لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۵

جهان

واکنش‌های گسترده به رویداد حمله در تجمع انتخاباتی ترمپ

رویداد حمله به تجمع انتخاباتی ترمپ در پنسیلوانیا واکنش‌های گسترده‌ای را در سطح جهان و ایالات متحده در پی داشته است.
رویداد حمله به تجمع انتخاباتی ترمپ در پنسیلوانیا واکنش‌های گسترده‌ای را در سطح جهان و ایالات متحده در پی داشته است.

پس از وقوع حمله به یک تجمع انتخاباتی دونالد ترمپ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا و رئیس‌جمهور پیشین این کشور، این رویداد واکنش‌های گسترده‌ای از سوی رهبران و چهره‌های سیاسی امریکا و جهان در پی داشته است. در این رویداد دو تن به شمول یک شهروند عادی و حمله کننده کشته شدند و دو تن دیگر به شمول دونالد ترمپ، زخم برداشتند.

رئیس‌جمهور ایالات متحده، جو بایدن به حادثۀ تجمع انتخاباتی دونالد واکنش نشان داد و گفت خوشحال است که ترمپ سالم است.

بایدن گفت: "من در جریان فیر مرمی در تجمع دونالد ترمپ در پنسیلوانیا قرار گرفته‌ام. خوشحالم که او در سلامت است و حالش خوب است. من برای او و خانواده‌اش و همه حاضران در تجمع دعا می‌کنم و منتظر اطلاعات بیشتر هستیم. من و جیل از «یواس‌اس‌اس» (خدمات مخفی ایالات متحده) برای حفظ امنیت او سپاسگزاریم. چنین خشونتی جایی در آمریکا ندارد. ما باید به عنوان یک ملت متحد شویم و آن را محکوم کنیم."

رئیس‌جمهور جو بایدن گفت در مورد اینکه آیا فیر مرمی در تجمع دونالد ترمپ در پنسیلوانیا یک تلاش برای ترور بود، نظری دارد اما به اندازه کافی مدارکی ندارد تا (نظر خود را) اظهار کند.

جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا و رقیب ترمپ در انتخابات ماه نوامبر از خدمات مخفی ایالات متحدۀ امریکا به خاطر نجات جان ترمپ سپاسگزاری کرد.

جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده امریکا، حلمه به تجمع انتخاباتی ترمپ را «بزدلانه» توصیف کرد. همچنان بنیامین نتانیاهو رئیس‌جمهور اسرائیل گفت که از حمله بر دونالد ترمپ «شوکه» شده است.

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر هنگری هم گفته است که در این ساعات افکار و دعاهای او همراه دونالد ترمپ است.

باراک اوباما، رئيس جمهور اسبق آمریکا هم در حساب ایکس «توئیتر سابق» خود تأکید کرد که در دموکراسی آمریکا مطلقاً جایی برای خشونت سیاسی وجود ندارد.

لحظاتی پس از وقوع حمله به تجمع انتخاباتی ترمپ در پنسیلوانیا
لحظاتی پس از وقوع حمله به تجمع انتخاباتی ترمپ در پنسیلوانیا

کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور امریکا نیز حمله به ترمپ را «بی‌معنی» خوانده و گفته است که خوشحال است ترمپ به شدت مجروح نشده است. هریس در شبکۀ ایکس نوشت:

"چنین خشونتی در کشور ما جایی ندارد. همه ما باید این عمل ناپسند را محکوم کنیم و سهم خود را انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که این خشونت به خشونت بیشتری منجر نشود."

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ کنونی امریکا نیز گفت که از تیراندازی در تجمع رئیس‌جمهور سابق ترامپ «شوکه و غمگین» شده، اما خوشحال است که او (ترمپ) در امان است.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا هم گفت که کل وزارت دفاع «این خشونت را که هیچ جایی در دموکراسی ما ندارد» محکوم می‌کند.

همچنان رئیس‌جمهور سابق امریکا، بیل کلینتون و وزیر امور خارجۀ سابق، هیلاری کلینتون، خشونت در تجمع دونالد ترمپ در پنسیلوانیا را محکوم کردند و گفتند که برای افراد آسیب دیده «دل‌شکسته» شده‌اند.

نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نماینده‌گان امریکا نیز در واکنش به این رویداد در شبکۀ اجتماعی ایکس نوشت: "خشونت سیاسی هیچ‌جایی در جامعۀ ما ندارد."

همچنان نیکی هیلی رقیب ترمپ در انتخابات مقدماتی درون حزبی در پی وقوع این رویداد، خشونت سیاسی را محکوم کرده است. ساعاتی پس از وقوع این رویداد، همچنان ایلان ماسک، سرمایه‌گذار مشهور و صاحب شبکۀ اجتماعی ایکس «توئیتر سابق» اعلام کرد که پس از این حادثه، از رئیس‌جمهور سابق امریکا، دونالد ترمپ حمایت می‌کند.

هاکیم جفریز، رهبر دموکرات‌های مجلس نماینده‌گان امریکا نیز در بیانیه‌ای که در شبکۀ ایکس منتشر کرده، گفته است که آمریکا یک دموکراسی است و خشونت سیاسی از هر نوع آن، قابل قبول نیست.

ایوانکا ترمپ، دختر دونالد ترمپ، در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس از حمایت‌ها و دعاهای مردم برای پدرش و دیگر قربانیان خشونت در پنسیلوانیا، سپاسگزاری کرد.

همچنان دونالد ترمپ جونیور فرزند بزرگ ترمپ نوشت که پدرش هرگز از صحنۀ مبارزات کنار نخواهد رفت.

همچنان شاروال منطقۀ باتلر، جایی که رویداد حمله به ترمپ اتفاق افتاد در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان امریکا گفته است که از زمان دونالد ریگان تا اکنون چنین صحنه‌ای را در امریکا سراغ ندارد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رئیس جمهور زلینسکی از آماده شدن طرح برای پایان دادن پایان به جنگ روسیه در اوکراین، خبر داد

ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین
ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین

ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین می گوید که کیف طرح خود برای پایان دادن به جنگ با روسیه را کاملا آماده کرده و مهم ترین چیز این است که اکنون مصمم به اجرای آن است.

او در سخنرانی شام چهارشنبه (۲۸ سنبله) این طرح را "طرحی موفق" خواند و توضیح داد که امنیت بلندمدت تمامی اروپا مورد نیاز است.

رئیس جمهور اوکراین هفته گذشته گفته بود که این طرح را با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا و با نامزدان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، کمالا هریس و دونالد ترمپ، در میان خواهد گذاشت.

آقای زلینسکی قرار است هفته آینده برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ایالات متحده امریکا سفر کند.

سفیر امریکا در سازمان ملل متحد به تعیین نماینده ویژه برای افغانستان تاکید کرد

 لیندا توماس گرینفیلد، نماینده ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد.
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد.

در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده امریکا تاکید کرد که باید یک نماینده ویژه برای افغانستان تعیین شود.

باربارا وود وارد نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد سخنان خانم گرینفیلد را تایید کرد و گفت که تعیین نماینده ویژه برای افغانستان ضروری است.

در آغاز سال جاری، واشنگتن تعیین نماینده ویژه برای افغانستان را مطرح کرد و به دنبال آن متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، گفت که چنین نماینده ای تعیین شود تا تعامل بین المللی را با افغانستان تنظیم کند.

تعامل که سازمان ملل متحد به خاطر دستیابی به آن ، در قطعنامه های خود ارایه کرده است.

طالبان در آن زمان گفته بودند که نماینده ویژه سازمان ملل متحد در کشورهایی که در بحران هستند تعیین می شود و افغانستان از بحران خارج شده است.

پولیس پاکستان متهم اصلی تجاوز گروهی به یک بانوی کارمند کمپاین واکسین پولیو را بازداشت کرد

تصویر آرشیف: موتر پولیس پاکستان
تصویر آرشیف: موتر پولیس پاکستان

مقام ها می گویند که پولیس پاکستان مظنون اصلی تجاوز گروهی به یک زن کارمند کمپاین واکسین ضد پولیو یا فلج اطفال را دستگیر کرده است.

این زن در جریان کمپاین واکسیناسیون خانه به خانه، هفته گذشته توسط سه مرد مورد تجاوز قرار گرفت و دو مظنون دیگر همچنان فراری اند.

پولیس روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) گفت که این رویداد روز پنجشنبه هفته قبل در یعقوب آباد، منطقه ای در ایالت سند، رخ داده است.

محمد سیفال یک مقام پولیس محلی گفت، زنی که مورد حمله قرار گرفته بود، از این رویداد، به مقام های پولیس خبر داد.

سیفال افزود که مظنون در همان شب دستگیر شد.

او گفت که پولیس همچنان به دنبال دستگیری دو مرد دیگر است که متهم به تجاوز به این زن هستند.

مجموع عمومی ملل متحد قطعنامه غیر الزامی را در ارتباط به فلسطین تصویب کرد

تالار برگزاری جلسات اسامبله عمومی سازمان ملل متحد- نیویارک.
تالار برگزاری جلسات اسامبله عمومی سازمان ملل متحد- نیویارک.

مجمع عمومی ملل متحد امروز قطعنامه ای غیرالزامی را تصویب کرد که بر اساس آن فلسطینی ها خواهان پایان حضور اسرائیل در غزه و کرانه غربی ظرف یکسال شده اند.

۱۲۴ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند، ۱۴ کشور رای منفی و ۴۳ کشور نیز رای ممتنع.

دنی دانون، سفیر اسرائیل تصویب این قطعنامه را تصمیم شرم آور توصیف کرده که به گفته اش از تروریزم دیپلوماتیک مقامات فلسطین پشتیبانی می کند.

در این قطعنامه همچنان خواسته شده که نیروهای اسرائیلی باید مناطق اشغالی فلسطینی ها و شهرک های یهودی نشین را تخلیه کنند.

این قطعنامه در حالی به مجمع عمومی ملل متحد که ۱۹۳ عضور دارد ارائه شده که جنگ اسرائیل علیه گروه تندرو حماس در غزه در آستانه یکسالگی اش قرار دارد.

حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می شود.

حملات شدید اسرائیل به غزه پس از آن آغاز شد که جنگجویان حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ بر برخی مناطق اسرائیل حمله کرده و حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۴۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد از کشورهای عضو خواست که این قطعنامه را رد کنند.

اما ریاض منصور سفیر اداره خودگردان فلسطینی ها در ملل متحد روزگذشته در سخنرانی افتتاحیه خود در مجمع عمومی این سازمان گفت که فلسطینی ها با تهدید برای بقای شان رو به رو اند و او ادعا کرد که اسرائیل، فلسطینی ها در نوار غزه را به مانند زندانی نگهداشته است.

مجمع عمومی ملل متحد امروز به قطعنامه‌ای در مورد فلسطینی‌ها رأی‌گیری می‌کند

جنگ اسرائیل علیه حماس در آستانۀ یک سالگی‌اش قرار دارد.
جنگ اسرائیل علیه حماس در آستانۀ یک سالگی‌اش قرار دارد.

انتظار می‌رود که مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز ۲۸ سنبله در مورد قطعنامه‌ای رأی‌گیری کند که براساس آن فلسطینی‌ها خواهان پایان حضور اسرائیل در غزه و کرانه باختری شده‌اند.

در این قطعنامه همچنین خواسته شده که نیروهای اسرائیلی باید مناطق اشغالی فلسطینی‌ها و شهرک‌های یهودی‌نشین را تخلیه کنند.

این قطعنامه در حالی به مجمع عمومی ملل متحد که ۱۹۳ عضو دارد، ارائه شده که جنگ اسرائیل علیه گروه تندرو حماس در غزه در آستانۀ یک سالگی‌اش قرار دارد. حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

حملات شدید اسرائیل به غزه پس از آن آغاز شد که جنگجویان حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ بر برخی مناطق اسرائیل حمله کرده و حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۴۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد از کشورهای عضو خواست که این قطعنامه را رد کنند. اما ریاض منصور، سفیر ادارۀ خودگردان فلسطینی‌ها در ملل متحد، روز گذشته در سخنرانی افتتاحیه‌اش در مجمع عمومی این سازمان گفت که فلسطینی‌ها با تهدید برای بقای‌شان روبه‌رو هستند و او ادعا کرد که اسرائیل فلسطینی‌ها در نوار غزه را مانند زندانی نگه داشته است.

یک انبار سلاح در مسکو هدف حملۀ طیاره بدون سرنشین قرار گرفت

آتش‌سوزی در منطقه تویر باعث فرار ساکنان شده است.
آتش‌سوزی در منطقه تویر باعث فرار ساکنان شده است.

در حملۀ طیاره بدون سرنشین که گمان می‌رود از سوی اوکراین انجام شده است، یک انبار سلاح و مهمات در غرب مسکو، پایتخت روسیه، هدف قرار گرفته است.

براساس مرکز خبر رادیو آزادی، پس از حمله شب گذشته، آتش‌سوزی بزرگی در منطقه تویر رخ داد که باعث شد تا باشنده‌های محل، خانه‌هایشان را ترک کنند.

ویدیوهایی که در کانال تلگرام استرا و دیگر شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشان می‌دهد که یک حمله طیاره بدون سرنشین انبار سلاح و مهمات را هدف قرار می‌دهد و پس از آن آتش‌سوزی و دود غلیظ از محل بلند می‌شود.

والی منطقه تویر آتش‌سوزی بزرگ در این منطقه را تأیید کرده و گفته که به متضررین رسیدگی شده است.

اخیراً از افزایش حملات طیاره‌های بدون سرنشین اوکراین در مناطق مختلف روسیه، به‌ویژه حومه مسکو، گزارش شده است.

اولاف شولتس: گسترش روابط با کشورهای آسیای میانه هدف استراتژیک جرمنی است

اولاف شولتس در دیدار با رهبران آسیای میانه بر اهمیت گسترش روابط استراتژیک تأکید کرد.
اولاف شولتس در دیدار با رهبران آسیای میانه بر اهمیت گسترش روابط استراتژیک تأکید کرد.

اولاف شولتس، صدر اعظم جرمنی، به پنج رهبر کشورهای آسیای میانه گفت که گسترش روابط با آنها برای جرمنی یک هدف استراتژیک است.

آقای شولتس دیروز با رهبران قزاقستان، ازبکستان، قرغیزستان، ترکمنستان و تاجکستان در آستانه، پایتخت قزاقستان، ملاقات نمود. او در این اجلاس گفت که روابط جرمنی با این کشورها هیچ‌گاه به اندازه امروز نزدیک نبوده است.

آقای شولتس در سخنرانی خود به دومین اجلاس سران کشورهای آسیای میانه و جرمنی افزود که هر دو طرف در شرایط مبهم کنونی جهان به دوستی نزدیک نیاز دارند.

شولتس در جریان تلاش‌ها برای کاهش نفوذ روسیه در آسیای میانه، در ماه سپتمبر سال ۲۰۲۳ نیز با رهبران آسیای میانه در اجلاس اول سران این کشورها در برلین صحبت کرده بود.

یک طیاره بدون سرنشین امریکا نیروهای امریکایی در جنگ با گروه حوثی های یمن سقوط کرد

حوثی های یمن.
حوثی های یمن.

پس از آنکه شورشیان حوثی یمن ادعا کردند که در روزهای اخیر چندین طیاره را سرنگون کرده اند، وزارت دفاع امریکا روز سه شنبه اعلام کرد که یک طیاره بی پیلوت امریکایی MQ-9 Reaper در نزدیکی یمن سرنگون شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، جنرال پت رایدر سخنگوی وزارت دفاع به خبرنگاران در واشنگتن گفت که طیاره ام کیو-9 روز دوشنبه در حومه یمن سقوط کرد.

او افزود که جزئیات بیشتری در مورد این حادثه ندارد.

شورشیان حوثی مورد حمایت ایران روز یکشنبه گفته بودند که سه طیاره MQ-9 را در هفته گذشته سرنگون کرده‌اند، اما سخنگوی پنتاگون در یک کنفرانس خبری این ادعا را رد کرد، اما به دلایل امنیتی تعداد دقیق طیاره های سرنگون شده را اعلام نکرد.

پیش از این، پنتاگون در ماه فبروری تایید کرده بود که یک طیاره بی پیلوت «ام کیو ۹» که می تواند هم ماموریت های شناسایی و هم ماموریت تهاجمی را انجام دهد، در نزدیکی سواحل یمن سقوط کرده است.

گفته شده بود که این هواپیما احتمالا توسط شورشیان حوثی سرنگون شده است.

بیشتر از دو هزار عضو حزب‌الله لبنان در انفجار دستگاه‌های پیام رسان زخمی شدند

نشان حزب الله لبنان
نشان حزب الله لبنان

بیشتر از دو هزار تن از اعضای گروه حزب الله لبنان بر اثر انفجار در پیجرها یا دستگاه های پیام رسان، به روز سه شنبه در لبنان زخمی شدند.

در این انفجارها که کم از کم هشت نفر از جمله یک دختر کشته و نزدیک به ۲۸۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت صحت لبنان وضعیت صحی ۲۰۰ مجروح را وخیم توصیف کرده و وزارت خارجه لبنان این انفجارها را محکوم و آن را حمله سایبیری اسرائیل خوانده است.

این وزارت در اعلامیه ‌ای گفته که تعدادی از این پیجر ها در سوریه نیز منفجر شده و شکایت خود را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه خواهد کرد.

حزب الله وعده اقدامات تلافی جویانه را داده و گفته است که اسرائیل به خاطر این جنایات اش، مجازات عادلانه خواهد شد.

متا، شماری از رسانه‌های دولتی روسیه مانند آر.تی و راشیا تودی را از پلت‌فورم‌های خود حذف می‌کند

شرکت "متا" مدعی است که رسانه‌های روسی از تاکتیک‌های فریبنده برای عملیات نفوذ استفاده می‌کنند.
شرکت "متا" مدعی است که رسانه‌های روسی از تاکتیک‌های فریبنده برای عملیات نفوذ استفاده می‌کنند.

شرکت تکنالوژی "متا"، مالک شبکۀ اجتماعی فیسبوک، می‌گوید که این شرکت خبرگزاری‌های آر. تی (RT)، راشیا تودی (Russia Segodnya) و سایر شبکه‌های رسانه‌ای دولتی روسیه را از پلت‌فورم‌های خود ممنوع می‌کند.

"متا" ادعا کرده که این رسانه‌ها از تاکتیک‌های فریبنده برای اجرای عملیات‌های نفوذ مخفی، به‌طور آنلاین استفاده کرده‌اند. شرکت تکنولوژی "متا" در اعلامیه‌ای گفته که تطبیق این ممنوعیت در روزهای آینده آغاز خواهد شد.

این ممنوعیت نشان‌دهندۀ تشدید شدید اقدامات بزرگترین شرکت رسانه‌های اجتماعی جهان علیه رسانه‌های دولتی روسیه است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG