لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۵۰

خبر ها

مسدود بودن راه‌های کابل به تجار ده‎ها میلیون دالر ضرر رسانده‌است

اتاق تجارت و صنایع افغانستان می‎گوید، به دلیل مسدود بودن راه‎ها پس از حوادث امنیتی اخیر در شهر کابل، به تجار افغان ده‎ها میلیون دالر ضرر رسیده‎است.

یونس مهمند معاون این اتاق امروز به رادیو آزادی گفت که از چهار شنبه گذشته تا کنون راه‎ها به روی مردم و تجار افغان مسدود می‎باشد که سبب شده تا بازارها در نقاط مرکزی شهر کابل غیر فعال گردد که مردم را با مشکلات زیادی مواجه کرده‎است.

وی از حکومت می‎خواهد تا به این مسئله توجه جدی داشته باشند.

آقای مهمند می‎گوید که اگر وضعیت امنیتی به همین شکل دوام کند وضعیت اقتصادی بیشتر از این خساره‌مند خواهد شد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

باران ویرانگر در شرق استرالیا؛ طغیان آب‌ها و محاصره ۵۰ هزار نفر

سیل در استرالیا، عکس از آرشیف
سیل در استرالیا، عکس از آرشیف

باران سیل‌آسا روز پنج‌شنبه شرق استرالیا را درنوردید و باعث طغیان دریاها، بسته‌شدن جاده‌ها و گیرماندن نزدیک به ۵۰ هزار نفر شد.

پولیس جسد مردی ۶۳ ساله را در خانه‌ای سیل‌زده در منطقه روستایی موتو، حدود ۴۰۰ کیلومتری شمال‌شرق سیدنی، پیدا کرد.

بسیاری از ساکنان برای نجات جان خود به پشت‌بام‌ها پناه بردند و عملیات گسترده نجات با استفاده از هیلیکوپتر، قایق و طیاره بی سرنشین آغاز شد.

در برخی مناطق ایالت نیو ساوت ولز فقط در دو روز به اندازه بیش از چهار ماه باران باریده.

کریس مینز، مقام ارشد ایالتی، هشدار داد که احتمال وقوع اخبار بدتر در ۲۴ ساعت آینده وجود دارد.

ملل متحد: ۹۰ لاری کمک بشردوستانه وارد غزه شد

لاری‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای غزه، عکس از آرشیف
لاری‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای غزه، عکس از آرشیف

ملل متحد روز چهارشنبه گفت که حدود ۹۰ لاری حامل کمک‌های بشردوستانه را وارد غزه کرده.

این نخستین توزیع کمک‌ها در غزه از اوایل ماه مارچ به این‌سو است و در حالی انجام می‌شود که فشارهای جهانی بر اسرائیل به‌دلیل ادامه حملات و محاصره این منطقه افزایش یافته است.

بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل، گفته با آتش‌بس موقت مخالفتی ندارد، اما بر ادامه عملیات برای تسلط کامل بر غزه تأکید کرده. او افزود، هدف از ورود کمک‌ها جلوگیری از بحران انسانی است تا «آزادی عمل نظامی» حفظ شود.

به گزارش فرانسپرس، همزمان، حملات اسرائیل ادامه دارد و وزارت صحت غزه گزارش داده که در ۲۴ ساعت گذشته اجساد ۸۲ نفر به شفاخانه ها منتقل شده‌اند.

افزایش قیمت نفت در پی نگرانی از حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران

بهای نفت، عکس از آرشیف
بهای نفت، عکس از آرشیف

به‌دنبال انتشار گزارش‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان دربارهٔ آمادگی اسرائیل برای حمله احتمالی به تأسیسات هسته‌ای ایران، بهای جهانی نفت روز چهارشنبه به‌طور چشم‌گیری افزایش یافت.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت خام امریکا تا سه درصد بالا رفت.

ایران سومین تولیدکننده بزرگ نفت در میان اعضای اوپک است و هرگونه درگیری می‌تواند مانع صادرات نفت این کشور شود.
رویترز هشدار داده که ایران ممکن است در واکنش، تنگه هرمز را ببندد، که این اقدام می‌تواند صادرات نفت بسیاری از کشورها را مختل کند.

وزیر دفاع امریکا خواستار بازنگری در خروج نظامیان از افغانستان شد

پیت هگست وزیر دفاع امریکا، عکس از آرشیف
پیت هگست وزیر دفاع امریکا، عکس از آرشیف

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، دستور بررسی دوبارهٔ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را صادر کرده.

او در بیانیه‌ای که سه‌شنبه منتشر شد، تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان را «ویرانگر و شرم‌آور» خواند و آن را عامل کشته‌شدن ۱۳ سرباز آمریکایی و ۱۷۰ غیرنظامی در حمله انتحاری در دروازه «ابی گیت» میدان هوایی کابل دانست.


هگست به شان پارنل، مشاور ارشد خود، مأموریت داده است تا یک تیم ویژه برای بازبینی این تصمیم در وزارت دفاع تشکیل دهد.

تمامی نیروهای امریکایی پس از تقریبا بیست سال حضور در افغانستان، در سال ۲۰۲۱ از این کشور بیرون شدند.

وزیر خارجه امریکا: احتمال افزودن طالبان به فهرست «سازمان‌های تروریستی» در دست بررسی است

مارکو روبیو وزیر خارجه امریکا، عکس از آرشیف
مارکو روبیو وزیر خارجه امریکا، عکس از آرشیف

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه در نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت که حکومت این کشور بار دیگر در حال بررسی احتمال قرار دادن گروه طالبان در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» است.

این اظهارات در پاسخ به پرسشی از تیم برچت، نماینده جمهوری‌خواه ایالت تنسی مطرح شد که از روبیو پرسید آیا ایالات متحده طالبان را به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی طبقه‌بندی خواهد کرد؟ روبیو در پاسخ گفت: «فکر می‌کند این طبقه‌بندی اکنون بار دیگر تحت بررسی قرار دارد.»

طالبان هنوز به این اظهارات واکنشی نشان نداده اند.

طالبان در اگست ۲۰۲۱ با خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، بار دیگر قدرت را به‌دست گرفتند. ایالات متحده تاکنون طالبان را در فهرست رسمی «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار نداده.

طالبان به دنبال به رسمیت شناخته شدن بین‌المللی هستند. اما افزایش سرکوب‌ حقوق زنان، محدودیت‌های اجتماعی، و روابط پیچیده این گروه با دیگر گروه‌های افراطی، از جمله نگرانی‌های اصلی جامعه جهانی و به‌ویژه واشنگتن محسوب می‌شود.

نشست سه جانبه: دهلیز اقتصادی چین-پاکستان به افغانستان «گسترش یابد»

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان هنگام دیدار با یو شیائونگ نمایندۀ ویژۀ چین برای افغانستان (تصویر از آرشیف)
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان هنگام دیدار با یو شیائونگ نمایندۀ ویژۀ چین برای افغانستان (تصویر از آرشیف)

وزارت خارجه پاکستان می‌گوید که در نشست سه‌جانبه وزیران خارجۀ پاکستان ، چین و طالبان توافق شد که دهلیز اقتصادی چین-پاکستان به افغانستان گسترش یابد.

این وزارت در اعلامیه ای روز چهارشنبه (۳۱ثور)‌ گفت که اسحاق‌دار معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان ، وانگ‌یی وزیر خارجه چین و امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان در نشست غیررسمی سه جانبه در بیجنگ اشتراک کردند.

در اعلامیۀ وزارت خارجۀ پاکستان آمده است که در نشست روز سه شنبه بر همکاری‌های سه‌جانبه برای تامین امنیت منطقه‌ای و تقویت اتصال اقتصادی تاکید شده است.

بر اساس اعلامیه ، در این نشست همچنان بر تعهد مشترک برای مبارزه با «هراس‌افگنی» و تقویت ثبات و توسعه پایدار در منطقه تاکید شده است.

از سوی دیگر وزارت خارجۀ طالبان امروز گفت که آقای متقی در این نشست روابط سیاسی و اقتصادی چین و پاکستان را با افغانستان مهم خواند و ابراز امیدواری کرده که در آینده در این بخش ها پیشرفت صورت گیرد.

سرپرست وزارت خارجۀ طالبان پیش از اشتراک در نشست سه جانبه ، دیدار دوجانبه با وزیر خارجۀ چین داشت.

این وزارت گفته که در دیدار میان امیرخان متقی و وانگ‌یی در مورد مناسبات دوجانبه و همکاری اقتصادی صحبت شده است.


ایران می گوید: عامل حمله به سفارت آذربایجان را اعدام کرد

سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (تصویر از آرشیف)
سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (تصویر از آرشیف)

به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوۀ قضاییه ایران ، عامل حمله به سفارت آذربایجان در تهران صبح امروز چهارشنبه (۳۱ ثور ) اعدام شد.

یک مرد مسلح در ماه دلو ۱۴۰۱ به سفارت آذربایجان حمله کرد ، مسئول امنیتی را کشت و دو تن دیگر را زخمی کرد.

به دنبال این حمله، روابط ایران و آذربایجان رو به تیره گی نهاد و آذربایجان با تخلیهٔ شبانه سفارت خود در تهران، کارکنانش را از ایران خارج کرد و تنها جنرال قونسلگری این کشور در تبریز فعال ماند.

مقام‌های ایران با معرفی یاسین حسین‌زاده به عنوان عامل حمله به سفارت آذربایجان، انگیزهٔ مهاجم را «شخصی» دانستند و او را به اعدام محکوم کردند ؛ اما آذربایجان این حمله را «تروریستی» و «اقدامی سازمان‌‌یافته» خوانده و خواستار شناسایی و مجازات عاملان آن شده بود.

دو کشور پس از این حمله به مدت یک سال مناسبات سیاسی با یکدیگر نداشتند و در ماه حوت سال ۱۴۰۲ در بارۀ بازگشایی سفارت آذربایجان در ایران به توافق رسیدند.

انفجار در نزدیک بس مکتب در بلوچستان ۵ کشته و ۳۵ زخمی برجای گذاشت

آسیب رسیدن به بس در انفجاری در پاکستان (تصویر از آرشیف)
آسیب رسیدن به بس در انفجاری در پاکستان (تصویر از آرشیف)

پنج نفر به شمول سه کودک در انفجاری در نزدیک یک بس مکتب در ایالت بلوچستان پاکستان کشته و سی و پنج تن دیگر زخمی شدند.

دفتر روابط عامۀ اردوی پاکستان در بیانیه ای گفت که انفجار امروز چهارشنبه (۳۱ ثور) در نزدیک هوتل رخشان در منطقۀ خضدار رخداد.

مسئولیت این رویداد را کسی یا گروهی هنوز نپذیرفته ؛ اما در گذشته مسئولیت حملات مسلحانه و بمبگذاری ها را در بلوچستان گروه های جدایی طلب بلوچ به عهده گرفته بودند.

هفت کارگر در انفجاری در یک معدن زغال سنگ در سمنگان جان باختند

انتقال اجساد کارگران از داخل یک معذن زغال سنگ در سمنگان در ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۳
انتقال اجساد کارگران از داخل یک معذن زغال سنگ در سمنگان در ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۳

یک مقام محلی طالبان در ولایت سمنگان می گوید که در انفجاری در یک معدن زغال سنگ در این ولایت هفت تن کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.

حشمت الله رحمانی سخنگوی والی طالبان در سمنگان در شبکۀ ایکس امروز چهارشنبه (۳۱ثور) نوشت که این رویداد شب گذشته در این معدن در روستای "گوله" ولسوالی درۀ صوف پایین رخداد.

او افزوده که اجساد قربانیان از تونل معدن بیرون کشیده شده و به خانواده هایشان تسلیم داده شده است.

رحمانی در بارۀ علت رویداد چیزی نگفته.

رویداد های مشابه در گذشته نیز در معادن زغال سنگ در سمنگان از کارگران قربانی گرفته بود.

کارشناسان می گویند که چنین رویداد ها معمولاً به دلیل تجمع گاز متان و استخراج غیرمعیاری معادن رخ می‌دهد.

استقبال رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از تعهد کمک مالی اتحادیۀ اروپا

دفتر مرکزی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی (RFE/RL) در پراگ، جمهوری چک.
دفتر مرکزی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی (RFE/RL) در پراگ، جمهوری چک.

رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از تعهد اتحادیۀ اروپا برای ارائۀ حمایت مالی اضطراری برای ادامۀ فعالیت این رسانه استقبال کرد.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا روز سه‌شنبه اعلام کرد که این اتحادیه ۵.۵ میلیون یورو برای حمایت از رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی اختصاص خواهد داد.

اتحادیه اروپا این اقدام را پس از آن انجام می‌دهد که دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، بودجۀ رادیو اروپای آزاد را که توسط کانگرس امریکا تصویب شده، مسدود کرد.

کالاس پس از نشست وزرای خارجۀ اتحادیۀ اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: "با افزایش انتشار اطلاعات نادرست، روزنامه‌نگاری مستقل بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است."

او گفت که این کمک اضطراری از فعالیت‌های حیاتی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی حمایت خواهد کرد و آن را "بودجۀ اضطراری کوتاه‌مدت" برای فراهم کردن "شبکه ایمنی" برای روزنامه‌نگاری مستقل نامید.

استفن کاپوس، رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، از کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا و معاون رئیس کمیسیون اروپا، یان لیپاوسکی، وزیر خارجۀ جمهوری چک و دیگران به خاطر حمایتشان تشکر کرد و گفت: "این بودجه به ما کمک می‌کند تا موقتاً به فعالیت‌های رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی ادامه دهیم و در درازمدت، به مبارزۀ حقوقی خود برای تأمین بودجۀ مصوب کانگرس در ایالات متحده ادامه خواهیم داد."

به گفتۀ آقای کاپوس، اگر بودجۀ تصویب شدۀ کانگرس امریکا برای رادیو اروپای آزاد بدست نه آید، ادامۀ فعالیت این رسانه با خطر روبه‌رو خواهد شد.

از زمانی که ادارۀ ترمپ بودجۀ رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی (RFE/RL) را در ۱۵ مارچ متوقف کرد، این رسانه با مشکلات مالی روبه‌رو شده است.

در حال حاضر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی تلاش می‌کند با استفاده از سیستم قضایی امریکا، دولت این کشور را مجبور کند تا بودجۀ این رسانه را آزاد کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG