حکومت افغانستان میگوید که اتهامات بر قوماندان امنیه ولایت کندهار و سایر مقامها در خصوص سرپیچی از قوانین الی اخیر هفته جاری بررسی میشوند.
نجیب الله آزاد معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان این را دیشب پس از آن به رادیو آزادی گفت که یک کمیته سازمان ملل متحد، جنرال عبدالرازق قوماندان امنیه کندهار را به ارتکاب شکنجه متهم کرد.
آقای آزاد افزود که رئیس جمهور اشرف غنی دستور دادهاست تا درین مورد بررسی صورت گیرد.
وی گفت:
" نه تنها همین قضیه و یا همین مورد، تمام مواردیکه به این شکل گزارش داده شده و شکایات مردم شنیده شده رئیس صاحب جمهور هدایت داده که تا پنجشنبه آینده باید به صورت جدی تمام این قضایا تعقیب شود و هر کاریکه خارج از چوکات قانون هر کسی که باشد هر مقام بلند پایه که باشد اگر انجام داده باشد و ثابت شود به ارگانهای عدلی و قضایی معرفی خواهد شد. ما ممکن فردا و یا پس فردا از همین کمیته ملل متحد بخواهیم که تا این گزارش را به شکل رسمی با ما شریک سازد."
ینس مودویگ رئیس کمیته ضد شکنجه در سازمان ملل متحد به روز جمعه در مقر این کمیته در سویس در مورد ادعاهای که گویا رهبری پولیس کندهار به طور سیستماتیک دست به شکنجه زدهاست، چنین گفت:
" معلوماتیکه ما داریم اتهامات بیشتر جدی موجود اند که تحت فرماندهی وی (جنرال عبدالرازق) طوریکه یاد آور شدم شکنجه به صورت مکرر تقریباً به شکل سیستماتیک صورت میگیرد. این معلوماتی است که ما داریم و آنرا با مقامها مطرح کردهایم. امیدواریم کمک کرده باشیم تا آنهایی که در کندهار مسئول اند به شمول قوماندان پولیس ملی این ولایت پاسخگو باشند."
او افزود که حکومت افغانستان مصمم است تا این قضیه را دنبال کند.
ینس مودوِیگ از آنچه فرهنگ معافیت از مجازات خواند به عنوان یک مشکل در افغانستان یاد کرد.
وی گفت که در شکنجه و در برخی تخطیهای دیگر در افغانستان حتی مقامهای ارشد دولتی دخیل اند.
در همین حال سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید که مواردی از شکنجه هنوز هم درین کشور وجود دارد.
بلال صدیقی به رادیو آزادی گفت، از آغاز امسال هجری شمسی تا اکنون، ۶۸ مورد از شکنجه را ثبت کردهاند.
اما به گفته وی این رقم نهایی نیست.
وی افزود:
" شکنجه هنوز هم وجود دارد و از طرف نهادهای کشفی، امنیتی و بعضاً نهادهای عدلی هم اعمال میشود. قضایای را که کمیسیون مستقل حقوق بشر ثبت کرده، شکنجه در تمام ولایات افغانستان است و در کندهار هم وجود دارد."
خفه کردن، ضربه زدن به اعضای تناسلی و بیضه ها، فشار دادن بطن توسط آبپاشهای قوی و شوک دادن برقی از مواردی اند که به گفته کمیته ضد شکنجه در کندهار صورت میگیرند.
اما جنرال عبدالرازق قوماندان امنیه ولایت کندهار در صحبت با رادیو آشنای صدای امریکا این اتهامات برخودش را رد کرده و آن را بیاساس خواندهاست.