افغانستان
دستفروشان افغان مقیم ایران از کار در شهر تهران منع شدند
سعید بیگی، رئیس ادارۀ تنظیم کار ایران، روز چهارشنبه (۲۵ سپتمبر) در مصاحبهای با خبرگزاری "ایرنا" در تهران گفت که مناسب نیست که اتباع خارجی فاقد اسناد اقامت قانونی در ایران ساکن شده و آزادانه از منابع ملی این کشور استفاده کنند.
به گفته بیگی، دستفروشان به شمول خارجیها اجازۀ کار را در ایران ندارند و با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.
این در حالیست که در این اواخر گزارشهایی از افزایش آزار و اذیت مهاجرین افغان در ایران منتشر شده و مقامات ایرانی گفتهاند که در شش ماه آینده حدود دو میلیون مهاجر افغان فاقد اسناد را از آن کشور اخراج خواهند کرد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
رینا امیری: این حرکت غیر انسانی و دور از منطق است که به زنان اجازه آموزش طبی داده نشود
رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحدۀ امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان، در واکنش به ممنوعیت آموزش دختران در انستیتوت های طبی توسط طالبان گفته که در سه سال گذشته طالبان به خواستهای افغانها و فشارهای بینالمللی گوش نداده اند، آنها دختران و زنان را از آموزش، کار و حضور در جامعه منع کرده اند و حتی آنها اجازه ندارند تا در برابر مردم به صدای بلند صحبت کنند.
رینا امیری، در پیامی شب گذشته در شبکۀ اکس(تویتر سابق)، با اشاره به تصمیم اخیر طالبان نوشته"این حرکت جدید که زنان و دختران را از آموزش در انستیتوت های طبی منع می کند، تهدیدی کامل برای زندگی زنان است، زیرا آنها را از خدمات صحی، به ویژه مادران را از مراقبت های صحی نجات بخش محروم می کند."
به گفتۀ خانم امیری"این حرکت غیر انسانی و دور از منطق است که به زنان اجازه آموزش طبی داده نشود و از معالجه زنان و دختران توسط داکتران مرد جلوگیری شود، این سیاست بر هر مادر، هر فرزند متولد نشدۀ چه پسر و چه دختر و آینده افغانستان تأثیر می گذارد."
معین وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان اخیراً به روسای انستیتوت های طبی خصوصی اعلام کرد که رهبر آنها دستور داده که انستیتوت های طبی به روی دختران افغان مسدود شود.
انگلا مرکل صدراعظم پیشین جرمنی در نشست پارلمان از ماموریت کشورش در افغانستان دفاع کرد
انگلا مرکل ، صدراعظم سابق جرمنی مشارکت کشورش را در عملیات نظامی ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده در افغانستان یک تصمیم درست خواند.
خانم مرکل این مطلب را در نشست یک کمیتۀ پارلمان جرمنی روز پنجشنبه ۱۵ قوس ابراز کرد.
عملیات نظامی ائتلاف بین المللی در افغانستان به دنبال حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ بر امریکا آغاز شد و حضور نظامی امریکا و متحدین اش بعد از حدود بیست سال در ۳۱ آگست ۲۰۲۱ دو هفته پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان پایان یافت.
مرکل، با خواندن یک بیانیۀ از قبل تهیه شده گفت که در آن زمان یک امید معقول وجود اشت که مداخلۀ نظامی در افغانستان از برنامه ریزی حملات تروریستی بعدی در این کشور جلوگیری خواهد کرد ؛ اما صدراعظم سابق جرمنی اذعان کرد که جامعۀ جهانی در افغانستان تقریباً در هر اهداف دیگر، از تشویق حاکمیت قانون گرفته تا مسایل حقوق زنان، در این کشور ناکام شده است.
مرکل فقدان درک فرهنگی در بین متحدان غربی، خویشاوندی و قاچاق مواد مخدر را به عنوان دلایل ناکامی یاد کرد.
یک کمیتۀ پارلمان جرمنی در بارۀ چگونگی روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان بررسی می کند ، روندی که با هرج و مرج به همراه بود و پیش از تکمیل شدن این روند حکومت تحت حمایت غرب در افغانستان سقوط کرد و طالبان دوباره حاکم شدند.
موضوع تخلیۀ افغان های که با سربازان و نهاد های جرمنی در افغانستان کار کرده بودند نیز شامل این بررسی است.
اتحادیهٔ اروپا ۱۵ میلیون یورو به برنامهٔ غذایی جهان در افغانستان کمک کرد
برنامۀ جهانی غذا،دبلیف ایف پی، از کمک مالی اتحادیۀ اروپا برای کمک رسانی در افغانستان استقبال کرده است.
دفتر اتحادیۀ اروپا در افغانستان روز پنجشنبه گفت که این اتحادیه ۱۵میلیون یورو را به برنامۀ جهانی غذا در افغانستان اختصاص داده است.
دبلیف ایف پی ،در خبرنامه ای به روز پنجشنبه ۱۵ قوس گفت که این کمک مالی به جوامع محلی کمک می کند تا در برابر خطرات طبیعی آماده شوند و با اثرات مخرب تغییرات اقلیمی مقابله کنند.
افغانستان از جملۀ ۱۰ کشور آسیبپذیر در برابر تغییرات اقلیمی در جهان پنداشته می شود.
برنامۀ جهانی غذا گفته که در سال جاری تا اکنون بیش از ۱۶۰ هزار نفر تنها در اثر سیل آسیب دیده اند و نزدیک به ۲۰ هزار خانه و هزاران هکتار زمین زراعتی ویران شده اند.
صد ها مهاجر افغان توسط پولیس پاکستان در اسلام آباد بازداشت شده اند
وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان می گوید که صد ها افغان در روز های اخیر در اسلام آباد بازداشت و زندانی شده اند.
این وزارت در شبکۀ ایکس (تویتر سابق ) روز پنجشنبه ۱۵ قوس در بیانیه ای به نقل از اتشۀ مهاجرین طالبان در اسلام آباد از دستگیری و توقیف ۸۰۰ افغان در پایتخت پاکستان خبر داد.
در ادامه آمده است که ارقام افغان های دستگیر شده به مقام های پاکستانی و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان ارائه شده و خواسته شده است که آنها فوراً رها شوند.
هفتۀ گذشته به دنبال تظاهرات طرفداران عمران خان صدراعظم سابق پاکستان ، مقام های این کشور گفتند که شماری از شهروندان افغانستان نیز در این تظاهرات اشتراک کرده بودند.
سید نصیرعلی رضوی قوماندان پولیس اسلام آباد گفته است که از میان حدود یک هزار تن از افراد بازداشت شده ، ۵۶ تن آنان افغانها بودند.
سفارت افغانستان در کنترل طالبان در اسلام آباد در اوائل این هفته گفت که مهاجرین افغان هیچگاهی در فعالیت های سیاسی در پاکستان دخیل نبوده اند.
تعدادی از دختران در هرات در مخالفت با ممنوعیت آموزش در انستیتوتهای طبی، راهپیمایی کردند
شماری از دختران امروز در هرات در مقابل دفتر ولایت به ممنوعیت تحصیل دختران از سوی طالبان، راهپیمایی را برگزار کردند.
ویدیو هایی که در رسانه های اجتماعی از این راهپیمایی منتشر شده است، نشان می دهد که این دختران شعار " خدا، حق، عدالت و تحصیل" را در درست دارند.
اما یک منبع آگاه به رادیو آزادی گفت که نیروی های طالبان، این راهپیمایی را متوقف و شعار های این زنان را جمع کردند.
این در حالی است که به روز دوشنبه طالبان، انستیتوت های علوم طبی را به روی زنان و دختران مسدود کردند.
محمد صادق خان برای دومین بار به عنوان نمایندهٔ ویژه پاکستان برای افغانستان توظیف شد
در یک تحول تازه، اسلام آباد محمد صادق خان را برای دومین بار به عنوان نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گماشته است.
وزارت خارجه پاکستان در بیانیه ای امروز ۱۵ قوس گفت که شهباز شریف صدراعظم پاکستان تقرر او در این سمت را تایید کرده است.
او پیش از این در دوران عمران خان صدراعظم سابق پاکستان بین سال های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ در این سمت کار کرده بود.
پیش از این محمد آصف درانی در این سمت کار می کرد که در ماه سنبله سال روان برکنار شد.
او از آخرهای سال ۱۳۸۷ تا حمل ۱۳۹۳به حیث سفیر پاکستان در کابل هم کار میکرد.
وزارت امر به معروف از بسته کردن تلویزیون آرزو دفاع کرد و نشرات آن را در تضاد با ارزشهای اسلامی خواند
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان از بسته کردن تلویزیون"آرزو" دفاع کرده، نشرات آن را در تضاد با "ارزشهای اسلامی و عنعنات ملی" خوانده است.
ادارۀ استخبارات و وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، روز چهارشنبه(۴ دسمبر)، بر ساختمان تلویزیون خصوصی"آرزو" در کابل یورش بردند، دفتر آن را بستند و هفت کارمند این رسانه را با خود بردند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان امروز (پنجشنبه ۵ دسمبر) در شبکۀ اکس(توییتر سابق) نوشته که برای حفاظت از ارزشهای اسلامی، جلوگیری از سوء استفاده و تامین نظم اجتماعی، به مسدود ساختن تلویزیون آرزو تصمیم گرفته شد.
اما نهادها و فعالان حامی آزادی بیان، بسته شدن تلویزیون"آرزو" را سلسلۀ تازۀ از تلاش های حکومت طالبان در زمینۀ محدود ساختن آزادی رسانه ها خوانده اند.
مرکز خبرنگاران افغانستان، روز چهار شنبه(۴ دسمبر) بسته شدن تلویزیون"آرزو" را نقض آشکار از حقوق رسانهها و خبرنگاران خوانده، در اعلامیهای از حکومت طالبان خواسته، تا هر چه زودتر محدودیتهای وضع شده بر تلویزیون"آرزو" را لغو کرده، دفتر آن را باز و خبرنگاران این رسانه را رها کند.
در نتیجه یک رویداد ترافیکی در بدخشان ۶ تن کشته کشته شدند
در نتیجۀ یک رویداد ترافیکی در ولسوالی یاوان ولایت بدخشان، حداقل ۶ تن کشته و ۴ تن دیگر زخمی شدند.
به نقل از منابع یک موتر نوع لندکروز، صبح امروز(پنجشنبه ۵ دسمبر) به دریای آمو افتاد که در اثر آن حداقل ۶ تن کشته و ۴ تن دیگر زخمی شدند. تا هنوز اجساد ۵ تن از قربانیان پیدا نشده است.
در دو هفته اخیر، این سومین رویداد مرگبار ترافیکی در ولایت بدخشان است.
در دو رویداد گذشته، در نتیجه افتادن دو موتر تیز رفتار به دریای کوکچه، ۱۶ تن به شمول زنان و کودکان کشته شدند که اجساد ۸ تن آنها تا هنوز هم پیدا نشده است.
دختران دانش آموز صنف ششم در آخرین روز امتحانات سالانه در افغانستان شرکت کردند
دختران دانش آموز صنف ششم در افغانستان، امروز (۵ دسمبر) با قلبهای اندوه گین در آخرین روز امتحانات سالانه شرکت کردند.
طالبان با تسلط دوباره بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کرده اند و در بیش سه سال گذشته، با وصف انتقادات ملی و بین المللی این تصمیم شان را تغییر نداده اند.
امروز آخرین روز امتحانات سالانۀ شاگردان صنوف چهارم تا دوازدهم در مناطق سردسیر افغانستان است.
وزارت معارف طالبان از مدیران مکاتب خواسته، تا در جریان امتحانات به "قوانین و مقررات" پایبند باشند.
یونیسف برای سال آینده یک میلیارد دالر کمک به افغانستان درخواست کرد
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد ( یونسیف ) بیش از یک میلیارد دالر کمک به افغانستان در سال آینده درخواست کرده است.
کاترین رسل مدیر اجرایی یونسیف روزگذشته در اعلامیه ای گفت که براساس تخمین ها در سال ۲۰۲۵ میلادی بیش از دوصد میلیون کودک در ۱۴۶ کشور به کمک های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
به همین دلیل یونسیف نزدیک به ده میلیارد دالر برای کمک به کودکان جهان درخواست کرده که بیش از یک میلیارد آن برای کودکان افغانستان و پس از آن به کودکان سودان، کانگو، فلسطینی و لبنان مدنظر گرفته شده است.
یونسیف در ۲۰۲۴ میلادی هم برای کودکان جهان ۹.۳ میلیارد دالر درخواست کرده بود.