لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۸

زنان در مخالفت با قانون امر به معروف و نهی از منکر؛ « صدای ما عورت نیست، خاموش نمی‌نشینیم»


 تصویر آرشیف: تعدادی از زنان افغان
تصویر آرشیف: تعدادی از زنان افغان

زلا زازی افسر سابق پولیس افغانستان از جمله ده ها خانمی است که از طریق آنلاین علیه قانون نو طالبان که زنان را از بلند کردن صدا در محضر عام منع میکند ، صدای خود را در محضر عام بلند کرده است.

بانو زلا زازی که اکنون در پولند بسر میبرد در یک ویدیوی یک آهنگ آریانا سعید هنرمند مشهور افغان را خواندن مقاومت زنان افغان نامبرده است.

خانم زازی به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که این محدودیت ها بر زنان افغان قابل قبول نیست و به گفته او، زنان افغان به این پی برده اند آنهایی که با زنان دشمنی را شروع کرده اند دیگر نمی توانند بنام مذهب و کلتور از حقوق بشری زنان انکار کنند. او افزود که فریاد زنان افغان که خواهان حقوق خود میباشند هرگز خاموش نخواهد شد.

قانون « امر به معروف و نهی از منکر» که در هفته جاری نافذ شد ، در ۳۵ ماده محدودیت ها را بر طرز و رفتار زنده گی زنان و مردان وضع میکند.

قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان هفته گذشته در جریده رسمی در افغانستان نشر شد.
قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان هفته گذشته در جریده رسمی در افغانستان نشر شد.

طبق این قانون صورت و بدن زنها خارج از خانه باید کاملا پوشیده باشد و صدای شان شنیده نشود.

در برابر قانون جدید امر بالمعروف و نهی از منکر طالبان ، علاوه بر عکس العمل های داخلی و خارجی یک تعداد فعلان زن هم از طریق شبکه های اجتماعی یک هشتگ را تحت عنوان «طالبان را نمی خواهیم و صدای ما حرام نیست»‌ ایجاد کرده اند و ویدیوی را ساخته اند که در آن آواز می خوانند.

یک بانو خطاب به طالبان: شما بخاطر‌ آینده نا معلوم  صدای مرا خاموش کردید و شما مرا بجرم زن بودن در خانه حبس کرده اید

در یک ویدیوی دیگر که توسط رسانه های اجتماعی به نشر رسیده و گفته میشود که در داخل افغانستان تهیه شده یک زن در حالی که از سرتا پا لباس سیاه پوشیده و صورتش هم پنهان است آواز می خواند.

او می گوید «شما بخاطر‌ آینده نا معلوم صدای مرا خاموش کردید و شما مرا بجرم زن بودن در خانه حبس کرده اید.»

یک خانم دیگر در ویدیو شعار میدهد که «صدای زن صدای عدالت است».

در ماده ۱۳ قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان، بر صدای زن محدودیت وضع شده، پوشیده بودن صورت و تمام بدن زن ضروری خوانده شده و خواندن آواز، نعت، و قرائت با صدای بلند زن عورت گفته شده است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفته که انتقاد از این قانون «تکبر» و فهم نادرست از شریعت را برملا می سازد.

طالبان در جریان سه سال حاکمیت شان یک راه تندروانه را علیه زنان در پیش گرفته اند. دختران دانش آموز بالا تر از صنف ششم به مکتب رفته نمی توانند، زنان از کار در بسیاری از موسسات دولتی و غیر دولتی منع شده اند و در بسیار فعالیتهای اجتماعی سهم گرفته نمی توانند که ملل متحد آنرا با اپارتاید جنسیتی شبیه میداند.

ولکر ترک کمیشنر عالی ملل متحد در امور حقوق بشر
ولکر ترک کمیشنر عالی ملل متحد در امور حقوق بشر

سازمان ملل متحد و یک تعداد سازمانهای دیگر جهانی این قانون را محکوم کرده و گفته اند که این قانون فشارها را بر زنان بیشتر میسازد.

ولکر ترک کمیشنر عالی ملل متحد در امور حقوق بشر روز سه شنبه از طالبان خواست که این قوانین شدید را بصورت فوری لغو کنند و به گفته اوهدف این قانون در حاشیه قرار دادن زنان از جامعه میباشد.

سخنگوی وی گفته است که ولکر ترک این محدودیت ها را غیر قابل قبول خوانده و افزوده است قانونی که هفته گذشته نافذ شد، سیاست های را که زنان را از اجتماع دور میکند، شدت می بخشد ، صدای آنها را خاموش میسازد، زنان را از محضر عام دور میکند ، از آزادی های فردی محروم میسازد و آنها را به یک سایه تبدیل میکند که نه صورت داشته باشند و نه صدا.

XS
SM
MD
LG