموقعیت خیلی ضعیفی قرار دارد.
به اساس گزارش پولیتیکو، ارزیابی انجمن های سیاسی در واشنگتن نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران عملا درآستانه دستیابی به اسلحه اتومی قرار دارد.
به باور سناتورگراهام تلاش های دیپلماتیک ازپیشرفت این کشور به سوی تولید اسلحه اتمی جلوگیری کرده نمی تواند.
شورای پناهندگان ناروی: کاهش کمک ها به افغانستان زندگی زنان را تهدید میکند
یان ایگلاند سکرترجنرال شورای پناهندگان ناروی (ان آر سی) روز دوشنبه هنگام بازدید ازهرات گفت که کاهش کمک های مالی دولت ها وسازمان های کمکرسان ازهمه بیشتر زنان افغان را متاثر می سازد.
شورای پناهندگان ناروی سال گذشته با ۲۱۶ هزار از افغان ها کمک کرده که نصف آنها زنان بودند.
با برگشت طالبان به قدرت درتابستان سال ۲۰۲۱ و کاهش کمک های بین المللی ، میلیون ها تن درافغانستان با فقر وگرسنگی دچار شده اند.
ایران آمادگی برای راهاندازی قونسلگری افغانستان در شهر بیرجند را اعلام کرد
افسانه ابراهیمی مسئول قونسلگری ها در وزارت خارجه ایران روز دوشنبه گفت که این کشور آمادگی دارد که قونسلگری افغانستان را درشهر بیرجند در ولایت خراسان جنوبی بگشاید.
خانم ابراهیمی گفته که افغانستان میتواند دو قونسلگری دیگر در ایران داشته باشد واین موضوع میان جانبین مطرح بحث شده است.
ایران قونسلگری افغانستان درمشهد را به نمایندگان طالبان سپرده ونماینده آنها را به عنوان سرپرست سفارت افغانستان درتهران نیز پذیرفته است.
با اینکه تهران حکومت طالبان را به رسمیت نمی شناسد اما روابط تجارتی خود را با آنها گسترش داده است.
مقامات ایران گفتند که صادرات این کشور به افغانستان درسال ۲۰۲۴ نسبت به گذشته چندین برابر افزایش یافت وبه بیش از سه ملیارد دالر رسید.
دونالد ترمپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده امریکا سوگند یاد کرد
دونالد ترمپ در کنار همسرش ملانیا در برابر قانون اساسی ایالات متحده سوگند یاد کرد.
مراسم تحلیف ساعت یازده و نیم به وقت محلی واشنگتن دی سی در کانگرس برگزار آغاز شد.
شماری از چهرههای سرشناس و رئیس جمهوران پیشین این کشور نیز در مراسم تحلیف او شرکت کردند.
دونالد ترمپ ۷۸ ساله از روز دوشنبه، چهلوهفتمین رئیسجمهور ایالات متحده امریکا خواهد بود و جیمز دیوید (جیدی) ونس ۴۰ ساله، هم به عنوان معاون او کار خواهد کرد.
برنامه جهانی غذا: اتحادیۀ اروپا بیش از ۱۷ میلیون دالر برای افغانستان کمک کرده است
برنامۀ جهانی غذا دبلیو،ایف،پی میگوید که اتحادیۀ اروپا ۱۷.۴ میلیون دالر برای امدادرسانی به جوامع آسیب پذیر در افغانستان به این اداره کمک کرده است.
ضیاالدین صافی، معاون سخنگوی دبلیو،ایف ،پی در افغانستان امروز دوشنبه اول دلو در پیامی به رادیو آزادی از این کمک استقبال کرد.
«این بودجه در یک زمان بسیار حیاتی فراهم شده است که به پروگرام غذایی جهان کمک خواهد کرد تا به ارائه و گسترش کمک های غذایی اضطراری برای خانواده های آسیب پذیر و برنامه های تغذیه برای مادران و کودکان خردسال ادامه دهد.»
او افزود که برنامۀ جهانی غذا پلان دارد که در زمستان امسال هر ماه به شش میلیون نفر در سراسر افغانستان کمک های غذایی فراهم کند.
بر اساس ارقام ادارۀ هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا ) نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه در سال جاری میلادی نیاز خواهند داشت.
بیش از ۲۰۰ لاری کمک از مصر به غزه فرستاده شد
در دومین روز آتش بس بین اسرائیل و گروه تندرو حماس، حدود ۲۲۰ لاری کمک امروز دوشنبه اول دلو از مصر به غزه فرستاده شدند.
حماس توسط ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
یک مقام هلال احمر مصر در شمال سینا گفته است که ده عراده از این لاری ها حامل مواد سوخت اند.
این لاری ها از طریق گذرگاه مرزی کرم شالوم از استقامت جنوب وارد غزه می شوند.
او افزوده است که ۳۰۰۰ لاری حامل کمک های بشری آمادۀ فرستادن به این قلمرو فلسطینیان هستند.
بر اساس معلومات تام فلچر رئیس امور بشری سازمان ملل متحد ، بیش از ۶۳۰ لاری کمک های بشری روز یکشنبه وارد غزه شدند و از این میان دستکم ۳۰۰ لاری کمک ها را به بخش شمالی این منطقه انتقال می دهند.
ریچارد بنیت خواهان تحقیق و پاسخگویی در بارۀ مرگ یک فعال مدنی افغان شد
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان در مورد جان باختن حمزه الفت یک فعال مدنی افغان خواهان تحقیق و پاسخگویی شده است.
آقای بنیت در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) شب گذشته ۳۰ جدی نوشت که «این بسیار ناراحت کننده است و نیاز به تحقیق و پاسخگویی دارد.»
او با خانواده و عزیزان این فعال مدنی ابراز همدردی کرده است.
پیش از این، فرشته عباسی پژوهشگر بخش افغانستان در دیدبان حقوق بشر در ایکس شام دیروز نوشت که حمزه به دلیل فعالیتش توسط طالبان بازداشت و شکنجه شده بود.
خانم عباسی افزوده که او کسی بود که در دشت برچی در کنار معترضان زن ایستاد.
روزنامۀ هشت صبح به نقل از منابع محلی در دایکندی گزارش داده که حمزه الفت به دلیل شکنجۀ توسط طالبان پس از رهایی از بند این گروه جان باخت.
در گزارش آمده که طالبان، حمزه را در ماه دلو سال ۱۴۰۱ در شهر کابل بازداشت و نزدیک به دو سال زندانی کرده بودند.
طالبان در این باره هنوز چیزی نگفته اند.
ماموریت رینا امیری برای افغانستان پایان یافت
رینا امیری میگوید که ماموریتش به عنوان نمایندۀ ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان امروز دوشنبه اول دلو به پایان میرسد.
خانم امیری در نامۀ خداحافظی اش در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) شب گذشته نوشت «دفاع از زنان و مردان شجاع افغان در خط مقدم مبارزه برای یک افغانستان مبتنی بر حقوق و فراگیر، افتخار بزرگی بود.»
او افزوده است که برای پاسخگو قراردادن به طالبان و استفاده از تلاشهایی رهبران زنان و مدافعان حقوق بشر، کارهای زیادی باید انجام شود.
در بخشی از نامۀ وی آمده است که باید به کار برای متقاعد کردن طالبان ادامه دهند تا این گروه احکام «مخربی» که زنان و دختران را از فعالیت، تحرک، تحصیل، معیشت، صدا و دسترسی به انستیتوت های طبی نجاتبخش محروم کرده است لغو کند.
خانم امیری همچنان نوشته است که از طالبان باید خواسته شود که به حقوق اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی احترام بگذارند.
او در اواخر سال ۲۰۲۱ بهعنوان نمایندۀ ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان گماشته شد.
هنوز مشخص نیست که ادارۀ دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده کسی را جایگزین خانم امیری خواهد کرد یا این پست حذف خواهد شد.
قرار است آقای ترمپ امروز به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد کند.