لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۷ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۶

افغانستان

بلال کریمی: تا اکنون بیش از ۷۳ هزار مهاجر از پاکستان از طریق سپین بولدک برگشته اند

لاری حامل مهاجران افغان که از پاکستان به افغانستان برگشته اند.
لاری حامل مهاجران افغان که از پاکستان به افغانستان برگشته اند.

یک مقام حکومت طالبان می گوید که تا اکنون بیش از ۷۳ هزار تن از طریق سپین بولدک به افغانستان بازگشته اند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امروز (۱۶ اکتبر) در شبکۀ اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفته که بیش از ۷۳ هزار تن پناهجوی افغان که ۱۲ هزار و ۴۳۰ خانواده را شامل می شود از طریق سپین بولدک از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

بر اساس دفتر هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در افغانستان، از ۱۵ سپتمبر تا ۱۱ نومبر، بیش از ۳۲۷ هزار افغان مهاجر از پاکستان اخراج شده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

امامعلی رحمان: اعمار سرک و خط ریل در دهلیز «چین، تاجکستان، افغانستان» ضروری است

امام علی رحمان اعمار سرک و خط ریل را برای گسترش اتصالات و تجارت منطقوی در دهلیز «چین، تاجیکستان و افغانستان» ضروری خواند.
امام علی رحمان اعمار سرک و خط ریل را برای گسترش اتصالات و تجارت منطقوی در دهلیز «چین، تاجیکستان و افغانستان» ضروری خواند.

امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، می‌گوید که برای اعمار سرک و خط ریل در امتداد دهلیز «چین، تاجیکستان، افغانستان» اقدامات عملی اتخاذ شود.

خبرگزاری «ترند» آذربایجان دیروز (۶ جون) گزارش داد که امامعلی رحمان، پس از ملاقات با شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، در تاجیکستان، در یک کنفرانس خبری گفته است که «اعمار و بازسازی سرک در مسیر ولسوالی‌های سرحدی کلایی، خمب، ونچ و روشان این کشور، در بهبود دهلیز ترانزیتی بین چین، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه کمک خواهد کرد.»

آقای رحمان همچنین اعمار سرک و خط ریل را در امتداد مسیر «چین، تاجیکستان و افغانستان» برای گسترش اتصالات و تجارت منطقوی، مهم خوانده است.

روسای جمهور چین و تاجیکستان از تداوم همکاری در چارچوب ابتکار «یک کمربند، یک راه» نیز ابراز خرسندی کرده‌اند.

هشدار خشکسالی و قحطی در بخش‌هایی از افغانستان درپی سرازیر شدن سیلاب‌های اخیر

گزارش اخیر «شبکه هشدار قحطی» نشان می‌دهد که سیلاب‌های اخیر در افغانستان، نشانه تداوم خشکسالی و ضعف اقتصادی است.
گزارش اخیر «شبکه هشدار قحطی» نشان می‌دهد که سیلاب‌های اخیر در افغانستان، نشانه تداوم خشکسالی و ضعف اقتصادی است.

یک نهاد بین‌المللی «پیش‌بینی قحطی» می‌گوید که به دلیل جاری شدن سیلاب‌های اخیر در افغانستان، خطر قحطی تا ماه سپتمبر آینده در افغانستان وجود دارد.

در گزارش اخیر «شبکه هشدار قحطی» ادارۀ انکشاف بین‌المللی ایالات متحدۀ امریکا که دیروز (۶ جون) منتشر شده، گفته شده که سیلاب‌های اخیر در افغانستان، نشانه تداوم خشک‌سالی است و عدم فعالیت‌های عمدۀ اقتصادی، باعث شده تا افغان‌ها نتوانند به غذا و عایدات دسترسی داشته باشند.

براساس این گزارش، ممکن است باشنده‌گان بخش‌های شمال‌شرق، شمال و جنوب افغانستان به کمک‌های عاجل بشری نیاز داشته باشند.

این اداره تخمین کرده که اثرات خشکسالی ممکن است در برخی مناطق از اکتوبر سال جاری تا جنوری ۲۰۲۵ میلادی ادامه یابد.

سطح عایدات مردم افغانستان به دلیل ضعف اقتصادی و جنگ‌های گذشته، هنوز هم پایین است و تعداد افرادی که به کمک‌های بشری بین‌المللی نیاز دارند، بیش از نصف نفوس افغانستان است.

توصیه‌های سازمان جهانی صحت برای پیشگیری از تب دنگی در افغانستان

بیماری ویروسی خطرناک که توسط پشه‌های آلوده منتقل می‌شود، علائمی همچون تب بالا، سردرد شدید و درد مفاصل را به همراه دارد.
بیماری ویروسی خطرناک که توسط پشه‌های آلوده منتقل می‌شود، علائمی همچون تب بالا، سردرد شدید و درد مفاصل را به همراه دارد.

سازمان جهانی صحت به مردم در افغانستان توصیه کرده است که برای مبتلا نشدن به بیماری «تب دنگی» نکاتی را در نظر داشته باشند.

بخش افغانستان این سازمان امروز در بیانیه‌ای نوشت که مردم هر هفته تمام اشیای ذخیرۀ آب مانند بوتل‌ها را که زیاد استفاده شده‌اند، دور بیندازند و ظروف ذخیرۀ آب را به گونۀ منظم بشویند.

سازمان جهانی صحت از مردم خواسته است که وسایل ذخیرۀ آب را بپوشانند، دستگاه‌های آبی را که در فصل بهار استفاده نمی‌شود، بر عکس (سرچپه) قرار دهند و آب را در آن‌ها نگذارند.

همچنان توصیه شده است که حوض‌ها و تشناب‌ها به طور منظم پاک و آب گلدان‌ها عوض شود.

تب دنگی، یک بیماری ویروسی خطرناک، در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان است. این بیماری توسط پشه‌های آلوده به ویروس دنگی، عمدتاً گونه‌های «آئدس» منتقل می‌شود.

حماس پیشنهاد آمریکا برای آغاز مذاکرات آزادی گروگان‌ها را پذیرفت

جنگ میان اسرائیل و حماس از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.
جنگ میان اسرائیل و حماس از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.

حماس پیشنهاد آمریکا جهت آغاز مذاکرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی را به شمول سربازان و مردان پذیرفته است که پس از ۱۶ روز از توافق، گفتگوها را آغاز می‌کند.

یک منبع ارشد حماس روز شنبه گفت که این گروه که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را به عنوان یک گروه تروریستی می‌شناسند، این درخواست را به تصویب رسانده است که اسرائیل ابتدا به آتش‌بس دائمی متعهد شود و سپس توافقنامه را امضا خواهند کرد.

این منبع که به دلیل حساسیت موضوع نخواسته نامش گرفته شود به رویترز گفته است که حماس موافقت خود را برای دستیابی به این هدف در جریان شش هفته اول مذاکرات اعلام کرده است.

یک مقام فلسطینی که از مسائل صلح بین‌المللی آشنایی کامل دارد گفته است که اگر اسرائیل این پیشنهاد را بپذیرد، می‌تواند راهی را ایجاد کند که درگیری‌های ۹ ماهه بین اسرائیل و حماس در غزه پایان یابد.

رهایی ۹ پناه‌جوی افغان از زندانی در ایالت سند پاکستان

اخیرا فشارها بر پناه‌جویان افغان در دو کشور پاکستان و ایران افزایش یافته است.
اخیرا فشارها بر پناه‌جویان افغان در دو کشور پاکستان و ایران افزایش یافته است.

کنسولگری طالبان در شهر کراچی پاکستان از رهایی ۹ زندانی به شمول یک کودک از زندان‌های سند خبر می‌دهد. این کنسولگری دیروز (۵ جولای) در صفحۀ انترنتی خود گفته است که رها شده‌ها پس از آزادی به خانواده‌های خود پیوسته‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، این افراد کارت مهاجرت هم داشتند، اما باز هم توسط پولیس بازداشت شدند زیرا از مدت اعتبار کارت‌های‌شان گذشته بود.
اخراج دسته جمعی پناه‌جویان افغان بدون مدرک از پاکستان از اول نوامبر پارسال آغاز شده که کماکان ادامه دارد.

ایران نیز اخراج افغان ها را افزایش داده است.

پیش‌بینی بارنده‌گی شدید در ۱۰ ولایت افغانستان

نقشۀ افغانستان
نقشۀ افغانستان

ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان، بارنده‌گی شدید را در ۱۰ ولایت افغانستان پیش‌بینی کرده است.

در اطلاعیه‌ای این اداره آمده که از ۵ تا ۶ جولای، میزان بارنده‌گی در ولایت‌های بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا و غزنی ۱۵ تا ۳۰ میلی‌متر خواهد بود.

ریاست هواشناسی پیش از این گفته بود که در ولایت‌های شرقی، شمال‌شرقی، شمالی، غربی، جنوبی و مرکزی افغانستان از جمله سالنگ، وزش تندباد و طوفان پیش‌بینی شده که سرعت آن میان ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت خواهد بود.

چین و تاجیکستان از ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان حمایت کردند

امام‌علی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان و شین جین پینگ رئیس‌جمهور چین
امام‌علی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان و شین جین پینگ رئیس‌جمهور چین

چین و تاجیکستان در یک بیانیۀ مشترک، از ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان حمایت کردند. دو کشور دیروز (۵ جولای) در این بیانیه‌ای گفتند که باید در چنین حکومتی، گروه‌های مختلف قومی، مذهبی و سیاسی حضور داشته باشند.

آن‌ها همچنان تأکید کردند که افغانستان باید یک کشور مستقل، بی‌طرف، متحد، فراگیر، صلح‌آمیز و عاری از تروریزم، جنگ و مواد مخدر باشد.

چین و تاجیکستان همچنان صلح و ثبات در افغانستان را به نفع کشورهای منطقه دانسته‌اند.

بیانیۀ مشترک دو کشور در جریان سفر رسمی شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین به تاجیکستان، پس از اشتراک او در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در قزاقستان صادر شد.

اداره هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانۀ ملل متحد: سیلاب در غرب افغانستان به ۴۰ هزار تن زیان رسانده است

زیان دیدن مردم در نتیجۀ سرازیر شدن سیلاب در ولایت غور
زیان دیدن مردم در نتیجۀ سرازیر شدن سیلاب در ولایت غور

اداره هماهنگ‌کنندۀ کمک‌های بشردوستانۀ ملل متحد، اوچا، می‌گوید که از اوایل ماه می تاکنون در نتیجۀ بارندگی شدید و سیلاب‌ها در غرب افغانستان به تقریباً ۴۰ هزار تن زیان رسیده است.

بخش افغانستان اوچا به روز پنج‌شنبه، ۱۴ ماه سرطان، در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) نوشته است که سیلاب‌ها به خانه‌های زیاد، زمین‌های زراعتی، محصولات و مواشی زیان رسانده است.

به گفتۀ اوچا، هرچند به آسیب‌دیدگان یک مقدار کمک رسانده شده، آن‌ها به کمک‌های بیشتر از جمله کمک‌های درازمدت نیاز دارند.

گزارش شده است که شماری از ولایت‌های افغانستان امروز جمعه، ۱۵ ماه سرطان، شنبه، ۱۶ ماه سرطان و یک‌شنبه، ۱۷ ماه سرطان، هم با خطر سرازیر شدن سیلاب رو‌به‌رو استند.

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان به روز پنج‌شنبه در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) نوشت که روزهای جمعه، شنبه و یک‌شنبه بخاطر بارندگی‌های شدید در بعضی مناطق افغانستان به شمول دریای هلمند و دریای کابل، سرازیر شدن سیلاب‌ها پیش‌بینی شده است.

در ادامه آمده است که سطح آب در امتداد دریاهای پنجشیر، غوربند، لوگر، غزنی، کنر، لغمان، پکتیا، پکتیکا، خوست و زابل بلند خواهد رفت.

از باشندگان اطراف این دریاها خواسته شده است که از گشت و گذار در کنار دریاها بپرهیزند.

آغاز امتحان کانکور مردان در ولایت فراه

افغانستان - جریان اشتراک مردان در امتحان کانکو - (عکس آرشیف)
افغانستان - جریان اشتراک مردان در امتحان کانکو - (عکس آرشیف)

امتحان کانکور شماری از متقاضیان شمولیت در پوهنتون‌ها در ولایت فراه آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری باختر تحت کنترل حکومت طالبان، به روز پنجشنبه، ۱۴ ماه سرطان، امتحان کانکور ۶۷۳ تن از فارغان مدارس دینی، مکاتب دولتی و خصوصی در ولایت فراه آغاز شد.

صفی‌الله صمیم، عضو کمیتهٔ اخذ امتحان کانکور گفته است که امسال ۷۲۸ تن برای شمولیت در امتحان کانکور در فراه ثبت‌نام کرده بودند و از این میان ۶۷۳ تن پس از بیومتریک، شامل امتحان شدند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و در ماه دسمبر سال ۲۰۲۲ نیز دروازه‌های پوهنتون‌ها را به روی دانشجویان دختر بستند.

اجرای مجازات توسط طالبان در ولایت‌های کندهار و غزنی

طالبان در ولایت‌های کندهار و غزنی احکام مجازات بر شش تن را اجرا کردند که شامل ضربات شلاق به اتهام لواطت و دزدی بود. فعالان حقوق بشر این مجازات‌ها را بدون دسترسی به وکیل مدافع، ناعادلانه می‌دانند.
طالبان در ولایت‌های کندهار و غزنی احکام مجازات بر شش تن را اجرا کردند که شامل ضربات شلاق به اتهام لواطت و دزدی بود. فعالان حقوق بشر این مجازات‌ها را بدون دسترسی به وکیل مدافع، ناعادلانه می‌دانند.

ستره محکمۀ طالبان اعلام کرد که در ولایت‌های کندهار و غزنی، احکام مجازات بر شش تن اجرا شده است. در اعلامیه‌های جداگانه که روز گذشته (۴ جولای) منتشر شد، این محکمه اعلام کرد که در ولسوالی میوند کندهار، پنج نفر به اتهام لواطت به سی ضرب شلاق محکوم و مجازات شدند.

در ادامه اعلامیه آمده است که در ولسوالی اندر ولایت غزنی، یک فرد متهم به دزدی به صورت علنی مجازات شد و به بدن او ۳۹ ضرب شلاق زده شد.

در طول بیش از یک هفته گذشته، حدود ۳۰ نفر به اینگونه مجازات‌ها از سوی محاکم طالبان محکوم شده‌اند.

فعالان و مدافعان حقوق بشر از نظام قضایی طالبان انتقاد کرده و می‌گویند که متهمان بدون دسترسی به وکیل مدافع و بدون دادرسی عادلانه، از سوی طالبان مجازات و زندانی می‌شوند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG