اگرچه حکومت جدید امریکا به رهبری جو بایدن در حال ارزیابی موافقتنامه صلح با طالبان و رهنمود خروج نیروهایش از افغانستان است، آقای بایدن با نیروهای امریکایی در افغانستان صحبت تلفونی کردهاست.
آقای بایدن پس از صحبت با نیروهایش در صفحهای توییترش نوشت: "از خدمتهای نیروهای خود در کابل و کشتی جنگی USS Nimitz سپاسگزاری میکنم. ما از فداکارهایی آنان سپاسگزاریم که برای محافظت ما انجام دادهاند."
پس از توییت آقای بایدن، جنرال لوید آستین، وزیر دفاع امریکا از صحبت تلفونی بایدن با نیروهای آن کشور استقبال کرد.
این در حالی است که اخیراً لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه امریکا از ماندن نیروهای آن کشور خبر دادهاست: "من فکر میکنم که ما نمیتوانیم که در ماه می از افغانستان بیرون شویم. ما زمانی میرویم که وضعیت خوب شود. طالبان فریب میدهند. آنان شرطها را رعایت نمیکنند. پس به همین اساس، کاری را که بلینکن و رئیس جمهور بایدن میکند، من با آن موافق هستم."
پیش از این هم گروه بررسی از وضعیت افغانستان مجلس سنای امریکا در گزارش خود خروج نیروهایی امریکایی را از افغانستان وابسته به وضعیت دانستهاند.
اما طالبان میگویند ماندن نیروهای امریکایی در افغانستان زمینه را برای ادامه جنگ فراهم میکند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این گروه به رادیو آزادی گفت که اگر توافقنامه دوحه عملی نشود، راه دوم جنگ است.
با این همه، گراهام افزود که خروج و ماندن نیروهای امریکایی در افغانستان تصمیم آنان است و افزود که اکنون نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان مسئولیت محافطت از مردم و خاک خود را دارند.
با این حال، انتقادهایی در باره توافقنامه امریکا با طالبان مطرح شده است.
امرالله صالح معاون نخست ریاستجمهوری افغانستان در مصاحبه با پیبیسی نیوز، کنار گذاشتن افغانستان هنگام گفتگوهای صلح طالبان و امریکا از سوی اداره ترمپ را اشتباه خواندهاست: "زمانی که ایالات متحده ما را به حاشیه برد و گفتگوی مستقیم را با طالبان آغاز کرد، برای من حیرتانگیز بود، اما آنچه که در جریان بود برای طالبان یک رویا بود. من حتی در آن مورد فکر هم نمیکردم. از دید من این یک اشتباه بود."
آقای صالح در این گفتگو همچنان از سیاست حکومت گذشته امریکا مبنی بر اتخاذ سیاست بیپروایی با متحدانش نیز انتقاد کرد.
معاون نخست ریاستجمهوری از حکومت جدید امریکا میخواهد که منافع خود را با جهان و متحدانش تعریف کند، چرا که اگر امریکا به این روابط پابند نماند، به معنی زلزله سیاسی در جهان خواهد بود.