افغانستان
سفیر فرانسه با عبدالله عبدالله در مورد افغانستان گفتوگو کردهاست

دیوید مارتینون، سفیر فرانسه برای افغانستان گفته است که با عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی نظام پیشین در مورد اوضاع افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان ملاقات مفید و قابل توجه داشته است.
آقای مارتینون در تویتر خود عکسی از ملاقاتش با آقای عبدالله را نیز منتشر کرده، اما نگفته است که در کجا ملاقات کردهاند.
آقای عبدالله پس از گذراندن چندین ماه در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان، در ماه ثور از افغانستان بیرون شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سه صد افغان با خانواده های شان از اسلام آباد به اسپانیا منتقل شدند

یک طیارۀ حامل حدود ۳۰۰ افغانی که برای اسپانیا کار کرده بودند با خانوادههایشان از شهر اسلام آبادِ پاکستان چهارشنبه راهی شهر مادرید اسپانیا شد.
به گزارش فرانس پرس، وزارت خارجۀ اسپانیا با پخش خبرنامهای از پرواز این طیاره خبر داده است.
در گزارش آمده است که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، اسپانیا بیش از ۲ هزار نفر را از افغانستان بیرون کرده است.
فرانس پرس نگاشته است که بسیاری از این افراد با خطر انتقام جویی حاکمان جدید افغانستان رو به رو بودند، زیرا در جریان حضور ناتو در افغانستان، با نیروهای اسپانیا یا سفارت اسپانیا در افغانستان کار کرده بودند.
رهبر طالبان فرمان جدید ۱۳ مادهیی صادر کرد

ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان در مورد مفقود شدن اعضای گروه طالبان و اشخاص دیگر در ۲۰ سال جنگ یک فرمان ۱۳ مادهای را صادر کرد.
این فرمان که متن آنرا سخنگوی حکومت طالبان ذبیح الله مجاهد در توییتر خود نشر کرده به چگونگی ترکه جایداد مربوط میشود که از افراد ناپدید شده به وارثین آنها مانده است.
در فرمان آمده است که به اساس فقه حنفی اشخاصی که در جنگها و یا جاهای که احتمال مرگ زیاد است برای مدت طولانی لادرک شده باشند آنها در جمله مرده حساب میشوند.
فرمان رهبر طالبان در مورد افراد لادرک شده در افغانستان در یک زمانی نشر میشود که تا حال شماره دقیق افراد ناپدید شده در جنگها در افغانستان معلوم نیست اما گفته میشود که در این جنگها هزاران نفر ناپدید شده اند.
کار اعمار کانال قوش تپه درشمال افغانستان ادامه دارد

مسولان اعمار کانال قوش تپه در شمال افغانستان می گویند که کار این پروژه بزرگ به سرعت ادامه دارد و قبل از موعد تعیین شده، تکمیل خواهد شد.
پروژه عظیم آبیاری قوش تپه که سروی آن در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، سالانه حدود ۱۰ میلیارد متر مکعب آب دریای آمو را در امتداد ۲۸۰ کیلومتر برای آبیاری حدود ۵۰۰ هزار هکتار زمین به ولایات بلخ، جوزجان و فاریاب می رساند. این کانال دارای ۱۰۰ متر عرض و ۸.۵ متر عمق است.
انجنیر فرید عظیم مسول ولایتی کانال قوش تپه به خبرگزاری پژواک گفته که مصارف این پروژه آبیاری ۶۰ میلیارد افغانی برآورد شده و از بودجه ملی دولت افغانستان تمویل می شود.
به گفته فرید عظیم، پس از تکمیل این پروژه حیاتی، افغانستان از نظر غله خودکفا خواهد شد.
سازمان بین المللی مهاجرت برای افغانهای که به کشور بر می گردند زمینه کار فراهم میکند

سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) می گوید که با حمایت از کسب و کارهای کوچک محلی در افغانستان، برای افغان هایی که به این کشور باز می گردند، زمینۀ کار را ایجاد می کند.
آی. او. ام در صفحه تویتر خود تصویری از یک جوان افغان به نام رضا منتشر کرده که پس از بازگشت از ایران به افغانستان دچار مشکل بود، اما شغل جدید آموخت و برای خود کار پیدا کرد.
سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) و کمشنری عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) به کسانی که به افغانستان باز می گردند در زمینۀ ادغام مجدد آنها در جامعه کمک می کنند.
این در حالیست که هر روز هزاران افغان در تلاشند تا افغانستان را ترک کرده و به کشورهای همسایه به ویژه ایران و پاکستان بروند.
تیم ملی کریکت افغانستان اولین مسابقه اش را با ایرلند باخت

در اولین مسابقۀ بین المللی کرکت بیست اوره که به روزسه شنبه ( اگست) بین تیم های افغانستان و ایرلند صورت گرفت، تیم ایرلند با تفاوت هفت ویکت در برابر افغانستان، پیروز شد.
در این سلسلۀ مسابقات تیم های کرکت افغانستان و ایرلند پنج بازی ۲۰ اوره را انجام می دهند. دیدار بعدی بین این دو تیم، روز پنجشنبه صورت خواهد گرفت.
در بازی های بین المللی قبلی بین تیم های کرکت افغانستان و ایرلند، در چهار مسابقه تیم ایرلند پیروز و در یک بازی با هم مساوی شده اند.
تیم ملی کریکت افغانستان گفته است که آماده گی لازم را در این رقابت ها دارد و انتظار دارد تا نتایج بعدی مسابقه به نفع کریکت بازان افغانستان باشد.
برای صد ها طفل در مناطق زلزله زده در افغانستان زمینه آموزش فراهم شده است

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) می گوید که برای صدها کودک زمینۀآموزش را در مناطقی مساعد ساخته که در اثر زلزلۀ اخیر در افغانستان متاثر شده اند.
ادارۀ یونیسف به روز سه شنبه در تویتر رسمی خود نوشته، این کودکان که بسیاری آنها دختران هستند در ۱۴۰ صنف درسی آموزش می یابند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد همچنان از خطر در حال افزایش شیوع بیماریهای مانند کولرا در مناطق زلزله زده هشدار داده است.
بر اساس ارقام رسمی، بر اثر زلزلۀ ویرانگر ۲۲ ماه جون در ولایات پکتیکا و خوست بیش از هزار تن کشته و هزاران تن دیگر زخمی شدند.
حکومت طالبان تغییرات تازه یی در رهبری برخی از ادارات ایجاد کرد

حکومت طالبان یک سلسلسه تغییرات را در سطح معینان چندین وزارت خانه و مسئولان ولایتی اعلان کرد.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در اعلامیه خود نوشت که بنا به لزوم دید رهبری طالبان ، معین سابق وزارت انرژی وآب مولوی عارف الله عارف به حیث معین مالی واداری وزارت حج واوقاف گماشته شده است.
همچنین رئیس سابق شرکت برشنا ملا محمد عیسی ثانی به حیث معین بخش انرژی وزارت انرژی وآب گماشته شده است.
و مولوی حیات الله شاروال سابق هرات به حیث معین نشراتی وزارت اطلاعات وفرهنگ تعیین شده است.
رئیس سابق تدارکات ملی ملا حمدالله زاهد معین اداری وزارت مالیه ، و ملا حنیف حمزه رئیس حوزوی شرکت برشنا درکندهار به حیث رئیس شرکت برشنا گماشته شده اند.
همچنین تغییراتی در چندین اداره دیگر در ولایت کندهار اعلان شد.
دلیل اصلی این تغییرات درحکومت سرپرست طالبان هنوز روشن نیست.
عبدالجبار صافی: مشکلات صنعتکاران حل نشده است

اتحادیۀ صنعتکاران افغانستان میگوید، کمبود برق، زمین و وضع مالیه بر تولیدات داخلی هنوز هم از مشکلاتِ فرا راه کارخانه داران در کشور است.
عبدالجبار صافی، رئیس این اتحادیه امروز سهشنبه به رادیو آزادی گفت که برای حل این مشکل بحث آنان با مسئولان ادارات ذیربط حکومت طالبان ادامه داشته و از آنان خواهان رسیدگی به این مشکلات شده اند.
وی نبود برق منظم برای کارخانه داران را یک مشکل جدی خوانده و گفت که از مسئولان شرکت برشنا تقاضا کرده اند که در کنار برق وارداتی تلاش کنند تا برق را از منابع داخلی نیز به کارخانه داران فراهم کنند.
رئیس اتحادیۀ صنعتکاران گفت که مسئولان ادارات ذیربط برای شان وعده سپرده اند که به مشکل کارخانه داران در بخشهای یاد شده رسیدگی میکنند.
در همین حال ریاست شرکت برشنا در کابل امروز در خبرنامهای گفته است که به اساس یک پلان کاری منظم، کار اصلاح شبکه و تامین برق مطمئن را برای عموم مشترکین به ویژه کارخانههای صنعتی روی دست دارند.
خبرنامه افزوده است که معاونیت عملیاتی برشنای کابل در ربع نخست سال روان خورشیدی اضافه باریهای ۱۰ لین شبکۀ ۲۰ کیلو ولت که عمدتاً برق کارخانههای صنعتی را تأمین میکند، رفع شده است.
اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان: مشکل صدور ویزه چین برای تاجران حل شده است

اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان میگوید، کار صدور ویزۀ چین برای تاجران افغان آغاز شده و به گونۀ عادی ادامه دارد.
یونس مومند، سرپرست این اتاق امروز سهشنبه به رادیوآزادی گفت، به همین منظور مکتوب و اسناد برخی تجار جمعآوری شده و تحت پروسس قرار دارد.
اما وی مشخص نساخت که تا کنون به چند تاجر افغان ویزه داده شده است.
چندی قبل وزارت خارجه چین در خبرنامهای گفته بود که وانگ یی وزیر خارجۀ این کشور در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در از بیکستان اعلام کرده بود که صدور ویزه به تاجران افغان را از اول ماه اگست سال جاری میلادی از سر میگیرد.
در خبرنامۀ این وزارت همچنان گفته شده بود که چین به ۹۸ درصد صادرات افغانستان اجازۀ ورودِ بدون تعرفه به این کشور را خواهد داد.
پیش از این تاجران افغان چندین بار از عدم صدور ویزه از سوی کشور چین شکایت کرده و خواهان حل این مشکل شده بودند.
به اساس معلومات مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، جلغوزه ، میوۀ خشک و سنگهای معدنی مانند کرومایت، مرمر، تالک، سنگهای نیمه قیمتی و زعفران از اقلام صادراتی افغانستان به چین بوده و از بازار خوبی در این کشور برخوردار است.
حکومت طالبان: به گدا ها زمینه کار فراهم میکنیم

حکومت طالبان گفته است که همه گدا ها را از شهر کابل جمعآوری نموده و زمینه کار را به آنان فراهم می کند.
بر اساس اطلاعیه یی که از سوی دفتر معاون رئیس الوزرا به نشر رسیده گفته شده است که بر مبنای حکم مولوی هبت الله آخند زاده٬ به ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس الوزرا وظیفه داده شده است که همه گدا ها را در همکاری با نهاد های دولتی جمعآوری کرده و در مورد رفع مشکلات شان کار کنند.
این اطلاعیه همچنان گفته است برای آنعده از گدا های که کسب و کاسبی بلد باشند٬ زمینه کار فراهم می گردد و خانواده های آنان نیز تعهد گرفته میشود تا دوباره دست به تگدی نزنند.
درعین حال گفته شده است برای اطفال گدا نیز زمینه های درس و تحصیل فراهم خواهد و برای آنعده از اطفالی که واقعا فقیر باشند تنخواه در نظر گرفته میشود.
تاکنون تعداد دقیق افراد فقیر و گدا در کابل و ولایات افغانستان معلوم نیست٬ اما به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود زمینه های کار٬ هر روز به تعداد افراد و خانواده های فقیر در افغانستان افزوده میشود.
سفارت امریکا برای افغانستان حملات بر شیعهها را محکوم کرد

سفارت ایالات متحدهٔ امریکا برای افغانستان حملات اخیر در افغانستان که عمدتآ شیعه ها در آن هدف قرار گرفتند٬ به شدت تقیح کرد.
مسوولیت این حملات را شاخه خراسان گروه داعش به عهده گرفته است.
این سفارت با انتشار پیامی در صفحه تویتر خود ضمن ابراز همدردی با خانواده های قربانیان این رویداد ها٬ گفته است که افغانها باید بتوانند مناسک دینی خود را در فضای صلح آمیز انجام بدهند.
در نتیجه حملات بمی که به روز های جمعه و شنبه هفته گذشته در بخش های از غرب کابل٬ جای که عمدتآ مردمان شیعه مذهب زنده گی می کنند٬ دهها تن کشته و زخمی شدند.
پیش از این نیز چنین حملاتی بر مساجد و تکیه خانه ها در کابل و برخی از ولایات شمال افغانستان صورت گرفته بود.
مردم طالبان را به ناتوانی در تامین امنیت متهم می دانند.
تاجران افغان از مشکلات در روند صدور ویزای چین شکایت دارند

شماری از تاجران رخت و لوازم الکترونیکی در افغانستان از مشکلات در روند صدور ویزای چین شکایت دارند.
این تاجران اواخر دیروز یکشنبه در دیدار با مسئولان اتاق تجارت در کابل خواستار حل این مشکل شدند.
اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان در خبرنامهای گفته است که تاجران رخت و وسایل الکترونیکی با اشاره به مشکل جدی طولانی شدن زمان صدور ویزای چین، از مسئولان اتاق خواستند تا در این زمینه تلاش کنند.
در خبرنامۀ این اتاق گفته شده، مسئولان اتاق به این تاجران اطمینان دادند که در این قسمت با آنها همکاری جدی میکند.
این در حالیست که سفیر چین در کابل در دیدار با وزیر امور خارجۀ طالبان از تسهیل صدور ویزا برای تجار افغان صحبت کرده بود.
سه قوماندان ارشد تحریک طالبان پاکستان در جنوبشرق افغانستان کشته شدند

سه قوماندان ارشد تحریک طالبان پاکستان در انفجاری در جنوبشرق افغانستان کشته شدند.
برخی منابع به شرط فاش نشدن نام های شان به رادیو مشال رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از این رویداد خبر دادند.
یکی از این فرماندهان، عبدالولی با نام مستعار عُمرخالد خراسانی بود که یکی از پرنفوذترین و بیرحمترین رهبران گروه طالبان پاکستان بهشمار میرفت.
به اساس گزارش، خراسانی از منطقه قبایلی مهمند بود و گفته می شود که مسئولیت شاخه مهمند طالبان پاکستانی را به عهده داشت.
دو نفر دیگر «حافظ دولت» و «مفتی حسن» شناسایی شده اند.
مفتی حسن یکی از چند فرمانده تحریک طالبان پاکستان بود که با ابوبکر البغدادی، رهبر کشته شده گروه داعش، بیعت کرده بود.
حافظ دولت را یکی از فرماندهان مهم تحریک طالبان پاکستان و از نزدیکان خراسانی می دانستند.
به گفته منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، این افراد در ولسوالی برمل در ولایت پکتیکا در حال حرکت بودند که موتر حاملشان با مین کنار سرک برخورد کرد.
گفته می شود که این سه فرمانده در ولایتهای کنر و ننگرهار افغانستان مستقر بودند.
منابع به رادیو مشال گفته اند که آنان برای مشوره به ولسوالی برمل رفته بودند. اما منابع در این مورد جزئیات بیشتر نداده اند.
این خبر در حالی منتشر می شود که مقامهای پاکستانی به تازگی سرگرم گفت و گو با رهبران طالبان پاکستانی در مورد توافقنامه صلح بوده اند.
از دو ماه به این طرف، آتش بسی میان تحریک طالبان پاکستان و اردوی پاکستان برقرار بوده است.
طالبان افغان در این مذاکرات نقش میانجی را بازی کرده اند.
در مورد خبر کشته شدن سه فرمانده تحریک طالبان پاکستان در افغانستان، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان امروز به رادیو آزادی گفت که در حال جمع آوری معلومات است.
بنیاد بشری سلطنتی اردن یک میلیون دالر به زلزله زده های پکتیکا و خوست کمک میکند

کمیشینری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان از امضای قرارداد یک میلیون دالری با یک نهاد اردنی برای کمک با آسیب دیدهها در افغانستان خبر می دهد.
به گزارش این اداره، کمکها برای کسانی که در نتیجه زلزلۀ یک و نیم ماه پیش در پکتیکا و خوست آسیب دیده بودند، فراهم خواهد شد.
بنیاد بشری سلطنتی اردن گفته که به همکاری با سازمان ملل متحد برای رسیده گی به نیازمندان در افغانستان ادامه خواهد داد.
در زلزلۀ ۲۲ ماه جون در شرق افغانستان بیش از یک هزار تن جان باختند و هزاران تن دیگر زخم برداشتند.
حامد کرزی بار دیگر خواستار گشایش مکاتب به روی تمام دختران شد

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان، بار دیگر به گشایش مکتبها به روی تمامی دختران افغان تاکید کرده است.
آقای کرزی دیروز (۱۶ اسد) در دیدار با شماری از زنان و دختران در همین مورد گفتوگو کرد.
بر اساس تویتی که در صفحه رسمی آقای کرزی نشر شده، او گفته است که برای رفاه افغانستان، نیاز است تا زمینه آموزش برای دختران و فرصت کار برای زنان فراهم شود.
نزدیک به یک سال است که با حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، محدودیتهای جدی بر کار و آموزش زنان و دختران در اینکشور وضع شده است.
هفتۀ آینده از ورود طالبان به کابل یک سال میگذرد اما تا هنوز پیشرفتی در مورد آموزش دختران بالاتر از صنف ششم صورت نگرفته است.